Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(202352200106)
Selvsamme mennesker er dem, som vaelger jeres politikere.

Jeg bor godt nok ikke i Koebenhavn, men i et omraade som er stoerre og byen er vel 100 k flere indbyggere end Aarhus. Det er godt nok tvivlsomt, hvor mange som bryder reglerne. Og jeg kommer faktisk rigtig meget uden for en doer for tiden, men jeg vil dog ikke sige, at mine observationer er 100 % valide for, om folk vil respektere det eller ej. Det er jeres til gengaeld heller ikke.

Og ja, folk havde svaert ved at forholde sig til Corona virussen i foerste omgang. Gjorde regeringen det da bedre? No surprise at en situation som denne kommer bag paa de fleste.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af CPH-Hotspur
Det er satme godt skrevet, er rørende enig. Der er flere i denne tråd, der rammer præcis i denne kategori, men deres arrogance tillader ikke at de kan tage fejl.

Det er der helt klart, det er jo gennemgående i velsagtens alle mennesker. Jeg falder selvfølgelig også selv i fælden, og jeg hader mig selv for det, men jeg er klar over min egen fejlbarlighed og forsøger at undgå det.

Til dels fordi, at glasset med selvhad er rigeligt fyldt i forvejen, det er vel kun overfladespændingen, der holder det fra at flyde over.

Det afgørende er, at man er bevidst om det og lærer af det. Selvfølgelig bliver der slået en flig af egoet, når nogen beviser, at jeg tager fejl, men jeg elsker også den lærdom, der kommer ud af det. Det giver mig også en smule tro på menneskeheden, når folk er i stand til at lære fra sig og underbygge det.

Tilbage til emnet:
Det kunne være sjovt at støve spilteorien af for at forklare folk ageren under krisen.
Der er jo lidt Prisoner’s Dilemma over det her med at blive hjemme/holde afstand eller gå ud/ikke holde afstand.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af CPH-Hotspur
Enig, Redondo. Det er jo stadig relativt snævre sample sizes og der er selvfølgelig også noget bias, for man lægger jo nok mest mærke til dem, der ikke følger anvisningerne. Jeg vil heller ikke gøre mig selv til sandhedsvidne, det er jo kun en enkelt persons observationer, der næppe er repræsentative for hele befolkningens efterlevelse af retningslinjerne. Men de viser jo stadig, at det finder sted og i en sådan grad, at man ser det ofte.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Slettet(202352200106)
Italien ser også ud til at åbne lidt op for forretningerne. I hvert fald deres varehuse . Så der er ved at være lys for enden af tunnellen for dem som er bekymret for økonomien. Jeg vil skyde på, at vi ser en gradvis åbning af forretninger og små butikker i løbet af maj i det meste af Europa.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af BjarkeGelsted
Problemet med manglende åbenthed hvornår noget er fortroligt for ´landet´ interesse eller for egen interesse, det er en svær balancegang.
Rigtige mænd er landmænd
Skrevet af Slettet(112218201709)
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af jensmoch
Søren Brostrøm var ret god på News i dag, og fik også kommenteret lidt på de uenigheder der har været i forløbet, hans rolle som embedsmand og fagperson, og, naturligvis, også på det misforståede "Strategi Flokimmunitet!", som nogen stadigvæk tror på.
Skrevet af Mercenary
@Danos

Ja. Det er heldigt at befolkningen har holdt sig til anbefalingerne og holdt antallet af indlagte så lavt, så sundhedspersonalet ikke har været kritisk pressede. Det kan måske endda være en fordel ift. evt. bølge 2.

Men ja, som tidligere nævnt et par gange, synes jeg der har været en mærkelig nonchalant holdning til test af sundhedspersonalet.
Lose all to save a little
Skrevet af Steve Highway-61
Vi er børn i Danmark. SM og FM inkl.

Sverige er voksne.

Trier sagde det.

https://www.youtube.com/watch?v=YlTukY9fV9Y
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Steve Highway-61
"Tiltagene skyldes ganske enkelt, at statsministeren ikke har tiltro til, at folk vil respektere at holde afstand."

Præcis, redondo .. tale om at ringeagte sin befolkning - og så alle stikkerne, the drama queens, David Trads med sit mobilkamera, og de bitre, smålige, misunderlige danskere, vi alle har mødt i denne tid der ikke kunne klare at nogle turde mere end andre indenfor rammerne af anbefalingerne.

Mon ikke det får konsekvenser. En kommissionsundersøgelse og næste valg bliver hendes endeligt.

Hvad ligner det at sige at befolkningen ikke skal regne med at tingene bliver normale igen. SM er sgu en korrekt forkortelse for statsminister i disse dage.

Hun er i hvert fald ikke Liverpool-tilhænger. Noget i retning af West Ham, formentlig.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Slettet(202352200106)
https://www.dr.dk/nyheder/politik/partiledere-kritiserer-manglende-inddragelse-vi-lever-i-et-demokrati-ikke-et-etparti

Lækkert at oppositionen og selv dem som bakker op om regeringen også tør udfordre processen i forbindelse med nedlukningen af Danmark. Politisk fnidder bliver det affejet som, men i så fald er jeg vild med politisk fnidder. Demokratiet skal bestå i alle situationer.

"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af RobertTheRobber
Lækkert at oppositionen og selv dem som bakker op om regeringen også tør udfordre processen i forbindelse med nedlukningen af Danmark. Politisk fnidder bliver det affejet som, men i så fald er jeg vild med politisk fnidder. Demokratiet skal bestå i alle situationer.
Jøsses, hvor ubegavet.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af clausp
Hold nu din kæft, Steve!... og fortsæt i tråden om dansk politik.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Big Ben
Og det er jo heller intet andet end politisk fnidder og Christiansborggøgl, der ikke har ret meget med demokratisk proces at gøre.

Det er jo pinligt at høre oppositionspolitikere, der tilsyneladende ikke har fattet, at der pt. pågar en global pandemi, sidde og fable om, hvorvidt åbning af frisører og barer i slutningen af april eller begyndelsen af maj skulle være altafgørende for Danmarks skæbne i det lange løb.

Så er det i grunden forfriskende og betryggende at høre en statsminister, der rent faktisk åbent erkender tvivl om linje og strategi i en for alle helt ukendt situation.

I praksis findes der 2 lande, der for alvor har fulgt det, man kunne kalde erhvervslederes bud på strategi: Turkmenistan og Hviderusland.
Skrevet af Stankovic
Prøv lige på at trække vejret og læs det som Redondo linker til. For hvornår er de Radikale, Enhedslisten og SF blevet en del af oppositionen?
Skrevet af jensmoch
Det er altså lidt af et absurd teater vi ser på nu.

Regeringen bliver rådgivet på det sundshedsmæssige af Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut, og økonomisk af Det Økonomiske Råd.

Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut har som strategi at folk ikke bliver syge, og at vi holder os i den grønne zone, så sundhedsvæsenet kan følge med det hævede smittetryk en kontrolleret genåbning vil skabe.

Det Økonomiske Råd har som mål at Danmarks økonomi kommer bedst muligt i gang igen, indenfor det sundshedsmæssigt ansvarlige, da det vil være dræbende for økonomien at skulle lukke helt ned igen.

For en uge siden sagde formanden for Det Økonomiske Råd, Overvismand Carl-Johan Dalgaard i Lippert, at det sundshedsmæssige har forret, også selvom det ville kræve en fortsat lukning på samme niveau i uger/måneder frem, men at den bedste måde at åbne samfundet på, hvis det var sundshedsmæssigt forsvarligt, set fra et økonomisk perspektiv, var at åbne daginstitutioner og skoler, så børn kan blive passet, og hjemmearbejdspladserne dermed kan blive bedre og mere effektive.

Nu gør regeringen netop det. Følger begge dele. Og så bliver de sgu også kritiseret for det.

Medmindre I har bedre kilder end overvismanden og Det Økonomiske Råd, så er det altså svært at tage kritik af genåbningsstrategien overvældende alvorligt.

Det er okay at sige at det de gør det godt, selvom man synes Mette er træls og Socialdemokratiet er nogle magtliderlige betonkommunister. For lige nu ser det faktisk ud til at de gør det ret godt.
Skrevet af Bosse1983
Det siger det meste, når Vermouth er fornuftens stemme.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Interforlivet
@Bosse: Haha. Jeg læste det også i går og tænkte præcis det samme! Så er verden da vist for alvor af lave.
Skrevet af Mercenary
https://www.berlingske.dk/samfund/sundhedsstyrelsen-aendrer-anbefalinger-om-coronasmitte

Endnu et kapitel ift den skødesløshed, jeg synes man har vist fra sundhedsmyndighedernes side. Dette sammenholdt med at sundhedspersonale ikke blev testet, men bare skulle blive hjemme, hvis de havde symptomer.
Lose all to save a little
Skrevet af Stankovic
Sundhedsstyrelsen valgte torsdag at ændre myndighedens officielle råd og anbefalinger om, hvorvidt smittede personer uden symptomer kan smitte andre med den ny coronavirus. Sundhedsstyrelsen vil ikke længere omtale risikoen for symptomfri smitte som "ubekræftet" eller "meget lille". I stedet vil myndigheden fremover tydeliggøre, at smitten fra personer uden symptomer i hvert fald på befolkningsniveau kan være "betydelig".


Så er det heldigt at børnenes statsminister (stot slogan under valgkampen) vælger, at sende børnene afsted som forsøgsdyr, da børn jo i følge de danske eksperter ikke viser symptomer på samme måde som de voksne.

Så skidt med at de er effektive smittebærere.
annonce
0