Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Interforlivet
@jensmoch:

Du bliver desværre ved med at bruge immunitet som argument.

Vi ved reelt set ikke om den giver immunitet. Der er ingen beviser for at antistofferne giver nogen form for immunitet. Og hvis de viser sig at gøre, hvor lang tid vil den immunitet vare? Ved andre kendte coronavira er immuniteten at tælle i måneder. 8-10 uger for de coronavira der er i samfundet i forvejen.

Og at finde ud af det kommer altså også til at tage et års tid, som minimum.

Forleden i en af de digitale spørgetimer på dr.dk meldte en dansk forsker, Søren Riis Paludan, ud at han personligt ikke er et sekund i tvivl om at man opnår immunitet efter sygdomsforløb og at den immunitet varer mellem 1 og 5 år.

Går han bare helt rogue, eller findes der en anden diskurs i lægevidenskaben end den du ynder at tale ind i med dine indlæg?

Opfat endelig ikke mit indlæg som en provokation. Jeg har selv ingen lægefaglig ekspertise, så jeg undrer mig sådan bare.

Ps jeg skriver på mobil og kan desværre ikke få citatfunktionen til at virke.

https://www.dr.dk/engagement/taet-paa/stil-spoergsmaal-hvad-har-vi-laert-om-coronavirus---og-hvad-goer-vi-nu
Skrevet af Bosse1983
Du viser en imponerende evne til ikke at kunne sætte dig i andres sted, Hausser. Der findes ganske mange mennesker derude, som i begrænset omfang deltager i foreningsliv, går på bar eller benytter sig af diverse kulturelle tilbud. Der findes også ganske mange, som ikke krøller sig i forsterstilling ovre i hjørnet, hvis de ikke kan deltage i lige nøjagtig den aktivitet de har mest lyst til i en periode.

Det er ganske imponerende, at du ikke kan forstå, at selvom A>B er det ikke ensbetydende med at B=0.

Et par eksempler du kan svare på:

1.
Du ville gerne i biografen og se den nye Avengers-film med gutterne. BUM! Corona, biografen er lukket. Du har stadig de 250 kr. det koster for billet, snacks og andet i lommen og din lørdag aften er fri. Din kone spørger om I i stedet skal finde en film på Viaplay eller what not, åbne en flaske rødvin og hygge jer på sofaen når ungerne har lagt sig. Det alternativ mener du giver dig 0 i livskvalitet? Hvis svaret er ja, bør du og konen tage en snak.

2.
Det er date night nærmer sig. Du og konen hopper typisk i det fine kluns og går på restaurant, mens ungerne overnatter hos hendes søster. BUM! Corona, restauranten er lukket. Konen foreslår at hun laver noget godt mad til jer derhjemme, i stadig hopper i det fine kluns, dækker op med stearinlys og leger restaurant der. Dette medfører 0 livskvalitet for dig? Hvis svaret er ja, bør du og konen tage en snak.

Dagligt finder du død hest at tæve i og du stopper ikke, for hvis du bare ignorer argumenter går de nok væk. #TRUMPCORONARESPONS
Sidst var det de små børn i Afrika. Du kommer med din synsning og usikkerhed, som så projiceres ud som alment accepteret, selvom folk gør dig opmærksom på det modsatte. Intet dokumenteres fra din side, for alt tager udgangspunkt i dig og din mavefornemmelse, hvor alt er reaktionært.

Hvis man ikke er som dig, som sidder tudene hjemme på sofaen når Volbeat aflyses, har man nok ikke noget liv alligevel. Tilfældet er så det, at argumentet vel nærmere er det modsatte, no? Hvis jeg fjerner de 3 bedste alternativer fra din "livsbuffet" da de kræver +10 i deltagelse, lider du afsavn og ramler ned i livskvalitet. Hvis jeg fjerner 3 alternativer fra en anden persons buffet og han finder et 4. alternativ, som giver ham næsten tilsvarende tilfredsstillelse, som dem jeg fjerner, er det så din eller hans livsbuffet, som mest minder om noget man finder på en af Colorlines færger?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
Black Spider

Så hvis du ikke kan løbe lige præcis det, du vil have, lige præcis når du har lyst til det, så vil du tude over tabt livskvalitet? For der er jo ingen alternativer overhovedet til at sidde på sin røv og smide penge efter "oplevelser"?


Jeg har forklaret dig det Black Spider. Summen af dit liv, er dine oplevelser og highlights, dem husker du. Jeg forstår du har et fattigt liv, men du er nødt til at acceptere at folk mister noget, når de misser deres studentkørsel, konfirmation, efterskoleafslutning, rejse med familien, tur på Noma eller pokalfinalen. Det er minder for livet der forsvinder der.

Der er ingen grund til at forsætte den herfra.


Forestil dig nu i stedet, at du var i risikogruppen og faktisk løb en meget reel risiko for at dø, hver gang du stikker næsen udenfor, fordi du ikke ved, hvornår et eller andet bøv med virus glemmer distancen. Hvad vil du kalde den situation?


Nutid.

Hvad er den estimerede IFR, Hausser? Den er pt estimeret til et sted mellem 0,3% og 1%. Hvordan er det med estimater, når der er noget på spil, Hausser? Tager vi ja-hatten på og går efter det mest positive estimat eller er vi konservative og arbejder med det negative estimat?


Du skrev 1% ville dø, det gjorde du endda flere gange, ikke noget med estimater eller intervaller. Kan godt forstå den er ubekvem for dig.
Skrevet af Hausser
Bosse1983


Du viser en imponerende evne til ikke at kunne sætte dig i andres sted, Hausser.


Kommer det fra en der ikke kan forstå at folks livskvalitet er påvirket, det ville du endda gerne have dokumenteret.

Vi kan ikke alle spille disc golf med os selv i fjeldet Bosse.

Det er ganske imponerende, at du ikke kan forstå, at selvom A>B er det ikke ensbetydende med at B=0.


Hvor har jeg sagt det? Men er du trods alt kommet så meget ned på jorden, at du anerkender at A nok er større end B og at den efterskoleafslutningen nok ikke kan erstattes med en Facetime bajer?

Du er en dybt fordummende diskussion, så ser ingen grund til at fortsætte ud af den tangent.
Skrevet af Hausser
Lidt omkring den Stasi-tendens vi også ser i denne tråd.

https://www.berlingske.dk/kommentatorer/coronakrisens-moralisering-risikerer-at-blive-haengende

Danmark har længe været plaget af formynderi, moralisering og ensretning, og coronakrisen har kun forstærket tendenserne.

Skrevet af RobertTheRobber
Og åbenbaringen er så, at fraværet af disse skaber forringet livskvalitet for stort selv alle andre end de mest overbebumsede WOW-krigere, som alligevel ikke er glade for selskab eller sollys.
Lever du stadig i 2006?

Dem der spiller WoW under coronakrisen er vel +24 år, der har man vel ikke så mange bumser længere? Men patetisk fordom, det skal du trods alt have.

@Coronakrisen

Når nu regeringen har fjernet kommunernes anlægsloft og kommunerne således kan bruge løs af deres midler, er det for at opretholde forbruget og holde Danmark i gang. Nu hørte jeg i radioen i går hvad forskellige kommunale ledere ville bruge pengene på, men spørgsmålet er om det er en god idé, at ekspansiv finanspolitik under en krise? Eller det er måske planen taget alle hjælpepakkerne i betragtning, måske har jeg misset et pressemøde eller udtalelse.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af Slettet(320937202705)
@hausser

Hvad vil du sige med det link? Mener du ikke du selv har ret og dem du er uenige med tager fejl, eller hvordan?

Skrevet af Bosse1983
Er du helt bevidst en gigantisk idiot, Hausser? Prøv at læse de 3-4 svar jeg har givet dig?

Hvor mange efterskoleafslutninger vil du bytte for 5 år af din pensionstilværelse eller 5 år med dine forældre i live? Hvor meget udgør en efterskoleafslutning af din samlede livskvalitet? Hvor meget udgør en tur på restaurant som kan tages igen om noget tid, muligvis med begrænsning af gæster?

Dette var din påstand:

Det helt overvældende flertal oplever en kraftig forringet livskvalitet i form af sociale afsavn eller afsavn fra alle de aktiviteter og interesser som vi fylder livet med.

Du ville ikke underbygge påstanden om kraftig forringet livskvalitet hos det store flertal. Jeg beder om det, fordi jeg ikke kan genkende det. Jeg kender folk der har måtte udsætte bryllup, og vi kender vel alle nogen som ikke kommer på den planlagte ferie, Roskilde Festival eller hvad det nu måtte være. Jeg har lyst at spille tennis. Folk jeg møder lader til at synes, at de ofrer lidt for noget der er vigtigere, og det er der også en værdi i.

Du laver så en af dine klassiske zig-zsg manøvrer. Nu er det summen af oplevelser i livet. Det devaluerer jo din påstand endnu mere. Hvad fylder en efterskoleafslutning eller en Volbeat-koncert der, og hvor mange livsår eller timer i respirator skal andre folk betale med?

Lad os tage konfirmation. Godt oppe i 30´erne, husker jeg ikke meget af min. Det var en fin dag, men da jeg ikke er kristen, var det fest og gaver som talte. Ville jeg have markant dårligere minder, var festen og gaverne udskudt til sommeren, eller man havde haft åbent hus hvor familien kommer drypvis over dagen? Nej, det tror jeg ikke jeg ville.

Bortset fra død, er det altså et fåtal af ting, som ikke kan udsættes eller gøres anderledes.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
Bosse1983

Er du helt bevidst en gigantisk idiot, Hausser? Prøv at læse de 3-4 svar jeg har givet dig?


Kom nu ned fra din høje hest. A>B, det har du selv sagt.

Diskussionen startede pga. DU sagde at du ikke have oplevet et fald i livskvalitet. Og det er klart, asociale, introverte mennesker, lider nok ikke meget for tiden, da deres hverdag foran computeren nok stadig er den samme.


Du ville ikke underbygge påstanden om kraftig forringet livskvalitet hos det store flertal.


Skal vi også til at dokumentere at vand er vådt? Det er en indlysende selvfølgelighed at de mange sociale afsavn og fravær af oplevelser, selvfølgelig forringer livet for de fleste.

Det er fint nok at du føler trang til at tale andres oplevelser ned, det er jo din natur. Den gør det bare ikke mere rigtigt, blot mere dumt.
Skrevet af Hausser
RobertTheRobber

Når nu regeringen har fjernet kommunernes anlægsloft og kommunerne således kan bruge løs af deres midler, er det for at opretholde forbruget og holde Danmark i gang.


Afgjort en god idé. Vi får gang i byggesektoren igen og vi hæfter ikke fremadrettet ved anlægsinvesteringerne, modsat forbrug.

Det vil der være stort behov for.

Desværre er der mange brancher man ikke kan understøtte på den måde og kan læse af en meget stor del af rejsebranchen står overfor konkurser de næste par måneder. Det er uhyggeligt så stærkt det går når der ingen omsætning er og regeringen kommer til at foretage en alvorlig triagering af virksomheder og brancher, for der vil være meget som ikke kan reddes.

Skrevet af CPH-Hotspur
Egentlig er det jo stærkt forsimplet at stille det op som A>B, for B kan da sagtens være lige så tilfredsstillende eller mere end A.
Det kan jo være, at man bliver tvunget ud af den sædvanlige trummerum og opdager noget nyt, som man ikke havde prøvet, var man blevet hængende i den samme rille, men som bliver en ny passion, der giver endnu mere glæde end det oprindelige.

A>B bygger jo på en antagelse om, at alternativet altid vil være dårligere end den oprindelige aktivitet.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Bosse1983
Diskussionen startede pga. DU sagde at du ikke have oplevet et fald i livskvalitet. Og det er klart, asociale, introverte mennesker, lider nok ikke meget for tiden, da deres hverdag foran computeren nok stadig er den samme.

Nej, den startede med at du påstod at det store flertal havde oplevet markant nedgang i livskvalitet. At jeg desuden skriver, at jeg personlig ikke har det sådan, er oplagt ikke det samme som at ingen at har mærket nogen nedgang. Det har jeg også redegjort for, men stiller spørgsmål ved:

Det helt overvældende flertal oplever en kraftig forringet livskvalitet i form af sociale afsavn eller afsavn fra alle de aktiviteter og interesser som vi fylder livet med.

Det har du stadig ikke magtet at forholde dig til. Jeg vil påstå, at livskvalitet starter i den anden ende af behovspyramiden end evige byture, dinering på Noma, udenlandsrejser og andet afhængende af 10+. Jeg vil faktisk vove påstanden, at for ganske mange fylder den slags ikke enormt i hverdagen. For mange hører ferie i udlandet, biograf og koncerter til en relativt sjælden mulighed. De grupper er så introverte folk som kun sidder hjemme foran computeren, i din verden, og de kan ikke have livskvalitet. Det er jo helt umulig at foretage sig noget meningsfuldt i en flok på 10 personer eller mindre. At du ikke kan se hvor håbløs din påstand er, finder jeg ganske imponerende. At du evigt gentager den gør at jeg får lidt ondt af dig og dine.


Skal vi også til at dokumentere at vand er vådt? Det er en indlysende selvfølgelighed at de mange sociale afsavn og fravær af oplevelser, selvfølgelig forringer livet for de fleste.


Nej, det er ikke indlysende at de ting du lister medfører at: DET HELT OVERVÆLDENDE FLERTAL OPLEVER EN KRAFTIG FORRINGET LIVSKVALITET.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
Ikke-en-bot

Hvad vil du sige med det link? Mener du ikke du selv har ret og dem du er uenige med tager fejl, eller hvordan?


At der skal være plads til nuancer.

Der er stadig mange ubekendte og der er begået stribevis af fejl, så det kan undre at så mange bare klapper hælene i og ligger sig ned. Det er ikke særligt dansk.
Skrevet af Bosse1983
@Cph

Jeg er helt enig i. For nemheds skyld, er det dog enklest at antage, at du kan rangordne dine valg baseret på antaget nytte. Altså du ved om du har mest lyst til bøf, kylling eller pizza til middag kan prioritere dem.

Hvis man snakker oplevelser, er det naturligvis klart, at der er potentielt større nytte i den ukendte pris bag gardinet, end den du kan se foran dig, men det bliver lidt rodet at forholde sig til, især hvis modparten føler at nytten er i antallet af valgmulighederne og ikke de enkelte muligheder. Som du nok har mærket, kører Hausser ikke ligefrem i en ret linje, så jeg gør det simpelt for at holde ham i sporet. Det andet bliver som en kat med en laserpointer, frygter jeg.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Hausser,

At der skal være plads til nuancer.

Der er stadig mange ubekendte og der er begået stribevis af fejl, så det kan undre at så mange bare klapper hælene i og ligger sig ned. Det er ikke særligt dansk.


Hvilke nuancer er det du føler der ikke er plads til da?
Skrevet af Bosse1983
En grundforudsætning er naturligvis også, at individet optræder rationelt. Den strækkes en del med Hausser.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
CPH-Hotspur

Jeg er ikke uenig med dig i at nogle gange er B et godt alternativ.

At mange har fået sat farten lidt ned og fået mere nærvær med den nærmeste familie, er da en af de positive effekter af krisen. Og var det ikke dig der var begyndt at spille klaver? Det er da klart positivt.

Men når man så massivt har fjernet A-mulighederne, så er det altså et problem og mange udsatte har jo isoleret sig selv, hvilket bestemt heller ikke er fordrende, ensomhed er jo en bekymring for mange.

Overall så er det de færreste som går i plus på den konto i denne tid.
Skrevet af Matias
På det mere lokale plan kan jeg fortælle, at der igen i går var godt belagt på Sdr. Boulevard og ved de røde baner. Som i flere hundrede hvert sted. Også på Istedgade fra Saxogade til Enghave Plads, lignede det et tilbage til normalt. Havde jeg taget en tidsmaskine fra samme tid sidste år, ville jeg ikke kunne se forskel på dengang og nu. Dvs. der er selvfølgelig langt flere mennesker på gaden nu, idet køerne til butikkerne starter der. Men der er mennesker overalt, og når caféerne nu ikke kan levere siddepladser, bruges fortovene.

Så det var altså hverken påske eller weekend, der var den bærende anledning til forsamlingerne. Måske er det bare det gode vejr, og det må næsten med garanti kunne konkluderes, at blandt en hel del, tages social afstand ikke videre alvorligt.
Skrevet af Hausser
Bosse1983

De grupper er så introverte folk som kun sidder hjemme foran computeren, i din verden, og de kan ikke have livskvalitet.


Selvfølgelig har de da det, den er bare ikke så påvirket af nedlukningen.

Det er dig der sidder oppe på dig pedestal og gør dig til smagsdommer over folks oplevelser og liv på din sædvanlige arrogante facon. Helt ærligt, når det ikke er et problem ikke at kunne mødes 10 personer, er det så ikke bare forbi at den sociale kontakt stopper før det?

Nej, det er ikke indlysende at de ting du lister medfører at: DET HELT OVERVÆLDENDE FLERTAL OPLEVER EN KRAFTIG FORRINGET LIVSKVALITET.


Selvfølgelig er det indlysende. Men er din præmis, at folk bruger deres tid på arrangementer og events som ikke skaber værdi for dem, hvad enten det så er en håndboldkamp i tv, eller en tur på Skanderborg, ja så er det selvfølgelig op ad bakke.

Slut herfra, denne diskussion er for diskussionens skyld.
Skrevet af Slettet(320937202705)
Hausser,
"Det er dig der sidder oppe på dig pedestal og gør dig til smagsdommer over folks oplevelser og liv på din sædvanlige arrogante facon."


Det må du jo også gøre så, når du påstår, uden dokumentation, at flertallets livskvalitet bliver kraftigt forringet - som var den oprindelige påstand. Hvorfor er det mindre arrogant og smagsdømmende at påstå?

Du kloger dig også på hvad der gør folk glade.
annonce
0