Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Interforlivet
@Forhammeren: Jeg har det som sagt på helt samme måde.

Skal covid-19 gå i sig selv igen, er jeg bange for at det skal ske på trods af at vi "glemte" at passe ordentligt på i den fase vi står over for nu.

Fingers crossed!
Skrevet af CPH-Hotspur
Skal covid-19 gå i sig selv igen, er jeg bange for at det skal ske på trods af at vi "glemte" at passe ordentligt på i den fase vi står over for nu.

Ja, mange overser nok, at forudsætningen for den store oplukning af landet uden accelleration af epidemien er, at vi bliver ved med at have god hygiejne og holder afstand.

Jeg er dog fortrøstningsfuld, for det ser ud til, at det skred i adfærden, der skete omkring påsken, kun har haft en beskeden effekt, måske hjulpet på vej af den væsentlig større testkapacitet.

Begynder snebolden at rulle igen, har vi i hvert fald fået forberedt både forsyningen af essentielle remedier og kapaciteten i sundhedsvæsenet. Nu bliver det spændende, om virus muterer i en bekymrende grad og hvor vidt befolkningen opbygger nævneværdig immunitet efter infektionen.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af clausp
Nu bliver det spændende, om virus muterer i en bekymrende grad og hvor vidt befolkningen opbygger nævneværdig immunitet efter infektionen.

Der er ikke opbygget nogen nævneværdig immunitet, og det bliver der formentlig heller ikke. Der er fortsat stor usikkerhed om hvor mange der rent faktisk har været smittet, men det er langt fra nok til at det vil have en effekt på fremtidige bølger.

Selv i Sverige giver det ikke mening at tale om. Der er heller ikke rigtig nogen der taler om flokimmunitet længere.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af CPH-Hotspur
Nej, indtil videre tyder det vist ikke på, at man opbygger nævneværdig immunitet, i hvert fald ikke den vigtige langvarige immunitet.
Jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden har at byde på. Jeg har altid set lidt på verden som et evigt eksperiment, hvor det er interessant at observere og lære, men nu er det virkelig alvor.
Det er måske en kende bizart, men jeg synes, det er spændende.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af clausp
Nej, indtil videre tyder det vist ikke på, at man opbygger nævneværdig immunitet, i hvert fald ikke den vigtige langvarige immunitet.

Jeg tænkte nu ikke så meget på hvorvidt en raskmeldt smittet har fremtidig immunitet og hvor længe. Jeg mener mere at selv hvis 10-15% af befolkningen har været smittet, så kan man kun trække 10-15% fra smittetrykket, og det batter ikke rigtig noget i forhold til fremtidige bølger. Ikke engang hvis immuniteten er langvarig.

Det er måske en kende bizart, men jeg synes, det er spændende.

Jeg deler din begejstring, omend jeg er enig i det er lidt bizart.

Denne her pandemi kommer til at bidrage med masser af ny viden. Der vil være massive mængder data der bliver analyseret over de næste par år, og det bliver interessant at følge.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Forhammeren
Forsamlingsforbud stadig på 10.

Overraskende for ihvertfald mig men de ældste klasser og efterskolerne tog nok ret meget af råderummet.

Hvis DF havde ville kunne man have åbnet for at tyskere med en lejekontrakt på et sommerhus kunne krydse grænsen. Det er man nok rigtig godt tilfreds med i turistbranchen og hos udlejerne.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Duck
Der mangler også stadig en forklaring på hvorfor de har 2800 dødsfald, men kun haft sammenlagt 1600 intensivindlæggelser


Den svenske whistleblower, Whistleblower MD, siger, at man slet ingen gamle sender på hospitalet. Det må bare blive liggende på plejehjemmene og blive kvalt. Det kunne måske forklare noget af det.
Skrevet af clausp
Det er i hvert fald en plausibel forklaring.

I øvrigt synes jeg det er lidt spøjst at lave en forhandling ud af det her. At partilederne skal forhandle om hvad der kan åbnes og hvad der ikke kan. Jeg synes det ser dumt ud.

Antallet af nyindlæggelser ser i øvrigt ud til stadig at være faldende. Det er godt, og vidner om fortsat færre smittede på trods af første fase af genåbningen. Jeg skal blankt erkende at jeg tog fejl på dette punkt.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Steve Highway-61
Der er meldt om rystelser ved Ninn-Hansens grav :-)
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Slettet(112218201709)
Danmark er nok ret heldig at grænse op til Tyskland, som ser ud til at være det eneste store land i Europa, som har handlet i tide - tænk hvis det var UK vi havde mod syd.
Det sydlige Sverige er heller ikke så hårdt ramt som det nordlige (Stockholm især).
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Duck
Claus, vi tog jo alle fejl. Heldigvis. Ingen skam i det i dette tilfælde.

Uanset om ens had til Mette Frederiksen så når Steve Highwayske højder og man mener, at Kåre er en lallende amatør, så må vi konstatere, at med de to i spidsen er Danmark styret sikkert igennem en pandemi, som har lagt andre lande ned, og som bare i Sverige koster tifold antal mennesker livet sammenlignet med herhjemme. Den statistiske overdødelighed er marginal i Danmark, andre steder er den nærmere 50%. Muligvis har der været en masse held og tilfældigheder i spil, og derfor er jeg ikke ubetinget parat til at tilskrive de to hele succesen. Der er jo også rigeligt at kritisere her på bagkant. Kommunikationen har været for ringe afstemt sådan helt generelt. I øvrigt havde vi formentligt været cirka samme sted, tror jeg, hvad angår nedlukninger og antal døde etc., hvis JEJ havde været statsminister.

Jeg synes, det er fint, at der er en tilsynelande forhandling mellem partilederne inden Mette Frederiksen kom med sin udmelding. Uanset om det hele var bestemt på forhånd, så giver det lidt tiltrængt skærmtid til dem alle, og giver os andre et indtryk af nogle ansvarlige voksne, der bliver enige om noget, som jo burde være en absolut apolitisk beslutning.
Skrevet af Duck
Nogen snakker om rigsretssag, jeg vil hellere snakke om, hvor få døde vi har som følge af Covid, relativt set. Det er smukke cifre.

I 25 kommuner ud af 98 har man ikke konstateret én eneste positiv test i syv dage eller mere. Det er fænomenale cifre, som i den grad giver grobund for optimisme. Vi kan finde, isolere og nær udrydde den lille lortevirus. Hvorfor skulle vi ikke kunne det? Vi skal kunne!

I øvrigt, efterhånden som antallet af kommuner, hvor man ikke har konstateret nye smittede i en uge eller mere, stiger, tyder det så ikke på et ret lavt mørketal? Ellers ville nogle af alle de her "mange, mange" smittede uden symptomer vel før eller siden smitte nogen, som så ville udvise symptomer og blive testet positiv. Men det sker bare ikke derude for tiden.
Skrevet af Forhammeren
Nok i småtingsafdelingen men havde JEJ været STM havde vi nok set at balancen var tippet lidt mere i forhold til rene økonomiske interesser.
Biografer åbne og biblioteker lukkede fx.
Og måske en åbning af grænsen så tyskere med en lejekontrakt i hånden kunne få adgang.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af anders.hede
Vi er styret sikkert igennem med Mette F, men det var vi sgu også med Lars Løkke. Norge har en “højreorienteret” regering og ligger endnu lavere end os - det er der mange forskellige årsager til, men man skal ikke bilde sig ind at der havde været den store forskel mht partifarve. Nogle detaljer - lidt mere fokus på erhvervslivet, lidt mindre på de offentlig ansatte måske. Men i det store hele: nej.

Til gengæld kan jeg mærke at det irriterer Lars Løkke meget at han ikke sidder ved rorpinden i en periode hvor det virkeligt gælder. Jeg tror de her magtmennesker faktisk rigtig gerne vil være ved magten hvor det gør en stor forskel i stedet for de fleste år hvor det hele er en lidt kedelig suppe.
Skrevet af Big Ben
Nja, den "erhvervsvenlige" tilgang i Storbritannien og USA var jo ikke ligefrem en succes for at sige det mildt. Disse lande kommer på alle parametre langt ringere igennem denne krise end Danmark (og de fleste andre lande i øvrigt). Dén fælde, som Storbritannien og USA faldt i. havde der nok været markant større chancer for at falde i med Lars Løkke Ramussen ved roret. Med Mette F. har man trods alt siddet med et indtryk af en person, der først og fremmest varetog samfundets og befolkningens interesser.

Skrevet af Duck
Forhammeren, ja, man kan diskutere, hvad JEJ ville have gjort anderledes, men jeg tror som nævnt også, at det ville have været i småtingsafdelingen. Førsteprioriteten ville være at redde liv. Heldigvis. Tænk, om man boede i et land, hvor man blindt følger en gal videnskabsmand, som tidligere inddirekte har slået flere hundrede borgere ihjel med sin insisteren på at tilbyde vaccinationer indeholdende kviksølv, selv efter advarsler om grimme bivirkninger var begyndt at tikke ind fra udlandet. Nu er han så i gang igen. Men det var måske også lidt af et sidespor.
Skrevet af Sten_H
Duck:

ved ikke hvor stor indflydelse Mølbak overhovedet har haft, for Mette Frederiksen valgte fra starten ikke at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og lukkede endnu mere ned. Jeg tror hun lukkede for meget ned.

Skal successen udelukkende vurderes på antal døde, eller skal der også noget økonomi ind over.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Forhammeren
Det bliver selvfølgelig kontrafaktisk men jeg tror at Løkke havde valgt at være lidt mere aggressiv ved fase 1 genåbningen.

Af de tre scenarier valgte regeringen det mest forsigtige og gjorde det faktisk endnu mere fosigtige.

Ja, Løkke ville da have elsket at være STM nu og han kan tydeligvis ikke styre sig.
Til stor skade for Ellemann men det er en anden diskussion.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Duck
Sten, en kombination, helst, men for mig handler det primært om at redde liv, i hvert fald i første omgang. Det ud fra et forsigtighedsprincip; man kan altid lempe på tiltag, hvorimod man svært kan få katten tilbage i sækken, når først den er løbet løbsk.

Selv hvis Danmark rent hypotetisk var kommet fuldstændig uskadt igennem denne pandemi, ville vores indlandske forbrug alligevel ikke batte alverden i det store billede, så længe vores største eksportmarkeder ligger stille.
annonce
0