Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Duck
Mette Frederiksen langer ud after en af pressens Haussere, Qvortrup. Det burde hun nok holde sig for god til, hvis jeg må være så fri, og kønt er det ikke, men alligevel ganske befriende.
https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/mette-frederiksen-i-flaesket-paa-qvortrup/8122960

Imens er det, som det plejer i Sverige: 74 døde og næsten 700 nye smittede. Kom nu lidt, Hinsidan. Det er ikke for sent.

https://www.dn.se/nyheter/sverige/spansk-studie-oroar-inte-tegnell/

"– Jag skulle nog hävda att för den här sjukdomen kommer vi nog aldrig kunna överföra data av den typen från land till land."

Skrevet af BjarkeGelsted
Der gik godt nok lang tid inden alternativ fik taletid (jeg så ikke de første 10 minutter)
Rigtige mænd er landmænd
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Bosse,

Før vi går helt i panik, er det vigtigt at huske på at ultraviolet lys også opfanger andre ting. Og, det er jo Japan. Såe...

https://youtu.be/kGQEuuv9R6E?t=29
Skrevet af clausp
Det burde hun nok holde sig for god til, hvis jeg må være så fri, og kønt er det ikke, men alligevel ganske befriende.

Nu skal jeg ikke forsvare hendes attitude generelt, for der er trods alt beretninger om hvordan hun har siddet og råbt i kantinen på Aalborghus Gymnasium når hun var uenig med folk. Men Qvortrup stiller hende jo et ret dumt spørgsmål.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Bosse1983
Q er jo bare en gigantisk pik, som ansvarsfrit kan stille diverse hypotetiske spørgsmål. Alle ved jo for helvede, at man "måske" har taget for hårdt fat, men alternativet er jo hvad der "måske" ville være udfaldet ellers. Den perfekte balance er rent lotto og du spiller ikke mere end du har råd til der heller.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af clausp
Ja, og der er jo egentlig masser af eksempler på hvad der var sket hvis man ikke havde gjort noget. Og hvad der var sket hvis man havde lukket ned senere.

Vi kan særligt sende en tak til Sverige for at agere kontrolgruppe. Og undskyld at jeg gentager mig selv.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Kaffe
Og undskyld at jeg gentager mig selv.


I det mindste krydrer du ikke dine gentagelser med åndede metaforer, og for det vil jeg gerne sige dig tak, Claus.
Niddets arkivar
Skrevet af Duck
Uffe Gardel med en kommentar til det papir, Sundheds- og Ældreministeriet har præsenteret om den test og isolér-strategi, vi skal til at implementere snarest.
https://www.raeson.dk/2020/uffe-gardel-folger-udviklingen-33-endnu-et-strategiskifte-endelig-vil-vi-gore-som-who-anbefaler/

Props til Novo.
Skrevet af clausp
Haha! Af hjertet tak for de rosende ord, Kaffe.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Interforlivet
@Clausp:
Men hvad er det for en teori om antistoffer du snakkede om?
Det er faktisk ikke én særlig teori jeg refererer til. Det er mere hele diskussionen omkring hvorvidt man udvikler antistoffer eller ej efter endt sygdomsforløb når man har haft Covid-19 og ikke mindst om antistofproduktionen suppleres med hukommelsesceller.

Jeg har spurgt til det før herinde dog uden at få svar. Jeg synes nemlig det har været bemærkelsesværdigt at følge med i diskussionerne da jeg (og det kan sagtens være at min manglende faglige indsigt spiller ind her) anser omstændigheden omkring udviklingen af antistoffer og hukommelsesceller som temmelig central for billedet af vores fremtid.

Herinde synes jeg som sagt at de fleste som har udvist lægefaglig viden har haft travlt med at pointere at der var/er god mulighed for at man ikke opnår immunitet. Der er blandt andet blevet refereret til historierne fra Sydkorea (og der var vist også et par andre steder) med folk som blev testet positive for anden gang og blevet svaret med skepsis på indlæg som antog det modsatte.

Nu lader det imidlertid til at diskursen har ændret sig lidt og at skepsissen over for teorien omkring at man skulle udvikle immunitet er faldende. Det syntes jeg bare var interessant, og derfor stillede jeg mit spørgsmål.

Det er i øvrigt også en tendens jeg fornemmer i det samlede billede i.e. at man er begyndt at tro mere og mere på at vi både udvikler antistoffer og hukommelsesceller efter endt sygdom.
Skrevet af Halil
Skipper inden forsamlingen: "jeg tror der er mange arbejdsløse der glæder sig til at komme ned på et AMU-kursus."


LoL

Coronavirus har sandsynligvis toppet. En anden bølge af et højt antal Corona-smittede er usandsynlig pt.

Hopes and prayers?


Godt spørgsmål.

Hvad fik Kåre til at ændre mening på 5 dage?
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Bosse1983
Det var jo en klassisk Mølbak, som han har korrigeret/uddybet efterfølgende.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Esbjerg - fan
Coronavirus har sandsynligvis toppet. En anden bølge af et højt antal Corona-smittede er usandsynlig pt.


Næsten bedre han havde sagt det modsatte - syntes altid han tager fejl.
Skrevet af jensmoch
@Inter

Jeg er en af dem der har været på banen, men jeg har dog ingen lægefaglig baggrund. Jeg har dog ikke andet end tid, så jeg har læst ganske meget rundt omkring, og fulgte også Ny Coronavirus længe før den nåede til Danmark.


Det er såmænd ikke fordi jeg tror Covid-19 ikke giver antistoffer. Det er jeg egentlig rimelig sikker på den gør. Spørgsmålet er bare hvor effektive de er, hvordan hukkommelsescellerne fungerer og så videre.

Jeg har set en masse eksperter være helt sikre på immunitet. Nogen siger 1-2 år, andre siger helt op til fem år. Men jeg har stadigvæk til gode at se ét eneste argument for hvorfor det skulle være tilfældet.
Det eneste jeg har set, er nogen der ikke arbejder direkte med SARS-CoV2, være helt overbeviste om at den opfører sig identisk med influenza, og er der noget der efterhånden bør stå klart for selv den mest stædige tosse, er det at Covid-19 er noget helt, helt andet end influenza.

Al forskning, og det er desværre ikke ret meget, der er lavet omkring immunitet overfor de almindelige coronavira, er på ingen måde opløftende.
For en stor del af smittede, er imunniteten under et år, og der er set gensmitte med samme coronvirus helt ned til 4 uger efter første smitte.

http://www.columbia.edu/~jls106/galanti_shaman_ms_supp.pdf

https://www.technologyreview.com/2020/04/27/1000569/how-long-are-people-immune-to-covid-19/
Skrevet af Bosse1983
Sverige piver over at de muligvis ikke får lov at deltage i en delvis grænseåbning. Logikken er, at smittetrykket er lavere i Skåne end KBH. Er der nogen lande man ikke skal åpne til så?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Interforlivet
@jensmoch: Mange tak for svar!

Jeg linkede for et stykke tid siden til en digital spørgetime med Søren Riis Paludan som efterhånden har været en del i vælten under Covid-19-kaosset. Han er en af dem som tror meget på at man ikke blot opbygger immunitet men at den også vil gøre sig gældende i helt op til 5 år.

Men apropos det du skriver om manglende beviser, så melder han det faktisk ud - så vidt jeg forstår altså - uden at kunne basere det på andet end en mavefornemmelse. Det finder jeg temmelig bemærkelsesværdigt. Han er trods alt professor. Og selvom der inden for academia generelt findes masser af (skal vi kalde dem) "pop-professorer" som mest af alt har travlt med at producere appetitlige overskrifter og at Søren Riis derfor sagtens kan være en sådan type, så kommer man jo altså ikke sovende til et professorat.

Hvad tænker du om sådan en udmelding?
Skrevet af Interforlivet
@Bosse1983: Ja, nu starter den del af processen hvor der går børnehave i den. Det er utrolig forudsigeligt. "Hvem åbner for hvem og hvorfor?" skal nok blive et gennemgående tema de næste mange måneder, og der skal nok være flere end svenskerne som kommer til at råbe op om uretfærdig behandling.
Skrevet af jensmoch
Hvis det stod til Søren Riis Paludans mavefornemmelse, havde Danmark jo også valgt samme strategi som Sverige. Og han har været en af dem der har brugt "Vi lukker jo heller ikke for influenza"-argumentation.
Jeg mindes også at han til Berlingske tidligere har sagt at vi skulle gå efter flokimmunitet via smitte.

Jeg håber skam han har ret i at det giver en femårig immunitet, men hans mavefornemmelse er ikke just en jeg giver særligt meget for, og hvis ikke han rent faktisk har noget data han kan præsentere for at støtte op om den teori, har jeg svært ved at se hvorfor det skulle være mere sandsynligt end andre forskeres teori om 1-2 år. Eller for den sags skyld 4-8 måneder.

Jeg kan frygte at den slags udmeldinger fra eksperter kan få skabt en stemning af at folk der har været smittet ikke behøver at rette sig efter de samme retningslinjer og tage samme forholdsregler, og så kan det i sidste ende, ende med at blive farligt med så bastant en udmelding.
Skrevet af anders.hede
Har lige været til briefing om retningslinjerne på privatskoler(og folkeskoler) for de store.

De får tildelt en plads og den har de hele dagen, der bliver selvsagt en masse afspritning og håndvask. Man må ikke forlade sin plads(Toiletbesøg undtaget...), man må ikke lave eks gruppearbejde medmindre det er de 3 personer omkring en, hvorved man stadig overholder afstandskrav. Man må ikke engang dele en blyant med nogen... Alle genstande skal afspritning efter brug. Alle.

Hvordan man på samme tid kan være med til de retningslinjer og så tale om studenterkørsel med fulde teenagere er mig en kæmpe gåde. Det kræver som minimum nogle helt andre generelle retningslinjer der i juni-måned, ellers er det lidt at holde nogen for nar. Man kan simpelthen ikke være så påpasselig og så samtidig sige at 1000vis af unge kan drikke fulde og feste i busser.

Det bliver lidt for populistisk til mig, og jeg spår at der generelt vil blive taget meget løst på retningslinjerne, hvis de fulde teenagere af alle, skal have lov til at feste nogenlunde som normalt.

Uden alkohol kunne jeg faktisk godt forstå det - men Josefine Fock latterliggøres af andre politikere for at foreslå dette.

Men selvfølgelig - der er muligheden for at verden er anerledes i juni, men at det skal være et tema lige nu er weird.
Skrevet af clausp
@Interforlivet:
Det er faktisk ikke én særlig teori jeg refererer til.

Så virker det lidt fjollet at skrive at jeg skulle have skudt en teori ned.

Jeg har spurgt til det før herinde dog uden at få svar.

Hvad har du præcist spurgt om, som du ikke har fået svar på?

Herinde synes jeg som sagt at de fleste som har udvist lægefaglig viden har haft travlt med at pointere at der var/er god mulighed for at man ikke opnår immunitet.

Jeg er ikke stødt på folk med lægefaglig viden herinde mig selv inkl.

Det er i øvrigt også en tendens jeg fornemmer i det samlede billede i.e. at man er begyndt at tro mere og mere på at vi både udvikler antistoffer og hukommelsesceller efter endt sygdom.

De meldinger der er kommet de seneste dage synes jeg nu viser det modsatte. Men jeg har ikke grundlaget for at afgøre hvad der er op og ned i den sag.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
annonce
0