Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Bosse1983
Mon ikke også folk var trætte af pest?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Steve Highway-61
Lol bossanova, så skal jeg i hvert fald ikke føle mig dum hvis jeg sammenligner corona med influenza.

Regeringen handler jo netop som om det her var pest når de i stedet burde lade folk holde fest. I øst som i vest. Med gæst. Og hest.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af NøbiSvøb
Jeg så ikke pressemødet, end sig fulgte med i nyhederne tirsdag. Kan en være mig behjælpelig med følgende:

Hvilke restriktioner er kommet, og fra hvornår er de gældende?

Lukketiden i restaurationsbranchen kl. 22, gælder det hele landet, eller kun hovedstadsområdet, der er særligt ramt?

Nævnte Mette Frederiksen noget om kompensation til de berørte virksomhedsejere?
Tid+ medløbere = ægte fans - Jeg kan godt drikke uden at have det sjovt
Skrevet af Kaffe
Du har ikke overskud til lige selv at google? Stramt.
Niddets arkivar
Skrevet af NøbiSvøb
Jeg tjekkede Politiken, JP, BT og sågar EB. Det gik sikkert for stærkt, men let er det egentlig ikke at finde. Måske skulle jeg have taget statsministeriets hjemmeside som det første.
Tid+ medløbere = ægte fans - Jeg kan godt drikke uden at have det sjovt
Skrevet af Steve Highway-61
Bare læg til grund at pressemøder er bad news med Mette som statsminister.

Og hvis man er negativ kommer Huxi efter en. Mens han griner. Det minder om en Lynch-film.

https://inland-empire.fandom.com/wiki/The_Phantom
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af CPH-Hotspur
Hvor giver jeg udtryk for, at jeg ikke accepterer, at folk er trætte af corona?

Jeg har da selv flere gange givet udtryk for, at jeg er træt af det, men det er jo ikke ensbetydende med, at jeg slår hjernen fra og siger fuck andre mennesker og samfundets regler, og det behøver man jo heller ikke gøre for at leve.

Virus er jo nok kommet for at blive, det giver jeg dig ret i, men indtil vi når et punkt, hvor vi ikke skal være bange for, at samfundet imploderer, hvis vi lemper de relativt lette restriktioner, der har været indtil for nylig, så må vi sgu vise en smule ansvarlighed og samfundssind. Vi var jo nærmest tilbage til normalen, men så tog folk det for givet, og nu står vi igen i den her situation. I Frankrig havde de jo fået styr på det, og det er jo et relativt ressourcestærkt land, men nu er de flere steder tilbage på smertegrænsen i sundhedsvæsenet, så det er jo ikke et spørgsmål om, hvornår Mette “slipper grebet”, men om hvornår corona gør.

Jeg tror desuden ikke så meget, at det kun er træthed, som det er manglende erfaring med større kriser, der gør, at vi slet ikke er vant til, at der bliver stillet nogle andre krav til os i længere tid, og vi samtidig vurderer vores payoff på en måde, der ikke fungerer i en pandemi. Når vi samtidig har fået internettet, der flyder over med misinformation og andet slam, så tager det væsentligt længere tid at bygge et stabilt fundament i samfundets mentalitet, der kan bære og understøtte den mentale omstilling, krisen kræver af os. Den stigende individualisering betyder nok også, at vi glider længere og længere fra hinanden, og derfor nok er mindre villige til at gøre noget for hinanden. Det var Kaffe vist også lidt inde på tidligere i sit Ol’ Grumpy Man rant om ungdommen i dag.

Vi har haft det ekstremt godt og nemt, og sådan vil vi jo gerne have det, for mennesker opportunister, der ønsker at maksimere eget payoff, hvorfor de ofte vil gribe chancen for at gøre dette, når de får muligheden, også selv om det er på bekostning af andre mennesker, så folk er tit pikhoveder af natur og vil ofte cherrypicke for at retfærdiggøre egen adfærd. Kombinerer du misinformationen med opportunismen og hvor godt og nemt vi havde det før epidemien, så vil du helt naturligt få folk, der cherrypicker og er villige til at retfærdiggøre og basere egen adfærd på misinformation, fordi det er det, der gør det lettest for dem selv, bevarer det hidtidige niveau af godt/nemt og dermed maksimerer eget payoff. Også selv om det i sidste ende medfører, at smitten får lov at løbe løbsk.

Det er lidt grand scale prisoner’s dilemma over det, hvor pikhoved A tænker, at han bare kan feste løs, men fordi pikhoved B gør det samme, så spredes smitten, bedstemor dør, der kommer restriktioner og de taber mere på det, end de havde gjort ved at feste lidt mindre.

Det er ret interessant at kigge på forskellige lande ud fra ovenstående.

Danmark er et lille, rigt land med stor lighed og højt uddannelsesniveau, hvor befolkning er relativt tæt knyttet, da vi har haft en masse “lodder” i form af homogenitet, samfundssind og andet jazz, der har kunnet udligne den iboende opportunisme i folk, når vægten skulle afbalanceres, så vi har klaret os ekstremt godt indtil videre.

USA derimod er stort, har en mere heterogen befolkning og større ulighed samtidig med, at The American Dream er en idealisering af opportunismen og maksimering af eget payoff. De har klaret sig mindre godt.
Gad vide, om amerikanerne havde haft en anden tilgang til pandemien, hvis det havde været kort tid efter 11. september, hvor sammenholdet og nationalfølelsen sandsynligvis har påvirket, hvordan man sætter sit payoff og hvor villig man er til at agere opportunistisk ift. de andre i samfundets bedste på tværs af de forskellige stater, i modsætning til det ekstremt polariserede billede vi ser derovre nu?
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af RobertTheRobber
Lol bossanova, så skal jeg i hvert fald ikke føle mig dum hvis jeg sammenligner corona med influenza.
Jo du skal, for det er direkte idioti at sammenligne corona med influenza.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af Black Spider
@ Medc

Hvis det fortsat blot er 5-10, der dør med corona om måneden, og at de alle er +80 med flere andre sygdomme, kan jeg ikke forvente, at de unge tager corona alvorligt..

Hvorfor ikke? Tallet er jo netop så lavt fordi vi tager nogle forholdsregler. Gør vi ingenting, sådan som de gør i USA, så bliver resultatet ligesom det er i USA, hvor der ikke er nogen kontrol over smittespredningen.

5-10 om måneden lyder ret uskyldigt, men hvad med 10-15 om dagen? Er et par drukture og et fuldemandsknald eller to virkelig de dødsfald værd?

Og at det er folk på 80+ er vel sagen underordnet? Hvorfor er en person på 80 mindre værd end du er?
Skrevet af clausp
Det er altså ikke rigtigt at man ikke gør noget i USA. Man gør faktisk en hel del, og eksempelvis har alle barer i Californien været lukket de sidste 3 måneder. På det seneste er der blevet lukket op hvis de har udendørsservering.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Mkarner
Hvorfor ikke? Tallet er jo netop så lavt fordi vi tager nogle forholdsregler. Gør vi ingenting, sådan som de gør i USA, så bliver resultatet ligesom det er i USA, hvor der ikke er nogen kontrol over smittespredningen.

5-10 om måneden lyder ret uskyldigt, men hvad med 10-15 om dagen? Er et par drukture og et fuldemandsknald eller to virkelig de dødsfald værd?

Og at det er folk på 80+ er vel sagen underordnet? Hvorfor er en person på 80 mindre værd end du er?


Fordi en person på 80+ ikke er garant at leve 50+ år mere. Selvfølgelig har de også en værdi, dog er det da hovedløst at gældsætte samtlige generationer. Folk skal altså dø på et tidspunkt, og de skal også dø af noget, vi kan selvfølgelig også fortsætte med at have overpopulation på kloden og så prøve at være "rigtige". Derudover er det rent gætværk om man ender med 10-15 døde om dagen, kan ligeså godt være 0-1 der dør, det er der ingen der ved, virus er altså noget som udvikler sig hver dag på jorden.
Hvor sjovt er det egentlig for Hr. Jensen på 80+ med andre sygdomme, som nu istedet for at vide hans måske sidste år i livet bliver lukket ned, han får ikke besøg af sin familie, han får ikke nogen "sidste" oplevelser, men han får da godt nok smidt et år mere på bagen, dog uden som helst noget samvær eller andet, tror de fleste gerne vil gå ud med et smil og sige tak for alt, nu kan han sidde deprimeret på et plejehjem og glo ind i væggen.
\\\"Sometimes we forget that you’re just a man. I am not a man! I am Cantona!\\\"
Skrevet af Slettet(421605202909)
Fordi en person på 80+ ikke er garant at leve 50+ år mere.


Der er da ingen der er garant for at leve 50 år mere. Hverken én på 80 eller en på 25..

Folk skal altså dø på et tidspunkt, og de skal også dø af noget, vi kan selvfølgelig også fortsætte med at have overpopulation på kloden og så prøve at være "rigtige".


Så du mener altså vi skal bruge Corona tiden her på at få ryddet ud i befolkningen? Af med alle de gamle og svage?

Som der er nævnt før, så har næsten alt jo haft åbent de t seneste stykke tid. Dog med restriktioner. Gjorde det så stor forskel på din livskvalitet at du skulle gå hjem fra byen kl. 02 istedet for kl 06, når du samtidig vidste at det var dit lille offer i den her situation vi alle nu står i.?

Jeg brækker mig over den mentalitet der på det seneste har vundet frem om at det er mig, mig, mig mig det hele handler handler om. Fandme mange der ikke er i stand til at se udover egen næsetip.
Skrevet af Mkarner
Nej der ingen garanti for at nogen skal leve, hverken i 10 år, 5 år eller 2 uger mere.
Så den sidste tid man har på jorden skal simpelthen også være sjov at være i.

Jeg går ikke i byen, så jeg er bedøvende ligeglad hvornår folk pisser hjem, det er da ikke mig mig mig, at man gerne vil have et sjovt liv, det er da ligeså meget mig mig mig at folk skal glo ind i væggen og ikke have det sjovt fordi gamle mennesker dør, du gemmer dig bare bagved at være "rigtig".

Det er til at brække sig over at folk skal være så hamrende politisk korrekt, og det er forkert at sige at folk dør. Hvad fanden i helvede er problemet i at folk dør? Det er cyklus på hele fucking livet!

Derudover har jeg aldrig sagt at vi skal rydde ud, men prøv igen :)
\\\"Sometimes we forget that you’re just a man. I am not a man! I am Cantona!\\\"
Skrevet af elendil
Jeg brækker mig over den mentalitet der på det seneste har vundet frem om at det er mig, mig, mig mig det hele handler handler om


På det seneste?!
fck-medløber.
Skrevet af Slettet(421605202909)
Det er til at brække sig over at folk skal være så hamrende politisk korrekt, og det er forkert at sige at folk dør.


Politisk korrekt at mene at alle liv betyder noget, og at man godt kunne tænke på andre end sig selv? Er det ikke bare almindelig god opførsel?

De seneste restriktioner er jo ikke kommet ud af det blå. Det skyldes jo at nogle ikke har kunnet finde ud af at begå sig under de samfundsregler der nu engang var sat op for at håndtere denne ekstraordinære situation.

Hvilke af restriktionerne som der var for en uge siden (inden de nye kom) syntes du var uretfærdige, unødvendige, indgribende i din personlige frihed eller blot irriterende? Personligt syntes jeg squ ikke der var nogen som skulle være særlig svære at overholde.

Derudover har jeg aldrig sagt at vi skal rydde ud, men prøv igen :)


Du undskyldte lidt din holdning med at jorden jo var overbefolket, så gjorde det nu noget at lidt ekstra døde i den her periode.
Ellers må du meget gerne forklare hvorfor de mente at jordens overbefolkning skulle blandes ind i diskussionen, så må jeg have misforstået dig?
Skrevet af Mkarner
Der er ikke flere et større antal døde end "normalt".
Almindelig god opførsel er ikke at man skal bestemme hvordan andre skal leve, igen man skal dø på et tidspunkt, hvordan og hvorledes ved man ikke endnu. Det er i mine øjne spild af ressourcer at politiet skal gå rundt omkring i parker og dele bøder/bruge deres tid på at snakke med folk som der sidder i en gruppe af 5 eller andet, de kunne være brugt på borgerne som oprigtigt er i fare.

Jeg synes ikke der noget der uretfærdigt, jeg tænker nu mere på folk, hvis vi skal forblive i det spor, som er blevet jobløse, hjemløse og andet og er på randen af selvmord og andre psykiske problemer. Pga. livets cyklus pludselig skal vare til man er 100+ år. Gennemssnitsalderen er desuden 80 år, så hvis folk der dør, som er deromkring pga. en sygdom, jamen så kalder man det altså naturlig død, at deres "naturlige" død er pga. sygdom er altså fordi kroppen ikke kan kæmpe i mod denne sygdom mere, men mennesker som dør pga. blodpropper, hjertestop og andet, kaldes naturlig død, hvorfor i helvede er Corona ikke en naturlig død så?

Jordens overbefolkning kan jo være skyld i at virusser kommer, at virusser udbredes som de nu engang gør, for når der er for mange mennesker samlet et sted (det her tilfælde jorden), så lever en stor del af dem under uhyggeligt dårlige forhold, det skaber dårlig hygiejne, dårlig levestandard og i det hele taget gør det at bakterier og vira spredes.

Man kan jo altid kaste den ind under "samfundsregler", hvornår stopper det? Jeg er igen ikke ramt af det personligt da jeg ikke løber rundt i byen eller på cafe, men siden hvornår er det blevet en samfundsregel at folk ikke kan mødes og være i en park, uden der skal udstedes bøder og andet, er det fordi politikerne nu har bestemt dette, og så skal man følge det blindt? (Ja i det her tilfælde er det blevet en "samfundsregel", jeg vil bare gerne stille mig kritisk overfor det, jeg overholder altså selv de her "regler" som er kommet, så det nu ikke fordi jeg ikke tænker på tingene, jeg vil bare gerne være kritisk)
Forståeligt hvis den her virus nu slog bare 10% af befolkningen ihjel, men sådan forholder det sig altså ikke, og derfor kan man nu engang nok sætte spørgsmålstegn til hvorfor det egentlig er at så mange ressourcer og egentlig fremtiden for mange skal sættes på spil.

Ps. Skal da lige siges at jeg selv har været "kontrolleret" fordi jeg har været syg, jeg negligerer på ingen måde folk som er syge, jeg stiller mig bare kritisk når størstedelen af dem som er ramt, end ikke har haft symptomer på det. Jeg har selv haft lungesygdomme, men livet er altså ikke sjovt hvis man pludselig bare skal sidde og glo ind i væggen.
\\\"Sometimes we forget that you’re just a man. I am not a man! I am Cantona!\\\"
Skrevet af CPH-Hotspur
Der er ikke flere et større antal døde end "normalt".

Hvorfor mon?

Jeg har selv haft lungesygdomme, men livet er altså ikke sjovt hvis man pludselig bare skal sidde og glo ind i væggen

Det er jo kun, hvis epidemien kommer ud af kontrol, at “kigge ind i væggen-scenariet” kommer på tale. Vi har jo haft fin mulighed for at komme ud hen over sommeren, så længe folk har taget nogle få, simple og ikke særligt indgribende forholdsregler. Det har folk bare ikke gidet.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Mkarner
Hvorfor mon?

Så hele verdens befolkning kunne være reddet hvis man "bare" tog de her tiltag inden? Hvorfor skal den her virus så være grunden til man gør det? Skulle man ikke bare have sagt, vask hænder, sprit af og så lade dét køre i medierne, istedet for at skrive "virus vil ødelægge verden" ?
\\\"Sometimes we forget that you’re just a man. I am not a man! I am Cantona!\\\"
Skrevet af Bosse1983
Lol bossanova, så skal jeg i hvert fald ikke føle mig dum hvis jeg sammenligner corona med influenza.

Perler for svin. Jeg synes det passer glimrende ind med Tyskland i 30´erne kævlet.
Videre er det så håbløst ubegavet, at fordi man er træt af Corona skal man ikke tage forholdsregler. Det især når det kommer fra Hausser. Han har opført sig som en forkælet møgunge fra dag et og er der noget han ikke må eller kan, er det pludselig hele omdrejningspunktet for hans personlige frihed. Sygdomme er typisk ligeglade med at du er trætte af dem.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Bosse1983
Hvorfor skal den her virus så være grunden til man gør det?

Er det faktisk et spørgsmål du stiller?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
annonce
0