Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Faberge
Måske skal regeringen overveje at lade Kåre Mølbak blive hjemme, når de holder corona-pressemøder. Det gavner ikke ligefrem kommunikationen, at man gang på gang må korrigere hans udmeldinger. Kåre Mølbak er sikkert fagligt dygtig, men nogle gange virker hans forslag helt virkelighedsfjerne.

At indføre sociale bobler kan måske godt fungere i teorien, men i praksis er det jo komplet urealistisk at gennemføre, og Sundhedsstyrelsen måtte da også afmontere Kåres sludder.
En fisselatte, tak.
Skrevet af Kaffe
Enig. Som om de nye restriktioner i sig selv ikke var svære nok at forklare.
Niddets arkivar
Skrevet af Hausser
Bosse1983

Jeg synes det passer glimrende ind med Tyskland i 30´erne kævlet.
Videre er det så håbløst ubegavet, at fordi man er træt af Corona skal man ikke tage forholdsregler. Det især når det kommer fra Hausser. Han har opført sig som en forkælet møgunge fra dag et og er der noget han ikke må eller kan, er det pludselig hele omdrejningspunktet for hans personlige frihed. Sygdomme er typisk ligeglade med at du er trætte af dem.


Hvorfor ikke bare være ærlig overfor dig selv og indrømme at ynglingsskjorten nu er blevet brun?

Jeg er med på at du ikke tillægger proportionalitet nogen nævneværdi værdi. Vi er mange der syntes vi skal have begrebet på bordet igen.
Skrevet af Slettet(102143211804)
Må man rejse sig, uden maske, og holde tale til en fødselsdag? Det er restaurationsbranchens store spørgsmål.


Ja hvis der er mundaflæsere i lokalet, de skal have en chance. Og det er ikke engang løgn.
Stenbrodreng.
Skrevet af Hausser
Bosse1983

Og så er det unaturligt, det er vanskeligt og folk er trætte af Corona. Husk det, BS. Især de pikhoveder som ignorerer regler sat op for samfundets fælles bedste. De er så skide trætte af det. Ikke fordi det rigtig begrænser dem, for de gør hvad de vil alligevel, men fordi folk kritiserer dem.


Strammer skråremmen lige rigeligt i skridtet, siden du ikke kan holde dig fra den slags sprog?

Hvad gør du den dag du løber tør for folk at kalde pikhoveder (det gør du dog nok aldrig, for du kan aldrig forfalde til dit ynkelige hylen over folk i supermarkedet) og folk stadig dør? Du har vel ikke andet vel end tommelskruen, har du?
Skrevet af clausp
@BS:
Nej, det er selvfølgelig en noget unuanceret forsimpling, men på landsplan er der bare ikke gjort nok, og forskellen på intentionelt at gøre alt for lidt og at gøre ingenting er i min optik begrænset.

Og det er så heller ikke fordi man gør for lidt. Frisører og mange andre erhverv har været fuldstændigt lukket i et par måneder i Californien, dog har enkelte fået lov at holde åbent hvis de kunne klippe udendørs, stadigvæk med krav til afstand og at bære mundbind og alt det dér.

Holder folk afstand? Bruger de maske når afstand ikke er muligt? Spritter de af som gale? Undlader folk at mødes i større forsamlinger, fx kirke, sport, valgmøder med Trump, eller BLM protester? Holder folk sig i karantæne efter risikable kontakter?

Ja, ja, ja, ja, ja.

Jeg var endda på en forlænget weekend i Monterey forrige weekend, og der var det det samme: folk tager det seriøst og over 95% bærer mundbind. Det er virkelig sjældent folk ikke gør det. Og på alle restauranter gør de det også. I mange store butikker er der endda folk der holder øje med om man har de forbandende mundbind på.

Jeg ved ikke hvor du får dine oplysninger fra, men det du skriver her er ikke i overensstemmelse med den virkelighed jeg oplever.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Black Spider
Hausser, jeg venter stadigvæk med spænding på en eller anden form for argument for, at laissez-faire tilgangen virker bedre. Det giver dårligere økonomi og det resulterer i flere døde mennesker. Hvor er gevinsten?

Og alt dit små-hysteriske snik-snak om, at det er fascistisk med regler er jo gennemgående bare noget vrøvl. Det er helt normalt at samfundet har regler for at beskytte borgere, der ellers gør noget åndssvagt, som sætter dem og andre i fare.

Vi har trafikregler, regler for bygninger, elinstallationer, arbejdsmiljøregler, miljøbeskyttelsesregler, en købelov som beskytter os mod at købe på for dårlige vilkår, en aftalelov som regulerer hvad der er og hvad der ikke er en aftale (og som beskytter os imod at begå aftaler på for dårlige vilkår), og bunker af andre regler.

Nu har vi så en ny sitaution med covid-19, og folk kan jo åbenlyst ikke finde ud af at håndtere situationen uden hjælp. Altså giver det mening at hjælpe befolkningen med at opføre sig formålstjenstligt, så vi undgår at slå hinanden ihjel mere end nødvendigt.

Hvis du ikke kan kende forskel på det og så fascisme, så er det vist ikke Bosse, du skal bebrejde for ret meget.

Nå ja, og du må jo stadigvæk gerne snakke med andre mennesker. Du må endda gerne snakke med andre mennesker om hvor meget du hader regeringen og hvordan du meget hellere ville have en dansker-hadende, dansker-dræbende højre-ekstrem regering, der fulgte USAs gode eksempel og bare lod smitten løbe ud af kontrol. Lyder det specielt fascistisk? Det skal man vist være mere end almindeligt sløv i knolden for at mene.

Ja, det sætter en begrænsning på din "frihed". Det er der så meget, der gør. Det er desværre nødvendigt, hvis vi skal have et samfund, hvor der er plads til os alle sammen. Alternativet er et samfund, hvor vi intentionelt ikke har den plads. Hvis den tilgang er din drøm, hvorfor tænker du så, at lige præcis du vil være en af dem, der faktisk bliver plads til?
Skrevet af Black Spider
@ Claus

Det du snakker om er vel primært Californien, og jeg vil blive lidt overrasket, hvis nedlukningen og forholdsreglerne er lige så aggressivt udført i resten af landet.

Hvis det var tilfældet, så er det vel tæt på sensationelt, at der alligevel er 35-40k nye tilfælde om dagen? Den kurve burde vel være kraftigt faldende frem for mere eller mindre statisk over den sidste måneds tid, hvis der dels var så meget nedlukning overalt og dels så meget fokus på forholdsreglerne?

Og et kig her indikerer også, at Californien er den mest maskerede stat. Men det er så vidt jeg kan se baseret på Facebook-data, så jeg ved ikke, hvor pålideligt det reelt er.
https://covid19.healthdata.org/united-states-of-america/california?view=mask-use&tab=compare
Skrevet af clausp
@BS:
Hvis det var tilfældet, så er det vel tæt på sensationelt, at der alligevel er 35-40k nye tilfælde om dagen? Den kurve burde vel være kraftigt faldende frem for mere eller mindre statisk over den sidste måneds tid, hvis der dels var så meget nedlukning overalt og dels så meget fokus på forholdsreglerne?

Kurven er jo netop faldende som helhed. Er det gået din næse forbi?

Og et kig her indikerer også, at Californien er den mest maskerede stat. Men det er så vidt jeg kan se baseret på Facebook-data, så jeg ved ikke, hvor pålideligt det reelt er.

Hvor jeg færdes ser jeg mere end 60% med maske. Et af Californiens problemer er i øvrigt at 38% af befolkningen er latinoer, men de står for 60% af alle tilfældene. Den statistik du henviser til viser i øvrigt ikke nogen stor føring til Californien.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af clausp
Antallet af indlagte i Californien er det laveste siden midten af April: https://calmatters.org/health/coronavirus/2020/04/california-coronavirus-covid-patient-hospitalization-data-icu/

Den store stigning der ses på grafen henover sommeren skyldes den forfejlede genåbning.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Steve Highway-61
Det ændrer ikke ved at mundbind er noget pjat og effekten er minimal. Og nu også B-Joe.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Bosse1983
Du er blæst, Steve.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Steve Highway-61
I vinden, som svaret du tror du har.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Slettet(042125212608)
Jeg kan nu ligegodt lide politikens begejstring for den Svenske flok immunitet strategi, de glemmer bare lige at i svenskernes jubel over succesen så har det koste 5x antal ofre.

Norge der havde en test og opsøgende strategi fra start har ligeså lave tal pr. 100.000 indbygger, så det virker som en noget forhastet konklussion.

Oveni glemmer de at Sverige ikke er det mest testende land, Danmark har også høje tal fordi vi netop tester så voldsomt som vi gør. Så vores høje tal har nok også en del med dette at gøre, i foråret testede vi meget mindre og tallene er dermed reelt ikke sammenlignelige.
Skrevet af Suaráz
Mundbind er for duknakkede voksenbabyer. Bliv nægter!
Skrevet af Suaráz
Især dukkermediet DR, som vel ikke har stillet ét eneste kritisk spørgsmål til Mor Mette og dennes linje, må skamme sig gevaldigt. Snak om ikke at være sit ansvar som medie voksent. Det er simpelthen pinligt. Hvor er alle de kritiske stemmer? De burde være der på samme aften som vor store leder uden baggrund i videnskab og med en eklatant mangel på proportionssans valgte at lukke landet ned. Men der har intet været fra statsmediet DR. En skandale.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Så du syntes det var en dårlig ide, ville du hellere have ca. 3000 døde, for det havde været alternativet da vi ikke havde nogen synderlig testkapacitet eller opsøgende personale.

Danmark lukkede ned fordi vi havde sovet i timen og ikke havde den fornødne kapacitet, på trods af det og pga. den hurtigere respons fra Mette er vi kommet langt bedre ud af det end samtlige lande der lukkede ned for sent eller slet ikke.

Betyder det vi skal den vej igen... Nej, men det betyder det var den rette strategi dengang, fordi vi ikke havde andre virkbare muligheder. Man kan argumentere for vi bremsede en my for hårdt op, men nedlukningen var i store og hele det korrekte at gøre i den specifikke situation.

At mundbind så er lidt som at tisse i bukserne for at holde sig varm, er hvad det er. Ikke mindst fordi 999 ud af 1000 ikke kan finde ud af bruge det og fordi det ender som en enorm miljøbelastning når alt dette er ovre.
Skrevet af Geddar , moderator
Beskytter maskerne mod 5G!?!?
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Forhammeren
Pressemøde kl 14.
Mettemor og hele A kæden.

Det må.sgu næsten være obligatorisk brug af mundbind i det offentlige rum.

Lukning af alt natteliv fra kl 22 eller et forsamlingsforbud på 50 kunne Heunicke vel klare selv

From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Bosse1983
Skeptikere og mundbindsnægtere sendes på betalt ophold på Ibiza henover efteråret, så de kan nyde friheden og opbygge "flokmentalitet" under naturligt prollede forhold.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
annonce
0