Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af tobi
Det er dælme ved at enerverende at høre, at "NU er det vigtigt at holde fast".

Er ordet nu ikke et ret simpelt ord? Åbenbart har det ændret betydning til "hele tiden og evig og altid, uanset om tallene er høje eller lave eller midt imellem eller negative eller irrationelle".
Skrevet af medc
Lige været i Fields, hvor folk nærmest vælter over hinanden. Tænker at scenariet er det samme i andre storcentre efter feriepengene er uddelt.

Godt nok heldigt, at corona ikke smitter der, men at det kun er på restauranter, nattelivet og offentlig transport, for ellers var det da gået helt galt..
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af Steve Highway-61
Skriv til David Trads - han har Joan of arc hearing aid til Mette F. Så kan I gurgle i jeres egen dødsdrift. Woman in Black, Tomb Of Ligeia, etc. you choose.

"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af jensmoch
Så har CDC ændret sine retningslinjer fra at hedde 15 minutter i træk indenfor to meter af en smittebærer, til nu at være 15 minutter sammenlagt i løbet af en dag indenfor forskellige smittebærer.

https://www.washingtonpost.com/health/2020/10/21/coronavirus-close-contact-cdc/#click=https://t.co/JLZd4Kdxm4

I New Zealand, der har en af de mest detaljerede smittesporinger i verden, er der nu set en person smittet indenfor 3 minutter nær en smittet.

https://www.nzherald.co.nz/nz/covid-19-coronavirus-what-we-know-about-this-latest-outbreak/ZKGSBHIK4QL5X7OGYPS5QWSPZA/

Noget kunne også efterhånden tyde på at den enorme smitte på slagterier og andre arbejdspladser med kødforabejdning, er fordi covid-19 kan forblive stabil i op til 16 timer i luft der ikke udskiftes, og mange slagterier genbruger luften og køler den med til ~10°.
I Tyskland er der blandt andet set smittespredning på en lignende arbejdsplads over 8 meter.

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3654517

Når det kommer til senfølger, begynder der også så småt at kunne ses resultater fra førstebølgen i foråret.

Blandt andet en ny stor britisk undersøgelse (der dog endnu ikke er godkendt via peer-review endnu), der viser markante kognitive senfølger.

We analysed cognitive test data from 84,285 Great British Intelligence Test participants who completed a questionnaire regarding suspected and biologically confirmed COVID-19 infection. People who had recovered, including those no longer reporting symptoms, exhibited significant cognitive deficits when controlling for age, gender, education level, income, racial-ethnic group and pre-existing medical disorders. They were of substantial effect size for people who had been hospitalised, but also for mild but biologically confirmed cases who reported no breathing difficulty. Finer grained analyses of performance support the hypothesis that COVID-19 has a multi-system impact on human cognition.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.10.20.20215863v1

I en anden ny engelsk, endnu ikke peer-reviewed paper, har man kigget på organerne, og fundet

Between April and September 2020, 201 individuals (mean age 44 (SD 11.0) years, 70% female, 87% white, 31% healthcare workers) completed assessments following SARS-CoV-2 infection (median 140, IQR 105-160 days after initial symptoms). The prevalence of pre-existing conditions (obesity: 20%, hypertension: 6%; diabetes: 2%; heart disease: 4%) was low, and only 18% of individuals had been hospitalised with COVID-19. Fatigue (98%), muscle aches (88%), breathlessness (87%), and headaches (83%) were the most frequently reported symptoms. Ongoing cardiorespiratory (92%) and gastrointestinal (73%) symptoms were common, and 42% of individuals had ten or more symptoms. There was evidence of mild organ impairment in heart (32%), lungs (33%), kidneys (12%), liver (10%), pancreas (17%), and spleen (6%). Single (66%) and multi-organ (25%) impairment was observed, and was significantly associated with risk of prior COVID-19 hospitalisation (p<0.05).

Kan downloades her: https://t.co/KBFNo7qtq7?amp=1

For så trods alt at slutte på en positiv note, har to nye, peer-reviewed studier vist et drastisk fald i dødsfald blandt indlagte med Covid-19, i alle aldersgrupper og grupper med underliggende sygdomme.

https://www.npr.org/sections/health-shots/2020/10/20/925441975/studies-point-to-big-drop-in-covid-19-death-rates
Skrevet af tobi
Det er godt, du hygger dig, Jens. Hvad synes du, vi skal gøre? Leve i evig frygt og isolation resten af vores liv (for som du tidligere har skrevet er det jo usandsynligt, at der i det hele taget kommer en vaccine, som virker med sikkerhed)?
Skrevet af jensmoch
Jeg tror skam nok der skal komme en vaccine der virker. Jeg tror bare ikke nødvendigvis den er voldsomt effektiv i begyndelsen. Lige nu er det største problem herhjemme, hvad en vaccine angår, hvor nemt den smitter fra menneske til mink, fra mink til mink, og så igen fra mink til menneske.

Jeg synes egentlig vi mere eller mindre skal være nogenlunde ligeså aggressive i nedlukning som Kåre har været fortaler for, men et par bud:

Sænk forsamlingsmaks til 10
Krav om mundbind i alle forretninger
Krav om mundbind på arbejdspladser hvor man arbejder indendørs med flere andre. F.eks. at tage mundbind af på sit eget kontor med god udluftning, men tag det på når man bevæger sig ud på indendørs fællesarealerne.
Krav om mundbind på arbejdspladser hvor luft genbruges, uden at ryge igennem et virusfilter.
Anbefal alle der kan arbejde hjemmefra, om at arbejde hjemmefra.
Sørg for at folk, indendørs såvel som udendørs, igen begynder at holde afstand.
Krav om mundbind steder som Tivoli og lignende, hvor det kan være svært at holde afstand.
Overvej en blanding af fysisk og virtuel undervisning, særligt på gymnasier/universiteter.
Bed folk om at handle få gange om ugen, i stedet for hver dag.
Kraftig anbefaling om at lufte ud ofte, alle steder hvor der er flere folk samlet.

Indtil videre har Danmark været forskånet for det værste smitte, og det skulle vi meget gerne fortsætte med.
Skrevet af tobi
Det er fint. Måske kunne du også læse lidt op på mental sundhed, nu du er i gang.
Skrevet af Hausser
At reducere forsamlingsfriheden til 10 personer igen, vil være vanvittigt og vil kvæle en del af det som er unikt i Danmark, foreningslivet. Så lukker bredde-idrætten nærmest ned igen og til hvilken gavn?

Nu må det være slut med det økonomiske samfundssind. Når regeringen forhindrer folk at drive forretning, så må de betale de omkostninger de medfører.

Et indspark til Corona debatten som efterlyser den proportionalitet som regeringen skyllede ud med badevandet tilbage i marts.

https://politikensundhed.dk/debat/art7925512/Prisen-for-at-redde-et-coronaliv-kan-godt-blive-for-h%C3%B8j-og-det-b%C3%B8r-vi-kunne-diskutere

Hvorfor er disse liv mere værd end andre?

Hvis en influenza patient også før corona og dør, uanset rækkefølge, hvad dør han så af?

Mettes dans med Corona er blevet en lang kvælningsøvelse og heldigvis er folk ved at få nok..
Skrevet af MUSSEN
Det ser desværre ud til de lukker mere ned snart.

Lidt interessant med et land som Tjekkiet som ligenu har omkring 0,1-0,15% af befolkning testet positiv per dag. Mon det kan føre til folkimunitet over vinteren?

Skrevet af jensmoch
Det bedste ville naturligvis have været at slå den helt ned i foråret. Bedst, naturligvis, i et samarbejde i EU, så man efterfølgende kunne rejse forholdsvist frit rundt blandt EU-lande, med en offensiv teststrategi og smitteopsporing, men som minimum i Danmark.

Men da CEPOS og andre, på finurlig vis, fik regnet sig frem til det modsatte af fornuft, endte vi med en fjollet genåbning hvor folk igen har kunne rejse rundt og slæbe smitte rundt i verden, og med hjem igen. Nu har vi brugt en sørens masse penge på grundlæggende ingenting.

Teknisk set, ville det bedste og billigste nok stadigvæk være bare at tage en hård nedlukning i 4-5 måneder og få virus slået helt ned, og så sørge for at holde grænser lukket, sende folk i 14 dages karantæne og få en negativ test derefter osv. Men det er der naturligvis ikke råd til nu.
Spørgsmålet er så bare om der er råd til alle langtidsfølger.
Skrevet af Hausser
Prøv at hør Brostrøm, Mølbak mfl. om de mener man kan kvæle virussen. Den er kommet for at blive.

Men dødstallene er raslet ned og vi har mere effektiv behandling i dag end vi havde i foråret.

Så yderligere restriktioner skal godt nok være fulgt af bedre kommunikation end arbitrære regler og stadion-nedlukninger.
Skrevet af hts
"Men dødstallene er raslet ned og vi har mere effektiv behandling i dag end vi havde i foråret."

Hvad baserer du det på? Er det ikke bare mørketallet der er faldet?
Skrevet af Suaráz
Det her er blevet en farce, og har været det i lang tid. Livet skal leves, og alle der er bange for at gå uden for en dør skal være meget velkomne til at blive hjemme, men samfundet skal køre videre som normalt. Og få så testet løs på plejehjem osv.
Skrevet af RobertTheRobber
Sikke dog en uansvarlig holdning og netop grunden til at vi måske skal lukke ned igen. Den gennemsnitlige dansker har tilpasset sig uden brok, men alle idioterne skal selvfølgelig smadre hele indsatsen.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af Suaráz
@Robert
Modstandsfolkene under krigen var også nogle værre nogen, sådan at ødelægge freden og enigheden. Overdrivelse kan forekomme, men princippet er det samme.

Lad os alle være enige i Mor Mettes leverpostejs DDR utopi.
Skrevet af CPH-Hotspur
Men nu er det jo ikke regeringen eller tiltagene, der angriber os, det er virus.
De forskellige tiltag bliver lavet i et forsøg på at beskytte os mod dette angreb.

Men vildt nok, at du lige fik forsøgt at sætte dig selv i samme kategori som modstandsfolkene.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Bjarke_bold
-Suaráz

Modstandsfolkene under krigen var også nogle værre nogen, sådan at ødelægge freden og enigheden. Overdrivelse kan forekomme, men princippet er det samme.


Hvis den analogi skal give mening så er du nærmere kollaboratør end modstandsmand.
Skrevet af morsor
Det er nu ikke alle tiltag der virker medicinsk velbegrundede. At påpege det skal man vel kunne uden at blive kaldt uansvarlig?

Specielt reglen omkring kl 22 ser ud til at give bagslag. Kunne man blot have givet den tidligere regel med lukning kl 2, men ind inden kl 23 længere tid tror jeg man kunne have undgået en del 22-fester.

Hotellernes 6-dags-regel i København virker også mest som en reel nedlukning hvor man prøver at slippe for at kompensere.

Jeg har en lille mistanke om at man i København gerne ville have tyndet i nattelivet. Desværre tror jeg ikke det er dem de gerne så lukke der rent faktisk lukker, da de er ofte del af noget større.
-- COYB --
Skrevet af Hausser
Vi husker nok alle tilbage til Marts hvor Heunicke fremlagde sine pædagogiske røde/grønner kurver, som dog viste sig åbenbart at være helt ligegyldigt, da det alligevel ikke var det man styrede efter. Dengang fik vi at vide at vi have ca. 1000 respirator-pladser til rådighed.

Nu her, med udsigt til endnu en gang tommelskruer fra Mette og Magnus til danskerne og dansk erhvervsliv, er 12 af disse så i brug..

Gad vide hvordan de vil praktisere deres nye restriktioner? Vil de indføre regler med en masse undtagelser, og hermed underminere og diskvalificere egne beslutninger og dermed skabe yderligere mistro i befolkningen?

Hvis man sætter forsamlingsforbuddet ned til 10 personer, hvad gør man så med skolerne, eller gælder Corona så ikke for børnene?

Skrevet af Bosse1983
Modstandsfolkene under krigen var også nogle værre nogen, sådan at ødelægge freden og enigheden.

Den rette analogi ville være at en håndfuld klunker er træt af påbud om mørklægningsgardiner, så de fjerner dem og får bombet hele boligkarréen.

De bøhtosser er ikke frihedskæmpere, men simple egoister.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
annonce
0