Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Steve Highway-61
Jurister er godt nok nogle underlige nogen. Nu mener Jonas C lige pludselig at Grundloven er overtrådt ved minkaflivningerne.
Selvom menneskerettighedskonventionen og nødret jo lige så snildt som ved alle Mettes andre julelege som han slugte nærmest råt kunne forsvare det indgreb. Jesus fucking Christ. Det er da ikke principper der hæmmer den mand.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Svoger
Madamskrald, du må jo forstå, at så længe Manniche og Saseline ikke er enige i alt der gøres, så skal intet gøres.


Medmindre nogle hos JM er blevet overtrumfet i det her, må der sidde nogle med røde ører derovre, for ikke at have fået kaldt problematikken inden udmeldingen....
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af ToonInStoke
Gad vide hvad venstres hovedbestyrelse har tænkt sig at gøre ved Jacob Ellemanns nosser? De må da være klippet af efter den uvending fra søndag til mandag.

It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af Halil
Så er Kåre ude, endnu engang, at moderere/specificere sine udtalelser, hvor han sender lortet over til Mogens og Liste A.

Det er sgu ikke nemt for Liste A.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Sir , moderator
Hvordan kan Mogens få sig selv til at sige at det bare var en opfordring, og ikke et krav om at mink skulle slåes ihjel? Det står direkte i brevet "skal".
Få nu styr på sagerne og så meld korrekt ud. Det her er pinligt.
Dette er en signatur.
Skrevet af Halil
Det er grotesk pinligt.

Der må sidde en røvfuld embedsmænd og have røde ører efter at være skældt ud af ministrene.

Ingen lovhjemmel er en skandale.

Mogens Jensen ligner også en idiot.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Hausser
Rotterne begynder at forlade skuden og Mølbak er hurtigt fremme ved håndvasken.

https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art7992851/%C2%BBDet-er-mere-i-det-politiske-landskab-der-er-lagt-meget-fokus-p%C3%A5-cluster-5%C2%AB

Er der nogen der kan forklare hvorfor vi har lukket Nordjylland ned nu? Hvis ikke Cluster 5, som i øvrigt også er fundet flere steder i udlandet?

Det her lugter af en rigsretsag og den bør ikke stoppe ved Mogens Jensen som blot er en lille brik i spillet.
Skrevet af Black Spider
@ Hausser

Præmisen er at de ikke havde noget valg. De skal reagere, men de skal fandme ikke gå i panik og udslette et erhverv på så løst et grundlag! Skulle de have udslettet grisene, kattene eller hundene hvis SSI havde sagt det? Hvis SSI havde sagt det var en trussel mod folkesundheden? Hvad tænker du? Det handler jo om at reagere hurtigt og hellere for meget end for lidt. Dem der tøver, taber..


Jeg kan ikke se, hvordan du på nogen måde demonstrerer en fejl i min præmis. SSI har meldt hårdt ud til regeringen, og regeringen skal nu beslutte, hvordan man reagerer. Det er min præmis.

Du siger, at der skal reageres, men hvad mener du, der skulle være gjort, der ikke involverer aflivning af mink? Du har indtil videre konsekvent snakket udenom på det punkt.

Og ja, hvis grise, katte og hunde var en seriøs trussel mod folkesundheden, så skulle vi også meget kraftigt overveje at komme af med dem. Vi afliver hunde med rabies og grise med svinepest helt trivielt. Men her er det overraskende: grise, katte og hunde er ikke en trussel hvad angår corona-virus. Det er mink til gengæld.

Oplyst grundlag og dokumentation før udslettelser og nedlukninger tak! Og nej tak til ulovligheder og overgreb fra staten tak! Når man reagerer så ultimativt, så dur det bare ikke at man hverken har grundlaget eller hjemmel på plads.

Og igen igen, al denne diskussion kunne være undgået med åbenhed og dialog fra både regeringen og SSIs side og delt dokumentation i tide. Det er et gigantisk selvmål fra begges sider og den kommer til at koste.

Nu snakker du jo om proces. Og ja, det her kunne være håndteret meget mere elegant, men... At processen havde været pænere ville jo ikke ændre ret meget ved, at der ikke er ret meget valgfrihed her. Vi har umiddelbart ikke så mange mulige løsninger.

1) Slå mink ihjel, problem løst.
2) Lad mink leve, uagtet at vi ikke kan beskytte mink imod covid-19, vi ved ikke hvilke mutationer mink har, vi har set én træls mutation, og vi ved at smitte går fra mink til mennesker.
3) ?

Vil du forklare mig, hvordan løsning 2 er bæredygtig? Vil du alternativt forklare hvad løsning 3 er? Hvis ikke, så er vi jo tilbage ved løsning 1.

Hvem snakker stadig om problemet i forhold til Vaccinen? WHO gør ikke og tror heller ikke SSI gør mere?

Nu er der ikke én vaccine men derimod en lang række af potentielle vacciner, der udnytter forskellige sårbarheder i virusset til at skabe resistens. Og indtil videre har jeg ikke hørt nogen direkte modsige SSI´s konklusioner.

Cluster-5 er ikke helt i mål, i forhold til at undergrave en vaccine, men den er et skridt tættere på, og hvad tror du kunne ske, når vi så begynder at vaccinere, hvis ellers fx cluster-5 bliver udbredt? Vil der i det tilfælde være en nemmere evolutionsmæssig sti til en vaccine-resistent virus? Hvordan tror du, andre lande vil reagere på det?
Skrevet af jensmoch
Ja, Hausser, fordi England panikker. Og Israel. Og hvis cluster 5 udviklede sig, rigtig, rigtig, rigtig mange andre lande også.

Man har en mutant der i laboratoriforsøg har vist sig at reagere mindre på antistoffer end tidligere varianter. Mange af vaccinerne baserer sig på at få kroppen til at producere disse antistoffer.
Skrevet af Hausser
jensmoch

Ja, Hausser, fordi England panikker. Og Israel. Og hvis cluster 5 udviklede sig, rigtig, rigtig, rigtig mange andre lande også.


Så fordi et land hysterisk overreagerer, så gør alle det? Is på..

Mølbak er selv ude at sige at Cluster er noget regeringen har fundet panikagtig farlig, ikke ham. Ikke længere..

Så genåbn venligst Nordjylland tak.
Skrevet af Black Spider
Mølbak er selv ude at sige at Cluster er noget regeringen har fundet panikagtig farlig, ikke ham. Ikke længere..

Det er så vist ikke helt det, han siger. Som jeg læser det, så nuancerer han situationen og forklarer, hvordan virus-eksperterne har været bange for mink længe, på grund af potentialet for grimme mutationer, men det var først med cluster-5 at deres frygt blev konkret nok til, at det også slog igennem hos politikerne.

Derudover er cluster-5 ikke fjenden i sig selv, men det er jo ikke set samme som at det er helt fint, hvis den bliver normalen her i landet.
Skrevet af jensmoch
Selvfølgelig er det ikke det Mølbak siger. Men Hausser får vel alle sine nyheder fra Berlingskes live-update.

Cluster 5 kan, forhåbentlig, være uddød. Det ændrer dog ikke på at den mutant viste en mindre effekt af antistoffer i laboratoriforsøg.

Mølbak siger netop at han, og SSI, siden juni har advaret regeringen om problematikken ved at have enorme smittereservoir med mink, fordi virus der muterer i dyr er et helt andet bæst end når virus muterer i mennesker.

Regeringen har så, modsat den hollandske regering, ikke taget de advarsler synderligt alvorligt, og har håbet at man kunne holde liv i branchen igennem hele forløbet.

Da SSI så finder en mutant der viser begyndende mutation der netop går i den retning de har frygtet siden juni, går det pludselig op for regeringen at det faktisk er alvorligt og problematisk.

Hvis det stod til Mølbak, er jeg slet ikke i tvivl om at han helst så at regeringen tilbage i juni havde lavet en plan om at få aflivet alle danske mink.
Skrevet af Hausser
Ret mig hvis jeg tager fejl, men jeg har endnu til gode at høre eksperter, vurdere at Cluster 5 er et problem i forhold til en vaccine? Andet end det SSI påstod til at starte med selvfølgelig. Der er generel konsensus omkring at det ikke er et problematik og det er også det Mølbak trækker i land omkring.

Mig bekendt har SSI stadig ikke delt data omkring dette, som skulle undersøtte noget i den retning?

Hele Nordjylland er dog stadig lukket ned pga denne Cluster 5 og nu begynder det efterhånden at blive særdeles politisk, fordi regeringen ikke vil tilbagerulle en fejlagtig beslutning. Så hellere kaste nogle flere milliarder i det hul. Only money..
Skrevet af Hausser
BS

Det er så vist ikke helt det, han siger. Som jeg læser det, så nuancerer han situationen og forklarer, hvordan virus-eksperterne har været bange for mink længe, på grund af potentialet for grimme mutationer, men det var først med cluster-5 at deres frygt blev konkret nok til, at det også slog igennem hos politikerne.


Han siger nu det er minken, som virus-ressoir, der er problemet, ikke cluster 5.

Hvorfor var det Nordjylland blev nedlukket? Please remind me?
Skrevet af Black Spider
Du kunne starte med at læse det, der bliver skrevet, Hausser.

Cluster-5 er ikke direkte vaccine-resistent, men der er vist ikke nogen umiddelbart uenighed om, at den er et skridt tættere på at være det end de varianter, der ellers er i omløb i landet.

Og der er umiddelbart bred enighed om, at frygten for mink som virus-magasin er ganske velbegrundet. Der er vel heller ikke vildt mange kloge hoveder, der har lyst til at stille sig frem og argumentere for, at mink er slet ikke et problem, synes du?

Tværtimod er det vel ved at være klart, at de kloge hoveder, som du mener skød Mølbak ned, reelt blot har svaret på et snævert spørgsmål om lige præcis cluster-5.

Hvorfor er Nordjylland lukket ned? Fordi vi meget gerne vil undgå, at cluster-5 bliver en udbredt variant, der så hopper tilbage på minkfarmene og muterer løs, og som så hopper tilbage til mennesker igen.

Er det en overreaktion at lukke Nordjylland ned? Det er det sikkert. Er det en overreaktion at aflive mink? Det er det formentlig ikke.

Men du svarede aldrig på hvad din løsning er, så jeg gentager lige mig selv:
Vi har umiddelbart ikke så mange muligheder.

1) Slå mink ihjel, problem løst.
2) Lad mink leve, uagtet at vi ikke kan beskytte mink imod covid-19, vi ved ikke hvilke mutationer mink har, vi har set én træls mutation, og vi ved at smitte går fra mink til mennesker.
3) ?

Vil du forklare mig, hvordan løsning 2 er bæredygtig? Vil du alternativt forklare hvad løsning 3 er? Hvis ikke, så er vi jo tilbage ved løsning 1.
Skrevet af hjst
Hele Nordjylland er dog stadig lukket ned


Dog ikke statministerbyen, men det kan I nok forstå.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Vincent Gigante
1) Slå mink ihjel, problem løst.
2) Lad mink leve, uagtet at vi ikke kan beskytte mink imod covid-19, vi ved ikke hvilke mutationer mink har, vi har set én træls mutation, og vi ved at smitte går fra mink til mennesker.
3) ?3) Fremlæg relevant viden og dokumentation, skab relevant lovgrundlag og hjemmel, inddrag parlamentarisk og evt. udenlandske eksperter eller nøglepersoner. Slå alle mink ihjel. Problem løst.

Den ekstra tid, der går, gør nok hverken fra eller til - når man har kendt til problemstillingen siden i starten af sommeren.

Minkene bliver i forvejen behandlet uetisk og skulle til blive pelset - med den rette proces, inddragelse og transparens havde udryddelsen af minkene ikke skabe nær så stort ramaskrig samt hovedpine for regeringen.
.
Skrevet af Sir , moderator
Mette afviser hun vidste noget om den ulovlige minkaflivningsordre. Lad os nedsætte en undersøgelseskommision der kan belyse dette. Vidste eller vidste Mette ikke at det var ulovligt. Det vil jeg gerne have at vi bruger nogle ressourcer på at finde ud af nu! Mette siger hun ikke havde fantasi til at forestille sig at der ikke var lovhjemmel til den ordre.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/mette-f-her-blev-jeg-opmaerksom-paa-skandalen/8361265

Dette er en signatur.
Skrevet af GammelBitterMand
Skal det bare være "nu!", eller skal det være "nu! nu! nu!"?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Sir , moderator
Nu!! Undersøgelseskommission nu! Alle sten skal vendes.
Dette er en signatur.
annonce
0