Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af jensmoch
Regeringen har også siddet på hænderne alt for længe.

Der burde være indledt forhandlinger for midlertidig nedlægning af minkhold og -avl i Danmark tilbage i juni/juli måned, hvor alle partier var inviteret, og man tog minkfarmerne med på råd.

Så kunne vi have udfaset det i et kontrolleret tempo, fået oprettet særlig mink-testkapacitet både til mink og de ansatte, så minkene kunne slåes ned når der blev konstateret smitte, og de ansatte gå i selvisolation, og på den måde sørge for at smitten ikke spredte sig videre ud, når den ramte.

På den måde kunne en vis procentdel af minkfarmene også få pelset dyrene og solgt det i år, og så lukke ned så snart dyrene er blevet dræbt og pelset.
Skrevet af ToonInStoke
jensmoch

Helt enig, om ikke andet burde man jo før man meldte ud at alle mink skulle aflives have undersøgt det lovmæssige og dernæst indkaldt partierne for at få et flertal til en ændring (Det tror jeg man havde fået).
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af Morisot
Man må vel sige, at Sverige i dag reelt har opgivet deres mere laissez-faire strategi efter annonceringen af markante nye restriktioner, som vel gøre Sverige strategimæssigt mere kommer på linie med de øvrige nordiske lande.

Ideen om, at en en større grad af flokimmunitet ville give Sverige en fordel i den anden bølge, har også lidt et alvorligt skibbrud. Smitten er også steget drastisk mere i Sverige end i de øvrige nordiske lande i den anden bølge

Det er vel egentligt en generel konklusion. De lande som oplevede den største smittespredning i den første bølge, er generelt også de lande, som har oplevet den største smittespredning i den anden bølge.

Kultur (menneskers adfærd) og politik ser derfor ud til at være det, som primært bestemmer smittespredningen i anden bølge. Smitten har slet ikke haft en omfang endnu, som giver nogen mærkbar flokimmunitets effekt.

Man kan vel nu også sige, at der formentlig vil være en vaccine til rådighed, inden man kan nå nogen meningsfuld flokimmunitet.
Skrevet af GamleDreng
Jeg forstår slet ikke ideen om en udfasning.

De her mink besætninger fungerer som gigantiske smitte reservoir, hvor smitte springer ukontrollabelt mellem mink og kan springe mellem mennesker og mink.

Det vil være fuldstændig uansvarligt at opretholde en del af produktionen, mens man udfaser over flere år. Cluster-5 mutationen er sket i en periode, hvor der stort set ikke har været smitte i samfundet ... overvej potentialet når vi går ind i en 4-5 måneders periode med væsentligt højere smittetryk.

Det er lige nu og her vi har et akut problem. Og der er kun en løsning!

At det så er et underskudsgivende erhverv, som alligevel skulle udfases (eller ende i konkurs) indenfor en kort årrække. Og det samtidig dyreetisk er særdeles kritisabelt og faktisk langt værre end burhøns. Nå ja og, at man producerer et ligegyldigt "pynte" produkt burde bare gøre beslutningen endnu lettere.
Skrevet af jensmoch
Er der nogen der snakker om udfasning over flere år, da?
Skrevet af GamleDreng
Jamen hvor hurtig vil du have udfasningen? 1 måned? 3 måneder? Så tænker jeg da lige så godt vi kan gøre det instant.

Hvor længe synes du det vil være forsvarligt at opretholde de her kæmpe smitte reservoir hen over vinteren, hvor smittetrykket er højt?

Og hvad får man ud af en stadig kort, men lidt langsommere udfasning?
Skrevet af Steve Highway-61
Hvis det havde været kattekillinger og ikke mink, var Mette F afsat.

Der er en plads i Coronakommissionen til jens til sin tid. Prefect Yes Minister udglatter.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Mercenary
@Steve

Hvis du havde været med i processen, havde vi jo alle været ildestedte.
Lose all to save a little
Skrevet af jensmoch
På den måde kunne en vis procentdel af minkfarmene også få pelset dyrene og solgt det i år, og så lukke ned så snart dyrene er blevet dræbt og pelset.


Det skrev jeg jo sådan set i indlægget. Jeg kender ikke til de danske minkfarmes kalender, men i Holland er det vist fra marts 21, så det lyder jo umiddelbart som et godt bud på at de raske mink kan nå at blive gasset og pelset, og resten af bestandene kan blive slået ned uden det kaos vi ser nu.
Skrevet af GamleDreng
Jamen det lyder jo som en fantastisk ide.

Ingen sure miner fra minkavlerne, hvis bare de kan få lov til at pelse deres dyr en sidste gang inden erhvervet bliver lukket ned ...

Må jeg minde om, at i en periode med stort set ingen smitte er virus alligevel muteret i overfladeproteinet. Heldigvis så lidt, at der ser ud til at være rigeligt med kryds immunitet i forhold til de første bud på vacciner.

Men jo jo lad os da lige holde de her kæmpe smitte reservoir i live et par måneder endnu indtil midt/slut december, så dyrene kan blive pelset en sidste gang. Det er sgu nok ikke særlig farligt her og nu, hvor smittetrykket er en 40-50 gange højere end i sommers.

Vi har jo heldigvis fuldstændig styr på, hvordan virus springer mellem farmene, eller vent, nå nej det har vi ikke. Men heldigvis har vi ikke særlig mange farme på et forholdsvist lille areal, eller vent, nå jo det er lige præcis det vi har.
Skrevet af ToonInStoke
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af Hausser
Toon

Så er loven på plads, lad os så få de sidste aflivet.


Yes, så må retsagerne for de gentagne grundlovsbrud vente.

Samtidigt må der skulle placeres et ansvar for den forkerte nedlukning af Nordjylland. SSI for kriminel dårlig videnskab og regeringen og Sundhedsministeret for at dække over og fastholde en fatal, fejldokumenteret konklusion.

Om det så er den rette beslutning at udrydde minkene, må forskerne strides om. Der er ihvertfald ikke konsensus.

Det ligger dog fast at vi har påført os selv ekstraomkostninger svarende til 1,5-2 storebæltsbroer.

Endnu en trist dag for demokratiet.
Skrevet af jensmoch
Gamle Dreng.

Prøv nu lige at læse det første indlæg en gang mere. Du går jo rent Hausser på den modsatte fløj lige nu.
Skrevet af GamleDreng
Jeg beklager, hvis det bliver lidt hårdt formuleret.

Men jeg tror helt ærligt det er utopi at forestille sig, at andre partier eller minkavlerer ville have været med til at snakke en total udfasning af mink erhvervet i juni/juli med den information, der var til rådighed på det tidspunkt og et smittetryk på stort set nul. Det var bare aldrig sket!

Men nu står man i en situation, hvor man har utrolig mange store besætninger, der ligger meget tæt geografisk. Man har ingen ide om, hvordan smitten hopper mellem farmene. Og man ved, at under et mikroskopisk smittetryk har man set mutationer i overflade proteinet forårsaget af de mange mutationer som følge af mink/mink og mink/menneske smitte.

Jeg er helt med på, at regeringen har ageret aldeles tumpet. Men denne her situation er simpelthen så alvorlig, at der ikke er tid til forhandlinger og tidsudtræk. Alle mink skal slås ned - hellere i går end i dag. Og den økomomiske værdi, der ligger i en sidste pelsning er altså peanuts i forhold til de kompensationer man med rette skal diskutere.

At der slås politisk plat på en legitim sundhedsfaglig beslutning er bare fjollet, men sådan er politik nu engang. Hykleriet er til at føle på, host host Inger Støjberg, host host Anders Fogh Rasmussen :-)
Skrevet af Vincent Gigante
Jeg er helt med på, at regeringen har ageret aldeles tumpet. Men denne her situation er simpelthen så alvorlig, at der ikke er tid til forhandlinger og tidsudtræk....men når det grundlæggende benarbejde ikke er på plads, så ender det jo netop i tidsudtræk og forhandlinger, som vi har set nu.

Regeringen skal bare agere hensigtmæssigt i første omgang - så slipper vi alle for alle problemer, der fjerner fokus fra en alvorlig sundhedskrise.

Det er jo ikke fordi, at det var super problematisk at få lovgrundlaget på plads i aften. Det havde været en formsag at gøre det i starten af november.

Meget tyder på, at regeringen simpelthen har svært ved at agere ud fra sundhedsmyndighederne anbefalinger og rådgiving, fordi den er svingende, skiftende og vag. Nu trækker Mølbak i land med Wuhan 2.0 og centrum for ny pandemi - selv om det er på bånd. Det samme med Tyra.
Edge lord
Skrevet af GamleDreng
@Adamantium_1

Meget enig, det er super uheldigt/dumt, at man ikke har haft lovgrundlaget på plads. Men givet den situation vi står i har jeg forståelse for, at tingene til tider kan gå lidt (for) hurtigt.

Det er klart, at hvis Mogens Jensen eller Mette Fredriksen (eller begge) har handlet i ond tro, så skal der rulle hoveder - det er ikke et demokrati værdigt. Jeg kan dog ikke se, hvad bevæggrunden skulle være, det er jo ikke sådan, at de har haft en horn i siden på minkindustrien lige siden starten af regeringsskiftet. Der er altså næppe noget politisk motiv (som der var i sagerne med Støjberg og Anders Fogh Rasmussen).

Mit bud er, at tingene simpelthen er gået alt alt for stærkt - og de i deres magtfuldkommenhed ikke har skænket det en tanke, at der kunne være et problem - eller, at nogen ville sige noget til det. Men altså der gik jo 4 dage, hvor opposition og presse havde rig mulighed til at stille spørgsmålstegn ved om der var hjemmel i loven og ingen sagde et kvæk ... før regeringen selv tog det op.

Det er en svær tid at styre skuden i - jeg er overhovedet ikke fan af håndteringen generelt, men jeg forståelse for, at det kan være svært.

Problemet som jeg ser det er, at man prøvede at lade al argumentation starte ved Cluster-5 mutationen - men det argument er bare alt for nemt at skyde ned.

Man skulle i stedet være kommet med en helheds argumentation omkring risikoen på lidt længere sigt, hvis man valgte ikke at slå besætningerne ned. Og kædet det sammen med det økonomiske aspekt for en meget presset mink branche. Og gerne i en større sammenhæng, hvor også dyreetik kom i spil - nå ja og så det faktum, at stort set alle lande omkring os allerede har forbudt minkfarme eller er ved at udfase erhvervet.
Skrevet af ToonInStoke
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af Zola
Bare lige t.o. så kan love også være Grundlovsstridige.

Så blot fordi et flertal nu er enige, behøver det ikke at gøre det lovligt, om man så må sige...
L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af LukeDanDuke
Nogen der kender til statistikker vedr. det samlet antal indlæggelser mv. på hospitalerne, f.eks. sammenlignet med samme tidspunkt sidste år? Har forsøgt at søge lidt selv men jeg er sku ikke den bedste på den front.
Skrevet af qanatoli
.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
annonce
0