Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
hts

Skal have første skud i morgen.


Jamen tillykke med det. BB står klar til at udlevere et vaccinepas til dig lige straks.

Skulle hilse fra Tivoli, Parken, Noma og H&M og byde dig velkommen tilbage.
Skrevet af RayP
HOPE-analysen bygger på repræsentative spørgeskemaundersøgelser i otte lande: Danmark, Sverige, Storbritannien, USA, Italien, Frankrig, Tyskland og Ungarn. I alt har 9889 personer deltaget. Data er indhentet i perioden 13. september til 7. november i samarbejde med Epinion.

Analysen er endnu ikke udgivet i et videnskabeligt tidsskrift og har derfor heller ikke endnu været igennem såkaldt fagfællebedømmelse; en proces hvor uafhængige fagfæller bedømmer forskningens videnskabelige kvalitet inden offentliggørelse.


20% af de voksne (9889 personer fordelt i landene Danmark, Sverige, Storbritannien, USA, Italien, Frankrig, Tyskland og Ungarn. Hvor mange giver det pr. land??

Der er forhåbentlig nogle af vaccinenægterne, der er blevet klogere end i perioden 13. september til 7. november, hvor det ikke så så galt ud som fra midt november til nu..
intet misbrug. Bare udnyttelse af muligheder :D SSDD
Skrevet af hts
Jo tak..

Det er fint hvis man ikke vil vaccineres, men så må man forvente lange udsigter til et helt åbent samfund.
Kigger man på dem der har været indlagt i DK, vil der bare i aldersgruppen 50-59 være cirka 15000 potentielle indlæggelser hvis 60% skal have det. Og ja, det er uden dem med underliggende sygsomme, som må forventes at være vaccineret. Der har indtil videre været knap 11.000 indlagte med Covid
Skrevet af Hausser
hts

Kigger man på dem der har været indlagt i DK, vil der bare i aldersgruppen 50-59 være cirka 15000 potentielle indlæggelser hvis 60% skal have det.


Hvordan beregner du det?
Skrevet af hts
Det er selvfølgelig lidt løst, men hvis 60% skal have den før der er flokimmunitet, og 6% i aldersgruppen bliver indlagt, men de 45% af dem (de indlagte) er vaccineret. Der er ca 795k i den aldersgruppe
Skrevet af MadsThomsen
Jeg må indrømme, at jeg ikke helt forstår regeringens plane og udmeldinger mere. Det virker som om man er gået i konstant krise mode nu. Udviklingen i smittetallene ser fremragende ud. Anddelen af positive testes af faldet massivt. Med 0.6 i kontakttal dør virussen jo voldsomt hurtigt. Men alligevel virker det som om, at gerne vil have den her krisestemning kørende? Det var simpelthen altafgørende at vi fik kontakttallet ned under 0.7 pga. den britiske mutation. Så var kontakttallet 0.6 meeeeeen det var stadig ikke heeeelt godt jo. Nu er den britiske mutation åbenbart ikke 70 % mere smitsom men snarere 36 % (op til 50 %). Udmiddelbart burde der være grund til optimisme, men er det fordi de har fundet af at krisestemningen sælger stemmer - for den stemmer ikke umiddelbart overens med tallene, som den ellers trods alt gjorde tidligere?
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af hts
Ja, det går da glimrende med at få smittetallet ned. Selv med en stigende procentdel af B117. Den er jo også under 1 nu. Man skal selvfølgelig ikke kigge langt væk for at se hvad de mutationer kan gøre, men jeg tror de kigger meget på indlæggelser. De er selvfølgelig faldet, men det er jo stadig langt over den normale kapacitet, og ville holde dem låst længe endnu.

Nyindlæggelser falder dog også, så der må snart komme et større fald der. Husk på at feks Region Hovedstaden, selv efter anden aktivering på sygehusene, kun havde 360 pladser til Covid patienter. Det øgede de væsentligt (til 760 som kun er halvt fyldte), men ikke uden store omkostninger og der er 375 indlagte nu(19/1). Smittetallene er super, men hospitalerne må stadig betragtes som værende i Gruppe 5 med klar pil ned.

Mit håb er at smittetallet falder og sygehusene følger efter. Når restriktionerne så udløber er der plads til at åbne (delvist), hvis B117 ikke er ved at vende kurven. Følger det de sidste par uger vil B117 nok ligge på 15-20% (nationalt) af de smittede til den tid, og da man nu tjekker alle de positive prøver, vil man vide meget mere om smittefaren i forhold til den "gamle". 36% mere smitsom end en i forvejen smitsom sygdom er jo også voldsomt når det ganges op.

Politisk er det også kun Lars Boje Mathiesen der vil åbne før tid.

Skrevet af RobertTheRobber
Hvis du bliver jagtet af en bjørn og du sprinter fra den de første fem meter, så stopper du jo ikke op mod forventning om at bjørnen ikke gider jage dig mere.

Hvis tallene er flotte, er det fordi vi gør noget der virker. Så er det med at stå fast og fortsætte det hårde arbejde. Jo mere vi kæmper nu, jo før kan vi komme ud til en normal hverdag. Alle er trætte af situationen, så lad os kæmpe sammen, så vi for alvor kan åbne op senere.

I øvrigt er et vaccinepas en glimrende idé. Så kan vi passe på de svage der ikke kan tåle vaccinen, ved at lade os vaccinere, så det bliver mindre risikofyldt for dem at færdes blandt os og vi derved ikke udelukke dem for samfundet.

At der er andre voksne mennesker, der ikke er intelligente nok til at lade sig vaccinere, skal ikke gå ud over de svage og de særligt udsatte. Folk der, i et moderne, videnskabeligt samfund, aktivt vælger ikke at lade sig vaccinere, har ikke fortjent at være en del af samfundet. Dengang polio-vaccinen blev tilgængelig for alle, blev det fejret og videnskabsfolkene bag vaccinen lev hyldet. Hvorfor pokker er folk nu blevet dummere?

I et oplyst samfund som vores, hvor al information er tilgængelig på nettet, har en gruppe af mennesker netop taget et aktivt valg om at gøre sig dummere end hvad godt er, og det kan skade uskyldige. Det er blandt andet Anti-vaxxers og disse mennesker, har ikke noget at gøre blandt andre. Den slags ubrugelig egoisme hører ikke til i et land som vores. Det er med sikkerhed de samme mennesker, der hamstrer i kriser. Det er ikke noget med kritisk sandt og bla bla bla, det er noget med at nogle gange, skal man være ydmyg, holde sin kæft og lytte til dem der er klogere.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af Hausser
RobertTheRobber

At der er andre voksne mennesker, der ikke er intelligente nok til at lade sig vaccinere, skal ikke gå ud over de svage og de særligt udsatte. Folk der, i et moderne, videnskabeligt samfund, aktivt vælger ikke at lade sig vaccinere, har ikke fortjent at være en del af samfundet.


Udtalt som en ægte despot. Ret ind, stil ikke spørgsmål og få dit vaccinepas, eller meld dig ud af samfundet.

Fantastisk at ville ofre en million borgere på bålet for en lille flok svage allergikere.

Det er en mørk ideologi du repræsenterer Robert.
Skrevet af MadsThomsen
Hvis du bliver jagtet af en bjørn og du sprinter fra den de første fem meter, så stopper du jo ikke op mod forventning om at bjørnen ikke gider jage dig mere.

Hvis tallene er flotte, er det fordi vi gør noget der virker. Så er det med at stå fast og fortsætte det hårde arbejde. Jo mere vi kæmper nu, jo før kan vi komme ud til en normal hverdag. Alle er trætte af situationen, så lad os kæmpe sammen, så vi for alvor kan åbne op senere.


Jeg er for så vidt enig. Min pointe var heller ikke at lukke mere op før tid eller noget. Jeg tænker på retorikken. Lige nu virker det lidt som om at uanset hvordan tallene ser ud, så er regeringen i deres omtale i krisemode. Uanset hvad, så er det for farligt og ikke godt nok. Jeg tror det ville give folk mere ro, og for den sags skyld mere motivation til at fortsætte, hvis man stillede i udsigt hvad der skal ske. Jeg har svært ved at se, at de kan argumentere for at fortsætte den totale nedlukning ind i foråret hvis tallenes udvikling fortsætter som nu. I hvert fald uden at folk begynder at miste modet. Hvis jeg få at vide at hvis jeg løber 100 meter så er det godt. Når jeg har løbet de 100 får jeg at vide at jeg skal løbe 100 mere. Hvis ikke du får sat et eller andet mål i udsigt, bliver du jo træt af at løbe på et tidspunkt. Hvor langt vil de have tallene ned inden de begynder at overveje at åbne bare en lille smule ting igen, så folk kan føle at den indsats de leverer faktisk batter noget? Det tror jeg ville have en positiv effekt at få meldt ud. Selv hvis planen er at lave en "New Zealand" og så holde ting "mere lukket end nødvendigt" for simpelthen bare at kvæle så meget som overhovedet muligt, så er jeg som sådan også for denne ide. Jeg mangler bare lidt en udmelding der ikke er "Det er stadig ikke godt nok! Vi skal have det længere ned før det går galt!" Giv befolkningen et mål at stræbe efter som ikke er føromtalte "panikmode".
For jeg går da ikke ud fra at man nu bare har besluttet, at vi holder alting lukket til vi er vaccineret, uanset hvordan smitten i samfundet ser ud?
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af Hausser
hts

Politisk er det også kun Lars Boje Mathiesen der vil åbne før tid.


Hvad vil det sige at åbne før tid? Før hvad?

I øvigt et fint indlæg om den frygtdrevne dommedagsretorik fra Mette (som vi alle er ved at få en depression af at høre sukke sig igennem endnu et pressemøde), samt alle de usynlige omkostninger som nedlukningen medføre.

https://www.bt.dk/debat/bt-mener-de-daglige-smittetal-snyder-os?fbclid=IwAR3WWSyL6G_RlK-U_jgvKzHEoxKe9j3uwIk1EVzb_S2S8L9qyXVJTnOroYY

Der er ingen der ved hvad vi styrer efter.
Skrevet af jensmoch
Jeg tror bestemt også de er i krisemode, grundet alt det kaos der er omkring vaccinerne lige for tiden, men jeg er meget enig i at der mangler et mentalt skulderklap for indsatsen, et godt gået og lignende.

Men lige nu tror jeg virkelig de er ved at kaste med alt kastbart på kontorerne, da hele tidsplanen med vaccinerne skrider pga. Pfizers omstrukturering, at godkendelse af de andre vacciner tager længere tid end man havde troet og så videre, og så kan det nok være svært at huske opmuntringerne.

De havde helt sikkert håbet at kunne sende Mettemor i aktion til et "Nu har vi vaccineret de første 100.000 danskere i rekordtempo, og jeg er simpelthen så glad og stolt af at være dansk"-pressemøde, og håber nu bare for alt i verden at hun ikke i stedet skal udskyde det forventede vendepunkt fra påske til sommerferien.
Skrevet af Bløde babser
Det var ikke dette undersøgelse jeg refererede til, men denne siger det samme:

https://bss.au.dk/om-aarhus-bss/nyheder/vis/artikel/mange-danskere-vil-vaccineres-mod-covid-19/


Jeg kan kun gentage mig selv, det vil komme utroligt meget bag på mig hvis ikke du skyder markant over hvis du tror 20% ikke vil blive vaccineret. HTS har forkalret hvorfor.
Og igen, jo flere der ikke vaccinerer sig, jo mere mening giver det ikke kun at bruge vaccinepas mht rejser, men også bruge det lokalt.

Nej BB, du kan ikke gøre en stor del af befolkningen til B-mennesker fordi de er imod en vaccine imod noget, som er meget lidt farligt for dem. Det er jo ren apartheid du snakker for.


Du kan bruge nok så absurd Apartheid retorik, det efterlader mig desværre bare med endnu mere et indtryk af du slet ikke forstår hvorfor vaccinepasset vil blive brugt som redskab.
Det drejer sig jo ikke om at gå i små sko overfor denne verdens Sazeliner, det drejer sig om de mennesker der vælger ikke at lade sig vaccinere stadig er potentielle smittebærere og derfor udgår præcis samme risiko som du og jeg gør lige nu. Derfor giver en logik der gør vi kører social distancing også mening mht dem fremadrettet.

Og helt ærligt, jeg gider fandeme ikke at Roskilde Festival bliver aflyst eller jeg ikke kan komme ind og se FCK, blot fordi der er nogle mennesker der nægter at tage det stik og vi ikke har en model for hvordan vi kan sikre de ikke bliver en del af potentielle superspreder events. Så vaccinepas er min ven.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Svoger
MadsT, hvad jeg har hørt igennem et par led, er udfordringen den engelske mutation, som man er ganske nervøs over i Statsministeriet. Eller, det var i hvert fald status i sidste uge.
Hvorfor det ikke er kommunikeret bredere ud, ved jeg ikke. Mit gæt vil nok være, at man pga det numerisk lave antal bekræftede smittede med den variation har en idé om, at for mange ikke vil tage den seriøst. I og med at vi under hele COVID-19-forløbet har hørt på folk der forklarer, at det ikke er så galt, uanset hvad vi har set af eksempler fra udlandet, og at samme typer pga den succes vi har haft med at holde døds- og indlæggelsestal nede/inde for det håndterbare bruger det til at konkludere, at der ikke er nogle problemer, udover det der ville være ved influenza, er det nok ikke skudt helt ved siden af, at vi nemt kunne ende med en ny opblomstring af smittede.

Det giver så også fint mening, at man er begyndt at screene flere positive prøver for, hvilken type smittetype det er, og ikke kun et udsnit af de positive prøver, så man får et så reelt billede, som det er muligt at få (30 procent af de positive prøver indeholder åbenbart for lidt vira til at kunne testes for type).
Med de svar bør man jo kunne se, om det går i den rigtige eller forkerte retning, også holdt op imod hvis man pludselig finder ud af, at vaccinen ikke dækker smitte med alle typer mutationer - så kan man stadig have en idé om, hvor alvorligt det i øvrigt er.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af D.B.R. ©
det drejer sig om de mennesker der vælger ikke at lade sig vaccinere stadig er potentielle smittebærere

Synes at have læst/hørt, at man som vaccineret stadig kan smitte, skulle man fange noget Corona.

Vaccinen "afviser" ikke som sådan Corona-virussen, den forhindrer en selv i at blive syg af Corona virussen.

Er det tilfældet vil et vaccinepas vel ikke garantere andet end at man er blevet vaccineret.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af Hausser
Bløde babser

Du kan bruge nok så absurd Apartheid retorik, det efterlader mig desværre bare med endnu mere et indtryk af du slet ikke forstår hvorfor vaccinepasset vil blive brugt som redskab.


Jeg forstår udemærket hvad du vil bruge det til, det har du selv skrevet. Du vil bruge det til at ekskludere en del af befolkningen fra skoler, begivenheder, restauranter, offentlige steder osv.

Måske du skal motiv-forske noget mere, inden du så hånligt afskriver alle som ikke vil have vaccine, som sølvpapirhatte? Der kan f.eks. også være religiøse grunde til man ikke vil lade sig vaccinere. Men religionsfriheden er måske også en af de friheder du er villig til at ofre på Corona bålet?

Eneste sted hvor et Corona-pas kan værre relevant, er i forhold til rejseaktivitet, da vi ikke bestemmer hvordan andre lande håndterer corona og da flere lande, ikke har en vaccineplan endnu.

Du er nødt til at acceptere at en total vaccination af befolkningen, ikke er det som skal/bør være drivkraften imod normalisering. Vi kommer jo alligevel ikke til at vaccinere børnene og virussen Det handler om at tage risiko-gruppen ud af ligningen først og fremmest og så er vi nødt til at acceptere en risiko for vi andre bliver syge, ligesom vi alle gjorde post 2020.

Ærgrer det dig at Magnus ikke fik held til at fastholde sin totalitære paragraf i epidemiloven med mulighed for tvangs-vaccination af befolkningen?
Skrevet af Bløde babser
Synes at have læst/hørt, at man som vaccineret stadig kan smitte, skulle man fange noget Corona.

Vaccinen "afviser" ikke som sådan Corona-virussen, den forhindrer en selv i at blive syg af Corona virussen.

Er det tilfældet vil et vaccinepas vel ikke garantere andet end at man er blevet vaccineret.


Det heldigvis ikke tilfældet. Det en af de myter der er med til at holde vaccinemodstanden i live og derfor bør der tales meget mere om det.

Sagens er den at man endnu ikke har haft mulighed for at dokumentere videnskabeligt at den dækker "begge veje". Men det gør stort set alle vacciner. Nogle 100% og andre forbedrer tallet for ikke at viderbringe markant.
Så der den inddirekte smitte - altså hvis Sazeline har rørt en tomat i supermarkedet og er smittet, hvorefter du rører den samme tomat og går over og gnider dine hænder i en ikke-immuns øjne. Den inddirekte smitte kan vaccinen i sagens natur ikke dække.

Begge professorers klare forventning er, at vi vil se, at vaccinerne forhindrer hovedparten af de vaccinerede i at smitte videre.

- Det er ikke det, man har målt på, og som nævnt ved man formelt set ingenting som forsker, før man har målt på det, men baseret på den viden, vi har fra 200 års immunologisk forskning og vaccineerfaring, må vi sige, at vacciner altid har givet beskyttelse begge veje. Det må også være grundprincippet her, siger Søren Riis Paludan.


Så det er misbrug af det fakta at man ikke er nået dertil videnskabeligt, at påstå den ikke forhindrer at man bærer smitte videre. Det er den slags misinformation der skaber uheldige myter.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Bløde babser
Jeg forstår udemærket hvad du vil bruge det til, det har du selv skrevet. Du vil bruge det til at ekskludere en del af befolkningen fra skoler, begivenheder, restauranter, offentlige steder osv.


Så du forstod det altså ikke.

Der er vist ingen grund til at gå videre med den misfortsåede indragelse af religionsfrihed eller dine hjemmebryggede teorier om hvad der ikke bringer os tilbage til normalen. Når du ikke engang magter at forholde dig til hvad jeg skriver om Vaccinepas gør du det jo nok heller ikke hvis jeg bruger tid på alt det andet du skriver.
Så lad os to bare holde her, jeg kan ikke se vi er på vej mod en konstruktiv debat på den måde.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af qanatoli
Hausser, du glemmer dem der hverken kan tåle sygdommen eller vaccinen. Det er også dem anti-vacerne generelt vælger at ignorere.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Bløde babser
Bliver Oxford vaccinen godkendt som forventet i denne måned, kan det angiveligt for alvor sætte hjul under vaccinationen i februar. Gad vide om det er indregnet i 27juni kalkulationen eller om den alene er lavet på det godkendte vacciner og dermed fuglene i hånden.
Oxford vaccinens effektivitetstal er vist stadig lidt uklare dog. Så er man pessimist kan det være der bekymringen kan ligge.


Hausser, du glemmer dem der hverken kan tåle sygdommen eller vaccinen. Det er også dem anti-vacerne generelt vælger at ignorere.


Hvis man vælger at ignorerer den risiko man er for andre som ikke-vaccineret, så ryger den logiske brist der er i at søge offer rollen og tale om diskriminition.
Det vel der den ligger begravet.

Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
annonce
0