Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af CPH-Hotspur
Ja, en udmeldelse som er vurderet ud fra et uhyre småt dataudpluk (13 døde per 1000 indbyggere sammenlignet med de oprindelige 10), og som har fået en del kritik fra eksperter for at være utroligt forhastet.

Hvad mener du med et småt dataudpluk?
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Bosse1983
Mon ikke han antager, at det kun er 1000 som er med i stikprøven?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af CPH-Hotspur
Det var også min formodning, men jeg ville da lige høre. Det kunne også være interessant at få nogle kilder på den omtalte kritik af tallenes validitet.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af DanishBhoy
England håber at kunne åbne skolerne igen efter påske
Is it cold in his shadow?
Skrevet af Morisot
Vi kommer ikke til at genåbne i Danmark i starten af februar. Det er en illusion.

Kontakttallet er godt nok nede på de niveauer, hvor man begyndte at genåbne i den første bølge i foråret, men smitteniveauet er stadig markant højere.

Indlæggelserne på hospitalerne er kun faldet beskedent og er stadig 35% højere end på toppen af den første bølge. Vi har i øjeblikket 800 Covid-indlagte på hospitalerne. Da man startede genåbningen i medio-april i kølvandet på den første bølge, var der knap 300 Covid-indlagte på hospitalerne.

Det afspejles også ved, at dødsraten i øjeblikket er ca. det dobbelte af, hvad det var på toppen af den første bølge og vi har endnu ikke set et fald i dødsraten i den aktuelle bølge.

Så hvis det er niveauerne, man styrer efter (og det bør det jo i høj grad være), så går der nok en del uger, inden man starter genåbningen. Jeg tror, at som minimum vil man se et markant fald i indlæggelserne, før man overvejer en genåbning. Som det ser ud nå, kommer indlæggelserne nok også til at falde væsentligt i løbet af februar.

Den britiske mutation vil nok også indgå i overvejelserne. Et fald i antal tilfælde af den britiske mutation er nok også en nødvendig betingelse.
Skrevet af jensmoch
Hvis der bliver lukket noget op snart, bliver det formentlig udelukkende at de små kan komme tilbage i skolen. Mere end det er vist naivt at forestille sig lige nu.

Der er lavet 10 undersøgelser af dødeligheden af B.1.1.7 i Storbritannien. 7 af dem viser en øget dødelighed på mellem 28% og 91%.

Datagrundlaget er naturligvis stadigvæk meget småt, og det kan bestemt heller ikke afvises at det der ligger bag primært er overfyldte hospitaler og derfor mangelfuld behandling, og at den, grundet sin øgede smitsomhed, har fået overtaget blandt de indlagte, og det derfor statistisk ser ud til at den har en øget dødelighed.

Jeg har dog ikke haft tid i weekenden til at gå dybere ned i tallene.
Skrevet af Slettet(522354211604)
Overskriften skal vidst ændres. NEJ, det er ikke snart ovre. Desværre.
Skrevet af hts
Tror stadig det er den øgede smitte på 36% man er mest bange for. Derudover er der nok en bred bekymring over at den brasilianske fætter åbenbart er ligeglad med om man har været smittet før.

Det er markant værre at en virus er 36% mere smitsom end 36% mere dødelig.
Skrevet af Hausser
Hvis vi da bare vidste hvad vi styrede efter. Det er danskerne for dumme til at vide. Ved de for meget, kan man jo ikke pludselig ændre spillereglerne undervejs.

Men hypotesen er vel at jo mere åbenhed, jo mere smitte? Og så pyt med alle de omkostninger der følger med. Én smittet, er én for meget. Det er jo også det eneste der kan forklare at Heunicke og co. som blot står og tripper for at indføre flere drakoniske indgreb.

Vi har hørt meget om smitteopsporing. Hvorfor ikke bruge det aktivt og så begynde at forklare risiko for smitte i bestemte sammenhænge? Hvor, risikabelt i forhold til smitteudvikling, er det at åbne 0-4 klasse? Udendørs sport, frisøren osv.? Og så agerende med derfra. Tror de fleste kan forholde sig den form for logik, fremfor nuværende og det totale mangel på forklaringer andet end folkesundhed.

Smitten er også styrtdykket i det mest af Jylland. På et tidspunkt i efteråret snakkede man om en differentieret Corona-indsats i landet. Hvor er den nu blevet af, eller nu er det altså kollektiv, solidarisk selv-mutilation som er vej?

Hvis tendensen forsætter de næste 14 dage, så står Mette og co med et forklaringsproblem den.7. Februar.
Skrevet af Hausser
hts

Det er markant værre at en virus er 36% mere smitsom end 36% mere dødelig.


Arh, det kommer vist an på graden af dødelighed.

Vi lever fint med at forkølelsesvirus og influenza, selv om en stor del af os får den hver sæson.

Hvis man kan få dødeligheden ned, er smitsomheden ikke nødvendigvis et problem.
Skrevet af Interforlivet
Hvis man læser om 484K (i.e. mutationen fra Brasilien) og tænker: "Vi er fucked" - er man så helt forkert på den?
Skrevet af Hausser
Altså, jeg må da sige jeg bliver er bekymret når eksperter begynder at blive citeret for at mundbind og andre Corona restriktioner, er noget der er kommet for at blive i årevis og vaccinen ikke nødvendigvis forhindrer dette. Så begynder det jo minde om en permanent krisetilstand vi befinder os i og disse mutationer puster jo kun denne mentale stemning af død og undergang. Men kan, og vil, vi leve med sådan et samfund, men de helt uoverskuelige omkostninger som det vil have?

Kan også læse at man er ved at indføre nogle helt hysteriske strenge krav til den professionelle sport, så man bl.a. ikke længere må juble i forbindelse med mål. Man må undre sig, når vi andre kan sidde på arbejdspladsen under nogenlunde normale forhold. Men alle de krav og stramninger tyder i hvert fald ikke på at regeringen mener det går den rigtige vej.

Regeringen har et ansvar til at begynde at fremlægge en plan for en genåbning af Danmark og den skal komme meget snart. Men kan man fremlægge noget man ikke har en ide om? Det er lederskab at fat i den del. Det er det stik modsatte at lege struds og gemme sig.
Skrevet af Slettet(180040211702)
Hausser


Det er det, som jeg har skrevet hele tiden. Mange accepterer restriktioner, fordi normalitet er "lige om hjoernet". Det er loegn. Det er naivt at tro paa det. Corona er kommet for at blive. Altsaa restriktionerne.

Kuren er vaerre end sygdommen!
Skrevet af DanishBhoy
@Hausser

så du vil bare give los og droppe det hele? lade virus gå sin sejrsgang over hele landet, og så kan dem der er tilbage bygge op?
Enten lade de smittede klare sig selv i hjemmet eller lade sygehusene gå nedenom pga de mange smittede

Der er ingen ansvarlige politikere der vil lade det ske. Hverken Mette eller Elleman ville åbne op som situationen er nu. Det kan godt være at der er nogle højtråbene ude på den ene eller anden fløj der vil det, men langt største delen af folketinget vil ikke.

At typer som Lars Boje råber højt er ikke lederskab, det er det stik modsatte - En leder styrer skibet sikkert igennem stormen, han eller hun skifter ikke kurs ikke bare fordi at der er en og la anden der råber højt
Is it cold in his shadow?
Skrevet af Interforlivet
@kcop: Men hvis det er tilfældet, hvorfor siger 999 ud af 1000 sundhedsvidenskabelige eksperter så at det netop er vigtigt at holde fast i restriktionerne rundt omkring?
Skrevet af OC
Men hvis det er tilfældet, hvorfor siger 999 ud af 1000 sundhedsvidenskabelige eksperter så at det netop er vigtigt at holde fast i restriktionerne rundt omkring?


Givet fordi de sundhedsfaglige tager udgangspunkt i netop det sundshedsfaglige element, og andre samfundsrelaterede forhold - herunder økonomi, erhverv og kultur med mere - dermed må tage plads på de bagerste pladser.
La prende Vecino.
Skrevet af Interforlivet
@OC: Ja, det er selvfølgelig rigtigt. Men i og med at det netop er dem der ved bedst hvad det vil betyde for dødeligheden hvis vi giver slip, er det så ikke mere eller mindre umuligt at gøre andet end at lytte til dem?
Skrevet af Interforlivet
@Hausser: Jeg er principielt enig med dig i at en "new normal" (i.e. en samfundstilstand hvor COVID-19 vil fortsætte sin hærgen selv med en vaccineret befolkning) bliver nødt til at resultere i at de danske politikere og beslutningstagere begynder at arbejde på en alternativ plan til den nuværende.

Men er det ikke mere end bare svært at forestille sig hvordan sådan en skal se ud? Som DanishBhoy fornuftigt nok er inde på, så er det jo mere eller minder utopi at forestille sig en dansk leder smide de svage under bussen.
Skrevet af OC
Ja, det er selvfølgelig rigtigt. Men i og med at det netop er dem der ved bedst hvad det vil betyde for dødeligheden hvis vi giver slip, er det så ikke mere eller mindre umuligt at gøre andet end at lytte til dem?


Det skal jeg ikke gøre mig ekspert over, og man kan jo godt forstå at de samfundsfaglige eksperter ligger vægt på det samfundsfaglige.
Det er også ret så katastrofalt når DI melder ud at hver femte virksomhed i Danmark ligger for døden skulle de kommende restriktioner forlænges. Det får også katastrofale konsekvenser for helheden af økonomien, som jo i værste fald også øger dødeligheden og så videre og så videre.

På den vis er det jo et spørgsmål om at balancere hele samfundets interesser.
La prende Vecino.
annonce
0