Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Interforlivet
@OC:
På den vis er det jo et spørgsmål om at balancere hele samfundets interesser.
Det er det i høj grad. Som jeg skriver til Hausser, så mener jeg også at man bliver nødt til at omlægge de nuværende planer om at lukke ned til det hele er overstået (ved hjælp af vaccinerne) hvis det nu viser sig at der er hold i meldingerne om de resistente mutationer.

Men for fanden hvor har jeg dog bare svært ved at forestille mig hvordan en ny plan så skal se ud.
Skrevet af MUSSEN
Interforlivet

Jeg ved ikke om du referer til politiken artikel om 48K

Men er også flere "positive" ting i artiklen omkring mutationen:

"De sydafrikanske og brasilianske varianter kan være udtryk for, at virussen forandrer sig radikalt, så de fortsat kan smitte. Det sker, når virussen møder modstand fra immunforsvaret, i takt med at flere bliver immune efter sygdom eller vaccination. Det er, hvad forskerne kalder flugt- eller escape-varianter:

»Det vil være en game changer, hvis vi med 484K ser den første rigtige escape-variant«, siger Jens Lundgren.

Flugtvarianterne kan snyde en krop, som ellers er blevet immun efter sygdom eller vaccination, så man igen kan blive smittet og syg. Men flugtvarianter gør formentlig ikke folk lige så alvorligt syge, fordi kroppen har en vis immunitet til at nedkæmpe virussen, men ikke nok til helt at undgå sygdom."


"»Vi slipper nok for at gå med mundbind om sommeren, men mit gæt er, at vi skal bære mundbind de næste par år gennem efterår og vinter. Når vi har fået jaget smittetallet helt i bund – ja, gerne helt ned til nul – skal vi lukke samfundet op på en smart måde, hvor danskerne kan teste sig selv derhjemme et par gange om ugen med en kviktest, så de kan være sikre på, at de ikke smitter andre, når de træder ind på de genåbnede cafeer og restauranter. Vi skal væk fra lockdowns«, siger Kristian G. Andersen."

Tænker ikke det er sansynligt vi skal igennem flere nationale lockdowns end denne.

Måske medierne også mister interessen over sommeren, når smittetallene er lave og restriktionerne væk
Skrevet af JohnHenry
OC
Det er også ret så katastrofalt når DI melder ud at hver femte virksomhed i Danmark ligger for døden skulle de kommende restriktioner forlænges. Det får også katastrofale konsekvenser for helheden af økonomien, som jo i værste fald også øger dødeligheden og så videre og så videre.

Når DI siger det, så er det nok rigtigt :-)
Og hvor kommer de katatrofale følger så?
Under finans-krisen 2008-2010 var der flere arbejdsløse, flere firmaer bukkede under, men der skete ikke en skid med dødeligheden (hint, tjek Danmarks Statistik)
Skrevet af OC
Når DI siger det, så er det nok rigtigt :-)
Og hvor kommer de katatrofale følger så?
Under finans-krisen 2008-2010 var der flere arbejdsløse, flere firmaer bukkede under, men der skete ikke en skid med dødeligheden (hint, tjek Danmarks Statistik)


Det er et tænkt eksempel, og blot et udtryk for at man som samfund også skal have andet in mente end det sundhedsfaglige i en epidemi/pandemi.

Hvis vi leger at en femtedel af de danske virksomheder må dreje nøglen rundt, så tror jeg godt - og det er samfundsfag på ottende klasses niveau det her - at man kan gå ud fra at det har em massiv påvirkning på den økonomiske situation, som i sidste ende går ud over det danske sundhedsvæsen, som i sidste ende koster liv.

Man kunne også begynde at snakke om mental sundhed, børns indlæringsevner når de ikke går i skole, kulturlivet og så videre og så videre, men det er jo alle samme problemstillinger under samme paraply, og skal som sådan ikke forstås som en udtalt kritik af Regeringen, før du begynder at stille dig på bagbenene.
La prende Vecino.
Skrevet af CPH-Hotspur
Det er også ret så katastrofalt når DI melder ud at hver femte virksomhed i Danmark ligger for døden skulle de kommende restriktioner forlænges.

Du får skruet lidt op på dramaknappen her, det kommer jo helt an på, hvor lang tid forlængelsen strækker sig over.

Det her er, hvad DI skriver om det:
Likviditeten kan slippe op i de kommende måneder

Blandt den femtedel af virksomhederne, som i høj eller nogen grad er udfordret af manglende likviditet, vurderer 11 pct., at de er i risiko for at gå konkurs, hvis de nuværende restriktioner fortsætter i de næste to måneder. Inden for en tidshorisont på tre måneder er det næsten tre ud af ti af de likviditetspressede virksomheder, som risikerer at gå konkurs, hvis situationen ikke bliver bedre.

Hvis der alene ses på de mest pressede virksomheder, som i høj grad er udfordret af manglende likviditet, så stiger andelen af konkurstruede virksomheder til 47 pct., når der ses tre måneder frem. Det er en alarmerende høj andel af virksomheder, der risikerer at måtte dreje nøglen om, hvis ikke situationen normaliseres.

Kilde: http://kortlink.dk/danskindustri/2a9yr


100% procent af den nulevende befolkning i Danmark vil også være døde om 200 år.

Der vil jo også starte nye virksomheder, der er tilpasset den nye virkelighed og kan overleve i den. Virksomheder kan genopstå og bankkonti kan vokse på ny, men din nabo genopstår ikke, hvis han/hun kradser af (nu kender jeg ikke din nabo og forholdet til vedkommende, det kan jo være, at du gerne vil være naboen foruden).

På den vis er det jo et spørgsmål om at balancere hele samfundets interesser.

Det er der nok ikke mange, der kan være fuldkommen uenige i.

Jeg gad godt nok ikke være regering i disse dage, særligt ikke hvis vi kommer ind i den nævnte ‘new normal’ tilstand, for uanset hvad, vil regeringen blive slagtet af folk, som mister enten bekendte eller penge. Et uundgåeligt lose-lose scenarie.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Hausser
DanishBhoy

så du vil bare give los og droppe det hele? lade virus gå sin sejrsgang over hele landet, og så kan dem der er tilbage bygge op?
Enten lade de smittede klare sig selv i hjemmet eller lade sygehusene gå nedenom pga de mange smittede


Det er der vist ingen der har sagt. Der er også en del mellemveje i forhold til dit scenarie.

Men du mener måske at der er en stærk evidens der indikerer at vi forhindrer smitte ved at fodboldspillere, der bliver testet 2-3 gange ugentligt, ikke må juble med hinanden?

En leder styrer skibet sikkert igennem stormen, han eller hun skifter ikke kurs ikke bare fordi at der er en og la anden der råber højt


Syntes ikke metaforen er god, for der er jo ingen down-side ved at styre skibet sikkert igennem en storm.

Prøv i stedet med, at vi har gemt os nede i en ubåd for at undgå stormen, men at vi løber tør for ilt hvis vi ikke kommer op til overfladen på et tidspunkt. Og vi kan ikke bare blive ved med at skyde besætningen ud af torpedorøret for at spare på ilten. Vi kan ikke undgå lidt bølgegang.

Er du slet ikke bekymret for dit omtalte skib, ikke kan finde land igen?
Skrevet af OC
CPH

Afgjort. Nu var det også bare ét eksempel man kunne pege på. Jeg vil vove den påstand, at hvis tre ud af de 10 (og halvtreds procent af de rigtig) pressede virksomheder ender med at gå konkurs, så er det ret så alvorligt.
La prende Vecino.
Skrevet af Interforlivet
@MUSSEN:
Jeg ved ikke om du referer til politiken artikel om 48K
Det var lige netop derfra. Jeg har dog ikke abonnement og kunne derfor ikke læse hele artiklen. Så tusind tak! Det lyder da heldigvis ganske opløftende sammenlignet med det dommedagsscenarium jeg havde i hovedet lige før.

Der er dog stadig én ting jeg så ikke helt forstår. Hvad skulle forhindre de såkaldte flugtvarianter i at udvikle sig til noget der er lige så farligt som det vi ser nu?

Det er i øvrigt ikke dig jeg spørger. Jeg spørger bare i håb om at der er nogen der ved det.
Skrevet af jensmoch
Helt grundlæggende, og det bør understreges så meget som muligt.

Der skal ske noget helt monumentalt katastrofalt, for at vi er fucked.

Escape-varianter er forventelige, og på den mere positive front ser det ud til at mutationen kendt som 484K sker flere steder, uafhængigt af hinanden. Så det kan give en vis forudsigelighed, og gøre eventuelle vaccine-boostere ret nemme at få ud, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hvis man f.eks. i laboratorier kan presse virus til at undvige antistoffer og vaccine, og der så kan skabes en nogenlunde forventning om at det er samme undvigende mutation der sker i den naturlige udvikling i samfund, kan man teknisk have en booster klar til produktion, allerede før mutationen er set i samfundssmitte.

Mit bud er at vi formentlig vil se at vaccinerne stadig har en vis effekt på langt de fleste undvigere, og at vaccineproducenterne så sender boostere ud, der bygger ovenpå den immunitet der er fra den oprindelige vaccine.
Skrevet af Slettet(180040211702)
@Interforlivet

Jeg forstaar aerlig talt ikke, hva du mener. Om 10 maaneder staar de samme laeger og videnskabsfolk og raaber op omkring, at du stadig skal have din maske paa.

Jeg har soegt at faa svar paa laenge folk er villige til at gaa med paa restriktionerne. Kunne i klare 10 maaneder mere? Hvis regeringen meldte ud, at vi er noedt til have en hard lockdown paa 10 maaneder i morgen, ville i saa bare acceptere dette?

Det handler ikke om at redde liv. Det handler om, at vores hospitalsvaesen ikke skal bryde sammen. Det er i oevrigt en af de stoerste misforstaaelser derude det er, at folk hele tiden mener, at de svage bliver kastet under bussen. Det har de altid vaeret, og hvad saa? Vi skal alle sammen den vej en dag. Det er da beklageligt, at man ikke kan goere noget ved det, men derfor skal vi paa ingen maade begraense vores eget liv. Man kan ikke finde en vaccine til alt.

Jeg er helt sikker paa, at ligesom der er en max pris paa behandling af kraftpatienter, saa er der ogsaa et max paa, hvor laenge folk vil finde sig i COVID restriktioner. Spoergsmaalet er bare, om folk er villige til at acceptere det, naar vi gaar over i de mere bloedere restriktioner, som vi f.eks. saa i sommers. Eller om vi pludselig gaar fra "normalitet" til "haard lockdown) om 2 aar igen.

Restriktionerne og de befoejelser som regeringen har faaet forsvinder bare ikke i morgen. Jeg kan ikke gentage det nok gange.

Maaske under retsopgoeret efter 2.verdenskrig, men det var mere en meget ekstrem situation som kraevede ekstreme handlinger. Naturligvis blev det hurtigt afskrevet.

Skrevet af Interforlivet
@jensmoch: Du er en knag! Tak!
Skrevet af hts
Arh, det kommer vist an på graden af dødelighed.

Vi lever fint med at forkølelsesvirus og influenza, selv om en stor del af os får den hver sæson.

Hvis man kan få dødeligheden ned, er smitsomheden ikke nødvendigvis et problem.


En fin lille tråd her omkring det. Indsæt selv tal for influenza hvis den har interesse.

https://twitter.com/adamjkucharski/status/1343567425107881986?s=25&fbclid=IwAR3T6utiifa3SOOWHpCy5vlMhzgKlibmA8m_9wSx3gNL-Gw9egx5Xf3VxFo
Skrevet af Hausser
kcop

Om 10 maaneder staar de samme laeger og videnskabsfolk og raaber op omkring, at du stadig skal have din maske paa.


Det vil ske. Så længe én eneste person kan dø af Covid-19, så vil der være sundhedsfolk som vil agitere for restriktioner. Spørgsmålet er blot som regeringen så kan at finde ud af balance den del, eller om vi folk herinde, reelt er villig til at acceptere en ny normal, med restriktioner og begrænsninger?

Og så er det klart at de økonomiske konsekvenser af Covid-19, snart kommer til at sætte sine spor i vores økonomi. Selv om Mette mener at det er borgerligt at forholde sig til gæld, så er det trods alt noget vi kommer til at beskæftige os med de næste mange mange år. Gad vide hvad det vil koste på velfærdsområdet, når det private har tabt x antal 100 milliarder?
Skrevet af jensmoch
Så er der godt nyt til alle dem der brokker sig over at PCR-testen ikke er nøjagtig nok. I havde ret. Så, af med bukserne og bøj jer forover i stedet, så I kan få en mere nøjagtig test.

https://www.washingtonpost.com/world/asia_pacific/anal-swab-china-coronavirus/2021/01/27/cc284f56-6054-11eb-a177-7765f29a9524_story.html
Skrevet af GammelBitterMand
De første bulletiner gik også på potentiel fækaoral smitte, så det giver mening.

Jeg ved ikke om det er vejen til fans på stadions med sådan en test før entre, det var rimelig svært bare med away-kort ...
Batman Close. London W12.
Skrevet af Svoger
Det ville være en fin måde at finde ud af, om folk virkelig vil se fodbold på stadion, eller om det bare er en undskyldning for at brokke sig over hele verden.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Slettet(180040211702)
Det er jo en symbolsk test i saa fald. Nu bliver man ogsaa fysisk taget i roeven af staten.
Skrevet af SotD
Det var ellers et potentielt spændende setup, at stille granvoksne mænd iført fodboldtrøje på ræd og række (2 meters afstand, bevares!), foroverbøjet med bar røv. Jeg forestiller mig, at de godt kan sippe til deres fadøl imens - og så ellers se et par testpersoner i fuld hazmat suit, gå fra røv til røv, og én efter en se de voksne mænd hive bukserne op og gå ind på stadion og sætte sig... jeg mener stille sig, og finde en plads.
Silkeborg IF
Skrevet af Slettet(180040211702)

Det var ellers et potentielt spændende setup, at stille granvoksne mænd iført fodboldtrøje på ræd og række (2 meters afstand, bevares!), foroverbøjet med bar røv. Jeg forestiller mig, at de godt kan sippe til deres fadøl imens - og så ellers se et par testpersoner i fuld hazmat suit, gå fra røv til røv, og én efter en se de voksne mænd hive bukserne op og gå ind på stadion og sætte sig... jeg mener stille sig, og finde en plads.


Rolig nu, saa ophidsende finder jeg det nu ikke, SotD.
Skrevet af andershansen
Så er der indkaldt til pressemøde igen. De sidste fire uger er det gået over al forventning, så mon ikke der bliver lempet lidt på restriktionerne? Ellers kunne man jo lige så godt have lukket ned til d. 28/2 i første omgang.

Jeg gætter på en forsigtig genåbning af de små skoleklasser.
http://www.paulgraham.com/disagree.html
annonce
0