Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(320937202705)
@redondo,

My bad. Troede jeg havde fået starten med da jeg så Pence. Trump var allerede væk (viste det sig).
Skrevet af Slettet(202352200106)
Ikke-en-Bot

Jeg fik samme tanke, men kom så ind på en side, hvor de har taget et kort udsnit med Trump.

Så man ved i hvert fald, at han ikke er testet negativ endnu. Det vil i hvert fald ikke være et smart træk at udsætte så mange betydningsfulde personer til en pressekonference.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Slettet(182018200211)
Medierne gør, hvad de skal. Danmark er lukket ned på en måde, der ikke er set siden, ja vel 1. verdenskrig. DET er nyheder. Det er til gengæld modtagerens fineste pligt at sortere i lortet.

Nå det er sagt, synes jeg ikke, der bliver pisket en stemning op. Billederne fra det store udland er crazy. Og ja, der er stor forskel på de respektive sundhedsvæsener og vores er stærk. Men er den gearet til sådan et udbrud? Vi har aldrig prøvet det før. Til gengæld har jeg en idé om at vores udsatte, står stærkere netop på grund af vores sundhedsvæsen. Men for faen... Tænk hvis vi skulle opleve bare en snert af det vi ser fra Italien og lignende. Det er meget meget skræmmende. Og jeg er glad for vores regering virker til at gør alt, hvad de kan, for at undgå dette.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Redondo

På hvilken måde har man lukket ned for salget i 14 dage? Det kunne jeg godt tænke mig at vide, det er ikke fordi man har lagt et påbud mod at have åbent, hvilket stor del af forretningslivet i mit lokalområde trods alt også bevidner. Man har lagt en grænse for hvor mange der kan samles, hvilket rammer først og fremmest underholdningsbranchen. Samt har opfordret befolkningen til at holde en distance og ikke samles i større mængder og på samme tidsinterval.

Men flere brancher var allerede hårdt ramt inden, først da trafikken blev reduceret med 30%, så 50% bla. i lufthavns trafikken.

Allerede i opstarten af smitten i landet og før regeringen lavet indgreb var kunderne stor flygtet fra bl.a. hoteller, restauranter og Caféer. Den tomhed der er nu er forudsigeligt og ville være sket uagtet indgrebene på sigt, da den form for luksus er noget af det første folk skære fra i en krise situation. Selvf. har de fremskyndet processen, ingen tvivl om det, men det er helt utænkeligt de ikke ville blive særdeles hårdt ramt, det er den effekt en epidemi i en sådan størrelsesorden har.

Det er et forsvindende lille antal man har bede om at vende om ved grænsen, udbredelsen af covid-19 har gjort sit og er nu engang hovedgrunden til udlændinge er blevet væk og jeg tvivler på grænsekontrol har en større effekt da brodparten allerede var væk på det tidspunkt. Derfor tvivler jeg også på tiltaget har nogen større effekt andet end at være til gene for transport branchen.
Skrevet af jensmoch
Personligt kunne jeg ikke lade være med at småfnise (okay, måske fnise lidt højt) da Trump spurgte reporteren om de skulle sammenligne temperatur.

Og det samme da han egentlig er gået ud ad døren, og så lige stikker hovedet tilbage ind med et lunt smil.

Det er sgu svært ikke at blive lidt mere glad for Mette når man ser Donald Trumpe rundt over there.
Skrevet af Slettet(202352200106)
Zanetti

Jeg refererer til Spanien, Østrig og Italien. Jeg spekulerer i, at Danmark vil gøre det samme. Det kan komme på bordet i hvert fald, hvis vi ender i samme storm som i de lande, som allerede har indført dette.

Nå til noget andet:

Er der nogen, som ved om man kan skaffe engelsk dokumentation vedrørende grænseregler ved den danske grænse og i så fald hvor?
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Slettet(182018200211)
Enig, Jens

Mette gør det virkelig godt. Hun fik ikke min stemme, men jeg er pjattet med hendes håndtering her.

Man kan mærke hende.
Skrevet af Slettet(562119200410)
Skrevet af Slettet(320937202705)
Angiveligt. Ligesom Bolsonaro.
Skrevet af Bosse1983
Han vejer også 90 kilo og har en diller på 30 centimeter.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af clausp
I UK har man besluttet at befolkningen skal nyde godt af flokimmunitet. Sir Patrick Vallance påstår at det kræver 60% af befolkningen har været smittet.

Hvis vi kigger på matematikken bag flokimmunitet, så afhænger flokimmuniteten af hvor mange én smittet person vil smitte. For eksempelvis SARS er tallet angiveligt 1.5-2.5, det betyder flokimmunitet ved mellem 50% og 80%. Men der virker til at COVID-19 er mere smitsom end SARS.

Manden må være komplet idiot.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Sofatræner
Hvis vi snakker specifikt denne type virus, corona, så har i sikkert ret i det med luftvejene. Jeg tænkte dog slet ikke så specifikt. Det var udelukkende generelt. Som i at vi en dag kommer ud for en virus/bakterie der dræber folk uden at vi forstår hvorfor, og samtidig er mere smittefarlig end MERS og hvad nu.

Der skal sikkert nok være nogle biologiske regler, der er noget mere beroligende end hvad jeg kan brygge sammen i min ikke-faglige paranoia. Det er jo set før, at hele indianerstammer eller hele byer er bukket under for noget så trivielt (for os) som skoldkopper, mæslinger og influenza. Vi er selvfølgelig blevet bedre til medicin, personlig hygiejne osv. men reaktionen fra rundt i verden har ikke ligefrem styrket min tro på, at vi er klar, når faren en dag lurer.

Trumps fokus på, at det i hvert fald ikke er hans skyld, og at han ikke tager noget ansvar bekymrer mig en anelse må jeg indrømme. Nu er USA heldigvis ikke Kina, og USA er ikke ligefrem samme vugge som især Guangdong provinsen i Kina er, hvor klimaet og folks levevis med tætboende befolkning, og omgang med vilde dyr er en rigtig lækkerbisken for nye typer af vira. Men hvis noget lignende skulle ske i USA, så er jeg godt nok ikke super tryg ved at det skulle blive håndteret bedre end af kineserne, omend de også har begået et par brølere undervejs i forløbet.

@Clausp
Kan du uddybe flokimmunitet? Skal det forstås som at x% af befolkningen ikke kan smittes, og dermed dræber man virussen fordi den bliver ved med at ramme døde ender, om man vil? For modsat skoldkopper, så kan man godt blive smittet af Covid-19 flere gange, og man bliver ikke immun bare fordi man har været ramt tidligere.
Eller er flokimmunitet noget andet?
Skrevet af tobi
For modsat skoldkopper, så kan man godt blive smittet af Covid-19 flere gange, og man bliver ikke immun bare fordi man har været ramt tidligere.


Øh, hvad? Det gør man vel.
Skrevet af Slettet(562140202803)
Flokimmunitet ER vel den eneste "løsning" - medmindre alle fremadrettet skal vaccineres mod disse SARS-vira.

Så man ender samme sted - det er blot et spørgsmål om, hvornår, og hvad det skal koste.

Enten skal sygdommen udryddes (kvæles) eller så skal befolkningen være immun. Jeg kan ikke se andre løsninger, og jeg er ikke sikker på, at man kan udrydde den her sygdom meget mere end influenza osv.

Vi har at gøre med en sygdom, der smitter før folk overhovedet er klar over det - én person kan smitte flere hundrede.

Hvis ikke man kan udrydde sygdommen, hvilket man måske kan dog, så må befolkningen jo være immun for at kunne beskytte sig selv i fremtiden. Ellers får vi Groundhog Day med SARS de næste 50 år. ;)

Men, jeg tror lidt på at man kvæle sygdommen som med SARS1 og MERS. Men lad os nu se.

Så, kort, opsummeret: jeg tror på, at kan man kan eliminere virussen nok i "bestanden" - men såfremt man ikke kan det, så må man jo forberede sig på at blive ramt igen og igen. Lad os se ;).
Skrevet af Sofatræner
Øh, hvad? Det gør man vel


Der findes patienter der har været testet positive, blevet kureret og fået den igen. Det skal understreges, at en teori kan være forkerte en fejl i selve testen, og at læger mener, at det er mest sandsynligt at man bliver immun, men reelt set ved de det ikke. Folk der er blevet smittet anden gang, er dukket op i både Kina, Japan og Sydkorea, hvis jeg husker rigtigt.

I Guangdong provinsen, syd for Wuhan/Hubei, er det mere end 10% af de patienter der er blevet raskmeldte, der senere er blevet konstateret smittet igen. Det er muligt der er tale om fejl i testresultater eller hvad nu, som nævnes som en forklaring, men det er noget bekymrende når der er tale om et (synes jeg) ret højt tal og det er observeret i forskellige lande.
Skrevet af jensmoch
Pt. er man rimelig sikker på at folk der er blevet gensmittet har fået falsk negativ-svar, så de derfor aldrig har været raske.

Så indtil videre, burde flokimmunutet gøre en hel del for at begrænse den, og man skal være alvorligt uheldig hvis det ender med at de der har været smittet i førstebølgen også bliver smittet i andenbølgen. Den KAN mutere til en ny stamme, men det er ikke sandsynligt som det ser ud til at udvikle sig lige nu - måske på sigt, så det ender som en sæsonvirus der bliver noget mildere og ender lidt i stil med alle de sædvanlige sæsonvira vi har.
Skrevet af GammelBitterMand
Det er lidt svært at finde ud af hvad andelen af falske positive er for de forskellige tests for Covid-19, men den er i hvert fald ikke nul. Det er lidt tidligt at konkludere at man kan blive smittet flere gange baseret på tilgængeligt data baseret på tests, hvis præcision ikke er kendt.
Batman Close. London W12.
Skrevet af AlecT
Ikke lyt til dem der siger Covid-19 kan smitte op til flere gange. Der er en grund til vores immunforsvar opdanner antistoffer når vi bekæmper virusen.

Den eneste mulighed for det, er hvis det hænger ved i flere år og ligesom influenzaen rammer os igen.
Skrevet af Black Spider
Vi er selvfølgelig blevet bedre til medicin, personlig hygiejne osv. men reaktionen fra rundt i verden har ikke ligefrem styrket min tro på, at vi er klar, når faren en dag lurer.

Vi er slet ikke klar, og det har vi jo så også netop set demonstreret. Hvis Covid19 havde været Outbreak-Ebola i stedet for, så ville verden være gået under allerede.

Kan du uddybe flokimmunitet? Skal det forstås som at x% af befolkningen ikke kan smittes, og dermed dræber man virussen fordi den bliver ved med at ramme døde ender, om man vil? For modsat skoldkopper, så kan man godt blive smittet af Covid-19 flere gange, og man bliver ikke immun bare fordi man har været ramt tidligere.
Eller er flokimmunitet noget andet?

Tests er ikke 100%, og pt er antagelsen, at når folk har haft virus én gang, så opbygger de resistens, hvilket gør det et sted mellem svært og umuligt at fange virussen igen. Der er noget snak om tilfælde gensmitte i Kina, men der er åbenbart ikke et veldokumenteret tilfælde endnu.

Flokummunitet er, som jeg forstår det, at der er så mange i flokken, der ikke kan smittes, at de her lange og flotte smittekæder, hvor en smitter en anden som smitter en tredje og en fjerde, som hver smitter halvtreds, i stedet ender efter den første ikke smitter nummer to, og så slutter spredningen der.

Det er mig bekendt også det, vi her i landet forsøger at bygge op til, men forskellen er så, at man i UK åbenbart vil tage skridtet stort set direkte og gå efter at få halvdelen af befolkningen smittet over de næste måneder, så de ikke bliver smittet til vinter, hvor sundhedsvæsnet jo vil være tynget af influenza. Det betyder så formentlig også, at deres sundhedsvæsen i stedet kollapser inden for den næste måneds tid, medmindre jeg overser et eller andet?

Skrevet af Matias
"I UK har man besluttet at befolkningen skal nyde godt af flokimmunitet"

- Det virker som et vovet eksperiment. Og om så Covid-19 var akkurat så smitsom som Sars, er logikken afhængig af, at immuniteten er langt mere virksom end hvad der spekuleres i her:

https://twitter.com/BallouxFrancois/status/1238837158007447558
annonce
0