Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af jensmoch
Det er desværre ikke bare så nemt som det lyder.

Hvem må tjene penge på det, hvor meget må man tjene, hvor skal ansvaret placeres hvis noget går galt, hvor lang tid skal patenterne suspenderes osv.

En af de mere oplagte muligheder, er nok licensordninger, hvor man kan købe en licens til at producere en vaccine.
Skrevet af Slettet(180040211702)
Naturligvis skal man da have sine penge, naar man har lagt stoerst mulig risiko i. I stedet for at sidde og beklage sig paa et internetforum, saa kunne man maaske selv lette roeven og investere kapital i at faa udviklet sit eget produktionsapparat.

Det er helvedes nemt at kraeve. Og ogsaa vroevle...

Frigiv patenter og vi har vacciner nok til 7.5 millarder paa rekordtid. Man maa saa haabe, at virksomhederne i fremtiden vil gaa med til at udvikle vacciner, naar udbyttet af deres arbejde er saa lavt. Hvad har de mon ikke lagt ind af kraefter for at udvikle vaccinen for, at en flok karrierepolitikere kan fratage dem deres aktiver.
Skrevet af MUSSEN
Enig i at man bør åbne for andre kan producerer.

Kan man ikke bare smide 15 mia (eller hvad PFizer eksempelvis regner med at sælge for) efter dem og så sige nu må andre producenter, som kan producerer vaccinen?

Det er jo ikke fordi at man behøver værre så nervøs for presedens pandemier sker ikke så tit heldigvis
Skrevet af jensmoch
Verden har stået over for to pandemier på 10 år, og alle eksperter er enige om at det bliver noget vi ser oftere og oftere, i takt med at vi rykker tættere på hinanden i en global verden, så der er nok en stramning at sige at det ikke sker så tit.
Skrevet af pukledyret
"Hvem må tjene penge på det"

Se, det her er igen et bevis på en kæmpe problematik i det kapitalistiske system.

Hvorfor fanden er der nogen der skal tjene styrtende på at bekæmpe en pandemi?

Set med menneskelige, empatiske briller på, burde det være noget at folk med rette viden, indsigt og produktionsapparet støttede op om og gjorde uden profit for øje.


Kcop, dine indlæg minder om et hyper-forkælet barn, uden kontakt til den virkelige verden, og de er blottet for væsentlige menneskelige kvaliteter som sympati, empati og solidaritet. For mig, er du uden for pædagogisk rækkevide. Held og lykke med det hele.
Hvorfor er det yderste højre overbefolket af tabermænd og incels?
Skrevet af jensmoch
Se, det her er igen et bevis på en kæmpe problematik i det kapitalistiske system.

Hvorfor fanden er der nogen der skal tjene styrtende på at bekæmpe en pandemi?

Set med menneskelige, empatiske briller på, burde det være noget at folk med rette viden, indsigt og produktionsapparet støttede op om og gjorde uden profit for øje.


Jeg er skam ikke nødvendigvis uenig, men det er nu engang den verden vi står i, og hvor jeg skam ikke pålægger Bavaria nogle skumle motiver, så ved vi dog at der findes folk med sådanne rundt omkring.

Lad os sige at WTO suspenderer patenterne. Det er sket før, det kan ske igen.

Nogle kinesere ser muligheder, ændrer deres produktion til vacciner af en ... Skal vi kalde det Wish-agtig kvalitet. De underbyder markedet og sælger til private, tjener et par milliarder på det og nedlægger så forretningen, starter en ny op med deres gamle produktion.

Om fem år finder man så ud af at kvalitetskontrol ikke stod højst på listen, og der begynder at pible nogle rigtig ærgerlige bivirkninger frem.

Så står du nu med pikken i postkassen, for der er ingen der er villig til tage det ansvar på sig. De oprindelige udviklere argumenterer naturligvis for at det var ude af deres hænder så snart patentet blev suspenderet, og kineserne er for længst væk.

Hvem skal så tage regningen?
Skrevet af Svoger
Hausser, du behøver ikke gentage, at du overdrev tallene for de jydske frisører i de mindre byer, og ikke kunne bakke det op med data, igen og igen. Heller ikke selvom du ikke kan stave til det, så du ved en fejl kommer til at skrive noget helt andet, og uanset at du ikke forstår, at det alene var beløbenes størrelse for provinsfrisører, som jeg anfægtede.


https://www.dr.dk/nyheder/penge/krisen-rammer-kim-i-hovedstadsomraadet-haardere-end-anders-i-det-jyske

Samfundsøkonomisk tyder det her vel på, at det smarteste nok ville være, hvis man åbner København op, og så i øvrigt blot læsser patienter ud på provinsens hospitaler. Flest virksomheder i København modtager støtte, så der er mest at vinde økonomisk ved at kunne åbne her, og holde resten lukkede. Fordelen ved stor befolkningstæthed gør oven i købet, at flere får glæde af det åbnede. Med den lange nedlukning, skal økonomien nok få et ordentligt spark i gang.
Det er jo i øvrigt også i København, at man ser de højeste huslejer, og inden for nogle brancher formodentlig også de højeste lønninger, så det giver fint mening, at det er her, at der skal sættes i gang først, så staten sparer penge. Måske skal vi have Aarhus, som vist huslejemæssigt også er godt deroppe af, og evt også Odense med. Så må fx Randers og Herning omdannes til COVID-19-centre, hvor vi lægger de syge. Der er vel nogle tomme skoler eller fabrikker, vi kan bruge til formålet. Det vil jo i øvrigt give øget efterspørgsel på arbejdskraft til at pleje de syge, hvilket så kan give beskæftigelse til de lukkede frisører mv i provinsbyerne. Kan man klippe hår, kan man nok også agere ufaglærte SOSU-medarbejder under guiden fra uddannede.
Alle ved jo i øvrigt også, at en stor del af jydesegmentet herunder de som er i risikogruppe, under ingen omstændigheder vil bevæge sig til København, heller ikke selvom at den lokale Jensens bøfhus er lukket, så vi undgår for meget smittespredning uden for København, og kan dermed holde styr på det. Når København og Aarhus er på plads, kan vi begynde med fx omegnsbyer. Fx Hørning og Vestegnen, som jo nok alligevel har haft en del inde i de åbne byer, så det går hurtigt med at få dem det sidste stykke.

Der fik I den. Løsningen på hvordan vi lukker op, og hurtigst muligt rammer flokimmunitet, uden at sætte det hele over styr undervejs, samtidig med at vi opnår det primære mål, at spare flest mulige af det offentliges penge.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Svoger
Var der i øvrigt ikke i forvejen mindst en af de der vaccineproducenter som siger, at de intet tjener på de her vacciner? De bør vel være rimeligt åbne for at bredde produktionen ud, når nu de alligevel ikke tjener på det, så de kan komme i gang med at lave andre ting, som tjener penge hjem til aktionærerne.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af pukledyret
Jeg er som sådan helt med på problematikken med risici, kapital, fremtidig udvikling af medicin etc. og jeg er ikke uenig med dig, Jens.

"men det er nu engang den verden vi står i"


Så er vi tilbage ved mit oprindelige udsagn. Det er den verden, vi står i, som er helt galt indrettet når hensynet til kapital er højere end hensynet til folkesundheden.

Det er nøjagtigt det samme med miljøet. Hensynet til kapitalen er højere end hensynet til naturen og vores klode. Hvis det var omvendt, ville vi ikke have noget, eller kun ringe, forurening.
Hvorfor er det yderste højre overbefolket af tabermænd og incels?
Skrevet af Bosse1983
Pukle, din røde køter. Jeg er med på at normativt burde det været sådan, men det er lige så stort et skævskud som det kcop er ude i. Det er den klassiske variant af kongens spil. Hvis du har en formodning om at den lokale diktator kommer og beslaglægger din limonadestand så snart den giver overskud, sætter du ikke din stand op i det kvarter. Alternativt bruger du dine ressourcer på noget helt andet.

Tror du vi havde en vaccine, hvis den slags udelukkende var et statslig anliggende? Man ser jo hvordan de folkevalgte har ageret på den front, hvor man frasælger ting som ikke er væsentlige i øjeblikket.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af RobertTheRobber
Jeg er fortaler for det frie marked, men med en vaccine som denne kan det hurtigt blive problematisk. Lad os antage, at alle der vil, så kan producere vaccinen uanset hvad virksomheden ellers laver.

Hvem skal så stå med ansvaret for vaccinen efterfølgende, for at den indeholder og virker som den skal? Dem der udviklede den eller dem der producerer den?

Hvem skal kontrollere det og sørge for at retningslinjerne for produktionen opretholdes? Hvordan skal man holde styr på senfølger og bivirkninger, når nogle har fået Samsungs og andre har fået Volkswagens.

Og skal vi som vaccineres så have ret til at vælge lige den udbyder som vi vil og hvis det er tilfældet, skal det så stadig være gratis for dem der vil vaccineres? Hvad hvis der er større efterspørgsel på den du vil have fra Amazon end just-eats, når du nu har betalt for den og de ikke kan levere, hvem har så ansvaret? Skal de fattige kun have adgang til Rena 1000-vaccinen?
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af Hausser
Det er ingen hemmelighed at jeg ikke har været fan af de massive nedlukninger og drakoniske indgreb i folks liv. Langt fra alle har ikke set det på samme måde som mig og fair nok med det, men har man reelt gjort sig overvejelser omkring hvad man personligt kan acceptere på den lange bane?

I fraværet af en reel exitplan ud af Corona fra eksperterne og en myriade af mutationer som popper op og vil blive ved med at poppe op, så er der allerede flere eksperter som mener at nuværende kamp, kan stå på i årevis.

https://www.berlingske.dk/politik/eksperter-aabner-svaer-debat-corona-vil-true-os-laenge-men-vi-kan-ikke

Hvor længe er folk herinde villige at acceptere voldsomme indgreb i ens personlige liv og frihed? Vil en ny lockdown til efteråret være okay? og endnu en til vinter igen? Er folk villige til at acceptere en ny verden i årevis?

Syntes det vil være interessant at høre nærmere omkring hvor man er henne i det her, såfremt vi snakker corona-longterm?
Skrevet af jensmoch
Man kunne så sagtens argumentere for at de forskellige producenter der har gjort meget for at fortælle at de kører produktion og salg non-profit, så kunne lave licensaftale til specifikke producenter (f.eks. Bavaria), med krav om at salgspriserne aldrig må overstige produktionsomkostninger.

Hvor realistisk det er, tør jeg ikke udtale mig om. Men mit bud er licenser er den fornuftige og rigtige vej at gå. Så er juraen på plads angående ansvar og alt det jazz, og man undgår tvivlsomme aktører der underbyder markedet.
Skrevet af RobertTheRobber
Hvor længe er folk herinde villige at acceptere voldsomme indgreb i ens personlige liv og frihed? Vil en ny lockdown til efteråret være okay? og endnu en til vinter igen? Er folk villige til at acceptere en ny verden i årevis?
Hvorfor stiller du de spørgsmål, når du er fuldstændig ligeglad med svarene, især dem der ikke flugter med dit verdensbillede og din opfattelse?

Du kører det samme system om og om igen. Du stillede de samme spørgsmål for næsten et år siden, for så at gentage dem mindst én gang om måneden siden da.

Du lytter ikke til svarene alligevel, så hvad er dit fucking formål med spørgsmålene? Du er den ENESTE i denne tråd, der i løbet af snart et år, ikke har lært en skid om pandemien, samfundet, mennesker, fakta eller andet, der bliver påvirket af situationen.

Du vil have en langsigtet, urokkelig plan, selvom flere har forklaret dig, at det ikke er muligt. Når du så kaster omkring dig med løgne, overdrivelser, stråmænd og fejlfortolkninger, kan man kun undres: Hvad helt præcist er dit formål med debatten, når du, frivilligt eller ufrivilligt, ikke er i stand til at blive klogere?
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af Slettet(180040211702)
Kcop, dine indlæg minder om et hyper-forkælet barn, uden kontakt til den virkelige verden, og de er blottet for væsentlige menneskelige kvaliteter som sympati, empati og solidaritet. For mig, er du uden for pædagogisk rækkevide. Held og lykke med det hele.


Nu er det selvfoelige nemmere at gaa efter manden, naar man ikke besidder indsigt om, hvad man reelt kan forholde sig til paa et internetforum. Ellers en yderst imponerende evne som du har til at gaa helt i sort. Sidste gang var det noget med oegenavne og smaa tissemaend.
Hvorfor fanden er der nogen der skal tjene styrtende på at bekæmpe en pandemi?Det skal jeg simpelt forklare dig. For at man kan skabe en produktion, saa skal der ligge kapital og arbejdskraeft. For at man kan ligge kapital, saa skal der vaere et udbytte, fordi der er en risiko. For at man kan faa arbejdskraeft, saa skal der vaere en arbejdsdeling mellem arbejdskraft og dem som ligger kapital. Som regel hedder den, at arbejderne tager mindre i udbytte for at have en lavere risiko i og med, at de ikke skal ud og investere.

Uden profit og udbytte saa skal du opveje den risiko, som der ved ikke at have profit. Fordi hvorfor er profit saa relevant? Fordi det netop muliggoer for at kunne investere mere kapital og dermed oege output!

Saa i sidste ende kommer det alle til gode. Om man vil have staten eller private til at goere det, saa kraever det naturligvis udbytte.

Saa lad mig spoerge: Hvorfor skal nogen mennesker tjene penge i vores samfund?
Skrevet af Bosse1983
@Hausser

Det er altid sjovt når folk som dig vil have eksakte datoer, tal og andet. Er det et reelt spørgsmål?

Hvor mange mennesker vil du personlig tage livet af for at komme på Volbeat-koncert? Den slags spørgsmål. Well, det kommer vel an på om de spiller det nye eller holder sig til klassiskerne. Hvad koster en fadøl til dette arrangement osv..
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Svoger
Der skal nok komme noget oplukning på et tidspunkt, og givetvis også flere nedlukninger, hvis mutationerne ikke på et tidspunkt får bevæget sig hen i noget ufarligt, som kan dominere alle de andre, så vi alle bare kan få det uden videre problemer og så er vi resistente.

At måtte tage et mundbind på og spritte hænder før jeg går ind i en butik eller hos min læge overlever jeg nok, hvis det er med til, at folk i risikogruppe, fx min mormor (ok, hun er formodentlig ude af ligningen pt, for hun var smittet og indlagt omkring jul), min nabo eller folk jeg kenders familie, ikke udsættes for mere risiko, end hvad de må tåle nu.

I øvrigt giver det ikke mening at svare yderligere på, da det vil være en konkret vurdering, baseret på hvilke udsigter man har. Min nuværende vurdering er ud fra en formodning om, at det på et tidspunkt nok skal blive bedre det hele, pga vaccine kombineret med nødvendige restriktioner.
Hvis man på et tidspunkt må give op, og sige at man intet kan gøre, fordi det hele muterer værre og værre konstant, må restriktioner formodentlig ophøre. Der er vi mig bekendt på ingen måde endnu.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af madamskrald

Emnet vedr. andre producenter af vaccinerne end udviklingerne selv, er ikke så ligetil, som det bliver gjort til her, skulle jeg mene. Der er simplethen ikke ret mange, der har viden, ekspertise og produktionsapparat til at sætte en mRNA vaccine produktion op - slet ikke i en skala, som er interessant i det store billede.

Og selv hos de højt specialiserede firma, der indenfor en overskuelig fremtid kunne bidrage til produktionen, så skulle man nedprioritere anden produktion. I DK mener man, at det vil tage min. 1 år, før vi kunne producere mRNA vacciner i nævnværdigt omfang.

Så selvom tanken er sympatisk, tror jeg desværre ikke, at den er super realistisk.
Skrevet af Hausser
RobertTheRobber

Du er en kompleks karakter Robert. Tror aldrig jeg har mødt en som udspyr så meget galde og had som dig, i hvert eneste indlæg faktisk.

Tror du trænger til at komme hjemmefra. Nå nej..

Skrevet af Slettet(180040211702)
Mere imponerende har selvsamme bruger vel erklaeret flere gange, at han ikke vil skrive mere til Hausser.

Men alligevel fortsaetter han. Volbeat har vist lavet en sang, som hedder "For evigt".

annonce
0