Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af jensmoch
Ifølge eksperter får vi aldrig det - vi skal lære at leve med coronaen altid - nu er der en variant, som de mener vaccinen ikke virker på - dem kommer der mange af fremadrettet - så vi får aldrig fuldstændig kontrol over Corona.


At covid-19 altid vil være her, betyder ikke at vi ikke kan have kontrol med den.

Jeg ved ikke hvad Mettemor mener, men det er i hvert fald sikkert og vist at vi ikke har kontrol med den som det ser ud nu, da den britiske mutation er i stigning, og det kunne tyde på at hun har fået at vide at den stigning vi nu ser i positivprocenten, skyldes at B.1.1.7 er i stigning.

Mit bud er som jeg har sagt længe, at vi ikke åbner op før vaccinerne er fuldt udrullet, og vi så til den tid rigtig gerne skulle være så tæt på 0 nye tilfælde om dagen som muligt.

Det vil bestemt ikke komme bag på mig hvis vi skal igennem strammede restriktioner, før vi ser en mere generel genåbning.
Om der vil blive lavet nogle små, lokale forsøg med hurtigtests, er bestemt også en mulighed, men det er ikke noget jeg tror vi ser i hvert fald den næste måneds tid.
Skrevet af Esbjerg - fan
Mit bud er som jeg har sagt længe, at vi ikke åbner op før vaccinerne er fuldt udrullet, og vi så til den tid rigtig gerne skulle være så tæt på 0 nye tilfælde om dagen som muligt.


Ha ha - så du mener først vi åbner til juni eller juli - hvem betaler så den økonomiske regning for den nedlukning? for ikke at tale om alle de andre sygdomme, som ikke bliver opdaget i tide, folks fysiske og mentale helbred efter det - børnenes store eftersleb efter 6 mdr. total nedlukning (december 2020 til juni/juli 2021)- tror du det er helt omkostningsfrit at holde lukket så længe da ??
Skrevet af Landa
Hvordan i alverden kan det få folks "pis i kog", at hun pudser vinduer, løber og bager kager?!!
Skal hun hellere gemme sig under en stol og se skræmt ud?
Hvis hun havde reddet en døende hundehvalp, ville folk også blive pissed.
Skrevet af Slettet(172352211504)
Ærgerligt at medierne med TV2VIRUS i spidsen dækker pandemien så sindssygt ubegavet.

Dagens diskussion om mulighed for lokal genåbning i de kommuner, som har lave smittetal, trækkes desværre ned på et totalt ubegavet niveau. Naturligvis kan man ikke genåbne butikkerne i en kommune og holde dem lukket i nabokommunen. Ikke uden vejbomme., i hvert fald. Til gengæld kunne man måske åbne flere skoleklasser i de mindst ramte kommuner. Det er åbenbart for svært for journalister, at nuancere debatten så meget :-)

Bedst som man troede, at det ikke kunne blive dummere, så spørger retardoen på TV2VIRUS: "Hvorfor kan man ikke blive klippet, når man kan købe mælk? Hvorfor er det farligere?" Det er ikke farligere, dumme, men de der bliver smittede ved frisøren, er ekstra smittede, som kan smitte videre og belaste sygehusvæsnet. Vi holder noget lukket, så noget andet kan forblive åbent. Det er det samlede antal smittede vi skal reducere. Utroligt at så mange stadig ikke har frostået det!
Skrevet af Slettet(481300221801)
Mit bud er som jeg har sagt længe, at vi ikke åbner op før vaccinerne er fuldt udrullet, og vi så til den tid rigtig gerne skulle være så tæt på 0 nye tilfælde om dagen som muligt.


Ha ha - så du mener først vi åbner til juni eller juli - hvem betaler så den økonomiske regning for den nedlukning? for ikke at tale om alle de andre sygdomme, som ikke bliver opdaget i tide, folks fysiske og mentale helbred efter det - børnenes store eftersleb efter 6 mdr. total nedlukning (december 2020 til juni/juli 2021)- tror du det er helt omkostningsfrit at holde lukket så længe da ??Vel mere september/oktober og til den tid vil den sydafrikanske variant være den mest hyppige og den første af mange mutationer, som vaccinerne ikke virker imod.

Til den tid frygter jeg at vi kommer til at mærke de første af ekstreme konsekvenser af nedlukninger. Frygter at historien vil komme til at huske konsekvenserne af corona nedlukninger større end selve virussen.

Hvis vi følger nuværende strategi, så kommer vi til at have samme nedlukninger hele vinteren næste år også og måske følgende år, alt efter hvor hurtigt virussen raser af
Skrevet af madamskrald

Ja det er jeg. En yderst veluddannet mand, som havde et standpunkt til at han blev presset til et nyt. Måske var tiden til det forkert i februar sidste år og siger heller ikke det var forkert at lukke ned dengang. Men synes bestemt godt vi kan snakke om den taktik nu hvor vi ved mere.


Hvilken taktik helt specifikt - Sveriges?

Har Sverige ikke netop modificeret deres strategi, så den minder relativt meget om den danske? (må jeg minder dig om, at de har 2 % døde af alle dokumenterede smittede overfor 1,1 % i DK).

Det bliver interessant at følge Sveriges udvikling, når de nye mutationer tager over hos broderfolket! Endnu en sammenligning af den konservative Danske model overfor den lidt mere løslupne svenske.

Synes du vender spørgsmålet lidt på hovedet desværre.


Hvad er det, som jeg helt konkret vender på hovedet?

"Når nye vira kommer ind i mennesker, så resulterer det i en mere alvorlige sygdom, men efter hvert tilfælde af smitte, så prøver virusserne egentlig at nedsætte aggressiviteten, så de kan sprede sig og overleve. For de må ind i nye værter for at overleve" Kilde Videnskab.dk og basic know how.


Det skal vist læses i sammenhæng til resten af citatet: https://videnskab.dk/krop-sundhed/medier-misforstaar-nej-studie-viser-ikke-at-coronavirus-er-blevet-farligere

, da det isoleret set ikke er helt efter bogen.

Og skulle det samlede citet stå i kontrast til min udlægning?

Fordele ved Sveriges strategi
- Færre psykiske lidelser som angst og depression
- Større mulighed for erhvervsdrivende
- Færre konkurser
- Mindre økonomiske konsekvenser
- Mindre polarisering i samfundet i forhold til "indirekte tvang"
- Sundhed helt generelt i form af motion. Kan godt være du motiverer dig selv, men mange har udskiftet sin fodboldtræning med en gamercomputer. Folk med skader kan ikke genoptræne. Rygsmerter kræver feks nogen specielle maskiner som ikke alle har råd til.


Finder du ikke lige noget dokumentation derpå?

Det seneste dokumentation, som jeg kan finde, viser, at DK klarer sig ganske godt ifht. Sverige på den økonomiske front. https://www.dst.dk/da/Statistik/bagtal/2020/2020-12-04-syv-fakta-om-okonomien-i-dk-og-andre-lande-under-covid-19
Skrevet af Slettet(481300221801)
Har Sverige ikke netop modificeret deres strategi, så den minder relativt meget om den danske?


Nej nej nej! De har restriktioner, men du må feks gerne opholde dig indenfor på barer og cafeer. Alkoservering slutter kl 20, men de har til høring om det skal rykkes til kl 22.

De anser det som vigtigt at sport, fritid og kulturelle aktiviteter for børn og unge, både udendørs og indendørs, fortsat holdes åbne.

https://www.regeringen.se/artiklar/2021/02/nationella-restriktioner-forlangs/

Bare synd danske medier ikke tør holde dig opdateret :)

Og skulle det samlede citet stå i kontrast til min udlægning?


Det vil jeg mene. Du taler om at ebbe virussen ud fordi folk dør før de smitter andre, jeg mener det sker simpelhent fordi virusser tilpasser sig til mennesket med tiden. Det vel en forholdsvis stor kontrast.

Finder du ikke lige noget dokumentation derpå?


Behøver du dokumentation for at vide at nedlukninger har konsekvenser som depressioner og angst. Stigende selvmordsrater osv?

Milliard erstatninger til minkavlere og milliard erstatninger til erhvervsliv, hjælpepakker/lønkompensation er ikke fuldt regnet med i dit link, så lur mig om det ikke ser anderledes ud om et halvt år :)


Skrevet af Morisot
. Mit bud er som jeg har sagt længe, at vi ikke åbner op før vaccinerne er fuldt udrullet, og vi så til den tid rigtig gerne skulle være så tæt på 0 nye tilfælde om dagen som muligt.


Her fik jeg godt nok mit winerbrød galt i halsen. Nu skal altså også passe på, det ikke bliver hysterisk.

Kontakttallet for den britiske variant er mig bekendt i øjeblikket omkring 1,1, så der er jo ikke noget som vokser dramatisk.

Det er klart man gerne vil have kontakttallet under 1, men det er også det eneste, som nu mangler, for at man kan gå i gang med en gradvis genåbning.

Mit eget bud er, at man begynder at genåbne i løbet af marts og en genåbningsstrategi annonceres i slutningen af februar.
Skrevet af Hausser
Vi kommer snart til at høre lakajen Heunicke snakke om Hjallerup marked igen, fordi de øvrige partier ikke ukritisk accepterer at smide nøgle væk på ubestemt tid.

Intet så berigende som den totalitære "er du ikke med os, så er du mod os" retorik.

Det er skønt som Mette har travlt med at bruge andres penge. Syntes hun skal give alle de private virksomheder 100% kompensation for alle tab. Vi er alligevel gået full retard og om der kommer et par 100 milliarder på regningen, spiller ikke den store rolle og så vil der være ligevægt mellem det offentlige og private.
Skrevet af Hausser
Morisot

Kontakttallet for den britiske variant er mig bekendt i øjeblikket omkring 1,1, så der er jo ikke noget som vokser dramatisk.

Det er klart man gerne vil have kontakttallet under 1, men det er også det eneste, som nu mangler, for at man kan gå i gang med en gradvis genåbning.


Hvis man insisterer på kun at kigge på kontakttal og ikke forholder sig til mængden af smittede + vi allerede har taget en stor mængde af risikogruppen ud af ligningen, ja så kan vi vist allerede afskrive 2021.

Spændende at høre hvad fuld epidemikontrol er?
Skrevet af Jussi
Sir

Hvordan kommer dette fanatiske had til udtryk?

Nu var det ret beset heller ikke det, bruger-Robert skrev.

Jeg er så heller ikke helt sikker på, jeg forstår hans valg af ord.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Duck
Haha, Else Smith igen. Hvor er det bare useriøst, selv for EB er det under niveau. Hun har altid tid til at spy sit vrøvl, hvis nogen holder mikrofonen. Hun har selvfølgelig også sin foredragsturné med Vibeke Manniche, der skal promoveres. De to har som bekendt fungeret som "frontløberne i den kritiske tilgang til regeringens coronarestriktioner" under pandemien.
Skrevet af Sir , moderator
3.42% af befolkningen har fået 1. vaccine og 2.38% har fået 2. vaccine. Går det lidt langsomt? Får vi ikke nok vacciner, eller er der andet der spiller ind? Hvad er det optimistiske mål for hvornår så mange er vaccineret at man kan begynde at leve mere som før? Var det noget med juni/juli?
Dette er en signatur.
Skrevet af Bløde babser
Det går langsomt fordi leverancerne ikke gør det muligt at komme i højere gear.
Det skulle gradvist blive bedre som produktionen bliver forøget og vi får flere og flere producenter godkendt. Målet var vist første uge af juli skal alle være vaccineret. Mit gæt, der ikke er andet end et gæt, er at vi bliver færdige en måneds tid før.
Om vi kan åbne for de færdigvaccinerede inden via vaccinepas må tiden vise. Men det må vi da håbe. Alt omkring nye mutationer der evt ikke er dækket af vaccinen er vel jokere vi ikke kan forudsige hvad kommer til at betyde.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Slettet(180040211702)
Nu koerer S plakater med "Velkommen tilbage" refereret til de boern, som er sendt tilbage i skolen. Hvor er det dog kvalmende, at man skal sidde og lukrere paa en pandemi til at kunne foere politik. Socialdemokratiet maa vel virkelig gaa smilende i seng. De har kun vundet stemmer, men absolut intet mistet fordi for politikere er der som regel ingen risiko, saa laenge stemmesedlerne gaar i den rigtige retning. De har ikke samme bekymringer som virksomheder, som er blevet nedlukket. Det havde jo naturligvis vaeret svaerere at foere politik, hvis man ikke blev afloennet for det, men i stedet var afhaengig af, at man skulle drive f.eks. restauration for at faa hverdagen til at kunne haenge sammen.

Det vaerste jeg dog saa (dog uden for Danmark) var en plakat, som hyldede politiets indsats under Corona. Det bliver ikke mere nazi-reference! Politiet har absolut intet at give sig til udover at koere som doed og djaevel for at kontrollere efter masker i offentligheden. Senest koerte de i gennem en gaagade for at hente en pizza i en stor hollaendervogn.

Men nej, lad os faa rejst en statue af hverdagens helte. Jeg forestiller mig noget saa utraditionelt som en sofa, hvor "heltene" har roeven solidt placeret i sofaen med mundbind paa. Evt. ved siden af statuen af soldaterne som hejser flaget paa Iwo Jima. Bare lige for at vise de mange "ligheder", som der er.
Skrevet af Bløde babser
Underligt at blive forarget over et politiet får noget kredit.
Jeg kan forstå det hvis det på baggrund af noget hvor det er pba noget der er forkert (som eksempelvis deres rolle i minksagen), men det virker egentlig mest til du bare er sur over den gruppe for noget respekt.
Man får sådan en ACAB vibe omkring dig.

Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Burro

3.42% af befolkningen har fået 1. vaccine og 2.38% har fået 2. vaccine. Går det lidt langsomt? Får vi ikke nok vacciner, eller er der andet der spiller ind? Hvad er det optimistiske mål for hvornår så mange er vaccineret at man kan begynde at leve mere som før? Var det noget med juni/juli?


Klassisk med udbud/efterspørgsel. Kommer an på, hvad man er villig til at betale. Israel har fx. valgt at betale mere for at få deres "først".
Denne artikel er fra 3. januar!
https://www.bbc.com/news/world-55514243
Kosovo je Srbija
Skrevet af GammelBitterMand
Det er de jo også, ikke som individer, men i kraft af det voldsmonopol, de besidder. De undertrykker ham jo, hele tiden, ved at indskrænke hans frihed.

Og så endda på afstand fra et helt andet land. Krænkelse 101.
Batman Close. London W12.
annonce
0