Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(180040211702)
Man fortjener naturligvis ingen respekt, naar man foerst og fremmest tvinger borgerne til at betale for en service, som de ikke har mulighed for at fravaelge. Oven i hatten tager de saa ogsaa penge fra folk for selv at bryde Grundloven, som vi saa det i forbindelse med den "Garagefest", som blev lukket ned.

Jeg har endnu ikke set plakater i Danmark eftersom, at jeg ikke befinder mig i Danmark, hvilket GammelBitterMand har svaert at forstaa med hans "fra et helt andet land". Proev igen. Maaske skulle du bruge noget af alt den sprit, som du fylder dig selv med til at faa renset din computerskaerm i stedet for.
Skrevet af GammelBitterMand
Læs indenad, tak. Mine pædagogiske evner rækker åbenbart ikke, så du er nødt til at gøre dig mere umage.

Når jeg skriver "fra et helt andet land" er det jo netop en erkendelse af, at du IKKE er i Danmark. Drik mindre sprit, afsprit mere.
Batman Close. London W12.
Skrevet af MUSSEN
Der kommer mere fart på vaccinerne nu, der er givet omkring 350.000 doser og DK modtager 400.000-450.000 de næste 3 uger. især fordi Oxford vaccinen bidrager med mere end 200.000 de næste 3 uger, og vil være stigende derefter også.

En anden god nyhed er at Johnson og Johnson vaccinere kan blive godkendt i USA den 26. februar. Det vil være virkeligt godt hvis EU kunne godkende hurtigst muligt af 2 grunde.

1 DK har bestilt helt vildt mange doser 8.2 mio. og så kræver det kun 1 dose imodsætning til de andre vacciner.
Skrevet af Slettet(180040211702)
GammelBlindBitterMand

Lad os lige faa addet nogle flere adjektiver til det navn.

Uagtet om jeg er i udlandet eller i Danmark, saa er Danmark naturligvis stadigvaek mit land. Saa dit eksempel kan da kun misforstaaes, fordi du ikke evner at goere dig forstaaelig over for modtageren.

Saa enten er det ene eller ogsaa det andet. Du vaelger selv din(e) fejl.
Skrevet af Morisot
Jeg synes stadig, der hersker en del misforståelse af, hvad som driver mutationer.

Mutationer skabes fuldstændig tilfældigt og en virus har ingen indre intelligens, som gør den i stand til eksempelvis at tilpasse vacciner. Langt de fleste mutationer er egentlig harmløse, men der skabes indimellem tilfældigt mutationer, som har egenskaber, som eksempelvis gør dem resistente over for vacciner. Det er selektionen, som gør, at disse tilfældigt skabte mutationer med tiden bliver dominerende - ikke virussens evne til at tilpasse sig vaccinen.

En hvilken som helst smittet person er en lotteriseddel på en ny mutation. Det er derfor ikke tilfældigt, at de nye mutationer er opstået i forbindelse med denne her 2. bølge og i lande som Brasilien, UK og Sydafrika (hvor smitten er udbredt) og eksempelvis ikke i Kina, hvor man tilsyneladende har fået smitten under kontrol

Så risikoen for mutationer er bare et yderligere argument for at kontrollere smitten. En strategi om naturlig flokimmunitet advnaturlig vej, vil indebære en langt højere risiko for udvikling af farligere mutationer, fordi flere mennesker vil blive smittet.

Det er dog væsentlig at understrege, at ud fra en selektionsmæssigt perspektiv er det ikke en fordel at være en psykopatisk morder, hverken blandt mennesker eller vira. Vi bombarderer eksempelvis målrettet de farligste mutationer med masseødelæggelsesvåben, hvilket jo ikke fremmer overlevelseschancerne. Derfor er der faktisk også en tendens til, at selektionen med tiden gør vira svagere (mindre farlige). Det mest optimale for en virus er jo egentligt at kunne leve i fredelig sameksistens.
Skrevet af Janus
En anden god nyhed er at Johnson og Johnson vaccinere kan blive godkendt i USA den 26. februar. Det vil være virkeligt godt hvis EU kunne godkende hurtigst muligt af 2 grunde.

1 DK har bestilt helt vildt mange doser 8.2 mio. og så kræver det kun 1 dose imodsætning til de andre vacciner.


Johnson & Johnson som mest laver sæbe og shampoo. Og som tidligere har været involveret i asbest forgifning af babypudder. Noget som virksomheden skjulte i flere årtier.

Tvivler meget på nogen tør tage deres vaccine.
Skrevet af Bløde babser
kcop

Jeg fatter sjældent helt hvad du skriver og det virker ofte også som det ikke gør så meget.
At du er typen der hader politiet kommer ikke bag på mig.

Jeg hører så til dem der gerne vil vise anerkendelse af andre mennesker når de fortjener det. Også politiet.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af CPH-Hotspur
Johnson & Johnson som mest laver sæbe og shampoo.

Nej, det meste af deres forretning er i medicinalindustrien/life sciences.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Slettet(180040211702)
Jeg hører så til dem der gerne vil vise anerkendelse af andre mennesker når de fortjener det. Også politiet.


Det er godt for dig. Jeg er sikker paa, at man kan lave en betalingsordning uden tvang (f.eks. skat), hvor de saa kan servicere dig og andre, som mener de fortjener respekt.
Skrevet af GammelBitterMand
Du spilder vores tid med dit minarkistiske mumleri og din insisteren på at det er et relevant udgangspunkt for en diskussionen om virus og tiltag. Er der virkelig ikke andre, der gider snakke med dig om dit politiske ståsted?
Batman Close. London W12.
Skrevet af Slettet(180040211702)
Ja, jeg spilder din tid ved, at DU gaar ind paa bold.dk og laeser mine indlaeg.

Come on, du er sgu far out. ´

Alternativt kan du jo slette din bruger, hvis du mener, at din tid ikke bliver brugt optimalt. Out of sight, out of mind.
Skrevet af Bløde babser
Det er godt for dig. Jeg er sikker paa, at man kan lave en betalingsordning uden tvang (f.eks. skat), hvor de saa kan servicere dig og andre, som mener de fortjener respekt.


Stærkt svar.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Morisot
. Hvis man insisterer på kun at kigge på kontakttal og ikke forholder sig til mængden af smittede + vi allerede har taget en stor mængde af risikogruppen ud af ligningen, ja så kan vi vist allerede afskrive 2021.

Spændende at høre hvad fuld epidemikontrol er?


Nu er kontakttallet jo kun en af parametrene, som indgår i overvejelserne. Smitteniveauet og hospitalsindlæggelserne indgår uden tvivl også i overvejelserne. Smitteniveauet bør være den vigtigste målsætning. I mine øjnene bør målsætningen være, at få smitteniveauet ned på et niveau, hvor en inddæmnings- og opsporingsstrategi igen bliver realistisk.

Jeg håber da egentligt, at Danmark er på vej over i en egentlig kontrolstrategi efter forbillede fra en række asiatiske lande, Australien, New Zealand og Island.

1. Prioritet: Aggressiv inddæmnings og opsporingsstrategi, som muliggør at størstedelen af økonomien kan fungere normalt trods lokale lommer af smitte. Det forudsætter meget lav smitteniveau og villighed til at følge inddæmningsstrategien aggressiv.

2. Prioritet: Når smitteniveauet et niveau, hvor inddæmning og opsporing ikke længere er realistisk, gennemføres hurtigt en generel nedlukning. Jo lavere smitteniveau, jo kortere nedlukning er nødvendig for at kunde vende tilbage til inddæmning.

Ultimativt er denne strategi selvfølgelig kun nødvendig indtil der er opbygget flokimmunitet vha. vacciner.

Strategien afspejler en erkendelse af en proces som Covid-virussen, som vokser eksponentielt så hurtigt med potentiale for at udvikle mutationer, er en forfærdelig ustabil proces. Det vil jo ikke være forkert at sammenligne den med en kerneproces i en reaktor. Der er simpelthen ikke noget alternativ til at styre processen. Det koster selvfølgelig økonomisk at nedlukke en reaktor, men det kan stadig være den bedste økonomiske løsning på lang sigt.

Egentlig mener jeg også, det er en simpel empirisk konstatering. Ingen lande har haft succes med laissez faire og læne sig tilbage i sofaen og lade naturen gå sin gang. En del lande har haft succes med at kontrollere virussen.

Det tragiske ved lande som blandt andet USA og UK er, at man åbnede op inden man fik kontrol med virussen og derfor er man jo bare endt i en permanent krisetilstand uden nogen som helst økonomiske gevinster til at kompensere for de forholdsvis store tab i menneskeliv.

Reelt eksisterer det trade-off jo ikke. De lande som har været i stand til at kontrollere smitten har også klaret sig bedst økonomisk.

Skrevet af madamskrald
@ Jonde

Jeg vil henvise dit til Morisots fine indlæg vedr. virus udvikling.

Behøver du dokumentation for at vide at nedlukninger har konsekvenser som depressioner og angst. Stigende selvmordsrater osv?

Milliard erstatninger til minkavlere og milliard erstatninger til erhvervsliv, hjælpepakker/lønkompensation er ikke fuldt regnet med i dit link, så lur mig om det ikke ser anderledes ud om et halvt år :)


Ja, vil du ikke være sød. Der er en plausibel sammenhæng, men jeg ser mange potentielle co-founders i det forhold, så for nu er det jo bare spekulation fra din side.

Erstatninger/hjælpepakker til erhverslivet vil vel netop bidrage til at opretholde et fornuftigt BNP og ansættelsesgrad?
Skrevet af jensmoch
Det er delvist rigtigt at mutationer er helt tilfældige, men ikke hundrede procent rigtigt. Særligt ikke med Covid-19, der ikke umiddelbart ser ud til at mutere helt så tilfældigt.

Det ses f.eks. ved mutationen E484K, der har udviklet sig flere steder uafhængigt af hinanden, og har kunne genskabes i laboratorieforsøg.

Generelt tilpasser virus sig til det miljø den skal leve i. Når den skal leve i et miljø med antistoffer, ser Covid-19 ud til at reagere overraskende ens, hvilket bestemt kunne tyde på at det ikke er tilfældigt.

En interessant sag fra efteråret, der ikke fik meget opmærksomhed, men til gengæld har fået det for nylig, er en 45-årig patient med nedsat immunforsvar.

Han havde 155 dages kontinuerlig infektion før han døde, hvor lægerne kunne følge mutationerne som de skete i ham. Fordi hans immunforsvar ikke var stærkt nok til at slå den med, formåede virus at undvige alle antistoffer, imens den formåede at blive markant mere smitsom. I alt fandt man over 20 mutationer, i den ene patient alene.

Det var ikke nøjagtigt de samme mutationer som vi har set i varianterne B.1.1.7 og B.1.3.5.1, men de lignede meget.

Lektor Viggo Andreasen, en del af ekspertgruppen bag Ekspertrapporten af 14. januar, siger således "It´s a nasty mix to have a population where half of the population harbors the virus, and the other half is like a big experimental vessel for the virus to learn how to escape immunity.".

"Corona Lone" Simonsen, en del af den sundhedsfaglige ekspertgruppe der rådgiver regeringen, mener at det vil være fuldstændig uholdbart at forestille sig en genåbning før vi har fået presset B.1.1.7 helt ned, og fået rullet vaccinerne ud.

Kristian G Andersen, fra Scripps Research, der har brugt det sidste årti på at forske i forholdet mellem patogen og vært, og som også rådgiver regeringen, siger at en ZeroCovid-strategi bør være vejen frem, da vi slet ikke kan styre B.1.1.7 hvis den først får fat.


Så igen, når jeg siger at mit bedste bud er at strategien bliver at presse smitten så tæt på 0 som overhovedet muligt, og ikke genåbne før vaccinerne er blevet rullet ud, er det ikke bare et vildt gæt baseret på en mavefornemmelse. Det er baseret på rapporter, beregninger, modelleringer og udtalelser fra medlemmer af regeringens ekspertrådgiving.
Skrevet af Esbjerg - fan
Så igen, når jeg siger at mit bedste bud er at strategien bliver at presse smitten så tæt på 0 som overhovedet muligt, og ikke genåbne før vaccinerne er blevet rullet ud, er det ikke bare et vildt gæt baseret på en mavefornemmelse. Det er baseret på rapporter, beregninger, modelleringer og udtalelser fra medlemmer af regeringens ekspertrådgiving.


Det ændre så bare ikke ved det faktum at økonomien ikke kan holde til at holde lukket så længe - alvorlige sygdomme bliver ikke optaget i tide, folks fysiske og mentale helbred lider overlast osv. - derfor vil det være for dyrt for samfundet at holde lukket til vaccinerne og smittetal er på 0 - måske først efter sommerferien - i den teoretiske medicinske verden har du ret - men det er ikke muligt med alle de andre problemer der så vil opstå - alvorligere problemer end Corona.

Så alene derfor holder dit udsagn ikke vand.
Skrevet af jensmoch
Jeg kan love dig for at Carl-Johan Dalgaard ville klappe i sine store, økonomikerhænder, hvis han kunne få at vide at vi tog 4-6 måneders rigtig hård lockdown, og så kunne åbne alting op igen, med smitteopsoringen som hovedvåben.
Skrevet af Esbjerg - fan
Det kommer aldrig til at ske at samfundet er lukket totalt ned i 6 mdr. - ingen butikker kan holde til det - mange alvorligere sygdomme end Corona opdages ikke i tide lige pt. - så tror ikke nogen vil klappe noget som helst.

Sæt nu lige det hele i propotioner, inden du kommer med det ævl.
Skrevet af Slettet(481300221801)
@Madamskrald

Jeg respekterer Morisots og din holdning fuldt ud, også selvom jeg ikke er enig i at vi kan gøre det samme i vesten, som de har gjort i de asiatiske lande. Jeg tror simpelthen ikke vi har samme mentalitet til at det kan lade sig gøre. Vi kan ikke svejse mennesker inde i deres lejlighed. Jeg tror heller ikke vi har evnerne til at lukke vores grænser fuldstændig og faktisk også holde dem lukket i praktisk, som det kræver for at kopier deres strategi.

Der mulighed for jeg tager fejl, såvel som det også er mulighed for at den strategi vi bruger nu er en fejl.

Det jeg ikke respekterer er at der ikke kan være plads til en nuanceret debat. At regeringen stiller det op som i enten er med os eller i mod os. At kalde det hjallerup marked fordi andre partier eller medier er kritiske.

At så mange mennesker i et demokrati er blevet bange for at sige deres mening offentligt er frygteligt. Jeg mener at der hos en for stor del af befolkningen er en tendens til at enten har du den populærere mening og hvis ikke er du bare et fjols.

Polariseringen bliver større og større i vesten og et vaccinepas puster kun endnu mere ild til den flamme. Må jeg indrømme jeg er lidt bange for.
Skrevet af RobertTheRobber
Selvfølgelig må hun da det. Det jo formentlig faktisk klogt af hende, da jeg ikke er i tvivl om hendes målgruppe køber den.
Vi andre kan da så godt få lidt opkast fornemmelse af at vi ser så klar en modsætning mellem det hun foregiver at være og det hun i virkeligheden er. Men det kan hun jo være ligeglad med, hun fik nok ikke min stemme alligevel. Så det ikke mig hun skal pleje
Jeg tror gerne hendes målgruppe køber den, men omvendt tror jeg den målgruppe er meget lille. Hendes egne følger er vidst ikke mere end 60.000? Og af dem, er det jo ikke sikkert at alle kan lide det. Dem der skaber sig mest synes at være andre vælgere.

Men det der med at hun ikke er den, hun lader som om hun er; 1) lader alle politikere ikke som om de er folkelige 2) hvad er hun "I virkeligheden", som hun ikke er på Instagram eller hvor end hun skriver.
Det da ikke ligegyldigt hvordan vores lands leder forsøger at sælge sig selv til befolkningen. Det jo ikke en eller anden tilfældig persons SoMe optræden vi taler.
Selvfølgelig er det ikke ligegyldigt, men hvis hun ikke skriver noget stødende eller lignende, hvad er så problemet?
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
annonce
0