Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(112218201709)
Har selv haft den vildeste hovedpine i 4-5 dage, med ondt i halsen og influenza lignende symptomer. Ikke feber.


Nøjagtig det samme havde jeg i midten af januar. Så det kan være en almindelig forkølelse.
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Slettet(320937202705)
På den positive side, er der grunde til at tro dødligheden ikke er så høj endda (antaget at sundhedsvæsenet ikke bryder sammen).

I Sydkorea er man pt. nede omkring 4 døde i gns om dagen (gns over de sidste 4 dage). Hvis den reelle dødelighed er på 1% (som ofte bliver fremsagt som lavt sat), og såfremt det i gns tager 18 dage at dø (som rapporteret for nyligt). Så burde der ha´ været 400 smittede for 18 dage siden i SK. Men, SK rapporterde selv 1729 aktive cases dengang. Dvs. der var flere end 4 gange så mange smittede som der burde ha´ været jf. dødsraten på 1%. I.e. en reel dødsrate der nærmer sig 0,25%

Og, siden man må antage at der var flere aktive cases dengang end hvad man har diagnosticeret, så er den reelle dødsrate endnu lavere. Altså under 0,25%


Udviklingen er endnu mere ekstrem i Kina, hvor den reelle dødsrate ud fra samme beregning på omkring 0,03% - hvis altså vi kan stole på deres tal (hint: det kan vi ikke).
Skrevet af jensmoch
Det var W.H.O. der på deres pressemøde tidligere i dag sagde at man kan smitte efter man er blevet symptomfri, i forbindelse med at man kan passe de smittede i eget hjem.

"Assign one person to care for the patient, ideally someone who is in good health and has no underlying conditions.

The care-giver should wash their hands after any contact with the patient or their immediate environment.

People infected with COVID-19 can still infect others after they stop feeling sick, so these measures should continue for at least two weeks after symptoms disappear.

Visitors should not be allowed until the end of this period.

There are more details in WHO´s guidance."

EDIT: jeg troede jeg havde fået linket med. Beklager.
https://www.who.int/dg/speeches/detail/who-director-general-s-opening-remarks-at-the-media-briefing-on-covid-19---16-march-2020
Skrevet af Bobby Axelrod
Ifølge en af de største danske kapaciteter, professor i infektionsmedicin Lars Østergaard, skal der gå 48 timer fra du er symptomfri.
Skrevet af Steve Highway-61
Måske ikke lige den opbakning man kunne håbe på, men alligevel bedre end ingenting

http://vibekemanniche.dk/
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Slettet(320937202705)
Du troller jo nu Steve. Nej, det er ikke bedre end ingenting. Det er decideret skadeligt med den slags Dunning Kruger pis.

Selv efter man er begyndt at kun teste alvorlige cases er der stadig eksponentiel stigning i antallet.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Denmark
Skrevet af Slettet(121859201410)
@Bobby

Lige Lars Østergaards udtalelser har jeg det lidt stramt med. For 14 dage siden skrev en anden bruger om ham:

"Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospital havde et meget fint indlæg på radio 4 hvor han perspektiverede Kina tallene til Danmark hvor det ville svare til 300 smittede danskere, heraf 30 alvorlige og et par dødsfald. Til sammenligning dør der flere tusinde danskere af influenza hvert år.

Ifølge ham er der mange andre ting i sundhedsvæsnet der er farligere men som ikke er en nyhed. Og medierne lever ikke af gammelheder men nyheder"

Jeg siger ikke, at han ikke kan have ret med de 48 timer... men han har bare før været ret skråsikker og taget fejl.
Skrevet af Randomhero
Måske ikke lige den opbakning man kunne håbe på, men alligevel bedre end ingentingDu kan altid håbe, at Sidney Lee eller Amalie har et par inputs, der kan give dig yderligere opbakning..
Skrevet af CPH-Hotspur
Spændende tiltag, der kan være med til at give et mere retvisende billede af situationen, samt give lidt ro og klarhed hos alle os, der lige nu sidder syge derhjemme.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-03-17-statens-serum-institut-hostende-danskere-skal-teste-sig-selv
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Bobby Axelrod
https://politiken.dk/viden/Tech/art7706160

Sydkorea har knækket kurven uden at lukke samfundet og grænserne ned.

Jeg er godt klar over det selvfølgelig er ærgelig læsning for Mette F og dommedagsprofeterne.
Skrevet af CPH-Hotspur
Hvorfor skulle det være ærgerlig læsning for dem, ville de ikke glæde sig over de gode nyheder fra Sydkorea?
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af TheUnitedWay
Hvis du virkelig vil se noget interessant så kig på Singapore. De lukkede grænserne til Kina og Sydkorea med det samme:
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Bosse1983
Ja, for Sydkorea og Danmark kan jo sammenlignes 1:1.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Mercenary
Selvfølgelig kan man lære en masse af hinanden, og med garanti også af Sydkorea, men:

"Og alligevel går det tilsyneladende i den rigtige retning. Blandt andet fordi antallet af rejsende er faldet dramatisk ganske af sig selv".

Lidt modstridende med at de bare har klaret det selv.
Lose all to save a little
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Bobby,

Danmark havde ikke samme beredskab som SK. Befolkningen i dk tog ikke de rette forholdsregler (og gør det stadig ikke), men negligerede i stedet sygdommen (ligesom dig bl.a) i stedet for at holde afstand og selvisolere.

Det har nok noget at gøre med at vi ikke har haft et SARS angreb for nylig i modsætning til SK og diverse regeringer ikke har prioriteret den slags.

Derfor stod vi i en anden situationen hvor vi ikke havde et beredskab til at inddæmme sygdommen - selvom vi forsøgte til at begynde med! Vi forsøgte at køre den SK-style.


Og bare lige for at gøre det klart. Dit forslag var ikke at gøre som SK. Dit forslag var at lade sygdommen sprede uhæmmet og lad folk fucking dø.
Skrevet af TheUnitedWay
Jeg mener man kan lære meget af Singapore, Hong Kong og Taiwan. Det er lande som burde være hårdt ramt, men som alle var forberedte, da de havde lært lektien med SARS. Sydkorea derimod var lige som Danmark langsomme til at reagere:
https://time.com/5802293/coronavirus-covid19-singapore-hong-kong-taiwan/
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Bobby

Man var aldrig sluppet af sted med den strategi i vesten. Den form for strategi fordre to overordnede ting, for det første at folk er autoritetstro og følger de udstukkede retningslinjer til punkt og prikke, men i dk tager man gerne en diskussion med autoriteter, hvis ikke lige det passer i ens kram. Allerede der falder den plan fra hinanden, er man i tvivl kan man jo bare se på alle hamstrings tosserne der samlede sig i hundredemeter lange køer efter de havde fået påbud om netop dette.

To den fordre at man som land har potentielle ressourcer der kan frigives i form af også sundhedspersonale, for det kræver enorme ressource at opspore, opsøge, kontrollere og opfølge på en så omfattende strategi. Så det kræver en uhyre grad af overvågning jeg ikke tror man i vesten bare lige sådan acceptere, eller for den sags skyld kan føre ud i livet.

Der er kun et sted i verden jeg tror den strategi fungere og det er voldsom autoritetstro og stats kontrollerende/overvågende samfund såsom netop Kina, Korea og Japan. Til dels kunne den nok også fungere i visse sydøst asiatiske lande. Men langt de fleste her mangler dog ressourcer til at føre det ud i livet.

The United Way
Singapore, Taiwan og Hong Kong er små bystater og den asiatiske af slagasen, læs voldsomt autoritetstro. Så selvom tanken er fin, så er dansker ikke asiater. Jeg har boet i nævnte region og hvis staten og myndighederne siger noget så følger folk dem hent ud til det absurde.

For i øvrigt var Danmark en af de lande der reagerede hurtigst.. så skal vi ikke lige. Problemet har ligeså meget at gøre med at danskere ikke gider at høre på autoriteter men vælger at lytte til hvad de har lyst til.
Skrevet af Sten_H
Sydkorea har heller ikke mange grænser at lukke. Deres eneste landgrænse er hermetisk lukket i forvejen.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Duck
Fagbladet Igeniøren har interviewet Tyra Grove Krause, der er afdelingschef på afdelingen på Infektionsepidemiologi og Forebyggelse på Statens Serum Institut.

Hun vurderer, at der i forhold til mørketallet er mellem 9000 og 90.000 smittede i Danmark i skrivende stund.


- Hvor lang tid har det egentlig taget at udvikle sådan en bil her?
- Et sted imellem 10 minutter og 40 år har vi været om det

https://www.youtube.com/watch?v=kp2q3ih7tkk
Skrevet af Slettet(042125212608)
Ja antal smittede er svært at sige noget om normalt regner man med at tallet er mellem 5-20 gange så højt som det bekræftede antal.
annonce
0