@Sønderborg 1884.
Gør det noget at man bliver smittet, hvis man ikke bliver syg (eller i få dage har milde symptomer), som størstedelen ?
Ja, idet man smitter videre til andre som måske bliver mere syge el. dør. Desto flere smittede, desto flere indlagte, desto flere døde, desto større risiko for mutationer.
Derfor vil man forsøge at begrænse stigende smitte med nedlukninger hvilket er til skade for økonomi, frihedsrettigheder, medfører social isolation etc.
Man kan jo pt. se rigtig mange lande der er næsten lige så langt fremme som DK med vaccinationer men som lukker ned og i nogle tilfælde må eksportere syge patienter til nabolande etc.
Men det er vel almen viden altsammen?
Sammenligningen til influenza holder ikke. Uden de tiltag der er foretaget er vurderingen at 17.500 - 35.000 ville være døde i DK. Hertil kommer andre patientgrupper der ikke ville være behandlet, diagnosticeret etc. Hertil senfølger. Hertil nedbrud af sygehusvæsenet etc.
De fleste i risikozonen er vel allerede nu vaccineret, så hvor i ligger frygten (kunne forstå den for et år siden) ?
Nej. risikozone defineres i øvrigt meget forskelligt. Det tal jeg har set nævnt flest gange taler om ca. 600.000 som er i den primære riskogruppe med meget stor sandsynlighed for alvorlige komplikationer el. død. Der er under 300.000 der er færdigvaccinerede og en stor del af disse er frontpersonale. Der er således en hel del i risikogruppe der slet ikke er begyndt vaccination endnu.
Derudover er der senfølger som i høj grad rammer folk under 30 og kvinder. Hovdparten af senfølgeramte er folk der ikke er i risikogruppe.
Vil den ikke altid, i en eller anden ny form, ligge latent i samfundet ? Covid har jo været kendt som "harmløs" i årtider.
Jo, vi skal nok vænne os til at lave med covid-virus. Forhåbentlig bliver man dygtigere til at tackle den og formentlig skal man genvaccineres. Og ja, der har været harmløse covid-virus tidligere - men det er vel ikke et ord du vil bruge om denne?