Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af GammelBitterMand
Jeg ved ikke om kravspecifikationen kun indeholder de to scenarier eller om der er 30 andre, der ikke er clicks og angst i at fortælle om. Men hvis der er noget i det, skal nogle af de etablerede medier vel nok begynde at fortælle om det. Eller er de også en del af Mettes junta?

Batman Close. London W12.
Skrevet af Slettet(172352211504)
@OC

Er det at løbe fra planen fordi man prøver at korrigere, når nu f.eks. det reelle antal af indlagte på nuværende tidspunkt udgør 1/4 af de udregnede 870? Er det ikke blot at handle ud fra virkeligheden?

Hvis du sådan rent principielt er imod at ændre kurs ift. Corona-håndteringen på baggrund af ændringer i tallene og data, så går jeg ud fra at du har dine store udestående med Regeringen?


Nej, det er ikke bare korrigering af den "langsigtede plan", som Ellemann og Pape advokerer for. Det er et totalt brud med planens principper om at åbne i de aftalte trin. Der er intet i data, som berettiger en sådan fremskyndelse. Smittetal er steget langsomt gennem 5-6 uger (måske flader det ud i denne uge?) og indslæggelsestal er så småt begyndt at stige de sidste 1-2 uger (kilde SSI)

Grundlaget for den langsigtede plan var ikke en prognose om 870 midt i april. Grundlaget ses herunder. Det er snarere 800 sidst i maj, hvis det absolut skal forsimples.

https://www.ssi.dk/-/media/arkiv/subsites/covid19/modelberegninger/notat-16-marts-2021-prognoser-for-genaabningen-1-marts-og-15-marts-samt-genaabningsscenarier-6-april.pdf?la=da

Hvis Pape og Ellemann har lagt til grund for den langsigtede plan, at den ville medføre at indlæggelsestallene ville være 870 midt i april, så har de ikke fulgt med i timen. Det tal blev derimod lagt til grund for de første små åbninger for de små klasser folkeskolen 8. februar, at der kunne være ca. 870 indlagte midt i april. Den aftale var V og K slet ikke med i. Du blander altså grundlaget for 2 forskellige aftaler om genåbning sammen, men du er ikke alene. Store dele af de blå lejesvende i pressen gør det samme. Flere af dem mod bedre vidende!

Muligvis er der indikationer af, at vi rammer en af de lavere kurver i rapporten fra SSI - heldigvis, så om 1-2 uger er der måske et sagligt grundlag for at tale om at ændre på hastigheden - men slet ikke endnu.
Skrevet af Slettet(172352211504)
Lige et link til tillægsnotatet også.

https://www.ssi.dk/-/media/arkiv/subsites/covid19/modelberegninger/tillaegsnotat-af-21-marts-2021-til-notat-af-16-marts-2021.pdf?la=da

Kig graferne for scenarie S2 side 13-15. Det er det scenarie, som det giver mest mening at sammenligne udviklingen med.

God fornøjelse!
Skrevet af Sir , moderator
Jeg tog ned for at blive testet på mit sædvanlige sted. Ingen kø. Koster så også 195 kr fordi de ikke har fået fornyet en aftale. Belastende. Få nu bare gang i så mange testcentre som muligt. Nu skal jeg så ned og stå i kø i over en time. Så udueligt. Hvorfor fanden lukke et fungerende center nå køerne er helt latterlige efter lille genåbning.
Dette er en signatur.
Skrevet af Slettet(172352211504)
@Sir

Ja, det er jo så meget lettere at blive testet i andre lande..... Jeg overvejer at flyve til Dubai. Der kan du mod et mindre tillæg selv bestemme resultatet!
Skrevet af Sir , moderator
Ok Kim
Dette er en signatur.
Skrevet af Slettet(172352211504)
:-)

Og husk dit coronapas - ellers vil de ikke lukke dig ind i Dubai. Du kan ikke vinde mod "the deep state"!
Skrevet af Barbuti
Jeg blev testet i onsdags, kl 19.

Jeg har endnu ikke fået svar. Gad vide om jeg overhovedet når at få "udbytte" af min test, inden jeg skal ned at stå i kø igen - først en times tid på hjemmesiden, senere i teltet.

Men hey, Mette er gud og vi dør jo alle af Corona. Så jeg klager skam ikke. Nej nej.

"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Sir , moderator
Nvm
Dette er en signatur.
Skrevet af Slettet(172352211504)
Jeg bor i Nordjylland. Jeg bestiller i ro og mag en tid til PCR test hver uge. Jeg bliver testet om onsdagen ca. 16:50 og har svaret om torsdagen. Dermed er jeg godkendt frem til lørdag eftermiddag. Det kører optimalt!

Beklager jeg ødelægger den dårlige stemning med en historie fra virkeligheden!
Skrevet af Mercenary
Jeg ville være ret nervøs, hvis jeg var dig, Barbuti. Tester de også for antallet af kromosomer?
Lose all to save a little
Skrevet af jensmoch
Er det ikke igen den klassiske, uduelige lovgivning om at regioner og kommuner skal vælge det billigste udbud der vurderes (af hvem aner jeg virkelig ikke) at kunne levere minimumskravene i udbuddet, der nu er skyld i at nogle testcentre lukker, andre skal pludselig tage betaling osv.?

Den klassiske "Læg en kæmpelort i ansigtet af Falck, og kom så krybende tilbage når det alligevel viser sig at det ikke kunne gøres billigere"-lov.

Det kørte også ret fint i Midtjylland, ved at personale på plejehjem og plejeboliger kunne blive antigentestet 1-2 gange om ugen på arbejdspladsen, men det blev også fjernet igen i alt det fjol der foregik omkring udbud, SOS, Falck, CareLink osv.
Skrevet af Slettet(172352211504)
Der er helt sikkert udbudsregler inde over, og det hjælper sjældent. Jeg hører fra min derboende familie, at det stadig også er relativt lidt at blive testet i Midtjylland.
Skrevet af Sir , moderator
Præcis. Lad nu for fanden bare alle de der steder teste. Jeg blev nødt til at skride igen fordi jeg kun havde en time i frokostpausen. Skal bruge mit svar søndag. Jeg må vel bruge et par timer lørdag formiddag på det, men det er sgu nedtur.

Det er sgu også en times kø for at bestille en tid online.
Dette er en signatur.
Skrevet af Barbuti
Jeg ville være ret nervøs, hvis jeg var dig, Barbuti. Tester de også for antallet af kromosomer?


Socialdemokratiet vil jo nok gerne vide alt om alle. Så ja, hvorfor ikke?
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af GammelBitterMand
Indtil videre har den længste ventetid på en PCR-test været i søndags, hvor man, baseret på køens længde foran testcentret i Taastrup, skulle tro de solgte PS5 derinde. Men det tog alligevel under 20 minutter.

Dagen efter, anden påskedag, fordi knægtens test var inkonklusiv, kom vi til test på kommunens lokale teststed, hvor vi gik direkte ind og blev testet og ud igen uden at stå i kø.

Jeg forstår ikke rigtig pointen med lyntesten, må jeg indrømme.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Sir , moderator
Pointen er at man kan være "spontan" og få et svar efter 15 min hvorimod at man kan risikere at skulle vente 48 timer før man kan få svar på PCR, hvorfor den skal planlægges. Så hvis alle ens aktiviteter er skemalagt så kan man sikkert fint nøjes med PCR.
Dette er en signatur.
Skrevet af Slettet(522354211604)
Bittermand
Pointen med lyntesten er at de er super gode at bruge til at holde smittetallene oppe. De tæller nemlig de falsk positive med. Så kan man med frygt og propaganda næsten få den almindelige borger til hvad som helst.
Skrevet af Jussi
Åh, hold nu kæft.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Morisot
. Pointen med lyntesten er at de er super gode at bruge til at holde smittetallene oppe. De tæller nemlig de falsk positive med. Så kan man med frygt og propaganda næsten få den almindelige borger til hvad som helst.


Smittede inkluderer i statistikken kun personer, som er testet positiv med PCR-test
annonce
0