Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af clausp
De der lyntests er så upålidelige at det ville være lige så retvisende at slå plat eller krone. Hvordan man har besluttet at bruge offentlige midler på dem er mig en gåde.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Slettet(522354211604)
Politik politik og mere politik, og folk bider lige på.
Jussi i lige måde du.
Skrevet af GammelBitterMand
Fair nok, jeg havde ikke fantasi til at forestille mig at ens liv kunne være så fyldt til bristepunktet af spontane oplevelser i disse coronatider, at man ikke kan overskue at møde op et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Jeg tænker det bliver en hård opvågning når man en dag skal til koncert eller i biografen igen, at man ikke bare kan vælge lyn-udgaven.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Barbuti
Den test, jeg tog i onsdags, og som jeg ikke har fået svar på, dukker stadig op som næste aftale når jeg logger på coronaprover.dk
Altså som om den aldrig er blevet taget.

Rart at se at test regimet fungerer upåklageligt. Men hey, vi holder en masse mennesker beskæftiget og der er jo ingen regning at betale.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af GammelBitterMand
Nu vi er i gang med at dele ud af personlige anekdoter, så kan jeg supplere med at mine erfaringer med smuttere er langt større ved click&collect rundt omkring, end de er med PCR-tests. Og det er endda butikker, der skal tjene penge på det.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Jussi
Jussi i lige måde du.

Øh, ja - hold da op, hvor jeg kæfter op som en forkælet hystade.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Sir , moderator
" Fair nok, jeg havde ikke fantasi til at forestille mig at ens liv kunne være så fyldt til bristepunktet af spontane oplevelser i disse coronatider, at man ikke kan overskue at møde op et bestemt sted på et bestemt tidspunkt"


Det handler jo om hastigheden på svaret. Hvis man fx får en frisørtid med kort varsel, skal til et eksternt møde, har brug for et eller andet fra et sted der kræver test. At du ikke har fantasi til at forestille dig at man kan have brug for et hurtigt svar, siger nok mest om at du lever et røvsygt og skemalagt liv.
Dette er en signatur.
Skrevet af Dolpherklar
"Hvis man fx får en frisørtid med kort varsel, skal til et eksternt møde, har brug for et eller andet fra et sted der kræver test. At du ikke har fantasi til at forestille dig at man kan have brug for et hurtigt svar, siger nok mest om at du lever et røvsygt og skemalagt liv."

Modsætningen til et "røvsygt og skemalagt liv" er en spontan frisørtid. Så kan det godt nok næsten ikke blive vildere!
Skrevet af Sir , moderator
Hvis man ikke kan forestille sig en situation opstå, hvor man skal bruge svar inden for 48 timer fra bestilt testtidspunkt, så er der nok noget galt med ens fantasi, hvilket kunne tyde på at man lever et liv hvor spontanitet nok ikke er i højsædet.
Dette er en signatur.
Skrevet af Hausser
Heldigvis er politikerne endelig ved at vågne af Corona-komaen og stille spørgsmålstegn vil alle de absurde Corona tiltag.

https://politiken.dk/indland/art8165691/Det-er-blevet-en-snubletr%C3%A5d-for-gen%C3%A5bningen?shareToken=wb8F1aAAciNA

Får nu det lort afskaffet..
Skrevet af morsor
Det er helt vildt at man vil/ville have det til udendørs servering.

Det virker end ikke som om man skelner til sidste sommer, hvor ting gik fint under dårligere omstændigheder trods væsentligt færre restriktioner.
-- COYB --
Skrevet af Slettet(172352211504)
@hausser

Nu kender jeg ikke dine rejsevaner, men jeg er sikker på, at du mindst 1 år endnu skal bruge coronapas/helt ny test for at komme ind i de fleste lande. Uanset hvilke regler vi vælger her i DK, så slipper vi ikke for et coronapas i udlandet.

Jeg ønsker derudover så meget som muligt åbnet, og hvis et coronapas (med eller uden godskrivelse af quicktests) kan hjælpe med det, så ser jeg intet problem deri.

Passet er helt sikkert ikke en statisk størrelse. Om to måneder kan vi sikkert godt gå på restaurant og til frisør uden passet, men måske skal vi så bruge det til fodboldstadions, diskoteker eller musikfestivaler. Hvis det hjælper i retning af hurtigere åbning, så er jeg klar.

Alle forhindrede smittetilfælde åbner mulighed for lidt mere åbning et andet sted. Det er det samlede antal smittede og indlagte, som betyder noget. Jeg tager gerne en test og viser gerne et pas frem i Nordjylland, hvis det er med til at give plads til lidt mere genåbning i København.
Skrevet af Hausser
LiberalDemokrat

Nu kender jeg ikke dine rejsevaner, men jeg er sikker på, at du mindst 1 år endnu skal bruge coronapas/helt ny test for at komme ind i de fleste lande. Uanset hvilke regler vi vælger her i DK, så slipper vi ikke for et coronapas i udlandet.


Jeg rejser meget med arbejde og vi må acceptere at vi får brug for en art af corona-pas når jeg rejser, da de forskellige landes måde at håndtere Corona på, er vidt forskellig. Kan dog ikke se det skal være så problematisk at håndtere?

Et klistermærket i passet, ligesom når man har søgt om visum og så kører bussen.

Internt i landet er det dog en perversion og en åbenlys diskriminering af folk.

Argumentet, at det skulle tillade os at åbne tidligere, holder jo kun hvis man lovgiver i den retning. Et Corona-pas er ikke en forudsætning for andet end det regeringen gør det til.

Kan man åbne med op uden Corona pas og millioner af ugentlige test? Kan man sidde på ude-restaurant eller tage til frisør uden Corona-pas? Selvfølgelig kan man da det..
Skrevet af MotR
Man har nu registreret et fald i selvmord i Norden under nedlukningen.

Skulle vi overveje at udskyde genåbningen?
nej
Skrevet af jensmoch
Man har nu registreret et fald i selvmord i Norden under nedlukningen.


Det er helt almindeligt at se et fald i selvmord under kriser. Helt generelt, ser man en lavere dødelighed under kriser. Vi har primært data på økonomiske kriser, hvor både depressionen og recessionen medførte betydeligt lavere dødelighed da den stod på.

Det var vi flere der prøvede at forklare nogle af de i tråden der råbte på død og ødelæggelse for godt et år siden.

Der hvor det nu er enormt vigtigt, er at vi i efterspillet får målrettet indsatsen, og forhåbentligt kan få forhindret en markant stigning efter krisen. Det var også derfor jeg spurgte Hausser ind til de specifikke tal for en "eksplosion i selvmord i Frankrig", da det så kunne tyde på at vi kunne risikere det samme rimelig hurtigt efter.

Han har stadigvæk ikke formået at sende et eneste link, og jeg var selv samtlige franske medier igennem for at finde artikler der nævnte selvmord, og det eneste jeg kunne finde var at de, som vi i Norden, havde set et mærkbart fald i selvmord i 2020. Om det var trukket ud af Haussers egen røv, eller han bare har læst det på Hestenettet og har samme imponerende mangel på kildekritik som Steve, er endnu uvist.
Skrevet af tue69
Det er egentligt interessant, Jens. Altså både fænomenet hestenettet men fortrinsvist det med selvmord. Hvad skyldes dette fald i selvmordsraten i krisetider? Det virker jo nærmest kontraintuitivt.
Skrevet af morsor
Kunne det forestilles at faldet i selvmord under denne krise skyldes at det netop går ud over alle - så folk der er suicidale ved at alle andre trods alt heller ikke har det helt fantastisk.

Modsat i gode tider, hvor forskellen i den tilsyneladende lykke virker noget større; lidt som ‘relativ fattigdom’ ift ‘absolut fattigdom’.
-- COYB --
Skrevet af MUSSEN
Jobindeks skriver at der er gang i jobopslagene, så ledigheden som i forvejen ikke kom højt op, er nok snart banket ned igen:

"
Jobbarometer fra Dansk Jobindex Marts 2021
Det samlede jobannonceantal slog alle rekorder i marts måned. Antallet har ligget højt siden udsigten til nye vacciner blev annonceret i starten af november måned. Og efter et kortvarigt fald i januar på grund af nedlukninger steg antallet igen i februar, det er steget yderligere i marts måned og er nu oppe på det højeste antal siden finanskrisen.

Sæsonkorrigeret var der 26.600 nye jobannoncer i marts måned mod 25.100 i februar måned og 22.600 i januar måned. Går vi længere tilbage var der 17700 jobannoncer i marts 2020 og 23200 jobannoncer i marts 2019. Så jobmarkedet ligger nu over niveauet før krisen, og over de niveauer hvor Dansk Industrik tidligere har advaret om mangel på arbejdskraft. Og i Jobindex har vi aldrig haft så mange jobannoncer på en enkelt måned som i marts 2021.

Ser vi i forhold til februar, så er de største stigninger indenfor de områder, er genåbner efter påske. Frisør og personlig pleje er således steget med 76% i forhold til februar, mens Hotel og Restauration er steget med 35% i forhold til februar. Rengøring er også steget med 35%, hvilket tyder på at folk er på vej tilbage til kontorerne.

Går vi to år tilbage, så er Salg og Kommunikation og Ingeniørstillinger alle steget med 44% i forhold til marts 2019. Det tegner et billede af et erhvervsliv, der forbereder sig på vækst. Industri og Håndværk er steget med 31% i forhold til marts 2019, så der er gang i både industrien og i byggeriet. Handel og Service er kun steget med 1%, så disse områder er stadig ramt af nedlukninger og restriktioner.

Går vi 15 år tilbage, så er antallet af private funktionærstillinger steget med 21%, mens antallet af offentlige jobannoncer er steget med 51% og ligger nu på det højeste niveau nogensinde. Antallet af ikke-funktionærstillinger ligger til gengæld under niveauet for 15 år siden. Det tegner et billede af et arbejdsmarked, der bliver mere og mere specialiseret, og hvor antallet af funktionærstillinger stiger mens de ufaglærte job forsvinder."
Skrevet af SotD
Jeg elsker begreber som diskrimination, når reglerne er ens for alle. Hvad blev der af "krænkende", "Ulovligt", "Nazi-agtigt" mv.? Lad os nu få skruet debatten ud af proportioner igen for fanden. Det bliver snart for rødgrød-agtigt. Stram op Hausser.
Silkeborg IF
annonce
0