Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Sten_H
Mit sogn, Simeon-Sankt Johannes, ligger nr. 672 på listen fra i dag, og er dermed langt fra nedlukning.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Slettet(581021212205)
Det er da heldigvis kun lettere restriktioner DK er ramt af, hvis man sammenligner med de største danske feriedestionationer.

Spanien: udgangsforbud fra klokken 23 til klokken 06, og der skal bæres mundbind eller masker i det offentlige rum – børn under fem år er undtaget. Både indendørs- og udendørsforsamlinger er begrænset til seks personer. Dette kan dog variere fra region til region.

Italien: Begyndende genåbning, men udgangsforbud, der gælder efter klokken 22, ligesom også samtlige rejserestriktioner ind og ud af Italien består. Indkøbscentre og udendørs svømmefaciliteter kan genåbne den 15. maj, mens træningscentre og indendørs servering på restauranter må vente til den 1. juni. Den 1. juli kan italienerne igen tage til konferencer, vin-festivaler, i forlystelsespark og spa. Den nuværende genåbning kommer efter to måneders striks nedlukning.

Frankrig: med få undtagelser skal man forblive inden for en afstand af ti kilometer fra ens hjem mellem klokken 6 om morgenen og klokken 19. Samtidig er der udgangsforbud mellem klokken 19 og 6 om morgenen. Trodser man udgangsforbuddet, vanker der en bøde på 135 euro - omkring 1.000 kroner. Samtidig opfordres franskmændene til ikke at få gæster eller besøge andre, ikke at mødes mere end seks personer, samt ikke at spise eller drikke sammen med andre. Samtidig er det obligatorisk at bære mundbind i det offentlige rum.

Også skoler og daginstitutioner har været lukkede, men kunne mandag åbne op for de franske børn. Også gymnasieelever kan komme tilbage i skolen, men alle børn over seks år skal bære mundbind, når de er i skole. Barer, restauranter, teatre, museer, biografer og træningscentre skal fortsat holde lukket, mens de fleste andre butikker kan holde åbent, dog kun til klokken 19.

Grækenland har haft udgangsforbud mellem 19 og 05 siden november, men har nu lettet på forbuddet, så det i weekenden først træder i kraft klokken 21. Forbudt at rejse mellem amter, og barer og restauranter holder dørene lukket og sælger kun takeaway indtil den 3. maj, hvor der igen bliver åbnet for udendørs servering. Grækerne skal stadig blive hjemme og skal have skriftlig tilladelse til at forlade deres hjem, selv hvis de skal til lægen eller ned at købe ind. Samtidig er mundbind obligatorisk i det offentlige rum, både ude og inde.

Kroatien: Forbud mod forsamlinger på mere end 25 personer -private forsamlinger er begrænset til 10 personer -, og caféer og restauranter må kun holde åbent for gæster siddende udendørs fra 06 til 22. Stederne må også tilbyde take-away. Der er desuden krav om mundbind i offentlig transport inklusive taxaer og indendørs rum, eksempelvis forretninger, restauranter (medmindre man sidder ned), museer og så videre. Desuden er mundbind påbudt udendørs, når det ikke er muligt at holde mindst 1,5 meters afstand.

Mon ikke vi også får større genåbning i DK fra næste uge, end planlagt i den nuværende genåbningsplan? Fælles for stort set alle ovennævnte lande er dog at de alle har haft lavet en stor genåbning, hvorefter det er gået galt. Personligt hælder jeg til en gradvis genåbning i DK, men i lidt hurtigere tempo end planlagt.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af MotR
Man frygter helt hvad der kunne ske, hvis Hausser havde en kammerat der skulle tjene penge i et af de lande.

nej
Skrevet af Sir , moderator
Er der noget nyt om indendørssport? Synes ikke jeg kan finde noget om hvornår åbning er planlagt og evt regler og begrænsninger. Jeg vil gerne til mit nabosogn og spille lidt Padel snart.
Dette er en signatur.
Skrevet af GammelBitterMand
Planen er vist at noget indendørsidræt for voksne åbner 6. maj (fase 3), mens resten åbner den 21. maj (fase 4). De konkrete aftaler om hvilke sportsgrene, der åbner hvornår, er ikke lavet. Det kunne vel godt ende sådan, at det på den ene side er organiserede idræt med faste hold og alt sådan noget, der åbner først og på den anden side sådan at sådan noget som kontaktsport får lov til at vente.

Det bliver alt sammen med coronapas, så du skal time dine spontane padel-kampe ligesom implusklipningerne ud fra sidste coronatest, når det bliver aktuelt.
Batman Close. London W12.
Skrevet af tue69
Sir

Padel er åbent igen fra 6. maj og også Padel (match Padel kører i al fald indendørsbooking derfra igen).

Jeg skal selv afsted næste uge. Efter mere end et kvartals pause bliver det med garanti elendigt.
Skrevet af Sir , moderator
Hmm. Det Padel-center jeg bruger har ikke ansatte til at tjekke coronapas. Det må de da lige få.

Gammel - ja det ikke er sådan at være ung og spontan. Hvem der bare var en gammel offentlig ansat provins socialdemokrat med hele livet sat i system.
Dette er en signatur.
Skrevet af GammelBitterMand
De kan også bare vælge at holde lukket, går jeg ud fra. Der er vel ikke tvangsåbning.

Jeg synes ikke rigtig du rammer særlig præcist med din karakteristik. Altså, med mindre provinsen starter lige vest for Valby bakke eller en tilsvarende Inger-karakteristik (https://www.ft.dk/samling/20151/lovforslag/l154/spm/7/svar/1324659/1633257/index.htm). Men jeg er hverken offentligt ansat (så er det nemlig alt for svært at få lov til at betale topskat i et deltidsjob) eller socialdemokrat. Gammel, nuvel, det har jeg følt mig siden jeg blev 8.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Sir , moderator
Den er god med dig
Dette er en signatur.
Skrevet af tue69
De kan også bare vælge at holde lukket, går jeg ud fra.


Enig. Restauranterne ligeså. Der er jo ikke krav om tvangsåbning.

Jeg blev i øvrigt impulsklippet i dag. Eller hvor impulsagtigt det nu kan gøres, når der skal pas til. Frisørerne var ikke tossede med det. De har ikke tidsbestilling og var gået fra en stuvende fuld salon til markant nedgang i omsætning, netop fordi at det er svært at gøre det voldsomt impulsagtigt med de nuværende restriktioner.
Skrevet af Jussi
Så nu ligner du tredjehjulet i Dum og Dummere?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af tue69
Ja. Men det har ikke så meget med frisuren at gøre.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Indien går fuldstændig galt.

Over 400.000 smittede pr. dag og knap 4.000 døde. Rigtig, rigtig mange i Indien har ikke adgang til lægehjælp og alle kilde peger da også på et betydeligt mørketal.

I lande med knap så meget styr over Corona må man regne med give-and-take over 2% døde, ca. 5-10% med brug for hospitalsindlæggelse og holder de seneste norske tal ca. 60% med senfølger (herunder milde såsom nedsat lugtesans).

Oversætter man procenterne til tal hedder det altså ca. 400.000 smittede. 20.-40.000 med behov for indlæggelse. Man kan se frem til ca. 8.000 døde i døgnet i løbet af nogle uger. 240.000 med senfølger. Som følge af mørketal kan man højst sandsynligt fordoble tallene. Og derudover er tallene vildt opadgående.

I forvejen er Indien det land i verden hvor der opstår flest mutationer som man har svært ved at behandle. Med de voldsomt stigende smittetal - og inkl. stigende smittetal - kan man altså se frem til at der render over 10 mio. smittede rundt i Indien på samme tid og dermed vil mutationer vælte frem. Uden at være ekspert er det nok ikke urimeligt at antage, at der højst sandsynligt vil være mutationer som vaccinerne ikke virker imod.

Det kan godt blive rigtig, rigtig grimt. Personligt - som lægmand - frygter jeg for en ny bølge der vil der kommer til DK og vil være væsentlig værre end de hidtidige. Jeg håber da at jeg er sølvpapirshat i dette tilfælde, men hvis der er nogle med mere indsigt end jeg da gider bruge tid på at tilbagevise mine bekymringer, vil jeg da være taknemmelig.

Australien har stoppet al indrejse fra Indien og har desuden indført bøder på ca. 300.000 og op til 3,5 års fængsel såfremt man som australier indrejser fra Indien.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af tobi
Nå, J&J-vaccinen droppes. Ingen fri sommer til os.
Skrevet af The great Sükür
Test
Det er mig fra det gamle forum 1999... Desværre blev Sukur en fodboldhelt, men en landsforrædder politisk
Skrevet af jensmoch
Hvis de næste par genåbningsetaper går ligeså godt som de foregående, og masseteststrategien fortsætter med at vise sit værd, tror jeg ikke det kommer til at have nogen voldsom effekt på genåbningsplanen.

Planen har trods alt altid været at surfe os til flokimmunitet på en kontrolleret bølge blandt de unge, når alle over 50 er vaccineret. Den del bliver skudt tre-fire ugers tid, og hvis de næste 4-6 uger går godt, ender de jo nok alligevel med at fremrykke etaper.

Måske restriktioner og coronapas indendørs fortsætter længere tid, da alt nu trods alt tyder på at det er et voldsomt effektivt værktøj til at holde smitten kontrolleret. Men udendørs tror jeg nu sommeren bliver ganske fri.
Skrevet af tobi
Det tror jeg ikke. Og det er ikke frit at skulle testes hver tredje dag.
Skrevet af jensmoch
At Johnson & Johnson tages ud af det danske vaccinationsprogram har generelt ikke ret meget med coronapas i sommer at gøre.

Måske de sidste 2 uger af august, men fra nu af og indtil alle over 18 der ønsker det er vaccineret, har det hele tiden været aftalt at der skal bruges coronapas steder der er i risiko for at resultere i superspredere.
Skrevet af tobi
I det mindste kan de skrottede vacciner nu tilbydes til frivillige. Så lidt godt nyt er der da midt i det generelle galimatias.
Skrevet af Sir , moderator
Passer gaden tobi
Dette er en signatur.
annonce
0