Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
jensmoch

Af alle der har skrevet herinde, er du, Hausser, uden sammenligning, den der har virket mest påvirket af corona.


Pudsigt nok, så rammer nedlukning af sociale aktiviteter, sociale mennesker.

Når fattige mennesker påstår de intet har mistet og lever som før, ja så er det fordi de er fattige mennesker.

Dog har jeg dog hverken udviklet social angst eller betragtet mine medmennesker som potentielle dødstrusler. Jeg har ikke vrisset af folk som ikke havde mundbind over hele næsen, eller vendt øjne af ham der ikke afsprittede, eller ikke holdt præcist 2 meters afstand til mit legeme. Ej heller er jeg blevet forarget over unge mennesker som bare vil være sociale, eller Brøndby fans der vil fejre deres første mesterskab i 16 år, blandt mennesker.

Jeg er blevet forbudt at gøre en række ting, men det er sgu dig og en række andre der har ændret adfærd Jens, fordi i er gået i en krisetilstand som i simpelthen ikke kan komme ud af og i vil krisen, for krisens skyld. Nu skal i til at komme ud af krisen..
Skrevet af Hausser
banalitet

Brostrøm nævner i øvrigt ikke noget om, at "man lyver folk op i ansigterne" og sætter heller ikke tvivl om at coronapas og og mundbind er nødvendige.


Hvorfor skulle det være nødvendigt? 2 milliarder i måneden? Hvad mener du vi får for de penge?

Hint:

Hvordan så det ud sidste sommer uden mundbind og corona-pas, men uden vaccine?
Skrevet af tobi
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-06-07-naar-alle-er-vaccineret-skal-ingen-danskere-skaenke-corona-en-tanke-siger

Dette lyder nu meget godt.

Jeg kan slet ikke vente på, at mundbindet forsvinder. Det er klart det, jeg ser mest frem til.
Skrevet af jensmoch
Jeg er blevet forbudt at gøre en række ting, men det er sgu dig og en række andre der har ændret adfærd Jens, fordi i er gået i en krisetilstand som i simpelthen ikke kan komme ud af og i vil krisen, for krisens skyld. Nu skal i til at komme ud af krisen..


Det er jo noget du har bildt dig selv ind. Vi er mange der helt fra start har talt om alle de ting man hele tiden har kunne. Ingen af os har lukket os inde, ingen af os har været i panikangst. Tvært imod, har vi hele tiden stille og roligt forklaret dig alt hvad du, og vi, hele tiden har kunne.

Det eneste jeg har haft ændret, er at jeg har haft taget et friår fra at være FDF-leder, fordi lægerne anbefalede alle os der fik immunhæmmende behandling at tage nogle ekstra forhold med den slags. Ellers har jeg haft gæster jævnligt, både familie og venner, jeg har været ude at nyde naturen som jeg plejer, har haft samme mængde fysioterapi som jeg plejer, osv. Og siden der blev åbnet, har jeg været til selskab med livemusik og har endnu et planlagt ganske snart.

Du er den eneste der har virket blændet af angst. Og vi andre har moret os over at du samtidig helt formålsløst påstår at du ikke skænker corona en tanke.
Skrevet af MotR
Det kan jo ikke passe at Hausser ikke har skænket corona en tanke.

Det ville jo betyde at hans indlæg, her i tråden, ikke har været gennemtænkte.
nej
Skrevet af banalitet
@Hausser

Du har flere gange spurgt til hvad man får for de penge man bruger på massetest.

Jeg ar lagt et link ind til dig, men det har du åbenbart ikke læst, så her får du et klip fra abstract til en rapport der svarer netop på dette:

Vi er med to forskellige metoder nået frem til, at vores intensive testning har ført til, at der dagligt opdages 450-800 corona-tilfælde. Med omkring 1.000 daglige bekræftede tilfælde udgør massetestningen derfor en betydelig del (45-80 %) af de daglige fund. Uden massetestning ville disse smittetilfælde være opdaget senere i deres smitteperiode (hvis de senere udviklede symptomer) eller ikke være opdaget overhovedet (asymptomatiske, eller symptomatiske som vælger ikke at blive testet). Effekten på smitteudbredelsen er mindre, da de daglige bekræftede tilfælde ikke udgør alle nye smittetilfælde. Når man tager dette mørketal med i beregningen, samt det forhold at ikke alle smittedage fjernes, vurderer vi samlet set, at massetestning har nedbragt kontakttallet i Danmark med omkring 25 % i det sene forår 2021.
Set ud fra et “mange bække små”-princip for kontrolstrategier, så har effekten af massetestning -- sammen med kontaktopsporing og isolation -- været et stort og vigtigt bidrag til den vellykkede epidemikontrol i Danmark og dermed givet os mulighed for at genåbne Danmark i højere grad og tidligere end ellers. Det vil ikke være muligt at beregne effekten af massescreening direkte fra smittetallene over tid og forvente et fald, da mange andre faktorer påvirker epidemien, og samfundet typisk er blevet åbnet mere så snart kontakttallet har været tæt på 1. Vi har ikke foretaget en økonomisk analyse af programmet; en sådan analyse skal dog ikke kun tage højde for de fundne smittede. Der skal tages højde for, at vi stopper smittekæder med eksponentielt vækstpotentiale, der kan fremtvinge nye nedlukninger. Prisen for testprogrammet bør altså sammenlignes med prisen for en højere grad af nedlukning i samfundet.


Du kan læse hele abstract her: https://forskning.ruc.dk/da/publications/effekten-af-covid-19-screening-i-danmark

Der findes på linket også link videre til resten af rapporten, skulle du have lyst til at gå i dybden.

Hvordan så det ud sidste sommer uden mundbind og corona-pas, men uden vaccine?


Jeg ved ikke om man direkte kan overføre resultatet fra sidste sommer til i år. I Storbritannien overvejer man pt. at udsætte genåbning pga. stigende smitte til trods for langt flere vaccinationer, sæsoneffekt etc.
Skrevet af SotD
Jeg ved godt hvad jeg personligt selv synes har og ikke har sin berettigelse i den her tråd.


Enig - og det er ikke dig.

Når alt kommer til alt, så er det jo ret tydeligt at det øjensynligt ikke er Hausser der bruger sin tid ufornuftigt,

Helt sikkert.


Hehe.

Det kan jo ikke passe at Hausser ikke har skænket corona en tanke.

Det ville jo betyde at hans indlæg, her i tråden, ikke har været gennemtænkte.


Det ville omvendt give meget god mening.
Silkeborg IF
Skrevet af hts
Kan egentlig heller ikke genkende at jeg i den grad skulle have ændret adfærd. I foråret 2020 var vi lukket inde i 4-5 uger, hvor man kun måtte forlade hytten med en tilladelse for at handle, og det maks hver tredje dag. Derudover måtte vi aflyse en indflytterfest.

Udover det har jeg rejst, trænet, set venner/familie og festet som jeg plejer. Måske endda lidt mere, da jeg ikke har skulle arbejde.

Skrevet af Hausser
jensmoch

Det er jo noget du har bildt dig selv ind. Vi er mange der helt fra start har talt om alle de ting man hele tiden har kunne. Ingen af os har lukket os inde, ingen af os har været i panikangst


Der er helt tydeligt at folk er dyrker krisen og svælges i det.

Ingen restriktion kan blive for voldsom og ingen effekt så lille. Hørte man et eneste pip fra "jeres" side da Hækkerup var ved at få indført mundbind i Rold skov? Gu gjorde man røv.

Eller det tydelige demokratiske problem vi har med at politiet har travlt med at mørklægge Mink-gate. Ej heller..

I vil sgu ikke normalen Jens, i er bange for dem. Fordi mutation. Så slemt er det jo heller ikke at være bundet og begrænset, det siger du jo selv..

Du er den eneste der har virket blændet af angst. Og vi andre har moret os over at du samtidig helt formålsløst påstår at du ikke skænker corona en tanke.


Tro på det. Engang til for Prins Knud, jeg har aldrig sagt at jeg ikke skænker Corona en tanke, men at jeg ikke lader det styre min hverdag. Men frihed og rettigheder, det ER noget som er værd at bruge tid på.

Jeg har for længst lagt sundhedskrisen på hylden. Der er næppe mange af jer andre der kan sige der samme.
Skrevet af Hausser
banalitet

Syntes du ikke selv det er et problematisk rapport?

Mange-bække-små strategi til et par millarder om måneden?

Vurdering af effekt (25% effekt på smittetallet) er jo igen noget som garanteret er hevet ud af røven på komiske Viggo. Man ved det ikke.

Og som de selv siger, de har ikke foretaget nogen økonomisk coat benefit analyse, så konklusionen er jo åbenlys at jo flere test, jo bedre. 1.500.000 daglige test er bedre end 750.000 test. Virker det seriøst?

Og når vi så er på vej ind i sommeren..

Jeg ved ikke om man direkte kan overføre resultatet fra sidste sommer til i år. I Storbritannien overvejer man pt. at udsætte genåbning pga. stigende smitte til trods for langt flere vaccinationer, sæsoneffekt etc.


Hvorfor skulle sæsoneffekten ikke påvirke Corona rigtigt meget nu her?

Syntes generelt at det er en problematisk tilgang at en forventning om en mulig fremtidig effekt, skal bruges til at fratage folk deres rettigheder.

Faktum er, at Corona anno 08.06.2021, stort set ikke slår folk ihjel i DK længere og meget få bliver alvorligt syge af den. Alligevel er vi bundet på hænder og fødder, til trods for det modsatte var tilfældet for et år siden og til trods for at hele risiko-gruppen er taget ud af ligningen.

Det giver simpelthen ingen mening.

Det er jo komisk at høre velgøreren Simon Kollerup, når han snakker om nye hjælpepakker for 1,65 mia. til den blødende underholdningsbranche, når han bare skal give dem normale forhold at navigere i. Spar da de penge!
Skrevet af MUSSEN
Er der endelig flere restriktioner end sidste sommer på nuværende tidspunkt?


Imorgen tager vi også endnu et skridt ud, tænker længere åbningstider og mindre brug af mundbind.

Hausser jeg tror ikke du skal undervurderer følelsen af at det vil være så øv at fucke noget op nu, kan ihvertfald mærke en del der føler man ikke behøver skynde sig da vi snart er vaccineret alle sammen og så er alt tilbage.
Skrevet af Jussi
Engang til for Prins Knud, jeg har aldrig sagt at jeg ikke skænker Corona en tanke


4/5-2021:

Hvis vi snakker Corona så skænker jeg det, helt ærligt, ikke mange tanker i hverdagen

Så må du være mere præcis. Du kan simpelthen ikke acceptere, at folk herinde finder det en anelse komisk med lige præcis dette citat fra lige præcis dig?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Hausser
Jussi,

Det er pænt af dig at citere mig, men tag dog fat i det rigtige indlæg.

Det med kontekst du ved..

Nej, men går da så sandelig heller ikke ud fra at du overhovedet ikke skænker din og din families sundhed en tanke i jeres daglige valg.

Hvis vi snakker Corona så skænker jeg det, helt ærligt, ikke mange tanker i hverdagen. Mit liv handler ikke om bobler og om at undgå Corona. Mine unger har mere værdi ud af tilstræbt normalitet end at minimere deres chancer for at få Corona.
Skrevet af Hausser
MUSSEN

Er der endelig flere restriktioner end sidste sommer på nuværende tidspunkt?


Jeg husker da ikke mundbind og corona-pas fra sidste sommer?

Hausser jeg tror ikke du skal undervurderer følelsen af at det vil være så øv at fucke noget op nu, kan ihvertfald mærke en del der føler man ikke behøver skynde sig da vi snart er vaccineret alle sammen og så er alt tilbage.


Det er fair nok at have den holdning, men mener bare man kan drive et land efter et ekstremt, ekstremt forsigtighedsprincip.

Ikke engang komiske Viggo eller Randrup kan finde på scenarier hvor folk kommer til at dø og tro mig, de gør alt hvad de kan. De er som generaler efter en krig, bange for at miste deres eksistensberettigelse. Så hellere forlænge krigen og starte endnu et slag.

Det er ovre..
Skrevet af Jussi
Jeg er helt med på, at du ikke forstår det komiske og i øvrigt ingen selvironi har.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Jeg er perfid nok til at hygge mig med at forestille mig hvad det er man ikke kan foretage sig pga. mundbindskravet.

(Disclaimer, jeg synes de er pisse irriterende, de har kostet mig et par briller, de sviner over det hele og jeg kan ikke se en skid når jeg går i butikker, så jeg ser frem til at kyle dem af helvede til, men jeg kan ærligt ikke se at de indskrænker min frihed)
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af jensmoch
Du kan ikke slikke unge DSU-kvinder i ansigtet eller Anette Heick i øret. Det tror jeg nogen vil synes er en enorm krænkelse af friheden.
Skrevet af MUSSEN
Hausser

Havde glemt at vi ikke havde mundbind sidste sommer, så jo flere restriktioner.

Coronapasset havde vi nok også haft sidste sommer hvis det havde været muligt med test.

Jeg håber lidt de går over til at vaccineret er fritaget for flere restriktioner efter første stik og derudover ændrer så de giver flere første stik og venter med andet, så kan vi juni/juli glidende fjerne alle restriktioner.
Skrevet af qanatoli
Frank Jensen er nok også træt af socialdemokratiets ledelse...
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Bløde babser
(Disclaimer, jeg synes de er pisse irriterende, de har kostet mig et par briller, de sviner over det hele og jeg kan ikke se en skid når jeg går i butikker, så jeg ser frem til at kyle dem af helvede til, men jeg kan ærligt ikke se at de indskrænker min frihed)


Haha, ja. Begræbet frihed er i den grad blevet udvandet af sølvpapirshattene. Der er vel ingen ædruelige mennesker der tager det seriøst når frihedskortet bliver smidt fra den kant.

Jeg håber lidt de går over til at vaccineret er fritaget for flere restriktioner efter første stik og derudover ændrer så de giver flere første stik og venter med andet, så kan vi juni/juli glidende fjerne alle restriktioner.


Altås teknisk set lade Coronapasset komme i spil i flere situationer?
Det tror jeg faktisk kan blive svært rent politisk. Ikke fordi det ikke giver mening, men fordi signalværdien i at optrappe brugen af Coronapas stridet mod det billede man gerne vil give af at være næsten i mål.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
annonce
0