@Hausser
Tak for dit svar til mit indlæg. Det forvirrer dog mere end hvad godt er og du forholder dig ikke til mine specifikke spørgsmål.
Hvor langt er din samfundøkonomiske uddannelse, eller rettere, på hvilken hylde er vi rent uddannelsesniveau, i forhold til din faglighed inden for samfundsøkonomi?
Snakker vi VUC, gymnasial, universitet, enkeltfag eller hvor er vi? Jeg forsøger ikke at være nedværdigende, jeg vil blot vide hvilket niveau vi skal debattere på, for jeg kan ikke finde hverken hoved eller hale i dine argumenter. Edit: Jeg har lige læst det igen og jeg vil gerne understrege, at det ikke er for at være arrogant, jeg kan bare ikke formulere det anerledes, så bær venligst over med mig. Uddannelse er ligeledes ikke essentiel, men det er forståelse af udfordringerne og konsekvenserne af valg.
Du skriver til mig:
Vi taber milliarder hver dag.
...
Tror de fleste er enige i at vi aktuelt står overfor minimum et par måneder nedlukning hvis vi følger nuværende retning, så den kortsigtede effekt ligner en udskrivning i 100+ milliarder niveauet.
Hvad er dine kilder på dette og hvilke præcise tal taler vi om? Du siger "vi taber milliarder hver dag."Baseret på hvad helt præcist, hvordan udregner du det i en daglig udgift og hvor mange milliarder er der tale om? Dit eksempel med BNP er jo håbløst? Hvorfor bruge den som udgangspunkt?
Hvis du trækker de penge ud af den private sektor, så kommer du jo også til at mangle dem i det offentlige, det er jo selvsagt og effekten vil jo være dobbelt denne gang, forbi staten har udstedt mange garantier.
Hvordan konkluderer du dette? Sådan fungerer det jo ikke med én til én, man kan jo ikke stille det op sådan.
Og det er fint nok at vi kan file på skatten, men husk nu lige på at privatforbrug er en stor del af statens indtægtsgrundlag.
Det er det naturligvis, men en flad skattestigning over hele linjen på 5% for alle må forventes ikke at ramme mere end café latté-segmentet, det er vel næppe de hjul, der er essentielle for grundlaget for landets økonomi?
Lad os antage vi bliver ramt af anden bølge i efteråret. Mener du det er en løsning med samme nedlukning igen til den tid?
Det kan vi ikke antage, ligesom vi ikke kan antage at dette er ovre om en måned, begge ting er nyttesløse at spekulere i. Derudover det for tidligt at sige, hvilke effekter de nuværende tiltag vil have, for der er INGEN, som i vitterligt INGEN, der har været i denne situation før. De nuværende tiltag kan have vist sig at forbedre os markant på anden bølge, ligesom nuværende tiltag kan have resulteret i, at det hele blev værre end det behøvede. Hvorfor gisne om det, hvad er formålet? Èn ting må dog stå absolut klart for alle og det bør være til at forstå;
hellere overreagere nu end at være afventende. Det afventende scenarie er det hvor både økonomien og menneskeliv risikere at lide under det.
Det er jo ligesom en tab-af-erhvervsevne-forsikring. Den koster kassen og du betaler en bondegård (på det private marked, den er mere spiselig gennem en arbejdsgiveradministreret pensionsordning) for noget, du ikke håber at få brug for. Sådan er det, når man tager den ansvarlige beslutning.
Og ligeså er det en tragedie når vi rammes af influenza og folk dør. Vi kan dog godt blive enige at denne ramme ufatteligt meget hårdere.
Stop nu for fanden i helvede med at sammenligne det med influenza, på nogen som helst baggrund. Vi bliver alle dummere, hver gang der er nogen der gør det. Stop.