Vi skal selvfølgelig garantere at de ansatte får deres løn, og at virksomhederne kan udskyde løbende betalinger - navnlig til det offentlige. Det er jeg enig i.
Men dele af erhvervslivet, der ellers kæmper en brav kamp for at skulle bidrage mindre når det går godt, skal da ikke automatisk bare reddes når det går skidt. At store moder stat bare skal stå klar med milliarderne når det ikke lige fungerer lyder i mine øjne nærmest som "ultra-naiv venstrefløjsmentalitet"
Det er noget nært umuligt at kommentere på det du skriver når du er så ukonkret. Just saying.
Hvilke dele af erhvervslivet mener du helt præcist forsøger at bidrage med mindre, og forventer at blive reddet i situationen lige pt.? Mig bekendt er det hverken hoteller, frisører, tatovører, storcentre, restauranter, flyselskaber eller lign. som er notorisk kendt for at ligge sig i skattely mv.
Det er et spørgsmål om politisk vilje. Andet kan jeg ikke sige. Hvis det bliver et økonomisk problem, så er det fordi vi ikke har gjort vores institutioner stabile nok.
Det er jeg ikke enig i - det som der sker på de finansielle markeder lige nu er historiske, ekstraordinære ting, som man aldrig ville kunne forudse og ej heller gardere sig imod. Det er de færreste virksomheder, som har likvid til at gå 1-2-3 måneder uden omsætning. For langt de fleste virksomheder gør det sig gældende, at men geninvestere langt størstedelen af de overskud man måtte have i virksomheden. Det kan være i driftsmateriel, bygninger, kontorer og andre anlægsaktiver som ikke er nemme at omsætte til likvider igen. I erhvervslivet er det som sådan ikke sindssygt attraktivt at have en stor likvid beholdning, da man som regel kan forrente pengene bedre ved at aktivere dem.
Jeg tror, at vi i efterdønningerne af denne krise, vil se finansielle tiltag, som vi gjorde det under finanskrisen i 2008 (rigtig mange finansielle stramninger). Jeg tror der fremadrettet vil blive lagt x antal kroner til side om året i en "krise/sundhedspulje", så man i fremtiden er bedre rustet til situationer som denne.