@Hausser
Jeg er uddannet Cand. Merc. og arbejdet i globale virksomheder i mere end et årti, herunder med daglig kontakt til Kina hvor jeg kommet (eller kom) meget.
Det overrasker ikke meget og går fint i tråd med dine tidligere indlæg. Ikke alene er der stor forskel på hvilken cand.merc du har (.fir, .emf, .eic eksempelvis). Derudover formår du at være ukonkret, hvor du samtidigt gudhjælpemig beder andre om at være mere præcise, men du nægter at gøre det samme.
Tror du da det er for sjov at man lige har lanceret en hjælpepakke på 40 milliarder, som kun er målrettet de mest lødlidende i den private sektor? Alene de 40 milliarder har vel en effekt på de offentlige finanser på minimum 60 millarder eftersom det kun dækker en del af udgiften. (Hjælpepakke + tabte skatteindtægter).
Jeg tror ikke det er for sjov, tværtimod, men at køre helt over i grøften hvor man konsekvent ikke vil betale prisen, selvom den ikke kendes, er heller ikke løsningen.
Hvorfor er det håbløst at kigge på det samlede produktivitetstab i Danmark? Vi har da tal for hvad en normal feriedag koster samfundet og så skal der selvfølgelig en masse mellemregninger ind som ingen har tal for, men kan ikke se det er så skidt?
Men jeg forstår dig ikke, du skriver det jo selv? Der skal naturligvis et uoverskueligt antal mellemregninger til og når det er tilfældet, kan du jo ikke bare konkludere at slutpunktet vil være det samme, så længe udgangspunktet er det samme, uden at tage højde for "mellemregningerne". Du kan jo ikke sige at A = B = C, når du ikke ved hvad B er.
Det er fint nok du ikke vel spekulere i om nedlukning er nødvendigt igennem, men hvordan tror du evt. det vil ramme dansk økonomi med endnu en hjælpepakke på 40 milliarder til efteråret + alle de andre konsekvenser for dem der slikker sårene til den tid?
Jamen for pokker, jeg ved jo ikke hvad du mener med "
+ alle de andre konsekvenser". Jeg kan jo ikke gisne om, hvad du mener med det.
Jeg kan derimod fortælle dig, at de penge der bliver brugt nu og de penge der er planer om at blive brugt i fremtiden, nok på en eller anden måde har en tidshorisont og metode til, hvordan de skal genvindes. Du skal ikke have blind tiltro til regeringen eller beslutningstagerne, ej heller forskerne og eksperterne, men de har for pokker uendeligt mere baggrundsviden, indsigt og adgang til data, end du og jeg nogensinde vil få.
Man skal acceptere, at beslutningerne bliver taget af klogere mennesker. Mennesker, hvor deres primære formål og funktion er, at begrænse spredningen af virussen og sørge for, at sundhedssektoren kan følge med. De skal sørge for, at de negative økonomiske konsekvenser som beslutningerne vil få, minimeres så meget som muligt. Man skal altid være kritisk, det er udgangspunktet. Jeg har dog taget et valg om at tro på, at de mennesker der er klogere end mig og ved mere end mig, faktisk er klogere end mig og ved mere end mig.
At man ikke vil betale prisen nu, svarer til at man ikke vil betale til en indboforsikring. Det er ikke det voksne valg. For at blive i en simplificeret metafor, så sikrer en indboforsikring dine ting og ansvarsforsikringen sikrer menneskerne omkring dig. Man skal have den, uanset om man forventer at få brug for den eller ej. For det er det ansvarlige valg, selvom det resulterer i, at du skal skære din økonomi ind til benet og leve af kopnudler i nogle år.
For indvirkningerne som tiltagene har på økonomien i den kommende, er jo ikke permanente. Det er der forhåbentligt ingen der oprigtig tror.