Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
Folketinget snakker nu om en fund på 300 milliarder til virksomhederne for at afbøde konsekvenserne af corona krisen. Det er astronomiske beløb vi snakker her.

Afhængigt af hvordan det strikkes sammen, kan jeg sagtens se det som en plausibel mulighed for at navigere udenom den værste recession.

Vi skal være glade for det er Danmark vi lever i og vi har så stærk en økonomi at sådan et tiltag kan lade sig gøre.
Skrevet af SotD
Premier League spillerne går op i limningen her 5 dage efter lukningen...

https://www.bt.dk/fodbold/corona-panik-premier-league-spiller-gik-i-seng-med-konens-soester
Silkeborg IF
Skrevet af Steve Highway-61
30+

Kom lidt mere rethaverisk.

Alle kan ikke være enige med dig.

Ved godt det er hårdt når platformen man står på er mere usikker end man troede.

Jeg har ikke talt med mange der er uenige med hende men jeg forstår da godt behovet for at bakke op om konkrete tiltag med at undgå at smitte andre. Jeg nyser jo ikke folk i hovedet og opfordrer til civil ulydighed. Det er ikke det vi taler om.

Vi taler om de politiske valg. Som åbenbart ikke står til diskussion i et vestligt demokrati. Lol.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Geddar , moderator
@SirC

"That´s CNN. Fake news." Videre.

Han er sgu vild, ja.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Hausser
Steve Highway

Har lige kigget Vibeke Manniches blog igennem, kendte ikke til den før.

Man må sige hun repræsenterer en upopulær mening lige pt. og det virker generelt til at samfundet har berøringsangst omkring kritik af indsatsen.

Men lad os da endelig håbe hun har ret.

Når røgen fra Corona har lagt sig så håber jeg ved gud man efterrationaliserer på indsatsen og vurderer saglig om indsatsen står mål med resultatet.

Og så er jeg alvorlig bekymret for om vi skal igennem det samme igen til efteråret. Det syntes jeg der bliver lagt op til.
Skrevet af Vincent Gigante
https://twitter.com/billkristol/status/1240053696597233667?s=21


Det er godt nok en vild video. Shit mand, de er slet ikke forberedt.

Efter SARS udbruddet i starten af nullerne - og fugleinfluenza i 2007 - pegede en lang række af forskere på tværs af fagdiscipliner, at USA var håbløst uforberedt på en evt. epidemi. Alt var mangelfuldt.

https://www.youtube.com/watch?v=2lJvr5UL2pQ

15 år senere har intet forandret sig - og man er lige så uforberedte. Corona kan fandme ramme dem og økonomien super hårdt. Hjælper ikke, at det Hvide Hus anført af Trump har negligeret truslen.

Edge lord
Skrevet af anders.hede
Når nu det kommer frem at over 99% af de døde i Italien er gamle eller syge, så kan det virkelig undre mig, man ikke skifter strategi.
Hold de gamle og svage i total karantæne og lad resten af samfundet fortsætte.

Giver det ikke klart mest mening?
Skrevet af Lundos
anders.hede
Når nu det kommer frem at over 99% af de døde i Italien er gamle eller syge, så kan det virkelig undre mig, man ikke skifter strategi.
Hold de gamle og svage i total karantæne og lad resten af samfundet fortsætte.

Giver det ikke klart mest mening?

Hvordan vil du gøre det i praksis? Hvordan vil du kommunikere det ud? Hvem definerer gamle og svage? Hvor længe skal ´gamle og svage´ være i isolation uden menneskelig kontakt?
“Where two principles really do meet which cannot be reconciled with one another, then each man declares the other a fool and a heretic” ― Ludwig Wittgenstein, On Certainty
Skrevet af TheUnitedWay
Jeg har også tænkt tanken. Problemet er at man ikke kan isolere gamle og syge. De har brug for hjælp af sundhedspersonale, og hvis de så er syge så rammer smitten også de ældre og syge.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af A-Z
Schrödingers kræftpatient.
Genesis 38:8-10
Skrevet af peanuts
problemet er vel lidt det at så skal min kone på arbejde og min søn i skole, og så smitter de eventuelt mig, jeg kan så ikke passe mit arbejde som sygeplejerske og så har vi balladen igen, og da jeg kan gå op til 10-14 dage inden jeg udviser symptomer så kan jeg nå at smitte en hel del som er indlagte, eller i mit tilfælde socialt udsatte som jeg kommer i kontakt med i mit opsøgende arbejde eller i klinikken
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Skrevet af Flying Dutchman
Når nu det kommer frem at over 99% af de døde i Italien er gamle eller syge, så kan det virkelig undre mig, man ikke skifter strategi.

Hvordan definerer du gammel? Endvidere er den statistik komplet ubrugelig, hvis ikke du indrager nogle af de sociale forhold som er almindelige i Italien.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Vincent Gigante
Endvidere er den statistik komplet ubrugelig, hvis ikke du indrager nogle af de sociale forhold som er almindelige i Italien.


Uddyb gerne.
Edge lord
Skrevet af RobertTheRobber
Yderligere er det ikke kun "gamle og syge", der er udsatte. Personer med eksempelvis ikke-velbehandlet astma og gravide er udsatte.

Skal man også bure dem inde? Og deres pårørende i øvrigt, så de ikke smittes?

Og skal man bare trække grænsen ved 80 år? Skal det så gælde om hvorvidt man allerede er fyldt 80 i år, eller skal man bare sige til alle der er født for 1940, at de skal blive væk fra alt? Hvorfor 80 år og ikke 75 år?

I øvrigt, hvorfor basere vores egne valg udelukkende på en statistik fra Italien, når nogen siger, at vi ikke kan sammenligne os med dem? Enten er landene sammenlignelige, eller også er de ikke. Tag et valg.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af Slettet(531502201604)
Fatter ikke at de ældre ikke passer bedre på sig selv i øjeblikket - har lige været i Føtex. De står helt tæt på og virker ikke til at have forstået alvoren. De burde blive derhjemme og få nogle andre til at handle for dem.

Yderligere er det ikke kun "gamle og syge", der er udsatte. Personer med eksempelvis ikke-velbehandlet astma og gravide er udsatte.


Folk der er udsatte skal generelt være bedre til selv at passe på. Har lige læst om en med lungekapacitet på 30 %, som tog på ski i i Østrig i den værste periode fordi der ikke var registeret så mange tilfælde der - de glemmer så måske at der jo også er mange andre nationaliteter på ski i Østrig og ikke kun folk fra Østrig - han skal da netop ikke tage på ski med så lav en lungefunktion.
Skrevet af Flying Dutchman
Italien er én af de lande på verdensplan, der har den højeste gennemsnitsalder (45,5 år). Endvidere er det det land på verdensplan, som har det næststørste procentdel borgere over 65 år gammel (efter Japan) - nemlig 23% af befolkningen. Til sammenligning er Danmarks gennemsnitsalder 42,2, mens kun 19,7% af befolkningen er over 65. Så selvom det selvfølgelig ikke er usandt, at 96,5% af de, der er afgået ved Corona-virus i Italien er 60 år eller derudover, så er der ligesom også flere af dem.

En vigtig detalje er nemlig også, at omkring 30% af de italienske voksne stadigvæk bor hjemme ved deres forældre (deriblandt vanvittige 67% i aldersgruppen 18-34), alt i mens et ukendt antal ældre flytter hjem til deres børn, frem for at bo alene eller i plejehjem. I Danmark flytter de fleste vel hjemmefra i alderen 18-22, mens de ældre i langt de fleste tilfælde enten bor i eget hjem eller i plejehjem.

Når vi så dykker lidt mere ned i tallene og tager de province, der har haft de fleste smittetilfælde, så er det - selvfølgelig ikke overraskende - steder med en befolkningstæthed, som man i Danmark ikke kommer i nærheden af.

Slutteligt skal man altså heller ikke underkende, at Italien blev ramt på et tidspunkt, hvor man endnu ikke helt vidste, hvor farligt Corona er og hvordan man bedst håndterer det. Modsat Danmark var de nødt til at lære deres lektion "i feltet".

Det giver altså en cocktail, hvor man har en stor befolkningstæthed, procentvis mange ældre, der færdes mere blandt unge potentielle smittebærere, end man ser for eksempel her i Danmark, alt i mens man ikke helt havde forstået alvoren.

Ud fra det kunne man vel godt delkonkludere at "vi bør isolere de ældre" - men hvis vi tager netop Japan, der har én af verdens gennemsnitligt ældste befolkninger, så mangler de per dags dato endnu at komme over de 1.000 smittetilfælde, på trods af en ligeledes stor befolkningstæthed og en temmelig stærk familiestruktur. De tester bare meget, meget mere (ganske ligesom Sydkorea). Det synes jeg, man bør indføre her i Danmark også. Endvidere er man her i landet ikke i nærheden af at have samme problematikker som man har i Italien.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af tobi
Og til alt det kan du lægge at Italien har en meget høj grad af luftforurening (i hvert fald indtil de gik i stå).
Skrevet af Flying Dutchman
Det er ikke uvæsentligt, nej. Man skal ikke have været på Posletten i Norditalien mere end én gang, for at se hvor svært luften har ved at komme væk.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Sofatræner
Hele den her Covid-19 situation gør da også hvad den kan for at udstille USA som det U-land de er. Trumps reaktion er forventlig. Vælg en klovn, få et cirkus.
Det udstiller ligeledes nogle af de nærmest sociopatiske tendenser der findes i amerikansk politik - såsom politikere der stemmer imod en hjælpepakke fordi den også hjælper homoseksuelle. De bliver så hårdt ramt, og jeg har mere end svært ved at finde nogen sympati for dem.
Skrevet af Vincent Gigante
@ Flyvende Hollænder


Jeg vil mene, at de forhold og aspekter, du nævner, er velkendte ift. Norditalien - og indlysende.

Ja, selvfølgelig spiller det ind, at man har en aldrende befolkning, hvor ungerne tilmed bor hjemme til langt ind i 30´erne.

Det er dog heller ikke uvæsentligt, at næsten samtlige af de næsten 3000 italienske dødsfald havde en eller flere pre-existing conditions.

Næsten samtlige havde forskellige former livsstil sygdomme samt/eller andre sygdomme og skavanker.

Så nej, corona behøver ikke partout være fatal, fordi man er gammel.

Edge lord
annonce
0