Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
Sofatræner

Lidt gode nyheder til Hausser og andre med lignende bekymringer. Jeg kan se, at den europæiske centralbank arbejder på en plan som, hvis jeg har forstået det korrekt, lader ECB opkøbe den gæld som EU nationer vil sidde med grundet situationen.


Ja det er bestemt godt og nødvendigt at man akut får eksekveret nogle tiltag som kan understørre vores erhvervsliv, for ellers bliver der travlt med konkurser og alvorlig kø foran jobcentret allerede fra d. 1/4. Uden dem, står vi overfor en reel afvikling af en stribe forskellige brancher.

Men tag nu ikke fejl, det vil kun afbøde noget af konsekvenserne ved Corona og Danmark står foran et multi-milliard tab og pengene fra hjælpepakkerne skal DK jo stadig betale tilbage.

Og selv hvis vi kan holde os i gang med støtteordninger, er eksporten meget udsat lige pt., da investeringsviljen og evnen vil være smadret i mange lande i lang tid fremover og da specielt med tanke på en anden og tredje bølge corona. Det rammer ikke de små erhvervsdrivende, men alle andre mærker allerede effekten.

Vi eksporterer for langt over 1000 milliarder, så vi afhængige af andre end os selv.

14700 ledige på en uge og vi er jo kun i begyndelsen.

Det er hverken et irritations moment eller et skvulp det her. Det er begyndelsen på en omfattende global krise.

Skrevet af 1976
Min hustru er Japaner, vi har bolig i Osaka. At Japanere skulle isolere sig mere end feks. Danskere kan jeg ærlig talt ikke genkende. Japanere går ofte ud specielt efter arbejde med kollegaer og venner. Man får også ofte besøg af familiemedlemmer privat. Unge mænd som isolerer sig (otaku) er en minoritet og bliver generalt set skævt til.
Beware The lollipop of mediocrity. Lick once and you suck forever...
Skrevet af CPH-Hotspur
Nogle otaku kommer nu rigeligt ud, tag bare en tur til Akihabara og kig :)

Eller, måske ikke lige nu...

Det er hikikomori, der isolerer sig derhjemme. Men du rammer dog ikke helt skævt, mange hikikomori er også otaku.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Hausser
Er der i øvrigt nogen der ved hvorfor man ikke adskiller død af... og død med... tallene?

For at kunne give et retvisende tal for dødsraten, er det ene da langt mere interessant end den anden?

Mangler med tid til at undersøge det, eller et det bare sådan tallet er?

Nogen der ved nærmere?
Skrevet af 1976
Akihabara er forfærdeligt. Vel kun Higashiyama i Kyoto som er værre
Beware The lollipop of mediocrity. Lick once and you suck forever...
Skrevet af Sofatræner
@Hausser
Det med gælden er rigtigt nok, men stater har nogle lidt andre muligheder end virksomheder og privatpersoner. Jeg mindes en artikel jeg læste for noget tid siden, hvor en økonom argumenterede for, at langsigtet gæld for stater i bund og grund
er ligegyldig, fordi vækst og inflation mere eller mindre betaler gælden af sig selv.

Han brugte selv USA efter 1945 som eksempel, og påpegede at den amerikanske udenlandsgæld ganske vist faldt drastisk, men USA havde som sådan ikke haft en krone op af lommen til tilbagebetaling af gæld.
Det er selvfølgelig oversimplificeret, og jeg glemmer helt sikkert en pointe eller mellemregning. Jeg skal se om jeg kan finde artiklen i løbet af eftermiddagen hvis det har interesse.

Det er hverken et irritations moment eller et skvulp det her. Det er begyndelsen på en omfattende global krise.


Det kommer i den grad an på hvordan stater og overstatslige institutioner forholder sig til virkeligheden post-Covid19. For du har helt ret i det med investeringslyst, men omvendt, så er ingen lande gået fri og den relative konkurrenceevne er dermed imo status-quo.
Investering,- og eksportlysten afhænger også af, hvordan staterne reagerer, og hvis du som virksomhed ved, at ECB, EU og staten du investerer i har din ryg i tilfælde af en krise som denne, så er det også mere ´trygt´ at investere.

Jeg tror eksempelvis ikke på, at kineserne ønsker færre danske svin, eller at det øvrige europa vil købe færre danske landbrugsvarer. For eksportvirksomheder i industrien ser jeg også et problem her og nu, men på den anden side bliver langt de fleste projekter og ordrer taget op igen (er min forudsigelse), og forhåbentlig har ECB og den danske stat været gode nok til holde hånden under virksomhederne mens de står stille, så folk kan komme tilbage på arbejde rimelig gnidningsfrit.

Mange af de der bliver fyret nu, bliver vel også genansat på den anden side. Folk i lufthavne, hoteller, restauranter osv. Måske ikke de præcis samme folk der bliver ansat, men de fleste stillinger bliver vel genopslået.
Skrevet af Black Spider
@ Hotspur

Lige præcis. Mit blodtryk har været "for højt" i årevis, noget der ligger til familien. Får hovedpine af det når jeg bliver frustreret, sur, eller læser et Steve-indlæg. Men det hjælper selvfølgelig heller ikke, at jeg er et bløddyr totalt ude af form, som spiser for få grøntsager og drikker for meget kaffe. :-)

@ Redondo

Næh, min vennekreds er egentlig ikke speciel, men der er bare så hulens mange ting, som man kan sætte en diagnose på efterhånden. Og helt ærligt, vil du virkelig påstå, at du slet ingen skavanker har? At du er i topform, ingen lungeskade fra rygning, ingen restskader efter en ungdom med for meget alkohol og stoffer, ingen genetiske dispositioner, ingen psykiske skader, ingen problemer med at have været udsat for skadelige stoffer eller for meget UV stråling, og perfekt diæt?

Hvor mange kender du rent faktisk, der kan prale af det? Som sagt, jeg kender ikke nogen. Graver du dybt nok, så er der altid et eller andet.
Skrevet af jensmoch
Det tager 2-8 uger at dø af den, med et gennemsnit på ca. 18 dage, så det er svært at regne en bare nogenlunde nøjagtig dødelighed ud så tidligt i processen.

USA regner med en dødelighed 0.9% blandt alle smittede, og det er uden at tage manglende ressourcer i betragtning. Mangel på respiratorer, mangel på iltslanger osv., kan altså potentielt gøre det tal markant højere.

Skrevet af Black Spider
@ Hausser

Er der i øvrigt nogen der ved hvorfor man ikke adskiller død af... og død med... tallene?

Hvordan vil du lave den adskillelse? Hvis manglen på luft grundet covid19 stresser kroppen nok til, at man får et hjerteanfald, hvad var dødsårsagen så? Hvis du dør af covid19 fordi dit immunforsvar er noget lort, fordi du samtidigt har AIDS, hvad var dødsårsagen så?

Skrevet af Slettet(320937202705)
27/30 intensiv patienter kræver i øjeblikket respirator. Dvs, hvis det forhold holder og sundhedssystemet bliver overbelastet, så vil næsten alle der kræver intensiv behandling udover de 850 der er iltapparater til, dø. Som man ser det i Italien.

Det når dog næppe dertil med de foranstaltninger der er sat i værk. Om 8-10 dage bør indlæggelseskurven begynde at flade ud.

Det ser forresten ud til at kun 16% ud af de indlagte kræver intensiv behandling. Mindes det blev anslået at tallet tidligere var 25%. Men det er svært at sige pt. da det formentlig tager længere tid før man kræver intensivbehandling end før man kræver indlæggelse.
Skrevet af Hausser
Black Spider

Begge dine tilfælde er jo af, ikke med.

Hvis kroppen er svækket og Corona skubber en ud over kanten, så død man af Corona, uanset om så udfaldet ville være det samme x antal måneder senere af en alternativ sygdom.

Det er ikke nok bare at have sygdommen, det er jo ikke retvisende.

Det er også folk som dør af forkølelse hvert år, men langt de fleste dør heldigvis MED en forkølelse såfremt de har en.
Skrevet af Sofatræner
Vi ser heldigvis også positive nyheder, i guess, og den her artikel giver mig håb for at vi har truffet den rette tilgang i første omgang.

https://www.ft.com/content/0dba7ea8-6713-11ea-800d-da70cff6e4d3

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/18/scientists-say-mass-tests-in-italian-town-have-halted-covid-19
Skrevet af Hausser
jensmoch

Det tager 2-8 uger at dø af den, med et gennemsnit på ca. 18 dage, så det er svært at regne en bare nogenlunde nøjagtig dødelighed ud så tidligt i processen.


Jep, men kommer der et "af" tal på et senere tidspunkt?

Nogen der ved hvordan man opgør influenza-dødtal?
Skrevet af Slettet(202352200106)
BS

Jeg har ikke saa mange "fede" venner. Dem som er overvaegtige har enten stoppet med at ryge eller har aldrig roeget. Det eneste som jeg fejler er en hoereskade fra millitaeret og saa har jeg en kedelig trang til cigaretter til tider. Alkohol max en gang om ugen. Sidste aar var det hver anden uge. Og naa ja, saa lidt haartab til tider, men jeg taenker ikke, at det har noget at sige om mit helbred. Jeg loeber og traener i oevrigt 5-6 gange om ugen.

Stoffer er vi max ovre i kategorien hash. Har aldrig taget den laengere. Og det gaelder ogsaa for min vennekreds. Jeg finder det ret usandsynligt, at man i 30 aars alderen skulle vaere udsat.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af jensmoch
https://www.nature.com/articles/s41591-020-0822-7

Det her er det bedste jeg har læst omkring dødeligheden indtil videre. Tallene bygger på Wuhan, da de er de eneste der indtil videre er så langt i virussen, at man kan konkretisere estimater.

En 1,4% dødelighed blandt symptomatiske tilfælde, og tydelig stigende tilfælde, både af folk der udvikler symptomer, og folk der dør af dem, jo ældre man er. 30-39 er the sweet spot, med lavest risiko for at udvikle symptomer, og også at dø hvis man får symptomer.
Skrevet af hjst
Wuhan er vel blandt de 5 største byer i Kina, og nu - eller tæt på - virusfri.

Tør man i sit stille sind tro på at andre store kinesiske byer (Peking,Shanghai m fl)er gået helt eller delvis fri ? Jeg har ikke læst/set/hørt noget særligt om dem.

Er der nogen forklaring på at virus kom til Europa, men så vidt jeg har læst ikke er slået alvorligt igennem i andre kinesiske storby-samfund.

At virus kom til Europa er der flere gode grunde til, men hvorfor ikke mere udbredt indenfor Kinas grænser ?

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Hausser
Sofatræner

Vi er desværre nødt til at erkende at den samlede globale kage bliver mindre som følge af Corona. Hvor meget er der ingen der ved endnu og det kommer an på tiden for første og en potentielt anden bølge, men verden har lidt et massivt produktivitetstab.

Hjælpepakker kan understøtte, men ikke redde situationen. Nogle lande har ikke råd til de samme pakker og nogle lande bliver langt hårdere ramt pga. en anden struktur i deres økonomi og en højere afhængighed af turisme som selvsagt er et smadret erhverv i 2020.

Typisk vil regering jo også lave tiltag til at stimulere vækst internt i landet ved at købe lokalt producerede varer fremfor udenlandske.

Og dem med pengene, vil være alvorligt bekymrede for at låne penge ud til en verden som blot afventer næste corona chok.

Ved ikke om vi skal helt tilbage til depressionen for at finde lignende tilfælde, men det nok tæt på.

Vi kommer til at mærke efterveerne i mange år, desværre..
Skrevet af TheUnitedWay
hjst: Jeg tror der to forklaringer. 1. De kinesiske myndigheder har været hurtige til at lukke Wuhan totalt ned. Deres erfaringer med SARS har hjulpet mange asiatiske lande herunder Kina til hurtigt og aggressivt at gribe ind. I kontrast hertil har Europa ageret sent, og ikke restriktivt nok. 2. Kinas officielle sygdomstal og dødstal, er ikke nødvendigvis korrekte.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Slettet(562140202803)
hjst: nok grundlæggende, fordi at er man forberedt, så kan man kontrollere det.


Derfor skal man også huske at spise brød (og drikke vand) til.

Et monster i fuldt dagslys er ikke det samme som det ukendte monster i skabet eller bag døren.

Så, effektiv indsats og kontrol.

Og nej, jeg ville heller ikke stole 100% på oplysninger fra styret.

Men, det er det samme med USA.

(Lige så snart, man fandt ud af problemet godt nok, så lukkede man store dele af Kina ned - gik i højeste alarmberedskab - fik inddæmmet og kontrolleret det så meget som mulig - Kina-style - så dét har selvfølgelig hjulpet en masse)

Tal eller ej.
Skrevet af clausp
Lad nu være med at kigge på de kinesiske tal. Man kan ikke regne med dem, og de bliver primært brugt til at overbevise befolkningen om at alt er under kontrol.

I Kina havde de tydeligvis en plan i første omgang og da det eksploderede mellem hænderne på dem, forsinkede de nyhedsstrømmen, så alle lande blev påvirket.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
annonce
0