Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Forhammeren
Så længe WHO ikke kalder det her for en pandemi bliver det nok ved tiltag som dette.
I forhold til sygdommens omfang er det et nogenlunde rimeligt tiltag. Ikke panik men alligevel ganske omfattende.Ikke påbud men anbefaling.


Det gode ? synes jeg egentlig er hvorfor et land som Sverige ikke har lavet en lignende anbefaling.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af L'Imperatore
Tror du har misset pointen Peter pan hvorfor man tager de her tiltag i brug . Det er jo for man ikke bare giver frit los til virusset, da ingen er immune og derfor kan alle blive ramt - ikke dødeligt men en stor procentdel vil kræve behandling og så spidsbelastes hele sundhedssystemet og så går det ud over alle sygdomme og behandlinger , som nødvendigvis ikke er relateret til corona .

Der er simpelthen for mange mennesker som tænker i egen bås ifm. corona. Så ja det rammer de ældre men derfor lægger det alligevel kæmpe pres på hospitalerne , når folk nægter at forholde sig til basale hygiejne tiltag .
Pazza Inter Amala
Skrevet af Vincent Gigante
Det lugter i den grad uigennemtænkt som i "nu gør vi dette bare for at vise initiativ". Det er som en dråbe i havet men kan have store økonomiske konsekvenser for arrangører uden mulighed for at få erstatning


Det har sikkert passet Mette helt glimrende at være galionsfigur for anbefalingen - og fjerne lidt mediernes fokus fra de dårlige lækagesager.

Det kunne lige så vel ha´ været sundhedsministeren, der stod på podiet.
Edge lord
Skrevet af Slettet(121859201410)
Pokkers jeg ikke lige kan finde kilden, men seneste influenza epidemi 2019-2020 i Europa/verden havde en dødsrate på 0.06 procent. Gennemsnittet ligger på 0,1 procent.

I Italien har corona lige nu en dødsrate på 4 procent ud fra de testede, men vi må formode, at der findes flere smittede, så det reelle tal er nok lavere.

Virusen synes pt ikke at være vildt dødelig. Hele problemet med den er, at rigtig mange kræver hospitalsindlæggelse (lidt under 20 procent pt.) og omkring 5 procent kræver respiratorisk behandling. Det er tal, som hospitalerne kun kan håndtere til en hvis grænse. Så hvis rigtig mange bliver smittet, så kan alle med corona, der har behov for indlæggelse, ikke blive indlagt, og det gælder selvfølgelig også andre syge med behov for indlæggelse.
Skrevet af CPH-Hotspur
Det kunne lige så vel ha´ været sundhedsministeren, der stod på podiet.

Han var ikke i landet, så det giver nu fin mening, at det ikke var ham. Som jeg forstår det, var han til møde om netop coronavirussen, hvorfor hans udtalelser kom skriftligt gennem pressen.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Forhammeren
En anbefaling om at aflyse/udskyde arrangementer med over 1000 deltagere er nok af en tyngde hvor en statsminister skal være med.

Men ja det passer hende nok fint at kunne spille landsmoder.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af L'Imperatore
Netop Sean det var min pointe at det er procentdelen af behandlinger som er bekymrende , når det skaleres . Det er skræmmende at folk ikke kan se ud over egen næsetip og forholde sig til simple ting, indtil man har inddæmmet det og ved mere om det. Ja der skal ikke ringes med alarmklokker om vi alle skal dø, men en smule forståelse bitte. Den der "hey det rammer ik mig så lets move on" smager sgu ik så godt, hvis det kommer dertil , hvor man har brug for lægehjælp men personalet er i karantæne , fordi folk har været pisse ligeglade, eller har hænderne fulde til at hjælpe
Pazza Inter Amala
Skrevet af Steve Highway-61
Acheron

Heunickes indgreb forleden var da netop konkret møntet på ældre og svage og fsv et meget afmålt og proportionalt skridt.

At Mette F så kommer med et af sine velkendte vildskud kan han vel ikke lastes for. Efter min opfattelse skulle hun have holdt kaje. Klart hun ikke gider betale udgiften så derfor intet påbud men hun vil gerne vise handlekraft. Man skal jo lige huske at det er regeringen der valgte at klassificere corona som alment farlig i liste A-niveau og ikke kun liste B. Det havde man næppe behøvet.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Slettet(562140202803)
Én ting er, at ældre og svagelige er udsatte.

Noget andet er, at folk, der hverken er ældre eller svagelige, ligeledes skal bøje sig evigt for udsatte menneskers risiko.

I get it Men pas nu på med at give alle landets sunde og raske folk skylden for syges død.

Landet kan ikke fungere, hvis ikke sunde og raske mennesker holder det i gang.

Jeg tilhører ikke selv helt den del af samfundet, der er sundt og rask, så der er ikke nogen glorie, der bliver pudset her. Siger bare, at man ikke kan se alting fra en 80-årigs perspektiv med KOL, svagt hjerte, nedsat funktion på andre organer, flere svære sygdomstilfælde og en omgang lungebetændelse oveni.

Samfundet holdes udelukkende i gang af de sunde, raske og rørlige.
Skrevet af Forhammeren
Ret åbenlyst at man skal finde en balance hvor man ikke går i panik men hvor der alligevel er nogen anbefalinger man kan vælge at følge eller lade være

Synes skiven er ramt ok. Ikke et påbud og 1000 er et tal som rammer en del uden at alt går i stå.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Slettet(562119200410)
Men det her er ikke en balance. Skal landet være lukket ned indtil vi har styr på udbruddet?

Det vil jo efterlade et hav af lukkede virksomheder og steder samt en kæmpe økonomisk krise som ældre ikke kan hjælpe med at fixe eller skal leve igennem.

Lige pt. er vi i et massivt panik stadie som reelt set ikke er meget ændret om 1 mdr eller 6 mdr.
Skrevet af Forhammeren
Landet er da ikke lukket ned.
Så skal der være begrænsninger på fx den offentlige trafik og påbud i stedet for anbefalinger.

Det sker først hvis WHO kalder det for en pandemi.

From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af TheUnitedWay
Det kan godt ærge mig at man ikke tog det seriøst fra starten. Hvis alle lande havde stoppet flyvning til og fra Kina med det samme, så kunne meget være undgået.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Bosse1983
@Tenver

Kan du prøve at tænke lidt længere?

Der er for helvede ingen som ligger landet øde for gamlinge, men man har en relativt låst mængde ressourcer i sundhedssektoren, så ruller 50% af folk over 75 år i Danmark rundt og raller, har de det samme krav på behandling som alle andre. Videre kommer der oplagt et yderligere pres på sektoren hvis "influenzaen" er stærkere end ellers. Alle har det samme krav på behandling, men er der ikke ressourcer, betaler nogen prisen. Videre, hvis du i forvejen er på sygehus, men typisk ikke er i en udsat gruppe, kan du pludselig være det.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(042125212608)
SeanBaby

Det reelle tal er altid lavere!

Til dem der skriver denne har større spredning og mere dødelighed, vil jeg skrive at det er direkte historieløst.

Influenza står bag nogle af de højeste dødstal af nogle Vira i menneskehedens historie, hvoraf en slog et sted mellem 20-50millioner mennesker ihjel. Der har været adskillige Influenza med nærmest den dobbelte dødsrate. Det her er vist mest af alt et tegn på at folk ikke aner hvad de udtaler sig om og herved skaber en panisk stemning.

Jeg forstår godt man er bekymret er man svækket, med rette, ligesom man bør være under en hvilken som helst influenza sæson, hvis man ikke er vaccineret. Men alle andre skal altså til at slappe lidt af, den er særdeles uskadelige for +90% af befolkningen, men bliver man syg gør alle den tjeneste at holde sig hjemme, præcis som man burde gøre når man har influenza, der er trods alt over en halv million der dør af Influenza årligt.Skrevet af Slettet(562140202803)
Bosse, det skal nok drive over.

Alle gør, hvad de kan.

Slap evt. lidt af.

Og, det er sgu netop ikke alle de syge/gamle, der er problemet, i sidste ende, som du også lidt selv skriver, det er jo den sunde og raske befolkning.

Til sommer, er der styr på det, smitten er "stoppet", vejret er varmere, og så kører man nogenlunde normalt i Europa. Og så kommer den selvfølgelig igen næste vinter osv. Forhåbentligt, har man vaccine til den tid.

Se, hvor mange sunde og raske mennesker, der går i panik ifht. deres EGET helbred. Det er jo netop misforståelsen.

Og vil vi virkelig have, at hele landet lukker ned?

...
Skrevet af Bosse1983
Det lyder lidt til, at du bare gentager idiotien, Tenver. Hvis noget er hysterisk, er det jo netop at snakke om, at hele landet lukkes ned. Prøv at komme dig lidt ud af lejligheden og se om det faktisk er tilfældet.

Den sunde og raske befolkning kan blive smittebærere, som alle andre, så derfor henstilles der til sund fornuft.

Uanset hvordan du ser på det, er tid naturligvis en faktor. Den skal købes hvis man vil drage nytte af mildere vejr. Videre vil man selvfølgelig hellere have, at eksempelvis 40% af befolkningen er smittet over en periode på 3 måneder end 1 måned, da det reducerer spidsbelastningen og risikoen for øget spredning markant.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Mr. Pink
Præcis Zanetti.

"Det her er vist mest af alt et tegn på at folk ikke aner hvad de udtaler sig om og herved skaber en panisk stemning.

Jeg forstår godt man er bekymret er man svækket, med rette, ligesom man bør være under en hvilken som helst influenza sæson, hvis man ikke er vaccineret. Men alle andre skal altså til at slappe lidt af, den er særdeles uskadelige for +90% af befolkningen, men bliver man syg gør alle den tjeneste at holde sig hjemme, præcis som man burde gøre når man har influenza, der er trods alt over en halv million der dør af Influenza årligt."

Spot on.
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Slettet(121859201410)
Jeg er vild med den der holdning: "bare rolig, når varmen kommer, så går det i sig selv".

Teheran har 15-20 grader.
Malaga har 20-25 grader.
Milano er på 10-15 stykker.

Skrevet af Steve Highway-61
Der er vel fire perspektiver lige nu.

1. Det kan udløse en finanskrise globalt.

2. Hvis man reagerer så voldsomt ift. dette virus ja så tænker man hvad fremtiden byder på i tilfælde af kommende vira. En af grundene til at man ikke får grøn omstilling i verden er jo fx aircondition, fx i New York, hvor det vil dræbe ca. 500.000 hvis man gearer ned. Modsat vil verden så nu sætte himmel og jord i bevægelse og risikere økonomien for at redde en brøkdel af de svækkede der kan dø.

3. Kan vores samfund leve med at Mette F prioriterer forsikringsselskabernes indtjening over sundheden.

4. Grundlæggende savner man stadig oplysning om virussets indhold og styrke. Hvor er det mellem influenza og SARS. Der er nogle der ikke fortæller hvad de ved.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
annonce
0