Snak

Mere indhold efter annoncen
Hvorfor skulle det være ærgerlig læsning for dem, ville de ikke glæde sig over de gode nyheder fra Sydkorea?
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Hvis du virkelig vil se noget interessant så kig på Singapore. De lukkede grænserne til Kina og Sydkorea med det samme:
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Ja, for Sydkorea og Danmark kan jo sammenlignes 1:1.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Selvfølgelig kan man lære en masse af hinanden, og med garanti også af Sydkorea, men:

"Og alligevel går det tilsyneladende i den rigtige retning. Blandt andet fordi antallet af rejsende er faldet dramatisk ganske af sig selv".

Lidt modstridende med at de bare har klaret det selv.
Lose all to save a little
@Bobby,

Danmark havde ikke samme beredskab som SK. Befolkningen i dk tog ikke de rette forholdsregler (og gør det stadig ikke), men negligerede i stedet sygdommen (ligesom dig bl.a) i stedet for at holde afstand og selvisolere.

Det har nok noget at gøre med at vi ikke har haft et SARS angreb for nylig i modsætning til SK og diverse regeringer ikke har prioriteret den slags.

Derfor stod vi i en anden situationen hvor vi ikke havde et beredskab til at inddæmme sygdommen - selvom vi forsøgte til at begynde med! Vi forsøgte at køre den SK-style.


Og bare lige for at gøre det klart. Dit forslag var ikke at gøre som SK. Dit forslag var at lade sygdommen sprede uhæmmet og lad folk fucking dø.
Jeg mener man kan lære meget af Singapore, Hong Kong og Taiwan. Det er lande som burde være hårdt ramt, men som alle var forberedte, da de havde lært lektien med SARS. Sydkorea derimod var lige som Danmark langsomme til at reagere:
https://time.com/5802293/coronavirus-covid19-singapore-hong-kong-taiwan/
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Bobby

Man var aldrig sluppet af sted med den strategi i vesten. Den form for strategi fordre to overordnede ting, for det første at folk er autoritetstro og følger de udstukkede retningslinjer til punkt og prikke, men i dk tager man gerne en diskussion med autoriteter, hvis ikke lige det passer i ens kram. Allerede der falder den plan fra hinanden, er man i tvivl kan man jo bare se på alle hamstrings tosserne der samlede sig i hundredemeter lange køer efter de havde fået påbud om netop dette.

To den fordre at man som land har potentielle ressourcer der kan frigives i form af også sundhedspersonale, for det kræver enorme ressource at opspore, opsøge, kontrollere og opfølge på en så omfattende strategi. Så det kræver en uhyre grad af overvågning jeg ikke tror man i vesten bare lige sådan acceptere, eller for den sags skyld kan føre ud i livet.

Der er kun et sted i verden jeg tror den strategi fungere og det er voldsom autoritetstro og stats kontrollerende/overvågende samfund såsom netop Kina, Korea og Japan. Til dels kunne den nok også fungere i visse sydøst asiatiske lande. Men langt de fleste her mangler dog ressourcer til at føre det ud i livet.

The United Way
Singapore, Taiwan og Hong Kong er små bystater og den asiatiske af slagasen, læs voldsomt autoritetstro. Så selvom tanken er fin, så er dansker ikke asiater. Jeg har boet i nævnte region og hvis staten og myndighederne siger noget så følger folk dem hent ud til det absurde.

For i øvrigt var Danmark en af de lande der reagerede hurtigst.. så skal vi ikke lige. Problemet har ligeså meget at gøre med at danskere ikke gider at høre på autoriteter men vælger at lytte til hvad de har lyst til.
Sydkorea har heller ikke mange grænser at lukke. Deres eneste landgrænse er hermetisk lukket i forvejen.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Fagbladet Igeniøren har interviewet Tyra Grove Krause, der er afdelingschef på afdelingen på Infektionsepidemiologi og Forebyggelse på Statens Serum Institut.

Hun vurderer, at der i forhold til mørketallet er mellem 9000 og 90.000 smittede i Danmark i skrivende stund.


- Hvor lang tid har det egentlig taget at udvikle sådan en bil her?
- Et sted imellem 10 minutter og 40 år har vi været om det

https://www.youtube.com/watch?v=kp2q3ih7tkk
Ja antal smittede er svært at sige noget om normalt regner man med at tallet er mellem 5-20 gange så højt som det bekræftede antal.
annonce