Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(042125212608)
Hausser

Den har skabt økonomiske problemer og udfordringer, men en krise er undskyld mig at tage munden for fuld. Der er ikke tale om fundamentale problemer i den økonomiske verden som set i 30´erne, 80´erne og i slut 00´erne.
Skrevet af Slettet(112218201709)
Italienerne og spanierne er sgu nok ligeglad med en evt. økonomisk krise - de oplever deres kære dø helt alene.
Det her billede siger alt:
https://www.google.com/amp/s/www.nbcnews.com/news/amp/ncna1162786
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Steve Highway-61
Nu er amerikanerne jo også længere fremme end danskerne i beskyttelsen af den personlige frihed men alligevel.

https://www.ccn.com/california-governors-stay-at-home-order-is-unconstitutional/

Som en af mine rigtige venner skrev så er Højesteret i Danmark nok mest aftægtsplads for departements drenge der ikke skal have noget klinket.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Black Spider
Yes yes vi er fatsvage, I er de oplyste. Lækkert udgangspunkt for en “debat”.

Det plejer da ellers altid at være dit udgangspunkt, Steve, men det er da fint, at du begynder selv at blive klar over, hvor irriterende det kan være. :-)

Jeg venter i øvrigt stadigvæk på, at du begynder at lave lidt matematik og forklarer, hvordan vi har et sundhedsvæsen om en måned, hvis vi ikke gør nok i forhold til at forsinke spredningen. Uden et sundhedsvæsen kollapser vores samfundsmodel og så er økonomien alligevel lige så stendød, som hvis vi intentionelt lukker den lidt ned i en periode.

Når jeg skriver "nok" ovenfor, så er det intentionelt vagt formuleret. Gør ingenting, gør næsten ingenting, gør noget som ikke er tilstrækkeligt, grundlæggende er der jo ingen forskel på udfaldet i de scenarier, hvilket etablerer en høj grad af ækvivalens i forhold til det scenarie, vi ønsker at forhindre.

Enten gør vi "nok", og så spreder virussen sig så langsomt, at vi kan følge med, eller også gør vi ikke nok, og så spreder virussen sig for hurtigt, og så bliver vi kvast af en eksponentiel vækstkurve. Det er overordnet de to muligheder, der er.

Så hvis du vil agitere for, at du ikke foreslår at gøre "ingenting", men bare "mindre", så vi stadigvæk forhindrer katastrofen men uden samme økonomiske problemer, så er du også nødt til at agitere for, at dit "mindre" ikke er ækvivalent med "ingenting". At det faktisk er "nok".

Hvad er "nok"? Det ved vi umiddelbart ikke. Det kan være, at selv nedlukningen vi har gang i nu ikke er "nok". Men siden du ved, at opgaven kan klares med mindre end hvad vi gør, så må du jo også vide hvad "nok" er.

Nej, jeg forventer reelt ikke noget fra din side, ud over selvfølgelig lidt tom retorik og nogle halvhjertede referencer til andre, der heller ikke besvarer spørgsmålene.

Mne lidt apropos den tomme retorik, så havde jeg faktisk lidt af en identitetskrise som studerende samt efter jeg bestod, fordi jeg ikke havde et godt svar når folk spurgte mig, hvad jeg kunne. "Hvad gør sådan en som dig?", ville de spørge. Jeg havde ikke andet end noget ævle-bævle om processer og optimering og analyser og andet djøfsk mundlort. Jeg havde intet af substans. Det går bedre nu, efter nogle år med et konkret arbejde, men det slår mig, hvor indholdsløs man kan blive, hvis man går hele tilværelsen uden nogensinde at være andet end en ævle-bævle-dispenser.

Når nogen spørger dig, hvad du kan, hvad svarer du så? Er der en ævle-bævle fri variant, der ikke bare er et suk og en ukomfortabel stilhed?
Skrevet af Geddar , moderator
@Zanetti

Krisen lurer nu lige rundt om hjørnet. Vi har kun set toppen af isbjerget hvad angår fyringer og konkurser, ligesom der er store markeder hvor vi endnu er tidligt i udviklingen af Corona. Efterspørgselschokket er allerede ved at koste dyrt i langt størstedelen af detailhandlen, ligesom i hotel- og restaurationsbranchen. Der går ikke lang tid før vi taler om en egentlig økonomisk krise.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Slettet(412118201009)
Så har lufthavnen, her d 22.marts, fundet ud af at det dér med gruppekram, og kys ikke er helt godt.
De rider åbenbart ikke samme dag som de sadler i den branche.

En repræsentant for etaten lod forstå at man vil opleve »betjente med megafoner, selvom det kan virke voldsomt!!!«

Har lige handlet i det lokale supermarked.
Gulvet var plastret til med HOLD AFSTAND-skilte. Folk stod med en distance på cirka 20 cm.
FREM for alt
Skrevet af Black Spider
Nu er amerikanerne jo også længere fremme end danskerne i beskyttelsen af den personlige frihed men alligevel.

https://www.ccn.com/california-governors-stay-at-home-order-is-unconstitutional/

Som en af mine rigtige venner skrev så er Højesteret i Danmark nok mest aftægtsplads for departements drenge der ikke skal have noget klinket.

Lidt problemer som altid, når du begynder at pludre uden at besvære dig med at undersøge dine kilder først.

Hvem har faktisk skrevet det blog-indlæg?

https://www.ccn.com/author/wesley-messamore/

Markets Contributor for CCN living in Nashville, Tennessee. Bachelor of Business Administration from Belmont University in 2009 (majored in Entrepreneurship). Organized Senator Rand Paul´s first and second online fundraisers in 2009. Correctly predicted the bitcoin bull market of 2019. Roving editor for the Independent Voter Network since 2013. Email me | Follow Me on Twitter (followed by: fmr Rep. Ron Paul (R-TX), Sen. Rand Paul (R-KY), fmr NM Gov. Gary Johnson, and Rep. Thomas Massie (R-KY))

Okay, så det er skrevet af en HA´er med speciale i entrepreneurskab. Oven i det er han så en af de der sørgelige Ron Paul-tilbedende libertarianer-tosser, der grundlæggende tror, at anarko-kapitalisme er en gangbar ide.

Er det nogen overraskelse, at han mener, at et regeringsindgreb er forfatningsstridigt? Nej, åbenlyst ikke. Sådan er libertarianere. Sådan er Ron Paul og hans disciple. De er også imod våbenregistrering, våbenbegrænsninger af enhver art, regler imod forurening, og vaccine-tvang. Og beskatning, nu vi er ved det.

Er der nogen reel kilde på hvorfor det faktisk er forfatningsstridigt? Her tænker jeg en konkret dom fra højesteret, der åbent etablerer, at i tilfælde af dødelige virusudbrud, som er ude af kontrol, så har guvernører stadigvæk ikke retten til at reducere forsamlingsfriheden? Nej, det har vi ikke.

Hvad vi i stedet har, er et post-gymnasialt essay på hvad en ikke-jurist tænker må være den korrekte tolkning af forfatningsret, baseret på den fuldstændigt absurde præmis, at når der kun er 870 kendte tilfælde af covid-19, så er der kun 870 faktiske tilfælde, uagtet at der specielt i USA er et enormt mørketal samt at smittekurven umiddelbart er eksponentiel.

Det er ikke skide godt, Steve. Men du er selvfølgelig ligeglad med detaljerne. Det "lyder" godt, ikke også? Og det er jo det vigtigste.
Skrevet af hjst
@Dopermann

Godt indlæg/opråb ! - og rart at "se" dig andre "steder" end det "sædvanlige"!

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Slettet(412118201009)
Hausser

Så længe billedet er under forværring, er det nyttesløst, og uansvarligt, at så meget som at tænke i »lempelser.«
FREM for alt
Skrevet af Slettet(320937202705)
Cuba har nu ok styr på gennemsnitsalderen selvom det er et relativt fattigt land. Så hvorfor vil en økonomisk recession nødvendigvis komme til at koste liv herhjemme? Det må da tildels være et prioriteringsspørgsmal.
Skrevet af Slettet(202352200106)
Hvis man frygter, at der kommer til at mangle respiratorer på hospitalerne, hvorfor frygter man så ikke for at mangle den mest essentielle respirator af dem alle - Økonomi!

Det kan godt være, at Mette F og socialismen er så fantastisk i disse dage, fordi de kan finde det mest simple værktøj frem og lukke hele butikken. Det er sgu alt for nemt. Og helt ærlig, kræves der dokumentation på hvorfor, at en økonomisk krise er dårlig for denne situation?

Og jo, syge mennesker koster penge. Også for økonomien, men hvad fanden er forskellen på at være syg og ikke kunne gå på arbejde kontra at være rask og ikke kunne gå på arbjede? Disse 2 ting udligner hinanden, så jeg har svært ved at følge argumentet.

Lige nu diskuterer vi 2 løsninger. Man kan lukke butikken eller åbne alt op igen. Vi skal måske finde et løsning mellem de 2 på et tidspunkt. Vi holder alt lukket nu, fordi vi kan, men når vi ikke kan, så skal lokummet nok begynde at brænde.

Mit forslag er, at man må lave en risikovurdering på, hvem der er udsat og hvem der ikke er. Hvem kan gå på arbejde og hvem kan ikke. Jeg siger ikke, at folk skal vælte ud på arbejdspladserne, men man må i tæt samarbejde med virksomhederne kunne finde ud af, hvor stor en besætning man kan holde, så man ikke risikere at øge presset på hospitalerne.

Og det er absoulut ikke min plan med 2 facitstreger under, men det kunne være en idé at starte med at finde ud af, hvordan man kan kickstarte erhvervslivet igen.

"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Kaffe
Hvis man frygter, at der kommer til at mangle respiratorer på hospitalerne, hvorfor frygter man så ikke for at mangle den mest essentielle respirator af dem alle - Økonomi!


Okay, wow! Ved du, hvem der også betragtede samfundet som en organisme?

Jeg hjælper lidt: Det starter med A og slutter med dolf Hitler.

Hvem er totalitær nu???
Niddets arkivar
Skrevet af Kaffe
Og jo, syge mennesker koster penge. Også for økonomien


Nu twister du den altså.
Niddets arkivar
Skrevet af Slettet(202352200106)
Haha, er det så nu, hvor vi siger, at du har tabt debatten, fordi du hiver Nazi-kortet frem?
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Redondo

"Mit forslag er, at man må lave en risikovurdering på, hvem der er udsat og hvem der ikke er. Hvem kan gå på arbejde og hvem kan ikke. Jeg siger ikke, at folk skal vælte ud på arbejdspladserne, men man må i tæt samarbejde med virksomhederne kunne finde ud af, hvor stor en besætning man kan holde, så man ikke risikere at øge presset på hospitalerne."

Det er vel nogenlunde også det man gør vil jeg tro. Der har været nogle artikler i omløb om hvordan man tager næste skridt når kurven er knækket. Det vigtigste er at sundhedsvæsenet ikke bliver overbelastet, da det vil kræve langt flere menneskeliv, og dermed virkelig fucke med cost/benefit menneskeliv/samfundsøkonomi kalkulen.

Jeg går så også ud fra embedsmændene render rundt og regner på den slags selvom jeg er sikker på den slags aldrig kommer ud i offentligheden.

Jeg forestiller mig næste skridt er at lave en mere selektiv isolationspolitik efter alder og alvorlige sygdomme, så vi andre kan rende rundt og smitte hinanden til vi er immune.
Skrevet af Hausser
kimTell


Så længe billedet er under forværring, er det nyttesløst, og uansvarligt, at så meget som at tænke i »lempelser.«


Jeg er med på at man ikke åbner op nu, men findes der er plan og det håber jeg ved gud der gør, så må der være nogle kriterier som betyder at man kan lempe på reglerne engang.

Skal man skabe noget håb for virksomhederne og menigmand, så giver det så meget mening at få meldt ud hvad der skal til før vi ser lys for enden af tunnelen.

Er der intet perspektiv, tvinger du de fleste virksomheder til at justere forretningen straks.
Skrevet af Hausser
Black Spider

Din tilgang er dommedagsagtig så den gør noget.


Jeg venter i øvrigt stadigvæk på, at du begynder at lave lidt matematik og forklarer, hvordan vi har et sundhedsvæsen om en måned, hvis vi ikke gør nok i forhold til at forsinke spredningen. Uden et sundhedsvæsen kollapser vores samfundsmodel og så er økonomien alligevel lige så stendød, som hvis vi intentionelt lukker den lidt ned i en periode.


Kan du ikke lige redegøre for hvorfor vi ikke skulle have et sundhedsvæsen efter en voldsom Corona-udbrud? Det vil da blive udfordret, men hvorfor står vi tilbage uden et sundhedsvæsen? Kan du ikke redegøre for det og hvilke kilder støtter du dig evt. på ad?

Du ved ikke om det vi gør er "nok", ergo kan du da heller ikke vide om vi kan gøre mindre om der stadig ville være "nok"?
Skrevet af Hausser
jensmoch

Du bliver ved med at konstatere at den økonomiske krise kommer til at tage mange liv, Hausser, så er det ikke på tide du snart smider noget evidens på bordet?

Find os nogle kilder der har analyseret økonomisk op/nedgang kontra dødelighed og helbred i befolkningen.


Mener du ikke er der sammenhæng mellem velstand og dødelighed? Behøver du en statistik på det, really?

Hvad tror du det betyder i USA med 20 millioner nye ledige, uden et socialt eller sundhedsmæssigt sikkerhedsnet?

Og herhjemme er vi vel også enige om at ressoucer = penge i hospitalsvæsenet? Hvad tror du de kommende, massive besparelser kommer til at koste? Du er vel klar over at det bliver konsekvensen når gulvtæppet er blevet trukket den betalende del.
Skrevet af Hausser
Zanetti4ever

At omtale det som økonomiske "problemer", er virkelighedsfjernt så det gør noget!

Vi står overfor en massiv krise og, afhængigt af hvor længe den vare, kan risikere at skulle måles op imod depressions-årene.

Danmark har ikke råd til en langvarig nedlukning og da specielt ikke med et verdensmarked i ruiner!! Folk må fandme forstå hvad vi står overfor..
Skrevet af Bosse1983
Ja, det ville være fint med den statistik. Hvad er Danmarks velstandsniveau efter nedlukningen, hvad var den før og hvad er mellemregningen med øget dødelighed?

Sæt igang, Hausser.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
annonce
0