Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Mercenary
Haha, Kaffe, du har helt ret. Men du slår mig samtidig også som en, der selv har været et ufatteligt irriterende barn.
Lose all to save a little
Skrevet af Suaráz
https://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/25/financial-crisis-caused-500000-extra-cancer-death-according-to-l/amp/

Udover det er det jo ikke kun målbare dødsfald, der er konsekvensen, men i høj grad også nedsat livskvalitet, og f.eks. færre penge til klimaet, uddannelse og arbejdsløse. Det er hamrende svært at overføre en finansiel krise til dødsfald, da de dødelige konsekvenser ligger mange led ude, men det er naivt at tro, at man i et samfund, der er baseret på penge, ikke bliver meget hårdt ramt af så stort et økonomisk tab.

Mit eget forslag: Åbn samfundet op senest efter påskeferien, og bed alle gamle og svækkede om at blive inde eller være meget forsigtige. Så har man givet sundhedssystemet en fair chance, og så må vi håbe at mange bliver immune og at de svækkede kan passe på sig selv. Og ellers må det være et vilkår, at en ret dødelig sygdom er en del af vores sæsonsygdomme, indtil der er en vaccine.
Skrevet af CPH-Hotspur
Det ser ud til, at Telegraph-artiklen kræver en bruger, men det ser ud til at det er måske og på globalt plan, at den forårsagede det.

Hvad er normalt årsagen til, at antallet af kræftdødsfald stiger i verden? At folk levere længere og længere.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Hausser
Doperman

Der er lavet undersøgelser af depressionen i trediverne, publiceret i tidsskriftet ´Proceedings of the National Academy of Science´ der kiggede på folkesundheden under de værste kriseår i USA 1930-1933.


Tror du den kan bruges til at sammenligne 2020 med?

En tid hvor junk er billiger end grøntsager?

Prøv evt. at kigge på levstandarden hos de økonomisk udfordrede i USA i dag?
Skrevet af Geddar , moderator
At blande generel sammenhæng mellem levestandard ind i en argumentation for en sammenhæng mellem økonomisk krise og dødsfald er grænsende til Erasmus Montanus.

@Zanetti

Jo, vi kan da sikkert godt blive enige om at det først skal stemples som krise, når indikationerne har manifesteret sig i højere grad. Jeg ser dog ind i noget der ser overordentligt dystert ud for detailhandel de kommende år. Og der har været lignende beretninger for hotel- og restaurationsbranchen. Som sagt tror jeg ikke der går lang tid før man reelt snakker krise.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Slettet(431314201412)
Suarez:

Mit eget forslag: Åbn samfundet op senest efter påskeferien, og bed alle gamle og svækkede om at blive inde eller være meget forsigtige. Så har man givet sundhedssystemet en fair chance, og så må vi håbe at mange bliver immune og at de svækkede kan passe på sig selv. Og ellers må det være et vilkår, at en ret dødelig sygdom er en del af vores sæsonsygdomme, indtil der er en vaccine.


Hvem skal så passe de gamle og svage mens de ikke må komme ud?

Jeg synes du skal tage en italiensk ordbog med til Italien og prøve og overbevise dem om de bare skal acceptere det er en del af sæsonen. Og så kan du tage alle andre lande derefter. Virus ser ikke helt ud til at have fattet vores koncept med grænser.
Skrevet af Hausser
Zanetti4ever

Men vi kan vel blive enige om at der er ikke er en økonomisk krise nu, at det måske kan udvikle sig, såfremt restriktionerne står på i måneder, er grundlæggende noget helt andet. Men indtil det rent faktisk kan konstateres, at vi har en igennem objektive tal, skulle vi så ikke undlade at kaste rundt med sådanne bombastiske udtalelser.


Så økonomernes tal, eksplosionen i ledighed efter blot 2 uger med Corona og de styrtblødende børser er altså ikke bevis nok for dig?

Hvad tror du der sker d. 31/3 og med endnu hårdere kraft d. 30/4?


Igen bliver den aldrig så dyb da en "krise" jo ikke skyldtes grundlæggende problemer i det økonomiske system som var tilfældet i forgående kriser. Så jeg er ekstrem forbeholdene overfor hvor dyb og hvor længe en sådan krise bliver.


De kan blive værre, forbi vi står handlingslammet af frygt for Corona og nye bølger af den. Frygt er den katalysator at have i en økonomi.

Investeringniveauet vil være på et minimum da ingen har råd til at investere, for igen at blive lukket ned pga. en nu bølge.

Turisme-erhvervet er smadret for en lang periode, for ingen tør rejse pga. næste Coronoa-bølge. Lande som f.eks. Grækenland, Thailand, Tyrkiet m.fl., som er hårdt afhængige af turisme, går en mørk tid i møde.

Vi står allerede i en gigantisk økonomisk krise.
Skrevet af jensmoch
How the next recession could save lives
Death rates have dropped during past economic downturns, even as many health trends have worsened. Researchers are scrambling to decipher lessons before the next big recession

"Even numbers from the global financial crisis of the late 2000s follow suit. José Tapia Granados, a health economist at Drexel University in Philadelphia, Pennsylvania, has calculated that death rates in Europe dropped faster during this downturn, known as the Great Recession, than before the crisis hit3. The trend held even in his birth country of Spain4, where unemployment topped 20%.

“Everyone was expecting a strong increase in mortality. Again, it was the opposite,” he says. Now he calls the link between recessions and lowered death rates, “almost as strong as the evidence that cigarette smoking is bad for health”."

https://www.nature.com/articles/d41586-019-00210-0
Skrevet af Geddar , moderator
At ingen skulle have råd til at investere er noget vrøvl. Endvidere er der fortsat billigt at finansiere investeringerne. Og mens der er sektorer der er overordentligt hårdt ramt er der flere sektorer der ikke mærker det lige så meget. Mens der vil være en stigning fra en virkeligt lav arbejdsløshed vil der stadig være en masse forbrugere tilbage indenfor et par måneder.

Det bliver utvivlsomt en hård periode, men ro på med dommedagsprofetierne.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Slettet(431314201412)
Sluder Hauser. Det her får ikke folk til at holde op med og bruge penge. Tværtimod. Når samfundet åbner igen går folk amok med de penge de ikke har kunnet bruge til andet end mad. De fleste får jo samme løn som før, men kan ikke bruge dem.

Det her er ikke en økonomisk krise. Det er en forsinkelse af forbrug og tåler slet ikke sammenligning med finanskrise som kommer af et sygt samfund. Det her er ikke et sygt samfund.

Det er en alvorlig situation for øknoomien. Men ikke som under finanskrisen. Slet ikke. Vi står ikke handlingslammet når coronaen er slået ned. Og vi holder ikke op med og rejse og bruge penge og invistere. Tværtimod.
Skrevet af Dopermann
@Hausser

Holdet bag den undersøgelse kiggede på 26 EU-lande i perioden 1970-2007. Ifølge undersøgelsen var der et fald i antal dødsfald som følge af trafikulykker og en stigning i antal drab under økonomiske nedgangstider.

Så, ja det er jeg ret overbevist om, der er intet belæg for, at dødeligheden vil stige i økonomisk nedgangstid.

Det tog mig ca. 5 sekunder, at finde den artikel, så i stedet for, at du sidder herinde og skriver dine udokumenteret postulater, så brug lidt tid på, at finde noget, det kan understøtte din argumentation, så vi kan få en seriøs debat herinde.
AFC ABOVE ALL FC Barcelona Juventus Ajax Sympatiserer med: BM, Dortmund, Napoli, Benfica, Leeds og The Crazy Gang
Skrevet af Hausser
madamskrald

Det er skægt at du bruger ordet diciple, når vi tillader os at have vores egen holdning til at man, måske, kunne komme igennem Coronoa krisen uden at smadre landets økonomi.

Vi er da de eneste som ikke har kastet efter kritikløst i hænderne på generalerne lægerne.


Mangler vi fortsat et konkret bud på et lempeligere alternativ til regeringens (og det samlede folketings) corona-pakke - samt velargumenteret-/dokumenteret grundlag for, at det skulle være billigere (alt inklusiv)


Siger det ikke sig selv, at jo mere du lukker ned, jo dyrere er det for den private sektor? Det burde det..

Det virker jo til at være lykkedes i nogen lande at komme igennem Corona, uden at lukke hele landet ned. Måske skulle man kigge i den retning?

Men ellers er jeg mest på at man må isolere de udsatte, geare op på sundhedspersonalet, selvfølgelig tage forholdsregler omkring hygiejne i en periode, og så komme igennem bedst muligt, uden at lukke samfundet ned.

Tror reelt også det må blive løsningen ved bølge 2, hvis vi ikke har en vaccine. Regeringen vil finde ud af de kommende måneder, at en nedlukning ikke er et alternativ.
Skrevet af Dopermann
@jensmoch

Den artikel har jeg også læst.
AFC ABOVE ALL FC Barcelona Juventus Ajax Sympatiserer med: BM, Dortmund, Napoli, Benfica, Leeds og The Crazy Gang
Skrevet af jensmoch
@Dopermann

Jeg lagde den herinde i går aftes, men det virker ikke til at ret mange læste den. Så nu prøver vi igen.
Skrevet af Hausser
Geddar

Tror du da Bestseller sætter turbo på deres 300 meter skyskraber i Brande?

Tja, ved ikke hvilken branche du er i, men hvis de fleste virksomheder slår et kæmpe hul her i 2. kvartal og reelt ikke har muligheder for at få fyldt noget i ordrebøgerne til 3. kvartal, ja så kommer det til at gå stille for sig resten af år, det vil jeg love dig.

Er selv i en relativ stor koncern som har meldt 100% stop for alle ny-investeringer og benhård kontrol med cashflow. Den samme melding, og måske en fyringsbølge, kommer du til at se i de fleste virksomheder som bliver ramt i den kommende tid.

Er klar over at Nemlig selvfølglig ikke er så påvirket, men hovedparten bliver det.

Skrevet af Poor Scouser Tommy
Der er gang i blomstersalget, har en kammerat fortalt mig.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Slettet(112218201709)
Der er gang i blomstersalget, har en kammerat fortalt mig.


Usmagelig kommentar.
Du er nok heldig, at du ikke har nogle kære, som er i risiko-zonen.
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Hausser
rangers94

Kagen er blevet mindre, uanset hvordan du vender og drejer det. Hvor meget mindre kommer jo an på nedlukningen, men USA vurderer f.eks. at alene 2. kvartal kommer til at koste 6% af BNP.

Produktivitets tabet er jo allerede en virkelighed og det bliver kun større.

Og det er vanvittigt at man ikke vil indse at det her er en kæmpe økonomisk krise vi er på vej ind i. Går ikke ud fra du arbejde i det private sektor?

Så du tallet for arbejdsløse i sidste uge?

Og ferierejser vil stort være et overstået kapital for i år hvis vi ikke lynhurtigt får styr på Corona. Folk tør ikke rejse og selv hvis de turde, så skal de lige kunne finde et flyselskab som stadig flyver.
Skrevet af Hausser
Poor Scouser Tommy

Der er gang i blomstersalget, har en kammerat fortalt mig.


Faktisk ikke. Den branche står vist til at tabe 800 millioner nu her.
Skrevet af Slettet(112218201709)
Syret at se billeder fra Times Square i New York - hvis man har været der, så ved man, hvor mange mennesker, der plejer at være lige der.
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
annonce
0