Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
Ikke-en-bot

Inddæmningsstrategi, så afbødningsstrategi og nu inddæmningsstrategi igen.

Vi gav aldrig vores tropperne i skyttegravene nogen chance da stormen kom, da vi desværre havde glemt at indkøbe patroner til dem.

Resultatet er nu en rådvild ledelse og en massakreret økonomi, men sådan er der jo så meget..

De 100.000 tests du nævner var forresten ikke godkendte herhjemme.


De kræver en validering som kan laves på få dage
Skrevet af Black Spider
@ Hausser

Tak for svaret tidligere. Jeg vender tilbage, når jeg er færdig med arbejdet. Men lige en hurtig bemærkning.

Det er ikke for sjov at vi snakker om den største eksplosion i arbejdsløshed siden 30erne, hvor hele brancher står til totalt at kollapse og det største fald i BNP siden krigen.

Det er åbenlyst ikke specielt sjovt, nej. Hvorfor tror du, at stort set samtlige regeringer bortset fra Sverige alligevel griber til noget så drastisk, frem for at vælge billigere løsninger?

Måske fordi de har set prognoserne, talt med eksperterne, og efterhånden er de ved at være ret bange for ikke at gøre nok mens tid er?
Skrevet af Steve Highway-61
Peanut,

Problemet er at det er vi jo til daglig, se blot med influenzaen som ingen gør noget ved.

Problemet er nu hvor svesken er på disken og der skal tales om tingene, hvor vi tidligere lukkede øjnene. Så er det da ubehageligt men folk må altså prøve at lade være med at være så fandens gode. Godhed er shit. Trier said it.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Sofatræner
@Steve-Highway

De fleste der har fulgt tråden her, kan vist godt gennemskue, at det ikke er Mette F´s kompetencer eller integritet der er problemet for dig. Skriv nu bare hvad du mener. Altså det er godt nok 2020, men jeg er sikker på, at der er masser af andre usikre mænd, der ikke kan snuppe at magtfulde kvinder skal fortælle dem hvad de skal og ikke skal gøre. Donald Trump har skabt en politisk karriere på netop det.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@hausser,

"Resultatet er nu en rådvild ledelse og en massakreret økonomi, men sådan er der jo så meget"

Så du mener man med det utilstrækkelige beredskab man havde, kunne ha undgået afbødningsstrategien? OK. Er som sagt skeptisk. Men det er ikke der vi er nu.
Skrevet af Steve Highway-61
Sofatræner, som jeg skrev tror jeg ikke en borgerlig regering havde gjort det samme. Det skyldes navnlig et andet syn på nødvendigheden af at beskytte markedet.


At blå blok så ikke excellerer i kastrerede mænd er en biting.

All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Slettet(531502201604)
Mon ikke omskolingen af f.eks pædagoger til SoSu´er også bunder i at man potentielt kommer til at mangle SoSu´er grundet sygdom i faget, og at en del af de der i dag arbejder i plejefaget, er sundgedsfagligt uddannede og derfor potentielt skal bruges i vores hospitalsreserve.


Meget enig men det skyldes jo også at mange offentlige ansatte ikke kan arbejde hjemmefra - de har ingen hjemmearbejdsplads - så det er jo lidt vildt at de får fuld løn, når de reelt ikke kan arbejde hjemmefra.

Hvorfor nævne dræbte af influenza ?? Ingen ved jo hvor belastet sundhedssystemet vil blive af corona - men de kan jo åbenbart klare 1.700 dødsfald samt dertil indlæggelser - men man kunne jo bede de svage, syge og ældre blive hjemme - sidst jeg var i Føtex havde specielt de ældre svært ved at holde afstand - men at lukke samfundet i mere end de 4 uger, tror jeg ikke på at vi har råd til - så mon ikke de lukker op der - uanset at en corona sæson eller influenza sæson varer 4 måneder - så længe kan de ikke holde samfundet lukket uden alt for store konsekvenser.
Skrevet af Slettet(202352200106)
Det er lidt sjovt, at man paa den ene side mener, at man ikke kan udtale sig om en virus, fordi det i saa fald vil vaere paa et usikkert grundlag. Gaar man herind paa bold.dk, saa er der mange, som udtaler sig om eksponentiel udvikling, prognoser og overbelastning af kapacitet. Det virker lidt modstridende, men det kommer ogsaa fra flere brugere samtidig.

Naturligvis er man ikke en idiot, spasser, tungnem eller nazist, fordi man stiller sig kritisk over for VAESENTLIGE indgreb i den personlige frihed. Og det er ikke fordi, at man vil vaere paa tvaers. Det er helt naturligt at vaere kritisk i et demokrati og ikke agere som en drone. I saa fald vil det vaere meget nemt at skulle sidde i regering.

Er der mange, som finder hastelovgivningen for uacceptabel? Naeppe. Til gengaeld saa virker det sgu maerkeligt, at regeringen haster graenselukning og indgreb i forsamlingsfriheden, naar deres egen eksperter ikke en gang har godkendt indgrebene. Med andre ord saa kunne det sgu vaere rart, hvis man vil fremlaegge grundlaget for disse beslutninger. Det vil da vaere det bedste. At skabe tillid til borgerne. I saa fald vil det ogsaa vaere nemmere at overholde og respektere lovgivningen.

Ingen klager nu, men naar lokummet braender saa skal der nok komme forspoergsler fra erhvervslivet og i det hele taget fra borgerne.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af D.B.R. ©
@ Villafan

så det er da ikke grebet ud fra den blå luft.

Nej, men der er nu et stykke vej op til, at alle offentlige ansatte er sendt hjem med fuld løn uden at skulle arbejde.

Mange af fx de administrative medarbejdere arbejder hjemmefra.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af Geddar , moderator
@Redondo

"Det er lidt sjovt, at man paa den ene side mener, at man ikke kan udtale sig om en virus, fordi det i saa fald vil vaere paa et usikkert grundlag. Gaar man herind paa bold.dk, saa er der mange, som udtaler sig om eksponentiel udvikling, prognoser og overbelastning af kapacitet. Det virker lidt modstridende, men det kommer ogsaa fra flere brugere samtidig."

Den er da forhåbentligt ikke rettet mod dét jeg skriver til Hausser?
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Sofatræner
Hvad betyder det overhovedet, at beskytte markedet? Og i hvilke lande har man gjort det? I UK har de haft en lidt løsere tilgang indtil igår, hvor de så måtte gå all-in, og nu har strengere krav end vi har herhjemme.

Selvfølgelig er der flere ting der kunne være håndteret bedre. Navnlig tidspunktet man reagerede på, og hvor hurtigt man havde reageret på faren i Kina. Som skrevet var jeg dernede indtil start-Februar, og det var først efter jeg kom hjem, at de danske myndigheder begyndte at gøre hele Kina rødt (som rejsemål), og stadigvæk fortsatte danske aktiviteter i Kina. UK og Frankrig var omvendt hurtige på den front, og hev alt ikke-væsentligt diplomatpersonale hjem allerede i begyndelsen af Februar. Men jeg synes stadig det er underligt at sætte en finger på det arbejde der er gjort her i Marts, især når man ser hvor ramt andre lande derude er.

Jeg har læst en række analyser her til morgen, hvor en af gengangerne er, at Danmark (og andre lande) overreagerer og skulle ´bare´ have gjort som de dele af Kina der ikke var lukket ned. Folk overser bare det faktum, at kineserne var hunderædde for Covid-19, og holdt sig i den grad selvisoleret. Jeg var i en by med +20 millioner indbyggere. Det var ret syret at gå rundt i en by på størrelse med New York, og føle man er Palle alene i verden. Sådan er vi jo ikke rigtigt i DK. Selv med restriktioner fløj folk jo ned på barer, cafeer osv. så snart muligheden var der.
Skrevet af Sofatræner
@redondo69

Med andre ord saa kunne det sgu vaere rart, hvis man vil fremlaegge grundlaget for disse beslutninger


Undskyld, men er det ikke rimelig åbenlyst? Vi skal undgå at smitten spreder sig, og vurderingen er så, at det gør man nemmest ved at folk holder afstand, og ikke forsamles i større mængder. Det er vel ikke så svært at gennemskue selve grundlaget.
Skrevet af Dopermann
@Redondo69

Det er helt naturligt at vaere kritisk i et demokrati og ikke agere som en drone. I saa fald vil det vaere meget nemt at skulle sidde i regering.

Er der mange, som finder hastelovgivningen for uacceptabel? Naeppe. Til gengaeld saa virker det sgu maerkeligt, at regeringen haster graenselukning og indgreb i forsamlingsfriheden, naar deres egen eksperter ikke en gang har godkendt indgrebene. Med andre ord saa kunne det sgu vaere rart, hvis man vil fremlaegge grundlaget for disse beslutninger. Det vil da vaere det bedste. At skabe tillid til borgerne. I saa fald vil det ogsaa vaere nemmere at overholde og respektere lovgivningen.


Præcis, det er i samfundets interesse, at vi åbent kan diskutere, om de beslutninger, der er blevet truffet, var de rigtige – blandt andet set i lyset af de erfaringer, vi løbende gør os. En sådan diskussion kan gøre os klogere, skabe et grundlag for at justere kursen og potentielt redde menneskeliv eller undgå unødig økonomisk hårde tider for et stort antal borgere.
AFC ABOVE ALL FC Barcelona Juventus Ajax Sympatiserer med: BM, Dortmund, Napoli, Benfica, Leeds og The Crazy Gang
Skrevet af Slettet(562140202803)
Mette F. har jo også sagt, hvor længe der vil være lukket i butikken.

"Så længe det er nødvendigt".

Dvs. når man har styr på smitten.
Skrevet af Hausser
Ikke-en-bot

Det er svært at sætte tal på hvad jeg vil give at liv for at redde 10% af BNP.

Men 20% af BNP nå ligge på den absolutte smertegrænse for hvad vi som velfærdssamfund kan absorbere og så kommer det jo til at koste massive besparelser og dermed også menneskeliv i den ende, uanset om man vil erkende det eller ej.

Mette Frederiksen har jo allerede nævnt det, vi kan ikke forvente det samme af sundhedssystemet efterfølgende, da det ikke vil ligne sig selv igen.

Vi har vi jo haft en historisk rolig influenza sæson med 300 døde. Men om det havde været 1600 er det jo stadig tab vi kan acceptere. Det samme med de op mod 5000 der dør af lungebetændelse.

Jeg mener ikke der er nogen grund til at gamble med vores fælles fremtid.

Hvad tror du løsningen på bølge 2 bliver?
Skrevet af peanuts
Steve@

men vi gør jo noget ved influenza, vi har diverse vacciner, nogle år rammes der forkert i forhold til den type influenza der rammer DK.

Influenza er så en sygdom vi kender og den kommer hvert år, vi ved hvordan den spredes og i nogenlunde runde tal hvor mange der indlægges over en sæson.

Vi mangler viden om Covid 19, og Steve er du klar til at lade et ukendt antal mennesker i DK dø, personer som i sidste ende ville have overlevet blot for at passe på økonomien ??, kommer først på igen kl. 24, da jeg skal passe de udsatte og de Covid 19 patienter som er i karantæne på de akut pladser vi har oprettet
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Skrevet af Sofatræner
@Hausser

Du er med på, at BNP ´bare´ er det, vi som land producerer på et enkelt år? Det er jo ikke vores samlede rigdom der bliver cuttet med 20%. Beklager hvis det lyder lidt talen-ned-til, men jeg oplever ofte at folk ikke er helt skarpe på hvad BNP faktisk er, selvom det er noget man ofte støder på.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@villafan

Hvorfor nævne dræbte af influenza ?? Ingen ved jo hvor belastet sundhedssystemet vil blive af corona - men de kan jo åbenbart klare 1.700 dødsfald samt dertil indlæggelser - men man kunne jo bede de svage, syge og ældre blive hjemme - sidst jeg var i Føtex havde specielt de ældre svært ved at holde afstand - men at lukke samfundet i mere end de 4 uger, tror jeg ikke på at vi har råd til - så mon ikke de lukker op der - uanset at en corona sæson eller influenza sæson varer 4 måneder - så længe kan de ikke holde samfundet lukket uden alt for store konsekvenser.


Sæt punktum. For guds skyld. Jeg har virkelig svært ved at læse dit indlæg, så undskyld hvis jeg rammer forbi.

Angående influenza, så ved jeg meget lidt om hvordan sygdommen påvirker de udsatte. Men jeg mindes ikke der har været noget fremme om at vi ikke har haft respiratorpladser nok til dem alle sammen. Måske fordi hoveddelen er uundgåelige dødsfald af ældre på plejehjem der simpelthen bare ikke kan klare de høje temperaturer. Hvis det vitterligt har været sådan, at man har overbelastet sundhedsvæsenet, fordi man ikke var forberedt på influenza, så skal jeg famdne love dig for at jeg mener man har gjort alt for lidt. Så jeg vil på ingen måde acceptere en relativisering ad den vej.

Jeg mindes heller ikke at ha´ hørt noget om at 20% af folk med influenza kræver indlæggelse, som det har været fremme med Corona, som gør at lægerne står med et valg mellem at lade en ung og en gammel dø - som det sker i Italien.

Derudover, så beder man allerede syge og svage blive hjemme. Har selv en svigermor der er buret inde i øjeblikket. Det er selvfølgelig frivilligt, da vi er i DK. Men sådan er anbefalingen altså. Men, som også black spider har været inde på, så vil sundhedssystemet stadig blive belastet hvis man kun burer de svage og gamle inde. Og man vil dermed stå i samme situation hvor man har at gøre med tabte menneskeliv, som man havde kunnet redde, hvis man havde ført en strammere afbødningspolitik.
Skrevet af Hausser
Ikke-en-bot

Så du mener man med det utilstrækkelige beredskab man havde, kunne ha undgået afbødningsstrategien? OK. Er som sagt skeptisk. Men det er ikke der vi er nu


Man kunne jo have forberedt sig så man ikke skulle bede danskerne om nytårbriller når man rammer 25 patienter?

Tror du ikke det havde været bedre at køre en ren inddæmningsstrategi fra start og fortsat kursen, såfremt man havde skaffet sig nok testudstyr?

Det nye kurs-skifte hersker der desværre også usikkerhed omkring og kan se at partierne nu begynder at hakke på hinanden,,
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Hausser,

Vi har vi jo haft en historisk rolig influenza sæson med 300 døde. Men om det havde været 1600 er det jo stadig tab vi kan acceptere. Det samme med de op mod 5000 der dør af lungebetændelse.


Og folk dør af alderdom. Man kan ikke bare pege på det faktum at folk dør, som en retfærdiggørelse for ikke at redde mennesker der kunne reddes. Det er så vigtigt at fokusere på at det vi taler om, er ikke om folk dør. Det er om unødvendigt mange dør, fordi vi ikke har senge, maskiner, og mennesker nok til at behandle dem.

Hvad tror du løsningen på bølge 2 bliver?


At man har oprettet et beredskab der kan håndtere den mere proaktivt. Nu ved vi den kommer, så tests og isolering. Det man skulle ha´ gjort til at begynde med, hvis man havde været forberedt. Jeg tror man kommer til at lære meget af det her.


Tror du ikke det havde været bedre at køre en ren inddæmningsstrategi fra start og fortsat kursen, såfremt man havde skaffet sig nok testudstyr?


Men man kørte inddæmningsstrategi fra start. Jeg følger dig ikke lige.
annonce
0