Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(531502201604)
Du kan godt selv se det, ikke? Manden ved sikkert noget om vira, men åbenbart ikke noget om matematik. 0.3% (som er hans laveste interval) er 3 gange højere. 2% er 20 gange højere. Det er ikke et sammenligneligt niveau. Men jeg glæder mig da til, at jeg skal forhandle løn næste gang, og vil forlange en løn på sammenligneligt niveau. Umiddelbart tænker jeg at starte blødt ud, og bede om 7 gange mere i løn. Måske vi så kan mødes et rimeligt sted, som kun er 3-4 gange min nuværende løn.


Du startede så med at skrive 20-25 gange - det er det jo slet ikke. Prøv at kommentere på det så ?????????

Og igen - mange bliver slet ikke registeret og testet - derfor er dødligheden jo langt lavere.
Skrevet af Black Spider
Men det er jo for de lande, som ikke tester ret meget - forstå nu at det da har kæmpe betydning om du opgøre smittede i DK til de 1.600, som vi ligger på eller det reelle tal, som mange mener er 90.000 - du får da en helt andet dødlighed, hvis du stort set ikke registrere ret mange som smittet.

Det har de formentlig faktoreret med i deres overvejelser. Det virker som en nogenlunde rimelig antagelse, taget i betragtning at der på verdensplan er 17000 dødsfald ud af 121000 kendte og afsluttede forløb.

https://www.worldometers.info/coronavirus/
Skrevet af Sofatræner
Det er nu ikke mange dage siden, at estimaterne har været de 2-3%. I DK opererer man sikkert med 1%, men den skulle jo heller ikke komme til DK i første omgang, og selv hvis den gjorde ville der være tale om få tilfælde.

Men de af os andre der har forholdt os en smule kritiske, har været idioter, nazister og hvad ved jeg. Men nå ja, nu er man sikkert bare at bagklog.


Hvad fanden snakker du om? Kritikken er vel ikke af den nuværende situation, men at man generelt var for langsomme til at se realiteterne i øjnene, og for længe sad på deres hænder selv mens vi kunne se på Italien og Iran.
Eller er kritikken noget der understøtter din egen kritik?

Skrevet af quazz
@Matias

Tja, jeg troede egentlig bare det var smøgerne (smøger til 5 kr pakken i Vietnam er svære at sige nej til), men hosten gik over kort efter jeg var blevet testet, og jeg blev så testet negativ en uge efter jeg oprindeligt var blevet testet positiv. Jeg havde ikke feber eller nogen andre symptomer på noget tidspunkt.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@villafan

Men det er jo for de lande, som ikke tester ret meget -


Nej, det kan du ikke konkludere. Og det gør din kilde vist heller ikke. Jeg redegjorde på forrige side for hvordan tallene kan snyde. Jeg tror ikke den ligger på 2%. Men hvorfor er det helt urealistisk den ligger omkring 1%, som stadig er 10 gange højere end influenza? Du sætte selv din lid til Korea, som ligger på 0,6%. Det er stadig seks gange mere dødeligt end influenza, selv når vi ikke antager en overbelastning af sundhedssystemet.

forstå nu at det da har kæmpe betydning om du opgøre smittede i DK til de 1.600, som vi ligger på eller det reelle tal, som mange mener er 90.000 - du får da en helt andet dødlighed, hvis du stort set ikke registrere ret mange som smittet.


Øh, ja. Det er altså en ret åbentlys pointe, som jeg tror de flest forstår. Det er bare ikke relevant her. Der er en grund til din kilde arbejder med et interval på 0,3 til 2%. Det er fordi han også er klar over hvilke fejlkilder der er ved sådanne tal, og hvordan forskellige biases i testningen kan gøre det både højere og lavere.
Skrevet af Hausser
Sofatræner

Du er med på, at BNP ´bare´ er det, vi som land producerer på et enkelt år? Det er jo ikke vores samlede rigdom der bliver cuttet med 20%. Beklager hvis det lyder lidt talen-ned-til, men jeg oplever ofte at folk ikke er helt skarpe på hvad BNP faktisk er, selvom det er noget man ofte støder på.


Beklager Sofatræner, men tror faktisk efterhånden du er den eneste som ikke vil erkende at vi står overfor en kæmpe global økonomisk krise.

Tror de andre har stukket piben ind efter at alle nøgletallene og prognoserne er væltet ind. Det er fint nok du vil undsige dem, men det har du ingen kompetence til overhovedet.

Hvor katastrofale økonomiske konsekvenser kommer an på hvor længe det trækker ud, men jo længere jo værre..
Skrevet af Slettet(320937202705)
@hausser,

Tror de andre har stukket piben ind efter at alle nøgletallene og prognoserne er væltet ind. Det er fint nok du vil undsige dem, men det har du ingen kompetence til overhovedet.


Jeg kan ikke se grundlaget for sådan en omgang grandstanding. De fleste har da anerkendt at det bliver dyrt for samfundet. Det eneste jeg husker var at du oveni påstod at det ville kræve masser af menneskeliv, og det har du ikke dokumenteret, eller redegjort for bare nogenlunde fornuftigt.
Skrevet af Sofatræner
men det har du ingen kompetence til overhovedet


Hvad ved du egentlig om det? Hvad er mine kvalifikationer? Bare lige for at få det på plads. Og hvem er egentlig kvalificeret til at sige noget? Ikke for at være en idiot, men min økonomiske baggrund er nok en anelse mere relevant end din cand.merc i den konkrete situation.

Du har stadig ikke argumenteret overbevisende for din sag. Du skriver, at sådan bliver det, men forholder dig ikke til hvordan den nuværende situation adskiller sig eller ligner tidligere kriser.

Det bliver dyrt på den korte bane, men som jeg har skrevet mange gange, så er det også en krise der nemt kan afværges med politisk indblanden. Hvis vi bare lader stå til, og lade folk sejle deres egen sø, så får vi et problem. Men det har jeg ikke fantasi til at forestille mig skulle ske et eneste sted i EU
Skrevet af The great Sükür
Sofatræner hvad er din profession.

Er selv professor på livets akademi
Det er mig fra det gamle forum 1999... Desværre blev Sukur en fodboldhelt, men en landsforrædder politisk
Skrevet af elendil
Mange af fx de administrative medarbejdere arbejder hjemmefra.


Fandeme ikke dem jeg skal have fat i. "Vi holder lukket i henhold til..." - åhr, hold kæft. I kunne sgu nok godt tage en telefon, så jeg kan brokke mig og I kan fikse jeres pikkerøvsystemer.

Jeg kunne godt tænke mig, at nogen lige tog et kig mere og så om det måske var muligt for flere at arbejde risikofrit. Jeg tror det.
fck-medløber.
Skrevet af Sofatræner
Jeg er cand.scient.pol med en specialisering i International politisk økonomi. Skulle have været i Kina nu her i forbindelse med et nyt job, men nåede ikke at være der specielt længe før Covid-19 satte en stopper for det.
Nu er jeg jobsøgende, da jeg ønskede at prøve noget andet, nu hvor Kina ikke var en mulighed.
Skrevet af Slettet(531502201604)
Der er en grund til din kilde arbejder med et interval på 0,3 til 2%. Det er fordi han også er klar over hvilke fejlkilder der er ved sådanne tal, og hvordan forskellige biases i testningen kan gøre det både højere og lavere.


Men så kan tallet jo lige så godt være 0,3 % hvilket kun er 3 gange mere end influenza. Herinde har der stået 20-25 gange mere af Sofatræner - det er jo helt skævt.

Skrevet af The great Sükür
Sejt nok !

Så det vil sige du arbejder inden på ambassaden osv ?
Det er mig fra det gamle forum 1999... Desværre blev Sukur en fodboldhelt, men en landsforrædder politisk
Skrevet af Slettet(320937202705)
@elendil,

Jeg vil godt indrømme at jeg også er langt mindre tilbøjelig til at svare på emails fra kollegaer og studerende efter jeg er gået på hjemmearbejde. De må kraftedeme får styr på deres prioriteringer i disse tider.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@villa
Men så kan tallet jo lige så godt være 0,3 % hvilket kun er 3 gange mere end influenza. Herinde har der stået 20-25 gange mere af Sofatræner - det er jo helt skævt.


Når vi ikke ved hvordan han er nået frem til de interval kan det, ud fra hans tal (som er ret gamle efterhånden), være lige så sandsynligt med 0,3%. Helt bestemt. Men, med så stor en usikkerhed og potentielt så ødelæggende en sygdom, så syntes jeg personligt ikke man skal tage for store chancer.
Skrevet af Hausser
Ikke-En-Bot

Nu troede jeg vi snakkede om hvor mange vi kan behandle i vores system. Og her overskrider vi ikke grænsen med lungebetændelse og influenza da vi er gearet til at håndtere dem. Det må være standarden. Men hvis du bare vil frem til en principiel pointe om at der er andre hensyn en udelukkende at forebygge død, så har du da ret.


Pointen er, der er allerede en pris på liv.


Øh, ja, man kunne sikkert ha´ gjort mere, tidligere, været bedre forberedt. Men det var man ikke, så nu står vi her. Igen, jeg er ret ligeglad med at diskutere hvad man burde ha´ gjort.


Når vi snakker 100-vis af millarder og liv ikke mindst, så er det altså ikke helt uvæsentlig om dem der står ved roret, ved om de skal dreje styrbord eller bagbord
Skrevet af Sofatræner
Lige det her var en privat virksomhed med kontorer i Kina, hvor jeg skulle være med til at lave analyser af kinesisk politik og økonomi, som hovedkontoret så kunne navigere deres aktiviteter i Kina efter.

Har ikke arbejdet på ambassader, men har engang været i praktik på et konsulat, så kender da lidt til den verden.

EDIT: @Ikke-en-bot & @Villafan-21
I Italien er tallet lige under 7-8% af hvad jeg kan se. I USA er det omvendt noget lavere, men de er så også 2 uger bag os, hvis jeg ikke husker helt forkert.
Det er muligt tallet så kun er 1%, men det er så stadig 10 gange mere end almindelig influenza
Skrevet af Slettet(320937202705)
Når vi snakker 100-vis af millarder og liv ikke mindst, så er det altså ikke helt uvæsentlig om dem der står ved roret, ved om de skal dreje styrbord eller bagbord


Nej. Og hvis du vil diskutere om de har lavet fejl eller ej, så er jeg sikker på der er en del der vil være med. Bare ikke mig. Jeg tager udgangspunkt i hvor vi står nu.
Skrevet af elendil
Hvorfor det, Bot? Hvis det er det dit arbejde består i, og du er i stand til at udføre det, skal du vel udføre det. Eller hvad?

Jeg må godt sidde og være bitter, her på min fine hjemmearbejdsplads med masser af stress og jag, djævleyngel og ingen forbandet fodbold.
fck-medløber.
Skrevet af The great Sükür
Lyder fedt sofatræner

Man kan godt høre at du er lidt belæst som mig og fedt at du altid komme med fakta tak osv
Det er mig fra det gamle forum 1999... Desværre blev Sukur en fodboldhelt, men en landsforrædder politisk
annonce
0