Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kaffe
Så må de eksekvere den strategi som de bliver anbefalet.


Af hvem? Du har lige fyret hele sundhedsstyrelsen, fæ.
Niddets arkivar
Skrevet af Kaffe
Hele Haussers seneste indlæg er så lamslående tåbeligt, at alle bør stille ham på sidelinjen og stoppe med at "diskutere" med ham.
Niddets arkivar
Skrevet af Bosse1983
Ja, erfaring med konflikthåndtering er sagen. Et hurtigt ladegreb og corona stopper med sit forehavende. At sætte hæren ind virker også det mindre autoritært og så er de jo eksperter i samfundsøkonomiske afvejelser.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(202352200106)
Du er forundret over, at regeringen ikke katagorisk udelukker at gøre ting uden godkendelse fra de samme genier, der klovnede i tilgængeligheden af værnemidler, klovnede i tilgængeligheden af tests, og som godkendte vinterferier til et fest-paradis lige nord for Europas største udbrud af covid-19? Sundhedsfolkene ved grundlæggende hvad de taler om, men at handle i tide er ikke deres spidskompetence.


Det var da en alternativ udlægning, men det er jo hverken fra dig eller mig, hvor jeg forventer svar. Regeringen valgte eller virkede til at vælge at gå uden om deres anbefalinger. Hvorfor kunne man spørge regeringen om.

[quote]Derudover er kommentaren fra sundhedsfolkene ikke, at de her indgreb "ikke gør noget", men derimod at de ikke gør så meget i sig selv, hvilket er baseret på en række antagelser, som måske og måske ikke er valide.[quote]

Søren Brostrøm sagde jo stadigvæk, at Corona virussen ikke kan begrunde de ændringer, som der har været i epidemi-loven, hvorefter det må være klart, at regeringen ikke har handlet 100 % efter sundhedsstyrelsens anbefalinger. Den blev ikke en gang medtaget i behandlingen af lovforslaget.

I øvrigt, lyder det lidt voldsomt, at du sidder og skylder skylden på folk, som tager på skiferier og generelt godt kan lide at være udenfor. Nu har du selv skrevet, at du godt kan lide at være indendørs og isolere dig selv(eller noget i den stil), men det ændrer jo ikke på det faktum, at vi alle er blevet taget på sengen af denne virus. Jeg kan ikke se nogen syndebukke her, eller i så fald kan vi jo skyde skylden på eksperterne og politikerne, som jo bare kunne have handlet for flere måneder siden, da udbruddet allerede var i gang i Kina.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Hausser
Sofatræner

Jeg vil iøvrig tikke lægge hovedet på blokken, for en decideret krise er da en mulighed, hvis vi ikke har et ordentligt svar. Men jeg savner bare, at se en sammenligning med tidligere kriser


Du kan jo ikke sammenligne, fordi vi har aldrig prøvet en krise på denne måde med nedlukning af hele verdenssamfundet.

Og vi har ikke prøvet at så mange virksomheder, nærmest fra dag 1 af krisen, har mistet 100% af deres omsætning og kun står tilbage med omkostningerne.

Og jeg kan ikke mindes at hele brancher kollektivt har været truet på deres levebrød på den måde? Og det er mange mange brancher vi snakker. Det er helt uhørt.

Når man trækker så meget værdiskabelse ud, så er der en stor del der ikke kan få luft og vil blive kvalt.

Derfor kan jeg heller ikke se det bliver det samme igen. Verden vil forandre sig pga det og globaliseringen og måske også den grønne udvikling, vil blive sat massivt tilbage.
Skrevet af Hausser

Af hvem? Du har lige fyret hele sundhedsstyrelsen


Har de ikke sovset nok i det?

Jeg er på Teams, så det bliver mig der træffer beslutninger.

Forvent ragnarok og døde mennesker i gaderne.
Skrevet af Kaffe
Du svarer ikke på spørgsmålet, fæ.
Niddets arkivar
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Vel ikke hvis hæren lige konflikthåndterer den stille og roligt igennem, Hauser?

Ragnarok er i øvrigt lig med verdens undergang. Det virker som et voldsomt scenarie trods alt.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Hausser
Kaffe

Det gør jeg da.

Pikfjæs
Skrevet af Kaffe
Haha. Du er vitterlig et hul i jorden.

Steve er i det mindste lidt sjov.
Niddets arkivar
Skrevet af Hausser
Du husker vel Outbreak?

Og hvordan hæren ville løse det.

Final answer..
Skrevet af Kaffe
Okay, en filmreference. Det begynder da at ligne noget.
Niddets arkivar
Skrevet af Hausser
Jeg strammer mig an
Skrevet af Slettet(202352200106)
Til gengæld er militæret ikke så flinke i Day of the Dead eller 28 days later.

Men for guds skyld lad militæret blive på kasernen. Jo, det er da fint, hvis vi får brug for dem, men jeg orker ikke at se på de hængerøve fra Hjemmeværnet og deres hængenosser i baretten. Det er i forvejen nok at være vidne til deres tilstedeværelse ved grænsen.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Poor Scouser Tommy
I USA hamstrer de våben for fuld gas, så der får vi måske syn for sagen. Er løsningen at gribe til våben? Ifølge Trump er USA jo i krig med corona. Den amerikanske strategi er interessant: Calm the fuck down corona or...!
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Sofatræner
@Hausser
Så hvad brygger du dine antagelser på? Hvis der heller ikke historisk er nogen sammenligning, så er det jo bare grebet i den blå luft.

Virksomhederne mister omsætning her og nu, men bliver jo også kompenseret, netop så vi ikke står i en situation hvor flere 10.000 af arbejdspladser forsvinder for stedse. Det er et spørgsmål om politisk vilje.

Og jeg kan ikke mindes at hele brancher kollektivt har været truet på deres levebrød på den måde?


Finanskrisen for 10 år siden er da ellers et oplagt eksempel. Her så vi netop den sneboldeffekt der skaber kriser, hvor folk mister opsparinger, må gå ned på boliglån, forbrugslån osv. Det er sådan en ond spiral, fordi folk udover at miste penge også mister tillid til det økonomiske system, forburger mindre (hvilket igen går ud over virksomhedernes profit og arbejdspladser), flere fyringer, flere konkurser, flere der ikke kan betale lån osv osv osv
- Det er ikke det vi ser her.

Børskrakket i 29´ og den store depression er et andet oplagt eksempel. Men også her er mekanismerne og det politiske svar noget anderledes. Krakket i 29´ gik galt fordi USA valgte at beskytte egne industrier, indførte told på udenlandske varer og dernæst fulgte europæiske økonomier trop, da man var bange for at det hjemmelige marked ville blive udkonkurreret af det amerikanske. Det gik så udover eksport, manglende omsætning med tilhørende fyringer. Igen; nedadgående spiral.

Vi har lært af de her økonomiske kriser. Kan man håbe. Vi ved hvorfor tidligere kriser er blevet som de er, og hvad man skulle have gjort anderledes.

Men okay, vi kommer nok ikke hinanden meget nærmere. Håber du og dine kommer sikkert igennem det hele, og kan leve som før om et par måneder.
Skrevet af Mercenary
Kan de nye kampfly evt. bruges?
Lose all to save a little
Skrevet af tråd-triller
De er vist ikke leveret endnu, og idioterne på borgen har glemt at sikre sig de kan flyve hurtigere end corona...
Skrevet af Slettet(562140202803)
Selvom det hele da opleves meget akut, når "lokummet brænder", så må vi da regne med rød regering også de næste 3,5 år. Og mon ikke det er oplagt med fortsatte socialdemokratiske tider derefter også, med blå bloks nylige deroute?

Så er disse kriser og udsving, mange gange så globale og fundamentalt strukturelle i deres opbygning, at de skaber "The Perfect Storm", så uundgåelige og uafvendelige, at det må ses som en naturlig del af livet - også samfundet.

Så, det er en "boble, der er sprunget" - måske globaliseringens egen boble.

Derfor skal man selvfølgelig omstrukturere visse ting bagefter - men man kan jo nok slet ikke undgå disse kriser fra tid til anden. Derfor heller ikke undgå et økonomisk tab.

Selvfølgelig, brændte "lokummet" under finanskrisen.

Men, man kom sig.

Det gør man selvfølgelig også her.

Og "heldigvis" (!) er det jo ikke kun Danmark, eller Norden, eller noget andet, der har fået et ordentligt gok i nøden.

Så, tabet er relativt. Der skal blot nye paradigmer til efter.

(Min pointe var at tabet/gevinsten er relativ. Uhæmmet vækst/globaliseringen har sine begrænsninger).
Skrevet af Slettet(562140202803)
Med andre ord, hvis den uundgåelige og endegyldige meteor er på vej mod Jorden og ikke engang Bruce Willis og Ben Affleck kan redde os, eller man står på Titanic, så skal man jo bare tænke på, at det ikke kun er én selv, det går ud over, vi skal alle dø... sammen... ;)
annonce
0