Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JuanitoMaravilla
@Bosse1983

Sikke et langt indlæg, men dine beskrivelser er tomme for indhold, for du svarer stadigt ikke på spørgsmålet:

Er du tilhænger af, at man i denne pandemi har lukket grænserne?

Hvis ja, så må det betyde, at du mener, at lukkede grænser virker.

Det er sådan set bare det, jeg appelerer til. At eliten/den kreative klasse etc. grundlæggende står for det samme som dem, du beskylder for at have indre svinehunde. Når det først går ud over sin egen familie og sig selv, så står man for det samme.

Jeg vil ikke trætte dig med et langt indlæg for at forklare parallelerne mellem denne pandemi og masseindvandring. Det har dog til info begge noget med, at man føler sig isoleret i sin bolig og føler en mangel på livsudfoldelse.
Skrevet af tråd-triller
Jeg har lige fået et telegram ind ad døren, og der står alle skal dø, og det gælder alle i Danmark. Og jeg får at vide at USA er med, det er altså alle i Danmark og USA hvor det er kommet frem at alle skal dø.
Skrevet af Bosse1983
Kan du ikke læse, Juanito?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(592019202205)
Nvm
Skrevet af Slettet(562140202803)
tråd-triller

For nogen, kan det være en nærdødsoplevelse at blive fattigere.


Pointen var såmænd bare, at idéen om at Danmark/regeringen er skyld i krisen, ELLER kan løse krisen selv, er forfejlet.

Så, selvfølgelig bliver vi fattigere, når en global krise rammer.

Det var et indspark til den alenlange diskussion om statsøkonomien og den private økonomi.

Kort sagt: vores rigdom er relativ. Så den skal måles relativt. Og vurderes ligeså.

Så, for lige at skære den helt ud i pap: En vækst på 2% er skidt, hvis andre har en vækst på 10%. Et tab på 20% er godt, hvis andre har et tab på 30%. Get it? ;)
Skrevet af tråd-triller
Skrevet af Slettet(562140202803)
Ah, jeg bliver altid glad, når nogen linker til De Uaktuelle Nyheder - et af de bedste TV-programmer, fra Statsradiofonien i hvert fald.

Kunne være interessant at have haft 24/7 stadigvæk ;)...
Skrevet af Slettet(320937202705)
Italiens helt store lockdown startede 9 marts. Hvis man kigger på kurverne for nye smittede og antal døde, så kunne det se ud som om de toppede den 21. Ud fra det ser det så ud til at det tager 12 dage før udviklingen vender. Den helt store danske lockdown startede den 16, så forhåbentlig kan det aflæses i kurverne hvor det toppper lørdag, og første dag med fald søndag.

Fra de sidste par dage følger vi så vidt jeg kan se nogenlunde den proklamerede trend med +20% per dag. Det samme med forøgelsen af intensivpatienter hvor vi pt har 69 på intensiv (https://www.dr.dk/nyheder/indland/153-er-indlagt-med-coronavirus-30-er-paa-intensiv). Så, der bliver godt fyldt op på intensivafdelingen om et par uger, hvis kurven ikke knækker i tilstrækkelig grad.
Skrevet af Slettet(320937202705)
Ham der paven af epidemiologi - Bill Gates - anbefaler forresten at USA bliver ved med at køre lockdown af virksomhederne, da de, ligesom Danmark, missede vinduet for at isolere de syge.

"Gates acknowledged Tuesday that self isolation will be “disastrous” for the economy, but “there really is no middle ground.” He suggested a shutdown of six to 10 weeks. "


Trump himself vil gerne have forretningerne til at åbne allerede 12 april.
Skrevet af tråd-triller
Tenver

Dit indlæg råbte på et citat om dødens uundgåelighed, og jeg kunne kun komme i tanke om de uaktuelle nyheder og john maynard keynes at citere.
Skrevet af Mr. Pink
"Men selvfølgelig blev du igen igen misforstået, og dit evige martyrium kan således fortsætte."

Bestemt ikke. Jeg tog da helt klart fejl. Det har jeg - som meget få herinde - intet problem med at indrømme, men jeg tog jo fejl ligesom stort set alle andre i Dk og resten af verden.

Den her virus er ikke farlig for mere end 1-2 % af den danske befolkning.

Problemet er jo et helt andet sted - som jeg ikke var bekendt med, og som nærmest alle andre heller ikke var bekendt med (med undtagelse var visse personer på bold.dk) - nemlig det, at man frygter 1 mio smittede såfremt man intet gør, som kræver særlig behandling, hvilket sundhedsvæsenet naturligvis ikke magter.

Jeg er så noget usikker på, om den valgte strategi er den rigtige, og det er jeg vist ikke ene om.
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Hausser
Sofatræner

Virksomhederne mister omsætning her og nu, men bliver jo også kompenseret, netop så vi ikke står i en situation hvor flere 10.000 af arbejdspladser forsvinder for stedse. Det er et spørgsmål om politisk vilje.


Med mindre du direkte vil forære et hav af penge til en stribe virksomheder, hvordan vil du så kompensere dem?

Det er ikke det vi ser her.


Det er nu nøjagtigt det vi ser. Frygt for Corona og en usikker fremtid vil mindske forbruget.

Og for virksomhederne vil være på samme måde, da de vil kæmpe for deres fremtid og har sat alle investeringer i stå og ansættelser vil være på et minimum.

Sucks for de mange mange tusind som bliver arbejdsløse. Vi snakker garanteret i 100-tusind vis.

Staten kan desværre ikke redde alle..
Skrevet af Slettet(562140202803)
tråd-triller

Okay, kendte ikke den af Keynes... meget interessant citat, også ;).


Horisont havde et indslag fra USA... det er sgu lidt vildt, den der mentalitet med at økonomien er ved at krakke, lad os købe nogle våben... i demokratiets arnested. ;) (-athen)

P.S. Når nu Trier er et fast indslag i tråden ;)

https://youtu.be/koOQGxD4YLQ

Og lad os da bare den med Titanic også ;)
https://youtu.be/8wwtbQXTugo
Skrevet af Slettet(320937202705)
Her forresten en interessant video fra en kæmpe spadser, der dog er bedre til matematik end jeg er.

https://www.youtube.com/watch?v=oRCn5xPLCKs

Han vurderer at forskellen på et lockdown i USA, er fra omkring 20.000 døde, til flere millioner døde, på relativt få uger fra i dag.
Skrevet af Sofatræner
Med mindre du direkte vil forære et hav af penge til en stribe virksomheder, hvordan vil du så kompensere dem?


Betale store dele deres lønudgifter, som allerede lovet, og en fond hvor der kan søges kompensation for tabt fortjeneste. Hvordan det skal dokumenteres og fordeles konkret er en anden sag, og det har jeg ikke viden til at sige noget kvalificeret omkring. Hvordan foregår hjælpepakker normalt?

Frygt for Corona og en usikker fremtid vil mindske forbruget


[citation needed]
Nu er Danmark et land hvor omkostninger til sundhed for den enkelte aldrig rammer et niveau, hvor du må sælge huset eller bilen for at kunne betale dit hospitalsophold. Er der andre eksempler hvor frygten for sygdomme direkte har påvirket økonomisk tillid eller forbruget?
Altså jeg kan se det i en amerikansk kontekst, hvor Covid-19 kan betyde en regning på tusindvis af kroner. Nogle gange i 100-tusinder. I et sådant samfund kan jeg godt se, at folk generelt vil forbruge mindre i en periode, i tilfælde af, at noget lignende skulle komme igen. Men i vesteuropa kan jeg bare ikke se det skulle være et problem. Og især ikke for DK.

Men igen, vi bliver nok ikke enige.
Skrevet af Black Spider
Her forresten en interessant video fra en kæmpe spadser, der dog er bedre til matematik end jeg er.

En spadser? Virkelig? Og det han gennemgår er jo dybest set bare en eksponential vækstkurve. Det er en god illustration af eksponential vækst, men som model har det nogle begrænsninger.

Skrevet af clausp
Det er en god illustration af eksponential vækst, men som model har det nogle begrænsninger.

Men en epidemi, der ikke forsøges begrænses, antager en eksponentiel vækst i et stykke tid, indtil en betydelig del af befolkningen er inficeret.

Hvis man ikke gør noget for at begrænse udviklingen, så viser den hvilken boldgade vi befinder os i.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Slettet(320937202705)
BS, ja tordenfod er en spadser. Derfor kan han godt ha noget fornuftigt at sige i denne video.
Skrevet af Hausser
Sofatræner

Betale store dele deres lønudgifter, som allerede lovet, og en fond hvor der kan søges kompensation for tabt fortjeneste. Hvordan det skal dokumenteres og fordeles konkret er en anden sag, og det har jeg ikke viden til at sige noget kvalificeret omkring. Hvordan foregår hjælpepakker normalt?


Men det er jo allerede sat i værk og trods det, massefyringer. Pakkerne række kun et stykke..
Skrevet af madamskrald
Nok vand på Haussers m.fl. mølle, men so be it:

https://pov.international/who-virusekspert-bruce-aylward-hvorfor-dog-lukke-samfund-ned/?fbclid=IwAR3mCvUR3QauPuMS6u8hHBoE_P_qPU1b6h_t2EiTTHyI7nBBKPZNBpN4bFo

I ligningen har Bruce Aylward ikke indregnet det manglende beredskab i den vestlige verden. Alt tyder eksempelvis på, at vi i DK ikke havde test-kapacitet på den korte bane til at følge med.

Jeg finder det nu også sårbart, at man ikke samtidig arbejder henmod flok immunitet. Det er et stort maskineri og opspore smittekæder flere år i træk, fordi flok immunitet ikke har vundet indpas i befolkningen.
annonce
0