Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af hts
Hvordan står det egentlig til i DK med bankerne? Her i FAE har alle bankerne fået besked på (Og penge til det) af staten ikke at inddrage for personlige lån, billån og huslån i 1-6 måneder. Uden gebyr og rentefrit. Selvfølgelig behøver man ikke at tage imod det, men de fleste opruster nok lidt hvis de kan.
Skrevet af Hausser
https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/speciallaege-det-her-vil-maaske-ende-med-at-have-kostet-en-to-milliarder-kroner-per-menneskeliv/8064296

Man må gøre sig klart, at det her måske vil ende med at have kostet én-to milliarder kroner per menneskeliv.


Det er mange mange penge vi kaster efter vores sundhedsindsats lige p.t.

Er der slet ikke øvre grænse for hvad det må koste?

Det kan være interessant at høre hvad Mette Frederiksen og folketinget siger til det?
Skrevet af RobertTheRobber
Nok vand på Haussers m.fl. mølle, men so be it:
Hvilken mølle? Brugeren har indtil videre formået at; ikke skrive noget decideret konkret endnu, i mange tilfælde ikke henvist til kilder når han er blevet bedt om det, besvare langt de fleste spørgsmål med et nyt spørgsmål.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af Hausser
madamskrald

Alt tyder eksempelvis på, at vi i DK ikke havde test-kapacitet på den korte bane til at følge med.


Forfejlet strategi og forfejlede forberedelser. Ressourcerne har jo været lige foran dem hele tiden.

Jeg finder det nu også sårbart, at man ikke samtidig arbejder henmod flok immunitet. Det er et stort maskineri og opspore smittekæder flere år i træk, fordi flok immunitet ikke har vundet indpas i befolkningen


Forfejlet strategi, udenlukkende ud fra et tidsperspektiv.

Mon ikke smitten er MEGET begrænset lige p.t i det danske rum, og selv med udgangspunkt i 1000 nye smittede dagligt og et nuværende antal smittede på 100K, tager der jo et år at nå de første 500.000 og dør Corona til sommer, rammes vi ekstra hårdt af bølge 2. Det kan vi ingenlunde vente på.
Skrevet af Mr. Pink
"BS, ja tordenfod er en spadser. Derfor kan han godt ha noget fornuftigt at sige i denne video."

Ved godt det er en petitesse, men spasser staves med dobbelt-s.

Hvorfor er han er en spasser?

Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Hausser
RobertTheRobber

Kære ven. Min entrering i denne tråd skyldtes et kritisk forhold til at lukke samfundet ned og de økonomiske omkostninger som vi påføre os selv.

Med den kritik der har været af håndteringen og de gentagne strategi-skifte, bliver du ved med at være skråsikker på at vi ikke kunne have gjort andet?

Jeg har anført forskellige ting, f.eks. at de økonomiske konsekvenser kan komme til at koste liv på den lange bane, forbi man også komme til at lave massive nedskæringer i bl.a. sundhedssektoren.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2020-03-24-her-er-det-forandrede-samfund-vi-kan-moede-paa-den-anden-side

- Økonomien i sundhedsvæsenet hænger tæt sammen med landets økonomi, så det vil blive strammere i sundhedsvæsenet - og nu er jeg meget diplomatisk, siger Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet.

Men det er klart, vil man ikke anerkender præmissen at ressourcer = liv, indenfor sundhedssektoren, ja så er det op ad bakke for mig. Tror dog sundhedssektoren fuldt ud anerkender den præmis.

Så har jeg nævnt se psykologiske implikationer ved isolation som værende et problem for mange og sørme om ikke Brostrøm snakkede om den mentale sundhed igår. Men igen, vil man ikke anerkende at tidsubestemt isolation er skidt for helbredet, så kommer jeg også til kort der.

Det økonomiske aspekt er der efterhånden så mange nøgletal for, at det behøver vi ikke diskutere igen.
Skrevet af tobi
Ved godt det er en petitesse, men spasser staves med dobbelt-s.

Hvorfor er han er en spasser?


"Hvorfor er han en spasser" staves uden dobbelt-er.
Skrevet af CPH-Hotspur
Meget kan man sige om Trump, men underholdningsværdien er helt i top!

https://youtu.be/_1fha98fip0
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Slettet(161328200907)
I Brasilien har præsidenten lige sagt at Corona bare er en forkølelse eller influenza og han beder alle om at opføre sig normalt.
Han mener at det er et andet klima i Brasilien, hvilket han har ret i (klimadelen).
Han mener også at Italien er et af de lande i verden med flest ældre mennesker og derfor vil det ikke blive det samme i Brasilien, da der her ikke er så mange ældre og folk lever sundere. Han mener kun det er lidt farligt for folk på 60 og opad. Han forstår heller ikke hvorfor alle lande lukker ned. Brasilien skal ikke!

Jeg kan ikke finde ud af om jeg skal grine eller hvad. Han gambler, men lad os se hvordan det udvikler sig.
Hvis der ikke sker noget, så står han med alle trumfkort i forhold til det næste valg, men går deres sundhedsystem ned, så må man næsten formode at han går af.
Alex Ferguson: "Elland Road is the most intimidating venue in Europe." Leeds! Leeds! Leeds!
Skrevet af Hausser
En artikel som denne understøtter desværre at der reelt ingen plan er

https://nyheder.tv2.dk/politik/2020-03-24-sommerferien-kan-blive-for-lukkede-doere-her-er-scenariet-regeringen-frygter?fbclid=IwAR3wvIXUr2E00uhbYIvV7DRW3HYEk7RyW1bj2m9VO8VJa2IaCiJi8tUIyTU

Et mere og mere realistisk scenarie er ifølge TV 2s oplysninger, at samfundet gradvist lukkes op igen. Der er endnu ikke udarbejdet en plan for, hvordan det skal foregå.


Regeringen og sundhedsstyrelsen må krydse fingre for at der dør en sværm af svenskere så de kan retfærdiggøre sig selv.

Indtil da fortsætter vi vores kvælningsstrategi på ubestemt tid.

Regeringen kommer til at skulle igang med en opfattende nationaliserings-strategi af private virksomheder efterfølgende hvis de skal genoplives.
Skrevet af tobi
Det er simpelthen så latterligt af dig bare at sidde og skælde ud, som om det er en situation, der er én korrekt procedure til at håndtere.

Kan du ikke bare finde Mette Frederiksen på Krak og fortælle hende, hvordan det skal gøres, i stedet for at være så ulideligt bedrevidende herinde?
Skrevet af Slettet(320937202705)
@hausser,

2 milliarder per liv? Det regnestykke kan jeg ikke få til at hænge sammen.

I USA taler de om 0,5% af befolkningen vil dø hvis man ikke gør noget overhovedet (1,7 mio). Hvis det kan overføres til dk, så er det tal 28.000. Vores bedst case hvis vi lockdown´er var vist lidt over 1000. Så vi redder 27.000. Så det tal x 2 x 2 milliarder.

Skal det forstås sådan at vores lockdown koster op til 54.000 milliarder?!

USA Worst case https://www.google.com/amp/s/m.economictimes.com/news/international/world-news/the-worst-case-scenario-estimates-1-7-million-deaths-in-us-due-to-coronavirus/amp_articleshow/74623030.cms

Danmarks BNP for 2019 var forresten på ca. 2.000 mia. Så ham i dit link mener simpelthen at lockdown koster det samme som vores samlede BNP i mere end, hvad, 25 år? Det er jo ikke seriøst mand. "Dommedagsprofet".

(det er nu du skal nævnes de 300.000 Hausser).
Skrevet af Geddar , moderator
"En artikel som denne understøtter desværre at der reelt ingen plan er"

Nej. Det er stadig forkert, Hausser. En plan kan netop godt være at man grundet usikkerheden følger den nære udvikling og reagerer derfra. Du sidder med en gammeldags forestilling om et længerevarende Gantt-kort, med tydelige timelines, og har tydeligvis ikke overvejet at der er andre former for planer.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af supergunner
@Sofatræner

"Nu er Danmark et land hvor omkostninger til sundhed for den enkelte aldrig rammer et niveau, hvor du må sælge huset eller bilen for at kunne betale dit hospitalsophold. Er der andre eksempler hvor frygten for sygdomme direkte har påvirket økonomisk tillid eller forbruget?
Altså jeg kan se det i en amerikansk kontekst, hvor Covid-19 kan betyde en regning på tusindvis af kroner. Nogle gange i 100-tusinder. I et sådant samfund kan jeg godt se, at folk generelt vil forbruge mindre i en periode, i tilfælde af, at noget lignende skulle komme igen. Men i vesteuropa kan jeg bare ikke se det skulle være et problem. Og især ikke for DK."

Det er jo ikke frygten for COVID-19 der i sig selv får folk til at forbruge mindre, men derimod en øget ledighed samt usikkerheden omkring arbejdsmarkedet generelt.

Tilliden til økonomien ER faldende både i DK men også i resten af verden, og flere af de indeks der "tracker" økonomisk aktivitet, viser en markant nedgang.

Centralbanker og regeringer kan gøre nok så meget for at stimulere økonomien, men det er på ingen måde muligt at samle hele regningen op (uanset hvor hurtigt seddelpressen så kører).

Når det så er sagt, er der jo desværre ikke så meget at gøre ved det, da man selvfølgelig i første omgang må sikre at hospitaler og sundhedssystemet kan følge med.

Skrevet af Hausser
Ikke-en-bot

Jeg er enig i at der mangler nogle variable. Snakker vi pr reddet liv, eller pr død (giver ikke mening), eller hvordan laver de reelt det regnestykke? Det er svært at gennemskue.

Syntes ikke det er så anvendeligt.
Skrevet af Bosse1983
Hausser må sgu være ulidelig at flyve med. Kaptajnen annoncerer at man oplever lidt turbulens og så skal Hausser ellers have en plan, begynde at ævle om hvordan andre piloter håndterer turbulensen og i øvrigt gøre folk opmærksom på, at man styrer mod den visse død.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
Geddar

En plan kan netop godt være at man grundet usikkerheden følger den nære udvikling og reagerer derfra.


Når hver lukkedag koster os milliarder, så syntes jeg nok det var rart med noget mere konkret end "vi ser tiden an"

Når vi ikke ved hvad vi styrer efter, hvornår ved vi så når vi er kommet derhen?

Men er ikke i tvivl om at Brostrøm er klar til at lukke landet for resten af året. Ud fra et sundhedsfagligt perspektiv, kan han sikkert retfærdiggøre det. Håber der er nogle politikere som kan balancere de andre aspekter i vores samfund.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@pink

Tordenfod er en spasser pga. hans rolle som profet for uber-rationaliserne i new-atheist bevægelsen. Hvis vi skal tage den, bliver det nok et andet sted.
Skrevet af hjst
- Økonomien i sundhedsvæsenet hænger tæt sammen med landets økonomi, så det vil blive strammere i sundhedsvæsenet - og nu er jeg meget diplomatisk, siger Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet.


Jo, såmænd - men mon ikke hele denne situation medfører at især sundhedsministeren får lavet den "nice-to-have / need-to-have" - liste. Og at der vil blive stillet økonomi til rådighed for sundhedsvæsenet - som det fx skete på andre områder efter 11.september - uden det store hensyn til landets generelle økonomi. Og "nice-to-have / need-to-have" burde jo være mere på mode sådan i almindelighed.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Hausser
Bosse1983

Hausser må sgu være ulidelig at flyve med


Det hører jeg tit.

Kaptajnen annoncerer at man oplever lidt turbulens og så skal Hausser ellers have en plan, begynde at ævle om hvordan andre piloter håndterer turbulensen og i øvrigt gøre folk opmærksom på, at man styrer mod den visse død.


Kaptajnen har jo en plan, har styrer igennem og afviger ikke.

I øvrigt er turbulens en metafor med Sofatræners "skvulp". Syntes ikke det er så dækkende.
annonce
0