Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
Geddar

Jamen jeg er ikke uenig, det er svært at melde noget ud man ikke ved.

Jeg siger bare at det har en effekt på virksomhedernes ageren og så kommer det til at gå hårdere ud over arbejdstagerne.

Her er en god artikel omkring en Exit-strategi

https://www.information.dk/indland/2020/03/hvordan-genaabner-samfundet-uden-udloese-nyt-coronaudbrud-svaret-test-isolation-overvaagning?utm_medium=social&utm_campaign=btn&utm_source=t.co&utm_content=tp

Skrevet af Kaffe
Jeg kan faktisk godt komme i tanke om et par menneskeliv, jeg ville være villig til at ofre i en større sags tjeneste. Ville dog foretrække, hvis der forud for døden gik et par år i arbejdslejr.
Niddets arkivar
Skrevet af Slettet(412248201408)
@Jens

Det vil Hausser da skide paa. Hvis du, og andre udsatte ryger i svinget er det bare en art survival of the fittest, adapt or die som I har tabt. Det er jo, forhelvede og aabenlyst, vigtigere at sikre oekonomien fra den totale og permanente undergang!!!!!!!!
Skrevet af Sofatræner
Det er sgu fedt, at den slags kommer fra en der i en anden tråd uden tøven tager Trumps forsvarsadvokat ord for gode varer. Det kan altså også blive for tumpet venner
Skrevet af Slettet(320937202705)
Villafan

Hvorfor er det tankevækkende? Det bygger på samme artikel der har været i cirkulation herinde, som tager udganspunkt i en situation hvor vi havde en en langt højere testkapacitet i udgangspunktet, end vi reelt havde. Den havde vi ikke, og så løb det løbsk. Så det er ikke et alternativ til den nuværende strategi. Det er der hvor vi er nu højst en løsning på hvordan vi åbner samfundet op igen.

Det er våbeniseret bagklogskab.
Skrevet af Geddar , moderator
@Hausser

"Jamen jeg er ikke uenig, det er svært at melde noget ud man ikke ved."

Bingo - endelig!

Rigtig fin artikel, i øvrigt, der også fortæller hvor tricky en genåbning kan være. Jeg er i øvrigt slet ikke i tvivl om at man er ved at tegne skitserne for hvordan samfundet kan genåbnes. Man har ganske mange forskellige parter ombord og spørgsmålet omkring genåbningen vil naturligvis være bragt på bordet af flere parter. At de ikke har meldt noget ud endnu har jeg ikke noget problem med, under antagelsen at man endnu ikke har tilstrækkeligt på plads, både ift. timing og sygdommens fortsatte udvikling.

Det er dog vitalt man lærer af de fejl man gjorde i starten, særligt ifm. test-kapaciteten.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Vincent Gigante
Jeg kan faktisk godt komme i tanke om et par menneskeliv, jeg ville være villig til at ofre i en større sags tjeneste.


Lad mig gætte. Nogle af dem er brugere på bold.dk. Og har frekventeret corona-trådene. Og er meget meget bekymret for økonomien.
.
Skrevet af Hausser
Ikke-en-bot

Jamen ok. Jeg er ikke overrasket over at ca 1% af befolkningen ikke tilskriver menneskeliv i et overskudssamfund større værdi. Det er ikke ufatteligt. Ja, det følger helt af observationer omkring udbredelsen af psykopati i befolkningen.


Du er ikke klar over det IEB, men instinktivt har du også en idé om hvad liv er værd i forhold til en hvad vi som samfund skal ofre for at holde folk i live.

Det er svært at sætte kroner/øre på, det er der ikke rigtigt nogen der kan, men alle har en ide om hvornår vi rammer den grænse.

Det er realpolitisk helt korrekt at holde omkostningerne op imod effekten og det bliver gjort hele tiden i sundhedsvæsenet. Bortset fra nu.

Jeg er dog klar over at det er en tabersag at fremføre og det derfor at se fleste politikere også tier stille, lige nu..
Skrevet af Black Spider
De fatter det ikke Hausser, de vil være så guldhjerte-gode og redde verden. Florence Nightingale revisited.

De tror penge gror på et træ.

Og de lytter ikke til hvad vi siger men fordejer argumenterne.

Siger den fordrukne jura-tosse, der bidrager med substans som en gennemsnitlig elev fra sjette klasse.

Lidt tilfældige artikler, du skal have hjælp til faktisk at forstå, noget påstået "mine opdigtede venner siger" ævle-bævle, det sædvanlige-for-incels had til kvindefrigørelsen, og selvfølgelig det typiske penge-før-mennesker verdenssyn, som ingen stjerne-psykopat kunne være foruden.

Jeg spurgte før, Steve, og du svarede ikke. Hvad kan du rent faktisk? Er der andet end ævle-bævle i dig? Du er jo tydeligvis talblind, du ved mindre end ingenting om sygdomme eller planlægning eller risikovurdering eller logistik, og dit bidrag i forhold til økonomi er begrænset til nogle øl-bøvsede trivialiteter.

"Jamen, tænk nu på hvad det koster??!" har du sagt 50 gange eller deromkring, men kan du redegøre for, hvorfor din "gør mindre" ide fører til en lavere samlet omkostning? Næh. Det kan du sjovt nok ikke. Du har i hvert fald ikke gjort det indtil videre.

Skrevet af Slettet(320937202705)
Du er ikke klar over det IEB, men instinktivt har du også en idé om hvad liv er værd i forhold til en hvad vi som samfund skal ofre for at holde folk i live.


Hvorfor skulle jeg ikke være klar over det? Jeg har arbejdet med emnet professionelt. Jeg har helt sikkert en evaluering klar. Staten arbejder også med det, og man gør det endda i sundhedsvæsenet.

Lad nu være med at tro at bare fordi vi ikke er enige om prisen, at vi ikke begge prissætter.
Skrevet af Hausser
Kaffe

Tja, når nu vi alligevel er på vej imod en nationalisering af vores private sektor, så kan vi da lige så godt få nogle gulags med og du har ret, jeg ville være i farezonen.

Men vil blive husket som en martyr.
Skrevet af Kaffe
Men heroiske typer som Hausser og Steve har modet til at være enestående kritiske. Vil du ikke nok være sød at lægge dig ned og holde vejret?
Niddets arkivar
Skrevet af Black Spider
Generelt er det ufatteligt at så mange danskere har mistet en af vores vigtigste egenskaber, den kritiske distance, og blot accepterer ødelæggende foranstaltninger for vores samfund.

Tror det er en form krig-psykologi der kommer i spil her.

Så det er niveauet, Hausser? Du kan ikke dokumentere dine påstande, du kan ikke dokumentere eller på anden måde sandsynligegøre, at din tilgang er billigere i længden, og du kan ikke forklare hvorfor dine antagelser er rimelige. Men når folk ikke køber det helt ukritisk, så er det fordi, de har mistet den "kritiske distance", som du selvfølgelig totalt har, uagtet at du ikke er den mindste lille bitte smule kritisk over for dit eget snak?

Stram nu lige op, ikke? Du kan rent faktisk godt klare at gøre det lidt bedre. Det er jeg ret overbevist om.
Skrevet af Hausser
Ikke-en-bot

Hvorfor skulle jeg ikke være klar over det? Jeg har arbejdet med emnet professionelt. Jeg har helt sikkert en evaluering klar. Staten arbejder også med det, og man gør det endda i sundhedsvæsenet.

Lad nu være med at tro at bare fordi vi ikke er enige om prisen, at vi ikke begge prissætter.


Hvorfor er det så skræmmende en tanke for dig at du kalder mig for en psykopat, fordi vi ikke er enige om prissætningen?
Skrevet af Slettet(320937202705)
Hvorfor er det så skræmmende en tanke for dig at du kalder mig for en psykopat, fordi vi ikke er enige om prissætningen?


Hvorfor antager du at jeg kalder dig psykopat fordi det er en skræmmende tanke? Jeg kalder dig en psykopat pga. dit selvrosende indlæg rettet mod Steve, hvor folk bare var ukritiske fordi de ikke kunne se det fra din (og Steves) side. Det provokerede mig voldsomt.

Jeg aner da ikke om du er psykopat eller ej.
Skrevet af Hausser
Kaffe

Men heroiske typer som Hausser og Steve har modet til at være enestående kritiske.


Nogen skal jo gøre det, antallet er bare blevet utroligt lille.


Vil du ikke nok være sød at lægge dig ned og holde vejret?


Så får jeg da ikke corona så længe
Skrevet af Black Spider
@ Villafan

Tankevækkende : https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/martinaagerup/ECE12036378/kunne-en-alternativ-coronastrategi-gribe-mindre-ind-i-danskernes-hverdag-med-faerre-omkostninger-baade-socialt-og-oekonomisk-og-alligevel-redde-flere-liv/

Du læser ævl fra en Cepos-tumpe og tager det rent faktisk for pålydende? Ja, det er da lidt tankevækkende. :-)

For det første behøver vi ikke vente med at åbne indtil vi rammer 60% smittede. Faktisk ville det jo ikke give nogen mening, hvis vi lukker ned for at begrænse smitte, og har som kriterium for at åbne op, at vi skal op på 60% smittede. Det ville være tosset. Umiddelbart skal vi bare have smittetallet langt nok ned til, at vi kan begynde at opspore smittekæderne igen, og umiddelbart burde det være tilfældet efter max 6-8 uger. Nedlukning derefter giver ikke rigtigt mening, såfremt nedlukningen bliver overholdt.

For det andet, så snakker han igen om den forfejlede UK strategi, hvor man isolerer højrisikogrupper og så bare tæsker alle andre igennem virus. Det er idiotiFolk uden for højrisikogrupperne kan og vil jo stadigvæk blive alvorligt syge, og er der ikke behandling ledig, så kan de sagtens dø. Og der vil naturligvis ikke være behandling ledig, hvis vi sender 3 mio mennesker gennem den her sygdom over 3-4 måneder.

For det tredje, så påstår han, at covid-19 ikke er specielt smitsomt. Det er han da velkommen til at håbe, men det er da noget af en påstand. I indeværende situation er det netop meget smitsomt.

Og for det fjerde, så snakker han som om kontakt-sporing af smittede og isolation af smittekæder er realistisk lige nu, uagtet at det er komplet umuligt at udføre den strategi, hvis man har tabt kontrollen over hvem der er smittet. Det er noget, man kan gøre, når man har et begrænset antal smittede. Det er derfor, vi er nødt til at lukke ned, for efter ~6 uger med nedlukning, så er stort set alle de syge enten raske eller døde.

Det eneste gode er egentlig, at han refererede til dette blog-indlæg, som er meget velskrevet. Lidt langt, men i den grad værd at læse.

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56

Skrevet af Hausser
Ikke-en-bot

Hvorfor antager du at jeg kalder dig psykopat fordi det er en skræmmende tanke? Jeg kalder dig en psykopat pga. dit selvrosende indlæg rettet mod Steve, hvor folk bare var ukritiske fordi de ikke kunne se det fra din (og Steves) side. Det provokerede mig voldsomt.

Jeg aner da ikke om du er psykopat eller ej.


Men jeg tror nu alligevel det er en form for krig-psykologi der spiller ind, ala vi er alle i samme båd. Det er også det man ser et usædvanligt sammenhold i folketinget i disse tider.

Alligevel bør man nu kunne forholde sig kritisk til håndteringen af den største krise siden krigen og vi bør stadig kunne afveje de økonomiske omkostninger kontra de sundhedsmæssige.

Efterhånden som tiden er gået, så er der jo også noget der tyder på man kunne og skulle have gjort tingene anderledes og det er altså ikke helt små fejl der er begået.
annonce
0