Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Black Spider
@ Hausser


Vi kan vel efterhånden godt blive enige om at der må være behov for at man får kommunikeret en klar strategi ud? Og hvornår vi kan begynde at se en ende på det her cirkus?

Formår man at afveje de økonomiske konsekvenser kontra de sundhedsfaglige? Eller er planen virkelig at lukke Danmark ned 1/2 år frem?

Man mister al tillid til de ansvarlige og fremtidige bøger om krisekommunikaiton vil bruge Corona-krisen som eksempel på hvordan man IKKE skal gøre.

Jeg er ikke så bekymret for, hvad der bliver meldt ud, men derimod for hvad den bagvedliggende strategi faktisk er. Det er selvfølgelig ikke optimalt, hvis diverse private beslutningstagere i ramme alvor skal bekymre sig om nedlukning i et halvt år, men den situation virker så absurd, at jeg stadigvæk ikke rigtigt kan forestille mig det.

Men hvis vi ikke lukker ned, og vi ikke laver aggressiv test-og-isoler, så kan jeg ikke se, hvordan det er forventningen, at vi holder smitteudviklingen nede i tempo, og hvis vi ikke gør det, så er vi jo tilbage ved en eksplosion i syge, som langt overgår sundhedsvæsnets kapacitet.

Grundlæggende vil det være nok for mig, hvis myndighederne dels koordinerer lidt bedre frem for at modsige hinanden og dels tilkendegiver, at deres koordinerede strategi tager hensyn til hvad der sundhedsmæssigt og økonomisk er muligt og hvad der i mindre grad er muligt.

Jeg har ikke brug for detaljerne, så længe de overordnet bare indikerer, at de alle arbejder ud fra en den samme strategi, der vel at mærke ikke fører til en åbenlyst uholdbar situation.
Skrevet af Mercenary
Jeg har en del år på bagen som Spurs-fan, særligt fra nogle kedelige år, så det falder mig nok naturligt at sætte mig ind i “den lille mands” sted, hehe.

Jeg ville mene at det burde tale imod dig. Hihi.
Lose all to save a little
Skrevet af Slettet(042125212608)
Black Spider

Manden har jo grundlæggen ret, hvis man forsøger at forhindre sygdommen udbredelse gennem test, undersøgelser, karantæne mm. så udskyder man blot punktet for hvornår man opnår tilstrækkeligt flok immunitet (50-60%). Det betyder man vil opleve adskille næsten lige alvorlige bølger hvor man bør forvente et sted mellen 6-8 stk fremfor 2-3. Metoden gør dog at man køber sig tid til en vaccine og på den baggrund måske kan mindske døde bland de svageste borgere. Hvorefter man så kan åbne op for sluserne og lade folk opnå flok immunitet, men igen vil man her syglægge en del og det vil også ikke være sundt for økonomien at køre på nedsat kræft hver gang man må begrænse spredning, det er dyrt at teste og dyrt at lade sygdom råde frit med begrænset immunitet. Hvorvidt om det er billigere eller dyrere på sigt ved vi ikke og kan vise dig også at være ligegyldigt da det kræver at alle vigtige lande efterlever strategien for ellers kan der kommen en global økonomisk krise. En krise der alligevel vel ramme alle.

Men det ændre ikke på at WHO plan grundlæggende er at skyde problemet foran sig (rent sundhedsmæssigt) og man kommer til at køre med nedsat økonomi hver gang man prøve at forhindre en spredning. Med europas model rammer det hårdt i første bølge hvorefter man formentligt ikke behøver at reducere og begrænse folks bevægelighed da vi vil have opbygget tilstrækkelig immunitet. Det er hele fordelen ved af blødgøre og forlænge forløbet, man får fordel af immunitet men uden at ligge sundhedsvæsnet ned.

Økonomien bliver ramt af pandamier, uagtet hvad man gør, der eksistere så at sige ikke modeller hvor man ikke oplever en eller anden effekt. Man kan bare ikke på stående fod sige hvilken, eftersom vi endnu ikke har haft en global pandami i det moderne samfund, sidst var over 100 år siden og kom i kølevandet på en alt ødelæggende verdenskrig.
Skrevet af Geddar , moderator
Ja, det kan sagtens være midtersvarene. Derudover er der en ret markant social norm bias, der altid spiller ind i den slags undersøgelser, og vil påvirke nogle gennemsnit. Alternativt er jeg en lunatic!
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Bosse1983
You score for primary psychopathy was higher than 79.42% of people who have taken this test.

You score for secondary psychopathy was higher than 54% of people who have taken this test


Du er så svag, Geddar. Så sindsygt svag.

Ville en ægte looner ikke snyde i testen også? Jeg mistænker at de som rammer det perfekt socialt acceptable, er de faktiske psykopater. Det eller lizard people.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
Zanetti4ever

Men hva er bagkanten? Vi er vel enige om at ikke kan lukke Danmark ned i 1/2 år?

Det er der forhåbentlig ingen rationelle politikere der har accepteret heller.

Men bliver virkelig virkelig bekymret for at vi står midt i en krise som lederne ikke kan se sig ud af?
Skrevet af supergunner
@Lazaronen

"Eftersom økonomi er relativt lider Danmark ingen længere varende skade så længe alle andre er i samme situation"

Den holder ikke helt - Hvis vi antager at produktiviteten i alle verdens lande falder med det samme procentuelt, er det rigtigt nok at vi relativt er lige så velstående som før. Det betyder dog ikke at vi har samme velstand som før. Følger man din logik, ville det jo ikke kunne lade sig gøre at velstanden, på globalt niveau, er steget markant over de sidste 100 år eksempelvis.

"Og hvis man tager eksempelvis Bestseller eller ISS som afskediger folk - så er det igen et forsøg på at redde visse individers rigdom"

Eller også er det bare fordi at nok der ikke kommer nogle penge i kassen, samtidigt med at de fleste udgifter stadigvæk skal betales, hvorfor der simpelthen er nødt til at blive foretaget besparelser.

"Jeg kan godt forstå at folk er bekymret for deres egen virksomhed eller formue - det vil jeg også være. Men du får ikke medlidenhed fra mig for at noget du tidligere tjente penge på som en styrke nu er en svaghed - That´s the name of the game.
Ellers burde man tale for at ændre hele vores økonomiske system hvis det er problemet."

Hvad betyder det her og hvordan har det noget med den nuværende situation at gøre?
Skrevet af Matias
"Det her er meget vigtigt. Hvis det er tilfældet at langt flere har været smittet, og det kan dokumenteres i bredt omgang, så kan vi få folk sluset ud i samfundet igen og være bedre forberedte på anden bølge"

- Jeg har arbejdet en hel del med vira (specifikt én, men virus´ cyklus og kroppens respons er relativt ensartet for vira generelt), og undrede mig over, hvor dén test blev af. Og her er den så. Det er gode nyheder. Jeg er meget enig i, at den kan vise sig vigtig ift. både kortlægning af flokimmunitet, udslusning af allerede inficerede, men raskmeldte personer samt muligheden for at være bedre rustet til fremtidige bølger. Håber den kan nå ud, også til den brede befolkning, indenfor 3-4 uger.
Skrevet af Slettet(161328200907)
De gode nyheder er at om 9 måneder, så skal der ansættes en røvfuld jordmødre over hele kloden.
Jeg får i hvert fald som sjældent før. Faktisk er det begyndt at vise sig på formbarometeret.
En ostemad lyder også meget fint efterhånden.
Alex Ferguson: "Elland Road is the most intimidating venue in Europe." Leeds! Leeds! Leeds!
Skrevet af Black Spider
Zanetti

Det er umiddelbart også min opfattelse, at WHO-planen reelt udskyder skabelsen af flok-immunitet indtil et tidspunkt hvor vaccine og reel behandling er på plads.

Og ja, det betyder, at vi kommer i problemer med adskillige bølger. Medmindre vi er Sydkorea / Singapore´agtigt aggressive med test-og-isoler tilgangen, så de bølger simpelthen ikke får lov til at komme i gang.

Det er på sin vis bedre at få bygget noget flok-immunitet første gang og så kunne komme videre, forudsat at dette kan gøres uden at kvase sundhedsvæsnet og slå mange ihjel. Med nuværende restriktioner kan sundhedsvæsnet godt følge med, men hvor længe kan nuværende restriktioner opretholdes? Bløder vi op, hvad er der så af sikkerhed for, at spredningen ikke løber løbsk, og vi så må vælge mellem dramatisk nedlukning eller Spanien-tilstand?
Skrevet af Steve Highway-61
Well the truth may need some
Re-arranging
Stories to be told
And, plain to see, the facts are changing
No meaning left to hold

And, so, the conversation turned
Until the sun went down
And many fantasies were learned
On that day

Åbn nu det land. Facts ligger mere eller på den flade hånd.

Og hvad fanden er forskellen på om man løber eller går i Frederiksberg Have?

Næh folk skal mærke smerten ... Tænk om man fandt en vej til at nyde livet lidt i de her tider, så kommer Big Brother in casu Big Mother.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Bosse1983
Det er bare fordi dine "venner" har fået en ny undskyldning for at undgå dig, Steve. Slap nu af. Du ender i risikogruppen med det blodtryk.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(042125212608)
Jeg tvivler på vi snakker et halvt år, eftersom vira normalt har en løbetid på 12-16 uger. Hvor længe kan man nok ikke helt sige endnu, men kigger man på de sygdomsramte områder, virker 12 uger som et meget godt skud i tågen. Er ret sikker på at vi vil se en gradvis opblødning inden vi rammer 12 uge, da kurven så at sige er knækker inden da. Dvs. Slut maj eller start juni og vi burde være over langt det værste og kun have efterdønninger tilbage, samfundet vil nok i et sådan scenario godt kunne komme i fuld gear henover sommeren.
Skrevet af Hausser
Steve

Næh folk skal mærke smerten ... Tænk om man fandt en vej til at nyde livet lidt i de her tider, så kommer Big Brother in casu Big Mother.


Det ligger 100% fast, såfremt de ansvarlige har planer om stramme igen (Lukke det offentlige rum og maks. 2 mennesker samme), så forlanger jeg en plan og en horisont for det lort her.

Hvis de ikke evner at levere det, så nægter jeg at følge det påbud.

Nu skal de til at vise at de har styr på det her og ikke blive ved med at modsige hinanden.
Skrevet af Sofatræner
I bør nok gå en tur venner. For lidt ilt til hjernen i længere perioder kan være skadeligt.
Savner i en tilgang ala den amerikanske, eller hvilket land skeler i misundeligt til?
Skrevet af Hausser
Zanetti4ever

Jeg tvivler på vi snakker et halvt år, eftersom vira normalt har en løbetid på 12-16 uger. Hvor længe kan man nok ikke helt sige endnu, men kigger man på de sygdomsramte områder, virker 12 uger som et meget godt skud i tågen. Er ret sikker på at vi vil se en gradvis opblødning inden vi rammer 12 uge, da kurven så at sige er knækker inden da. Dvs. Slut maj eller start juni og vi burde være over langt det værste og kun have efterdønninger tilbage, samfundet vil nok i et sådan scenario godt kunne komme i fuld gear henover sommeren.


Hvad baserer du det på?

Flokimmunitet til danskerne på 12 uger-16? Altså at vi skal have godt 3 millioner smittet i den periode?
Skrevet af Slettet(042125212608)
Så må du jo tage en bøde på 2500kr eller en tur i kachotten
Skrevet af Slettet(042125212608)
Hausser

12-16 uger er den gængse løbetid for denne type vira... de er oftest sæsonbestemt, så det er ikke sådan at denne type vira bare bliver ved ufortrødent i måneder, vira er generelt skrøbelig overfor UV. Det sidste er jo et element man håber får en effekt her i de kommende måneder

Normalt opnås flok immunitet også over flere bølger.
Skrevet af Pascal
Kjoebenhavns Boldklub.
annonce
0