Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Steve Highway-61
Tak Poul. Med 2 ugers forsinkelse men bedre end ingenting,

Brian Weichardt har også et rimeligt ok tweet

https://twitter.com/brianweichardt/status/1244006216759681025?s=21

Måske er folk så rædselsslagne at de er lammet af angst i hjernen og ude at stand til at forholde sig til sagen. Det er for meget at overskue. Når det handler om medieskat og udligningsordning holder folk sig ikke tilbage.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Sofatræner
Hvorfor er det, at folk der mener regeringen har gjort for meget, vrælet op om rettigheder, det private erhvervsliv pludselig ser det som en oprejsning for deres ´sag´, nu hvor det viser sig at vi har gjort for lidt, og i det hele taget været for langsomme?
Det giver jo ikke mening.

For @Steve-Highway61 virker det til mest at handle om at Mette Frederiksens kritikere er mine venner, men jeg har også set det andre steder, hvor der løbes med en ´se hvad jeg sagde attitude´ fra folk der har været kritiske fra start. Der er intet at have den attitude i.

Se nu på USA. Trump har leveret en alternativ strategi for de der mener vi er gået for vidt herhjemme eller andre steder. Hvordan kører det egentlig for dem? Virker de til at have styr på situationen?
Skrevet af Hausser
Generelt er retorikken blevet kraftigt skærpet i medierne, efterhånden som man har fundet ud af hvor lidt der har været styr på.

Og forstår overhovedet heller ikke deres kommunikation, eller mangel på. Hvorfor hemmeligholde information for offentligheden?

Et flertal i folketinget er heldigvis vågnet op af den være Corona-Koma vil nu også have en klar plan fremlagt fra regeringen, for de har klart over hvad en tidubestemt nedlukning gør ved befolkningen og erhvervslivet.

Vi må forvente at de kan fremlægge et eller andet som give mening primo næste uge.
Skrevet af Steve Highway-61
Det var ikke min hovedpointe, Sofa.

I har forsøgt at kvæle og jorde diskussionen, ligesom i medierne.

Jeg vil bare gerne have debatten.

Og en erkendelse af at det var politiske valg. Der kan og bør diskuteres i et demokrati.

Og så må vi se om medierne har fået mundkurv på. Rossens reaktion over for Lars Trier Mogensen kunne tyde på det. Alt har jo været lukket ned. Deadline, Tirsdagsanalysen, Presselogen og Besserwisserne. TBC.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Sofatræner
At der senere er kommet kritik af indsatsen er da korrekt. Men det giver jer jo ingenlunde ret. Faktisk ville kritikken være endnu mere sønderrivende, hvis i havde været i Mettes sko.

Hvilken diskussion savner du? Jeg har ikke læst andet end at du synes Mette er dum, at folk generelt overreagerer og at en borgerlig regering havde taget en mere ansvarlig vej. Det er det. Hverken du eller @Hausser får oprejsning af det her. Tværtimod udstiller det hvor fjollet det var at foreslå en løsere tilgang i første omgang. Hvad end grunden så har været.

Det relevante er jo ikke at der er kritik. Men hvad kritikken går på, og hvad myndighederne selv siger der er gået galt.
Skrevet af Steve Highway-61
Du lytter jo ikke til hvad jeg siger, Sofa. Der er ingen der har ret. Det er en afvejning mellem liv og økonomi. Hvad er højest Rundetårn eller et tordenskrald.

Har Gallup måske været ude og spørger danskerne hvad de mener? Nej men fru Nielsen skal pinedød spørges om alt fra burka til prisen på benzin til daglig.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Sofatræner
Derfor kan nogen jo godt tage mere fejl end andre. Hvis kritikken har overbevist mig om noget, så er det at vi stadig har gjort det langt bedre end mange andre lande, men tog for let på krisen i begyndelsen og reagerede for sent. Det sidste kan man kritisere, og jeg synes det er helt fint, hvis der arbejdes intensivt på at forberede et bedre svar til næste gang vi står i en lignende situation, hvor der dukker en mystisk virus op i sydøstasien.

Hvad "danskerne" mener finder jeg ikke så interessant. Medmindre der er tale om folk med en relevant baggrund.
Skrevet af Steve Highway-61
Jeg forstår simpelthen ikke hvad du mener, Sofa.

Er du uenig i at det er rent politiske valg?

Og synes du vi skal pantsætte alle disse politiske beslutninger til regeringen?
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Sofatræner
Nej. Det er jeg helt enig i. Jeg tror jeg er en af de herinde, der har været mest opmærksomme på, at nævne de politiske faktorer. Både behandlingen og den efterfølgende støtte er politiske beslutninger og strategier.

Repræsentativt demokrati fungerer jo typisk ved, at folketinget og derigennem regeringen træffer de politiske beslutninger på vores vegne. Hvem skulle ellers træffe beslutningerne? Det er noget rod, hvis det pludselig er bureaukrater der sidder med beslutningen eller andre der ikke står til ansvar for danskerne.
Der er selvfølgelig en masse rådgivning inde over, og en masse drøftelser. Men jeg ville ikke være tryg ved, at en regering (det kan være andre end den danske) bare kan læne sig tilbage, tage kredit hvis det går godt, og blot sende aben videre hvis det går skidt. Tænk hvis Mette F havde uddelegeret til ham Søren Brostrøm og han havde lavet en fejl. Hvem skulle stå til ansvar? På den vis er det egentlig meget rart at vide jeg kan stemme på nogle andre, hvis jeg er utilfreds med vores indsats. Det kunne jeg ikke hvis det var embedsmænd der tog beslutningerne.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Man reagerede måske for sent, men Danmark og Europa har ikke stået i en lignende situation siden Polio og kolera hærgede for snart en menneskealder siden. Vores systemer er med andre ord ikke gearet og skolet til at håndtere omfattende epidemier. Så det er en læreproces som man også gjorde mere end klart allerede med de første pressemøder.

Det er håbløst man forventer man tager alle de rette beslutninger, når man ikke har nogen erfaring og at det moderne sundhedsvæsnet mfl. Instanser aldrig har stået i en sådan situation før.

For i øvrigt virker det nærmest komisk den kritik der kommer fra Steve og co. I syntes jo tidligere vi blot skulle lade sygdommen hærge og nu kritisere i dem for ja... jeg kan snart ikke finde hovede og hale i jeres logik.

At stille økonomi op mod sygdom er så håbløs ubegavet at jeg ikke engang gidet tage den diskussion. Man må virkeligt have en ualmindelig lav forståelseshorisont hvis man tror det kan stilles sådan op.
Skrevet af CPH-Hotspur
Synes det er lidt problematisk, at Søren Brostrøm møder op nyklippet i det dér program, der lige nu kører på TV2.

Såvidt jeg er orienteret er han single og bor alene, men han kan selvfølgelig have gjort det selv - det var frisuren dog i mine øjne for skarp til.

Det må han komme med en forklaring på.

Jeg synes nu, at det lignede en hjemmeklip...

Men mon ikke det bliver afklaret på næste pressemøde hvor han deltager, når en EB-journalist eller lign. spørger ind til det

https://mobile.twitter.com/SSTbrostrom/status/1244225442627883008?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1244225442627883008&ref_url=https%3A%2F%2Fekstrabladet.dk%2Feblive%2Fcorona%2F
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Pascal
Kjoebenhavns Boldklub.
Skrevet af CPH-Hotspur
Når vi snakker om at sparke gang i økonomien igen, bliver det, som Mette siger, svært at gøre noget ved eksporten, hvorfor vi skal stimulere den danske efterspørgsel efter danske ydelser.

Folk herinde har jo argumenteret for, at nedlukningen kunne skade den grønne omstilling, men vi har vel også en unik mulighed for at kaste penge efter grønne, danske løsninger lige nu?

Jeg kunne forestille mig, at situationen kunne medføre en dispensation fra udbuds- og statsstøtteregler. Det er vist allerede sket på nogle områder, ikke?
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Hausser
CPH-Hotspur

Folk herinde har jo argumenteret for, at nedlukningen kunne skade den grønne omstilling, men vi har vel også en unik mulighed for at kaste penge efter grønne, danske løsninger lige nu?


Vi kan jo ikke kaste med noget vi ikke har. Virksomhederne vil have rigeligt at gøre med at redde deres skind efter denne krise og når det primære er overlevelse, så er der ikke råd til "luksus" som grøn omstilling.

Det samme vil gøre sig gældende i udlandet.

Og staten? Mon ikke de har noget at gøre med at betale af på deres Corona-regning?

Den grønne omstilling er skudt til hjørnespark i lang tid fremad. Kan ikke se hvor de økonomiske initiativer skal komme fra?
Skrevet af Slettet(320937202705)
Jeg forstår det ikke Hausser. Hvorfor skulle dette påvirke den grønne omstilling I verden? Det lyder da som noget den almene keynesianer ville finde foreneligt med en fornuftig finanspolitik.
Skrevet af CPH-Hotspur
Jeg kan anbefale dig at læse hele indlægget, for det ser ud til, at du enten ikke har gjort det eller bare ikke har forstået det.

Kunne man dispensere for udbuds- og statsstøtteregler på visse områder, ville man være i stand til at lave en målrettet og produktiv kompensationen for de økonomiske følger af coronakrisen.

Det er jo ikke virksomhederne, der skal kaste penge efter noget, det er det offentlige, der alligevel skal bruge diverse ydelser, der skal kaste penge efter de danske virksomheder. Det giver ikke blot kunstigt åndedræt ligesom de aktuelle støttepakker, men resulterer faktisk i folk i arbejde, produktion og ydelser, der kommer ud og gør nytte i samfundet.

Pengene skulle bruges alligevel, men tiltagende kunne gøre, af man ikke kaster dem efter den billigste løsning på markedet, men kan få en grønnere, dansk løsning, der bidrager til udviklingen af dansk greentech og fremmer den grønne omstilling.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Hausser
Noget der bliver interessant at følge den kommende periode, er oplevelsesindustrien.

Ishockey har en notorisk dårlig økonomi og er normalt meget afhængig af slutspillet for at få deres økonomi i balance.

Håndbold har også fået deres slutspil spoleret.

Og fodbolden kan jeg høre generelt kommer i problemer hvis ikke de får lov at spille sæsonen færdig, nogle endda før.

Det bliver spændende hvad man gør når nogle kommer i problemer, eller at man bare acceptere at SDE, Hobro, Blue Fox osv. går ned?

Og hvad sker der i FCK, men 2xLalandia som er gået helt i stå?
Skrevet af Hausser
Ikke-en-bot

Jeg forstår det ikke Hausser. Hvorfor skulle dette påvirke den grønne omstilling I verden? Det lyder da som noget den almene keynesianer ville finde foreneligt med en fornuftig finanspolitik.


Er du uenig i grøn omstilling aktuelt er noget du investerer penge i?
Skrevet af CPH-Hotspur
Er oplevelsesindustrien ikke dem, der er oppe at vende ift. dispensation fra statsstøtteregler?
Jeg mindes at have læst om noget snak på EU-niveau.

De er virkelig på røven i den branche, hvis ikke de snart kommer igennem med en løsning.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
annonce
0