Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Matias
"Jo, det kan man vide, hvis personen siger, at han har corona"

- Så langt er jeg naturligvis med, men min pointe var, at det kan man jo ikke helt vide. Eller rettere, det kan man stort set aldrig vide. De påvist smittede er jo efter samtlige myndigheders vurderinger, langt, langt færre end det faktisk antal smittede. Derfor giver det mening at bære maske, uagtet om du har en viden om tæt kontakt med en smittet.

Forstå mig ret, jeg bærer ikke selv maske, men jeg kan ikke helt finde argumentet for ikke at gøre det. Det kan i nogen grad være overkill og der kan sagtens være noget om dit argument om rensning af maskerne, men der er ikke noget der taler for, at det ikke kan have en positiv virkning.
Skrevet af Steve Highway-61
Og man kan sagtens være mere kynisk.

For politikere også Mette handler det dybest set om deres egen position, at de handler efter at befolkningen vil genvælge dem. At de fx tror de skal vise handlekraft. Det er i bund og grund af egne interesser. Det viser tilsidesættelsen af SMs anbefalinger jo klart. Så nej, tilliden til politikere er ikke så stor.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Black Spider
@ Matias

Der gør åbenlyst en forskel, om du er en gennemsnitlig bøvert, der render rundt ude i offentligheden og gør 116 ud af 117 ting forkert, i hvilket tilfælde et mundbind er sammenligneligt med en bikini-rustning. Men for sundhedspersonale, specielt dem i fuld mundering, komplet med briller, handsker, beskyttelsesdragt, og en adfærd som ikke gør det hele formålsløst, så gør et mundbind åbenlyst en lidt større forskel.

Og selvfølgelig skal vi ikke til at producere billioner af mundbind, så der er nok til, at alle kan lege brug-og-smid-væk med dem dagen lang. Det er en komplet håbløs ressourceanvendelse.

Skrevet af Slettet(412118201009)
Med alle tænkelige forbehold:

Udviklingen i Sverige tegner ikke lovende.
Mit håb om at vi gradvist normaliserer efter påske, er delvist knyttet til at den svenske model er den rigtige approach.

Befolkningstætheden betyder formentlig at tallene ikke lader sig sammenligne direkte, men bevægelserne i de svenske tal er bekymrende.

Herudover er der som bekendt en vis udveksling af arbejdskraft på tværs af grænsen, hvilket vel næppe er befordrende for effekten af vores nedlukning.
FREM for alt
Skrevet af Black Spider
Det viser tilsidesættelsen af SMs anbefalinger jo klart.

SM er jo ret åbenlyst på bagkant med en ny virus, og når deres anbefalinger skal være baseret på evidens og vi ikke har evidens før EFTER vi har prøvet x og set, at fuck, det virkede ikke skide godt, så virker det jo ret åbenlyst, at man ikke altid kan vente på, at SM har den nødvendige evidens for, at metode x ikke er tilstrækkeligt.

Kan du forstå det, Steve? For lige pt reagerer du fuldstændigt som en robot, der er fanget i sin programmering. Er du blevet bange, Steve? Er det derfor, du ikke er i stand til at bryde ud af din ret ensporede programmering?

Så nej, tilliden til politikere er ikke så stor.

Hvornår har noget andet været tilfældet, Steve?
Skrevet af Forhammeren
Meget kan man sige om Anders Tegnell men han bruger ikke tid på påklædning.

Det er godt nok sært at stå og fortælle om døde iført en krøllet sweater.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Matias
"... om du er en gennemsnitlig bøvert, der render rundt ude i offentligheden og gør 116 ud af 117 ting forkert"

- Men af de 117 ting, man kan risikere at blive smittet ved, er det at indånde coronavirus så vidt jeg er orienteret noget af det mest sandsynlige. Derfor er masker ikke uden betydning eller at sammenligne med de fleste andre værn og vaner. Jeg er med på, at det ikke nytter noget, hvis man går og piller ved alting ude i offentligheden, og så snart man har fået smidt masken derhjemme, begynder at bide negle. Klart nok. Men for normale mennesker - lad os for kedeligheds skyld bare sige os to - kan det sagtens have en præventiv effekt.

"Og selvfølgelig skal vi ikke til at producere billioner af mundbind, så der er nok til, at alle kan lege brug-og-smid-væk med dem dagen lang. Det er en komplet håbløs ressourceanvendelse"

- Jeg er helt uenig.
Skrevet af Black Spider
@ Matias

Men af de 117 ting, man kan risikere at blive smittet ved, er det at indånde coronavirus så vidt jeg er orienteret noget af det mest sandsynlige.

Eller du får det på fingrene, hvorefter du piller dig i næsen. Eller du får det i panden, hvorefter du klør dig i panden, hvorefter du piller dig i næsen. Eller du får det i øjnene.

Og der er også situationen hvor du bare ikke bruger mundbindet rigtigt, fordi det fx ikke sidder helt tæt. Og der er situationen, hvor du bruger det for længe. Og der er situationen, hvor det skaber fugt på dit ansigt, hvilket giver virus-partikler noget at svømme rundt i. Hvis du skal nyse, går du så rundt med snottet sidende på indersiden af dit mundbind? Har du engangshandsker på de to gange, du rører ved dit mundbind, dvs når du tager den på og når du tager den af og smider den ud?

Bemærk i øvrigt, at dråber med virus kan sætte sig på fx tøj, så når du kommer hjem og så lige skal ud og skide, og du trækker bukserne ned, så får du det på fingrene. Når du bliver færdig og lige ryster efter, så har du det på pikken. Og når din kone så senere giver dig en hånd med, så har hun det sgu på fingrene! Og når hun lige kilder dig i øret efterfølgende, fordi du er sådan en forstokket gammel mand, SÅ BLIVER DU SMITTET!!!

Og vi kan blive ved. Har du skæg? Langt hår? Vaskede du franskbrødsposen i sæbevand før du lagde den ind i skabet? Vasker du dankort i sæbevand og sprit hver gang du kommer hjem? Hvis du kører i bil, og bilsædet rører ved din jakke mens du kører, brænder du så sædet efterfølgende?

Hvis du gør 116 ting rigtigt og bare ikke har mundbind, så vil det nok gøre en ret stor forskel også at bruge mundbind. Men mundbind kombineret med almindelig opførsel i almindelige miljøer virker ret overdrevet, og indtil videre har jeg ikke hørt om, at der er solide indikationer på, at det reducerer risikoen nævneværdigt.

Og det er definitivt ikke en god ide, hvis på den anden side af 7 mia mennesker skal til at bruge mundbind på samme måde som vi bruger fx plastikposer, hvis der ikke er klar evidens for, at det gør en positiv forskel.
Skrevet af tobi
Udviklingen i Sverige tegner ikke lovende.
Mit håb om at vi gradvist normaliserer efter påske, er delvist knyttet til at den svenske model er den rigtige approach.


Hvad er alternativet? At vi bare bliver hjemme for evigt?
Skrevet af clausp
Denne her artikel er interessant, bortset fra tallene fra Kina som man på ingen måde kan regne med:
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56

I øvrigt har Kåre Mølbak trukket en del i land i forhold til sine tidligere udsagn:
https://ing.dk/artikel/kaare-moelbak-praeciserer-flokimmunitet-ikke-strategi-uundgaaelig-233871
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Duck
Ens maske eller mundbind behøver ikke opfylde samme kvalitetskrav, som dem sundhedspersonale benytter. Ideen er, at alt hjælper lidt; går jeg med noget for min mund, vil der oplagt fanges NOGET af det, jeg udånder/sprutter fra munden. Vi snakker ikke om, at man skal gå med maske 24/7 eller når man går tur ved stranden eller lign. Men i bussen, i Irma, i metroen, på skolen og lignende steder med mange mennesker samlet, der synes jeg, det giver god mening.

Det primære formål er for mig ikke selvbeskyttelse, men at beskytte andre mod min eventuelle smitte. Jeg aner ikke, om jeg er asymptomatisk smittet og smitter alle på min vej. Ingen af os aner, om vi er smittebærere.

https://www.vox.com/2020/3/31/21198132/coronavirus-covid-face-masks-n95-respirator-ppe-shortage
Skrevet af Matias
"Eller du får det på fingrene, hvorefter du piller dig i næsen. Eller du får det i panden, hvorefter du klør dig i panden, hvorefter du piller dig i næsen"

- Altså, hvis du stadig bærer maske, er man jo ude over den slags uheld. Det styrker sikkerheden ifm. en anden praksis, nemlig at vaske / afspritte hænder, så snart man entrerer et nyt miljø. Jeg anfægter ikke de andre risikofaktorer, jeg tror dog ikke, de har samme vægt i det her.

"Og det er definitivt ikke en god ide, hvis på den anden side af 7 mia mennesker skal til at bruge mundbind på samme måde som vi bruger fx plastikposer, hvis der ikke er klar evidens for, at det gør en positiv forskel"

- Enig, men det skulle komme meget bag på mig, om et virus, som primært smitter via luftveje, ikke skulle kunne hindres mærkbart ved brug af et værn for luftvejene. Alternativt virker intet, ud over den komplette isolation, hvor man måtte spise og drikke hvad der nu en gang var til rådighed på ens bopæl, og så håbe på, at det rakte til smittefaren var ovre. Jeg argumenterer som sagt ikke for, at det hindrer noget komplet, men at det naturligvis har en effekt.

Jeg er ikke bekendt med konkrete undersøgelser på området, men hvis det kan påvises, at det har en effekt - og det er jeg overbevist om, at det kan - kan det jo bruges som kalkule for, hvad der kan betale sig. Det er eksempelvis ekstremt ressourcekrævende, at have intensivafdelinger kørende på det beredskabsniveau, der er tilfældet nu. Ligeledes ekstremt ressourcekrævende at få bugt med den pukkel af behandlinger, der kommer i kølvandet på krisen. Det er også et spørgsmål om ressourcer kontra menneskeliv. Hvor mange kan reddes ved øvelsen. Det siger sig selv, at hvis effekten er 0, er det 0 overalt i positivregnestykket, men altså, nu er mit udgangspunkt jo også, at det ikke er tilfældet.
Skrevet af jensmoch
@ BS

Det bliver ikke så langt, og skrevet fra telefonen, så bær over med uduelige autokorrekturfejl. Men lavtryk med blæsevejr får min krop til at føle som om jeg er blevet kastet af en shetlandspony i brunst.

EU har fejlet. Men det bliver jo kun værre og værre, hvis de individuelle lande fortsætter med ikke at tænke lidt bredere end blot på egen røv.

Vi har alligevel formentlig flere respiratorer end vi har mandskab til at betjene, og vi vil næppe komme op og have brug for hele lageret i løbet af den næste måned eller halvanden. Med andre ord, i de næste 4-6 uger, så kan de respiratorer redde teoretiske liv på et lager i DK eller de kan redde faktiske spaniere og italienere


Først og fremmest skal vi stadigvæk huske på at vi er i starten af pandemien, og bare det at vi vil til at åbne op igen så længe før vi rammer kurvens top, er enormt risikabelt. Så vil vi formentligt køre en mere aggressiv test/opspor/isoler-strategi, men vores samfund og lovgivning er bare ikke bygget til at det kan blive tilnærmelsesvist ligeså effektivt som de steder det har virket.
Vi har flere gange i tråden været inde på hvor lidt variablerne skal ændre sig, før at modeller og prognoser er ubrugelige. En lidt højere R_0, en enkelt dag mere i respirator i snit og den slags, kan vælte prognoser.
Jeg læste at der var snak om en koordineret NATO-indsats for at kunne optimere brug af ressourcer, og så længe vi har ALLE de sundhedsfaglige overvejelser med inde over, og der bliver lavet en klar strategi for hvordan nye ressourcer bliver fordelt og flyttet rundt, har jeg intet imod at hjælpe. Men vi skal simpelthen ikke gøre det fordi EU har været en katastrofe, og vi så kan sætte et Disney-plaster på et styrtblødende fald i tillid fra Sydeuropa. Og som sagt bliver det kun meget, meget værre efterfølgende, når der skal diskuteres økonomisk boost i EU-zonen, når den elendige sydeuropæiske økonomi (før coronavirus) også bliver en faktor.

Og jeg må nok indrømme, at selv om man kan sige mange sjove ting om de sydlige typer, så er faktiske liv mere værd end teoretiske. Hvor mange italienere og spaniere er du villig til at se på dø, alt imens udstyret samler støv heroppe?


For at lave en Steve, vil jeg parafrasere Jonathan fra Stranger Things og sige "I don´t like most people. They are in the vast majority", men det betyder naturligvis ikke at jeg synes de skal sejle i deres egen, store Covid-19 sø. Men der er nogle enorme afvejelser, og jeg skal være i mit ærligste hjørne og sige at hvis én dansker dør på baggrund af mangel på respiratorer fordi vi "for at få goodwill" har sendt dem ud af landet, så synes jeg vores politikere har fejlet.

Hvor end det er forsvarligt skal vi hjælpe, i en større, koordineret indsat. Men vores regering har altså en pligt til at prioritere danske liv højst.

Og hvis man fra sundhedsfagligt hold vurderer at det er alt for risikabelt, så klarer jeg mig med at der dør folk i andre lande. I øvrigt ligesom der gør dagligt rundt om i verden, af ting vi sikkert også kunne hjælpe med hvis vi prioriterede andre nationer over Danmark. (og det kom til at lyde helt Kimsk... det var ikke meningen, men aftensmaden er klar, så jeg gider ikke at omformulere det. MDGA!!)
Skrevet af clausp
Jeg kom med denne forudsigelse d. 30. marts:
Med den udvikling vi har set den seneste uge vil jeg forvente følgende:
Sverige, i dag: 146, om en uge: 400
Danmark, i dag: 77, om en uge: 123


Det var alt for optimistisk i forhold til begge lande, men til gengæld er det ikke helt ved siden af at Sverige vil have lidt over 3 gange så mange dødsfald som Danmark til den tid.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Bosse1983
End of days scenarie for KimTell. En verden hvor vi alle går med ansigtet tildækket og der sendes sure blikke mod dem der giver hånd.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Vincent Gigante
.
Skrevet af Slettet(202352200106)
Naeste indgreb maa vaere at fjerne religionsfriheden.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af anders.hede
Man skulle tro du havde læst :
https://www.berlingske.dk/kultur/mads-brugger-hvordan-jeg-laerte-at-elske-soester-nummer-et

Ærgerligt med betalingsmur, egentlig meget godt skrevet.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Anders eller andre det giver berlingske penge

Det starter ellers ikke så godt. Hvad er hans hovedpointer udover at danskere ikke kan lide demkorati, fordi vi i undtagelsessituationer accepterer undtagelsestilstand?
Skrevet af tobi
At ytringsfriheden åbenbart snart bliver taget fra os, bare fordi.

Der er ikke nogen gode pointer.
annonce
0