Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af jensmoch
Er det ikke bare Mads Brügger der er Mads Brügger?

Efter Mette Bock og Alex Ahrendtsen ødelagde hans radio, har han jo kørt en vendetta mod socialdemokraterne, fordi Engelbrecht engang skrev et læserbrev.
Og så har han jo bare altid været den kontrære type.
Skrevet af Sofatræner
Det kan da godt være Nordkorea, Kina og Venezuela er undertrykte regimer, men i Danmark må man altså ikke forsamles mere end 10 mennesker i en kortere periode, så måske de skal stikke piben ind og tænke lidt på vores andres lidelser.

Det virker mere til at være noget der hører til i ´Hot take´ tråden. I forhold til at manden har lavet tv fra Nordkorea, liberia, USA og jeg ved snart ikke hvad, så har han en imponerende mangel på perspektiv. Altså hvis DK var det eneste land der havde indført de her sanktioner og vi alligevel kunne se, at det ikke gjorde nogen forskel, så kunne vi måske snakke om en pointe. Men mange lande omkring os har langt strengere restriktioner - eksempelvis UK, Sverige, Italien eller Frankrig - og er samtidig ramt langt værre end vi er.

Men det passer da meget godt til Berlingskes redaktionelle linje, og der er da sikkert en del af de boomers der læser det, der sidder og tænker på hvor ret han er, mens de bander diktatoren Mette Frederiksen langt væk.

Efter Mette Bock og Alex Ahrendtsen ødelagde hans radio, har han jo kørt en vendetta mod socialdemokraterne, fordi Engelbrecht engang skrev et læserbrev


Jeg synes det er ret åbenlyst at det har gjort et eller andet ved ham. Jeg plejede at følge ham på sociale medier, men han virker godt nok både paranoid og til at besidde en art af gudekompleks. Det sidste har været en generel tendens hos 24syv martyrer synes jeg. Jeg var personligt glad for flere af kanalens programmer, men reaktionen fra folk omkring 24syv og den der forestilling om at 24syv var guds gave til danskerne, og at der ALDRIG i historien vil komme radio igen på samme niveau har jeg fundet en anelse belastende. Der var måske 10% gode programmer; 20% ok programmer; og så var der altså 70% som jeg aldrig kunne drømme om at høre, og som var lige så spild af sendetid som det meste på P3 eller lokalradioer.

Mads Brügger skal nok tilbage og være Mikael Berthelsens ven. Det er han meget bedre til.
Skrevet af anders.hede
I er ikke så bekymret kan jeg forstå.

Jeg synes det er værd at overveje hvad den her undtagelsestilstand gør ved vores land. Weekendavisen som jeg også finansierer kigger i dag på det tiltag der kan lægge i støbeskeen med overvågning af vores adfærd.

Jeg siger ikke at det ikke kan være fornuftige ting i nødens stund, menjeg synes dælme også det rummer nogle farlige perspektiver. Ungarn blev sådan endnu,ere de facto diktatorisk i ly af Corona.

Jeg kan blive træt af de journalister der i ramme alvor mener man skal passe på med at være for kritisk i denne tid. Tværtimod - der er brug for alt muligt kritisk. Hvad skete der egentlig for at vi pludselig fik monsterstraffe for at stjæle en flaske sprit?

Hvis man sidder og er helt afslappet og tilfreds, ja, så er man nok der, hvor regeringen har det rigtig godt med, at man er.
Skrevet af Sofatræner
Der er da helt sikkert noget ift overvågning, som nok bliver svært at overbevise myndighederne om, at de skal skrotte igen. Jeg mindes en sag om telelogning fra da Pape var justitsminister. Da det først kom frem mindes jeg, at politiet udelukkende ville have adgang, hvis de havde en dommerkendelse, hvis der var tale om begrundet mistanke og iøvrigt skulle oplysningerne krypteres og slettes efter en periode. Det synes politiet dog ikke var så spændende, så de ignorerede loven og fik justitsministeriets accept (Sådan husker jeg forløbet i grove træk).

https://www.berlingske.dk/samfund/pape-toever-paa-tredje-aar-danskerne-bliver-ulovligt-overvaaget-doegnet

Det er da iøvrigt en fin kritik. Men underlig at sætte et lighedstegn mellem dét og så selve demokratiet. Ungarn (som du nævner) var i forvejen på vej ned af den sti. Undtagelsestilstanden her har bare været en belejlig mulighed. Hvis ikke det blev nu, så blev det på et andet tidspunkt og under et andet skalkeskjul.
Selvfølgelig skal man være kritisk, og det er da kun på sin plads hvis man som journalist får svar på hvorvidt de øgede tiltag vil forsvinde igen når vi er igennem på den anden side.

Hvad skete der egentlig for at vi pludselig fik monsterstraffe for at stjæle en flaske sprit?


Det er symbolik. Man vil gerne holde folk fra at gøre det - især i en krisesituation.
Skrevet af GammelBitterMand
Undskyldningen må vel være, at det er lidt ligesom med straffen for desertering, den er også markant højere under en væbnet konflikt.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Slettet(112218201709)
Fint at et par hundrede er blevet hentet hjem fra Peru.
Knap så fint at se dem kysse og kramme deres familie/venner i Kastrup..
Fat nu for helvede, at der skal holdes afstand.
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af jensmoch
Så vidt jeg ved er al "coronalovgiving" gennemført med solnedgangsklausul, så det automatisk udløber om et års tid. Så kan politikerne forlænge det, hvis der er behov, men det er jo ikke bare noget regeringen kan gøre alene.

Men nej, jeg er som udgangspunkt ikke nervøs for at et enigt folketing (indtil det med skærpede straffe), under en global sundhedskrise handler aggressivt og effektivt, så længe det hele tiden er med et automatisk ophør når vi er ude af krisen igen.

Jeg læste at nogle dygtige typer, forskere og den slags, er i gang med at udvikle en app der kan bruges i Europa til "overvågning". Via bluetooth registrerer den andre smartphones med appen, og hvis en af de andre med appen så bliver smittet og registrerer det i appen, vil alle der har været indenfor bluetoothrækkevidde så få en notifikation om at de har været nær en smittet.

Den skulle efter sigende gøre det fuldstændig anonymt, og leve fuldt op til vores strenge GDPR.

Sammen med en øget testkapacitet, kan det blive en kæmpegevinst til andenbølgen, og når vi begynder at åbne samfundet op igen.
Skrevet af Bosse1983
Löfven siger nu at flere tusinde svenskere vil dø. Han påstår så også, at andre lande havde et forspring. Det efter man i ugevis har rystet på hovedet af andre i Skandinavien. Sverige har mere teknokrati, så det må være vanskelig at sidde der med straight face, som socialdemokrat, og levere den smøre uden tiltag.

Sverige har tilsyneladende kun 1/3 af intensivkapacitet på landsplan ledig pr. i dag. Værnemilder og andre ressourcer var man lav på for få dage siden allerede. Taget den "videnskabelige" tilgang in mente, er der vist nogen som skal bytte sin Texas TI-83 med noget nyere.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af clausp
Det kan godt være deres tilgang var videnskabelig men at videnskaben tog fejl. Hvis vi skal være lidt akademiske, så handler den videnskabelige metode om at opstille en hypotese som er falsificerbar.

I øvrigt ser man virkelig effekten af den danske nedlukning nu:
https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Overvågningsdata/Data-0304/Udviklingen-i-antal-indlagte-patienter-03apr2020.ashx?h=1001&la=da&w=1501&hash=FFA4605AA56CED20960247C19B5E323DE8335EAA
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Bosse1983
Vilde tilstande i Ecuador. Covid har det tydeligvis relativt OK med varmen. Uden nogen infrastruktur der kan håndtere presset dør folk i deres hjem, hvor folk tvinges til at opbevare dem i omkring 30 graders varme. Enten kan du gøre dit hus ubeboelig, eller levere den værdige behandlig af dine afdøde nærmeste det er, at pakke dem i plast og parkere dem på terrassen og håbe diverse skadedyr løser problemet.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af clausp
Jeg synes ellers Steve sagde virusset ville dø når vejret blev varmere.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Bosse1983
@claus

Enig. En forudsætning er også at du har korrekt data, samt kan gentage forsøget, sådan helt rudimentært. Jeg stiller mig tvivlsom til at læne sig op ad data fra Kina og Sydkorea, som tilfældet i et omfang har været. Kineserne lyver så det driver og skal du kopiere Sydkorea kræver det en helt anden indsats. Det var et rent gamble og jeg er nysgerrig efter parametre for succes. Jeg tvivler på at lave dødstal stod øverst.
Nu snakkes der om at der smittes lettere end antaget, og eksempelvis samtale uden passende distance er nok. Det er jo strålende og i den grad en kæp i hjulet på Bartleby-tilgangen.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af clausp
Bosse, jeg har ikke noget at tilføje, for jeg er fuldstændig enig.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af christian eriksen
Tror statsministeren lukker Danmark igen frem til mindst slutningen af maj måned, da sundhedsvæsnet ikke vil kunne følge med en kraftig stigning af smittede. Måske bliver det en delvis lukning af det meste af Danmark, især skoler og udannelsesinstitutioner bliver nok lukket med hjemmeundervisning for resten af skoleåret.
Skrevet af clausp
Det er fint at du lige lufter hvad du tror, men det virker ikke særligt oplyst i forhold til den faktuelle situation eller hvad der er blevet diskuteret på de sidste par sider.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Mercenary
Sygehuse og plejehjem er nu godt og grundigt fedtede ind. Uundgåeligt selvfølgelig, men når man ved at skrap fokus på personaletest burde prioriteres, men tværtimod slet ikke blev det, er det altså svært ikke at tage sig til hovedet.

Med historier fra f.eks. Spanien, forstår jeg simpelthen stadig overhovedet ikke logikken. Det er jo ikke rocket science.
Lose all to save a little
Skrevet af Vincent Gigante
USA med 32.000 nye smittede i går. Næsten 280.000 smittede nu i alt.

1300 dødsfald i går - så de nu er på 7400 døde i alt. Og de er kun ved foden af epidemien. Nogle stater har ikke sat tiltag ind endnu.

Puha. Og en stor del af dem, der mister arbejder har ikke en sundhedforsikring. Katastrofalt.
.
Skrevet af Duck
Merc, "det er ikke raketvidenskab", er et fint dansk udtryk. Brug det gerne.

Mit svenske er lidt rustent, men der står vist i Expressen, at en tredjedel af beboerne på de stockholmske plejehjem er smittede. Av. Nej, der står at hver tredje plejehjem er ramt af Corona, ikke hver tredje beboer. Måske.
Skrevet af Mr. Pink
"Jeg synes ellers Steve sagde virusset ville dø når vejret blev varmere."

Det var bestemt ikke det, han sagde/mente.

Ada:

Trump har bekendtgjort, at alle i USA får behandling - også dem uden sundhedsforsikring

Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Bosse1983
Ja, så er det jo sådan.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
annonce
0