Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af jensmoch
Der er intet land i Europa der bruger flokimmunitet som en strategi. Mølbak har sagt at vi, hvis den giver samme immunitet som influenza, vil se en effekt af flokimmunitet om 3-4 år.

Hvis vi så er meget, meget heldige, vil det give nogenlunde samme flokimmunitet som influenza - men det er nok usandsynligt, da vi trods alt aktivt vaccinerer for influenza. Men, lad os være optimistiske! Så betyder det at over 20% af den danske befolkning vil blive smittet hver sæson.

Hvis ikke Covid-19 ændrer sig til noget mildere, vil det betyde at 1,2 mio bliver smittet, hvor, igen, lad os være optimister, 1-2% skal i respirator i 3 uger.

15-20.000 respiratorpatienter hver Covid-19-sæson MED en flokimmunitet der matcher influenzaen, der har et markant lavere smittetryk og en vaccine.
Skrevet af Hausser
CPH-Hotspur, Geddar

Ja i er hellige er i.

Hvad er slutningen på grøn kurve strategi? Hvilke scenarier og tidshorisonter ser i?

Jeg er klar over det ikke er bekvemt for jer at vedstå at vi potentielt snakker år frem, hvilke hverken Mette F. eller Heunicke turde svare på.
Skrevet af Stankovic
Et godt indspark (u)tilfreds, hvor jeg er enig på de fleste af dine pointer.
Skrevet af Geddar , moderator
@Hausser

Nedladende!? Hvad ævler du om? Planen er baseret på en erkendelse af at man ved for lidt om sygdommens optræden. Det har intet at gøre med at være "nedladende". Er det endnu et ord du ikke helt forstår?

"Hvor lang tid mener du grøn kurve strategien varer? De ville jo ikke svare op det, men håber blot på en vaccine."

Dette viser ret godt hvor lidt du har forstået af dét, som mange har forsøgt at forklare dig i lang tid. Man ved det ikke, da man kender for lidt til sygdommen. Derfor den læringbaserede og dynamiske tilgang.

"Skal virksomhedslederne blot gætte selv?"

Nej. Der er netop ingen der skal gætte. Man skal sikre sig et tilstrækkeligt vidensgrundlag. Det er imponerende så svært det er for dig at forstå det.

"På værnemidler og hvad så ellers?"

Er industrien og håndværksfagene gået helt i stå?

"Du tror måske det er for sjov?

Håbløs kommentar.

Hvad tror du der skal når støttepakkerne udløber? Eller vi skal måske bare forlænge dem i det uendelige? I årevis?"

Igen, ingen snakker om "årevis". Kun dig.

Hvem skal leve og dø af virksomhederne Geddar?"

Hvad var tankerne, da du besluttede dig for at stille det her mystiske spørgsmål? Udover at man bør skele til virksomhedernes betydning for den samlede danske økonomi, så har jeg ingen holdning til det. Der er sektorer der er hårdere ramt end andre, og herunder er det et spørgsmål om hvordan de, sammen med de støttemidler de får er gearet til at håndtere den her krise.

Uanset var din kommentar helt i skoven, da man netop har indført store(!) støttepakker og derimod negligeret kulturen.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Slettet(531502201604)
Indlagte faldet til 472 fra 503 i går - intensiv faldet til 127 fra 139 og respirator faldet til 103 fra 108. Kapacitet udnyttet med ca. 12 % lige pt.

Der er jo også en risiko for, at det går for langsomt i DK nu - dvs. at smitten bliver trukket meget ud. Sverige og Englands kurve ser ikke så meget voldsommere ud end den DK har - korrigeret for indbyggere.
Skrevet af Stankovic
Jeg er klar over det ikke er bekvemt for jer at vedstå at vi potentielt snakker år frem, hvilke hverken Mette F. eller Heunicke turde svare på.


Hun sagde dog dette i 21 Søndag, hvilket alligevel giver et billede af en tidshorisont, som for mig tælles i år nærmere end måneder.

"Jeg tør ikke sætte en dato på, men jeg tror ikke, at vi kan komme tilbage inden for en overskuelig fremtid," siger Mette Frederiksen.
Skrevet af CPH-Hotspur
Nå ja, den nedladende "Grøn kurve" strategi

Hvor lang tid mener du grøn kurve strategien varer? De ville jo ikke svare op det, men håber blot på en vaccine.

Hvordan er den nedladende, fordi du enten ikke kan eller ikke vil forstå den?

Du har fået det forklaret utallige gange, men du er tilsyneladende ikke i stand til at internalisere ny viden eller sætte dig ind i andre synspunkter, hvis det ikke flugter 100% med dine ønsker og dit verdensbillede.

Hvad tror du der skal når støttepakkerne udløber? Eller vi skal måske bare forlænge dem i det uendelige? I årevis?

Du læser eller forstår virkelig ikke noget, vel?

Hausser ser ud til at være drevet af frygt og har jo nok noget i klemme i den her krise, deraf de konstante henvisninger til en åbning af Nordjylland. Det er forståeligt, hvis hans indtægtskilde er truet på livet, men hvis man ikke er i stand til at reagere mere køligt og afmålt, så risikerer man at drukne i angst, blive blændet af frygtens skyklapper og den deraffølgende manglende selverkendelse, og sabotere sig selv og det levebrød man egentlig ønsker at redde.

Hausser, seriøst, luk øjnene, træk vejret dybt nogle gange, og åbn øjnene igen - helt op.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Slettet(202352200106)
Problemerne med flokimmunitet er, at jeg har set rigtig mange forskellige procentsatser for, hvor mange som vi skal have smittet, foer det kan opnaas. Nogle taler om 60-70 %, mens andre taler om 90-95%. I bedste fald ligger de fleste vel omkring 5 % lige nu. Det kunne vaere en fremragende strategi, men der er ogsaa huller i den. F.eks. hvis Corona muterer.

Det bedste tidspunkt ville vaere, hvis vi rent faktisk havde en vaccine, da flokimmunitet i den grad ville faa Corona til at forsvinde. Jeg er meget speptisk over for prognoserne. Saerligt hvis dette kan vaere et aarligt tilfaelde. Best case har vi foerst vaccinen i 2021.

Man kan godt forstaa, at politikerne klamrer sig til lockdown, men omvendt er det bare ikke en holdbar loesning i en maaned mere. Det maa vaere klart, at det er paa tide at faa aabnet op gradvist. Jeg haaber, at Oestrig goer det rigtige.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Geddar , moderator
@Stankovic

I den sammenhæng handlede "være tilbage" vel også om en sammenligning men situationen før Corona. Det er ikke dét Hausser spørger ind til.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Sofatræner
Hvem er det der ikke bliver hørt? Der er jo flertal for de her forslag, det er ikke noget Mette og de andre bare indfører, mens de andre partier ikke aner hverken op eller ned. Jeg synes personligt som ikke-sundhedsfaglig at beregningerne er ligegyldige, når vi har så mange eksempler på lande der er ramt af præcis det samme.

Hvorfor gik det galt i Italien? Hvorfor bliver UK og USA så hårdt ramt som tilfældet er? Hvorfor har vi situationen nogenlunde under kontrol herhjemme, og hvorfor har eksempelvis Norge ikke samme problem som man ser andre steder i europa.

Om sundhedssystemet arbejder med en model der siger 1.000 eller 30.000 døde interesserer mig ikke videre, da vores påvirkning i høj grad også afhænger af hvordan landene omkring os håndterer det. Hvad er pointen i at offentliggøre scenarierne? Jeg mangler personligt ikke bevis på hvad corona er for en størrelse, og hvad det kan betyde for samfund som helhed. Er det virkelig så interessant hvilke beregninger regeringen bruger? Alle med lidt samfundsfaglig forståelse er jo klar over, at der er tale om dybt usikre estimater, men formentlig estimater der stadig tvinger til at hande hurtigt og radikalt. Er det virkelig en interessant diskussion, når vi potentielt snakker om tusindvis af døde, som ellers kunne være undgået? Er det 10% af Danmark der lider af enten KOL, diabetes eller astma?

Og hvorfor er Løkke pludselig så interesseret i åbenhed omkring beregninger og modeller? Var det ikke hans egen regering der pressede på for at forskere fra AU skulle holde deres kæft, fordi de måtte krybe til korset angående fejlagtige beregninger i regeringens landbrugspakke?
Skrevet af Stankovic
Antallet af døde i DK per 100.000: 3,2.
Antallet af døde i SV per 100.000: 4,7.

Italien og Spanien er begge omkring 28 per 100.000.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3rdeA/coronaviruset-har-ar-de-senaste-siffrorna

Spørgsmålet er om Sveriges tal eksploderer op i damme område som Sydeuropa eller om det kun stiger en smule mere. Interessant bliver det at se her de kommende dage.
Skrevet af Sofatræner
Børn bliver slet ikke smittet i samme grad som voksne. Det er derfor, at de udsluses først. Og så selvfølgelig for at forældrene kan få noget arbejdsro, hvis de arbejder hjemme.
Skrevet af Stankovic
Sofatræner, kan børn ikke bringe smitten videre?
Skrevet af Skjold99
Flokimmunitet?

Ved nogen med sikkerhed, at man bliver ved med at være immun også om 6 mdr. eller 1 år, eller er det bare noget man gætter sig til?
Bor i Esbjerg, så holder naturligvis med EfB! Men jeg holder ikke med Team PMG!
Skrevet af jensmoch
Rent gæt.

Man håber at den kan give samme immunitet som andre vira der sætter sig i de nedre luftveje, men da Covid-19 ikke ligner noget vi har set før - faktisk overhovedet ikke - er det rent gætværk. Ligesom der også er nogen der frygter, som blev postet herinde tidligere, at virusset kan ligge i dvale i cellerne og så blusse op igen når som helst. Ligesom herpes, at hvis du er smittet, bliver du ved med at være smittet.
Skrevet af Sofatræner
Ja da. Men det kræver at de selv er smittede, og som udgangspunkt er de så mindre tilbøjelige til at opfange den i første omgang. Mener at tallet for smittede under 19 år ligger på lige under 3%
Skrevet af Stankovic
https://www.businessinsider.com/cdc-children-coronavirus-infants-boys-may-face-higher-risk-2020-4?r=US&IR=T

The largest study yet of children with COVID-19 suggests that males and infants may face a higher risk of infection and severe illness.

- A CDC study of more than 2,500 children with COVID-19 found that they developed fever, cough, or shortness of breath less often than adults.

- Infants with COVID-19 have been hospitalized more often than older children. One expert said that could be because their immune responses haven´t developed enough.

- Of the children with COVID-19, 57% were male, suggesting that "biological factors" could make men more susceptible to the virus.

...

Still, this research is preliminary and the authors are working with limited information. Among the 2,572 pediatric cases they analyzed, only 9.4% included information on the patients´ symptoms, and only 33% indicated whether or not they had been hospitalized.

The study authors recommended that doctors maintain "a high index of suspicion" for children who could have COVID-19, especially for infants and kids with underlying conditions.

"We have to be very careful overall," Maldonado told Time. "We really don´t know what we are dealing with here yet."


Som der pointeres er der stadig usikkerheder ved tallene og rapportens forfatter(e) beder om at der stadig udvises stor forsigtighed.

Det kan så diskuteres om den danske regering viser dette ved netop at åbnet op for vuggestuerne.
Skrevet af Slettet(121859201410)
16 døde i DK de seneste 24 timer. 114 i Sverige i samme tidsrum. Hmmm. Er Svensken mon på vej mod afgrunden? Eller er de på ret kurs Steve og Hausser?
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Det er virkelig alt alt for tideligt at sige noget om den ene strategi er bedre end den anden.
Det kan vise sig at Sverige kommer hurtigere igennem smitten på denne måde og indtil videre er mit indtryk at ja deres kapacitet er presset, men at de ikke ligger over den grønne kurve og at deres sundhedsvæsen er ved at kollapse.
Skrevet af Stankovic
Præcis, så længe det svenske sundhedsvæsen kan følge med, så er det ikke kritisk.
annonce
0