Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af (u)tilfreds
Mht. mørketal, så undres jeg over tallene for donorer er ændret fra promiller til procenter på få dage??

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-04-04-antallet-af-indlagte-falder-og-det-er-ikke-kun-en-god-ting-naar-danmark-skal
Skrevet af clausp
Først lige et par forbehold; jeg er ikke økonom og har sikkert lavet nogle forkerte antagelser. Nogle af tallene er naturligvis hevet ud af røven.

Men lidt hurtigt købmandsregning på to scenarier:
1) Fortsæt nedlukning til smitten er væk og test og opsøg aggressivt. Nedlukningen forventes at vare sammenlagt 5 måneder.
2) Åbn op gradvist, snarest, således at der har været lukket ned i 2 måneder.

Ved både 1) og 2) antager jeg at økonomien kører på 30% under nedlukningen. Ved 1) antager jeg at man kan køre på 90% efter 5 måneder. Ved 2) antager jeg at man kan køre på 80% efter 2 måneder.

Over en 2-årig periode vil hhv. 1) og 2) give et BNP på ca. 3400 og 3340 mia. kr. Dertil vil 100% udnyttelse af 800 intensivpladser koste mindst 4.5 mia. kr. om året.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af pussyhunter
Www.skrivunder.net - mit barn er ikke forsøgskanin
Skrevet af ToonInStoke
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af Vincent Gigante
+1400 døde i Frankrig i går. De er ved at blive det ´nye Italien´ - hvis de ikke allerede er blevet det.

Udviklingen har længe peget den vej - men Frankrig er måske gået lidt forbi radaren, fordi det eksploderede i Spanien og Italien - og nu USA.


Storbritannien er også ved at bevæge sig derhen ad. 20 5G master er blevet ødelagt i denne uge...fordi, ja.
.
Skrevet af elendil
Det er eddermame dumt.
fck-medløber.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Trump er generelt mere eller mindre debil og meget andet, men her har han sgu fat i noget!
https://nyheder.tv2.dk/udland/2020-04-08-trump-truer-med-at-traekke-stoetten-til-who
Skrevet af Geddar , moderator
@Hausser

For det første er det kun dig der kun mener strategien indeholder kurven. For det andet er det en god visualisering ift. hvilket pres vi kan tåbe på sygehusvæsenet. For det tredje er det helt bizart du ser det som nedladende. Som sagt må det være dig der har nogle problemer i så fald...

"Det er vist alment accepteret, Peter Geisling sagde det endda i optakten til mødet i går. Hvor længe tror du en grøn kurve strategi varer?"

Sorry, men med alt det du har skudt af køber jeg ikke dine ord. Kom med konkrete links, tak.

"Der er sjovt nok nogle som drager de samme konklusioner som mig"

Det fremgår INGEN steder at alt skal være lukket ned indtil der er fundet en vaccine. Derimod går man i gang med en gradvis genåbning allerede næste uge. Der vil næppe gå lang tid før der åbnes mere op for detailhandlen igen. Så til hvorvidt Dyrby har forstået det, så kunne det tyde på han mistolker noget. For det er reelt blot hans egen tolkning han kommer med.

"Man kan selvsagt ikke drive virksomhed på at følge en udvikling og så tolke bedst muligt på regeringens kommunikation. Det ved du også godt."

I en situation som denne er det den klart den bedste tilgang. Luk handelsskolebøgerne og læs noget Mintzberg. At begynde at arbejde med konkrete tidsplaner når vidensgrundlaget er for svagt er idiotisk. Jeg håber virkeligt ikke det er en tilgang du prøver at pushe hos den virksomhed du arbejder hos. Selv har vi udskudt hele vores budgetproces, fordi det ikke giver mening nu. Og der var meget bred opbakning da vi fremlagde det.


https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Svoger
For mig at se, er det her åbenlyst et forsøg på at teste af, hvor man tager de grupper, som, så vidt man ved, statistisk vil være i mindst risiko. Og der gør man, mens der stadig er noget fri kapacitet at tage af i sundhedsvæsenet. Set på landsplan. Herning og Holstebro er åbenbart ved at være fyldte, hvilket jo nok igen peger tilbage på det hestestævne som startskud for en koncentration af smitte her.

Lykkes det med de yngre årgange, er det eneste logiske næste skridt jeg kan komme i tanke om, at man åbner op for dele af erhvervslivet. Deres medarbejdere vil igen kunne møde på arbejde, fordi børnene nu er i institution.
En del vil nok blive smittet, det kommer mange af os nok til at blive, men de her børnefamilier udgør så ikke længere så stor en risiko for bedsteforældre mv., hvis det virker.

Af samme årsag giver det mening, at man ikke blander de ældre børn/de helt unge ind i det lige nu og her. For de kan, generelt, passe sig selv, mens evt både mor og far er på arbejde.

Hvis ikke det er strategien, så kan jeg i hvert fald ikke gennemskue det. Og hvis det er strategien, burde Hausser m.fl. jo klappe i deres hænder.
Stiger indlæggelsesbehovet, må man så slå bak, og sige at den her løsning duede ikke alligevel. Så er det vel Claus´ isolereringstaktik det er eneste løsning, udover at slippe alt fri og lade dem dø der heraf dør.


I forhold oppositionen det brokker sig, og Lars Løkke der åbenbart er gået helt i fadølsmode, har det jo hele tiden bare været et spørgsmål om tid, før der måtte gå det sædvanlige fnidder/valgkampsgøgl i det. Når de samtidig kan sidde og se på, at Mette Frederiksen pludselig er voldsomt populær/vurderet af den brede befolkning at gøre det godt, må de jo reagere.
Det havde Socialdemokraterne også gjort på et tidspunkt, hvis det var en Venstreregering.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Interforlivet
I forhold oppositionen det brokker sig, og Lars Løkke der åbenbart er gået helt i fadølsmode, har det jo hele tiden bare været et spørgsmål om tid, før der måtte gå det sædvanlige fnidder/valgkampsgøgl i det. Når de samtidig kan sidde og se på, at Mette Frederiksen pludselig er voldsomt populær/vurderet af den brede befolkning at gøre det godt, må de jo reagere.
Det havde Socialdemokraterne også gjort på et tidspunkt, hvis det var en Venstreregering.
Lige præcis. Det er lige så forudsigeligt som ekstra bladets kontinuerlige forsøg på at skabe røre i andedammen med deres artikler om diverse kritiske røster i den danske befolkning.

Hvor ville jeg dog bare ønske at folk udviste en lille smule mere tålmodighed i denne misere og accepterede det uomtvistelige faktum: Nemlig at ingen ved med sikkerhed hvad der er det rigtige at gøre, da ingen har prøvet at stå i denne situation før.

Der er en enerverende tendens i det danske samfund til at rette skarp kritik mod tiltag allerede inden de er trådt i kraft.
Skrevet af Slettet(202352200106)
Der er en enerverende tendens i det danske samfund til at rette skarp kritik mod tiltag allerede inden de er trådt i kraft.


Tja, i lande som Nordkorea og Kina eksister denne "enerverende" tendens ikke.

Saa man kan undre sig over, at det pludselig bliver gjort til en problemstilling, at vi har en opposition, som stiller sig kritisk over for tiltag, som har saa alvorlige konsekvenser paa landets oekonomi og basale frihedsrettigheder.

I sidste uge ville man ikke svare paa spoergsmaal vedroerende flokimmunitet, selvom sundhedsstyrelsen mente, at flokimmunitet var en strategi, som man kunne foelge. I denne uge er det ikke en strategi. Love bliver hastet i gennem og sat flueben ved med sundhedsstyrelsen anbefaling. 40 siders hastelov som man faar 2 timer til at laese i gennem.

Nej, lad os endelig bare lukke i, fordi alt andet vil jo tolkes som valgkampsgoegl. Som om at Mette F ikke selv profiterer paa dette. Surprise, det er politik.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Geddar , moderator
Men du kan vel erkende en god del af det netop ER politisk gøgl? I så fald, er du uenig i at det ikke er tidspunktet for den slags?

Der er ingen der advokerer for at hemmeliggøre alle beslutningsprocesser.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Stankovic
Trump er generelt mere eller mindre debil og meget andet, men her har han sgu fat i noget!
Link til en side på nyheder.tv2.dk


Han har bestemt ret. Tilbage i januar var det hovedrystende ondsvagt det som WHO kom ud med, da man samtidig kunne se at situationen eskalerede i Kina. WHO havde tydeligvis ikke et ønske om at tænke selvstændigt, men fulgte bare blindt det som den kinesiske regering fortalte.
Skrevet af Interforlivet
@redonodo69: Jeg er lidt i tvivl om hvordan dit indlæg skal tolkes. Mener du at jeg med min problematisering af tendensen til at rette skarp kritik mod tiltag allerede inden vi har set deres virkning er ensbetydende med at jeg plæderer for en indføring af udemokratiske tilstande? Eller mener du at de eneste to muligheder er det nuværende scenarium i DK og så de scenarier vi ser i Nordkorea? I så fald synes jeg du mangler ca. 1.000.000 nuancer.

Bare lige for at komme dig i forkøbet: Jeg plæderer med min kritik ikke for mindre demokratiske tilstande i DK eller for at oppositionen (og medierne) generelt tier stille. Jeg efterspørger en tålmodighed og en vilje til at debattere i stedet for at kritisere i skarpe vendinger så længe kritikken omhandler fremtidige tiltag.
Skrevet af Slettet(202352200106)
Der er heller ingen, som har fremlagt noget, der ligner beslutningsprocesser. Mest af alt har spoergsmaalene handlet om de tiltag, som der er blevet indfoert, mens det helt ignoreres, at der er tale om en hastelov, hvor sundhedsstyrelsen enten ikke har haft tiden eller vaeret enig i de tiltag, som der er blevet indfoert.

Hvis ikke oppositionen skal rejse spoergsmaalet, hvem skal saa?
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Slettet(320937202705)
Ja, det er bare en skam at det er en kæmpebøvert som Trump der rejser kritikken på hans kæmpebøvede måde. Selvfølgelig har vi brug for WHO eller noget lignende, så at true med at fjerne deres midler er idiotisk. Men der er ingen tvivl om at landende efterfølgende skal overveje strukturen blandt medlemmerne, så vi ikke tillægger data fra diktatoriske stater samme grad af validitet som frie stater skal.
Skrevet af Sofatræner
Nordkorea. Kina. Enevælde. Det er godt nok tidligt, at det begynder at blive så desperat. Hvad vinder Mette F på at samfundet er lukket ned i periode? I hvilket styre og hvilken tid har negative vækstal været en fed strategi til genvalg?

Jeg er da også træt af situationen, men hvordan man kan se det her forløb som en politisk gevinst er fjollet. Nu kommer kritikken allerede, og kommer nok til at køre indtil vi har valg næste gang. Retorikken understreger den krise det borgerlige Danmark er i. Der er ingen klar leder (længe siden jeg har set noget til Jakob Ellemann) og ingen politik. De er trætte af at være uden for indflydelse, og det er åbenbart fordi Mette er ond og dum. Ærlig talt, så burde V, K osv da være kisteglade for at S tager det fulde ansvar. Det er de nok også, men det kan de selvfølgelig ikke sige højt.

Hvilke beslutningsprocesser savnes der? Og hvorfor skal det bare deles med alle og enhver? SSI arbejder med tre scenarier. Ved alle 3 kalkuleres der med, at folk fortsat holder afstand. Det har Mette (og jeg personligt) ingen tiltro til, så der blev valgt en 4. og lidt strengere mulighed.
Skrevet af anders.hede
Jeg kan godt blive lidt rystet over dem der mener at man ikke må udtale kritik overfor regeringen.
For mig er det et åbenlyst tegn på problematisk ledelse af landet når kritikken kommer fra begge sider af regeringen.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/partiledere-kritiserer-manglende-inddragelse-vi-lever-i-et-demokrati-ikke-et-etparti

Dermed siger jeg ikke Mette gør det dårligt. Kommunikativt er hun fremragende, men det er virkelig svært st blive rigtig klog på strategien. For 2 uger siden tænkte jeg at jeg skulle gøre mit yderste for ikke at blive smittet. Nu virker det som om det vil være rigtig godt hvis jeg fik det overstået. Jeg forstår godt Lars Løkkes pointer. Jeg synes det er virkelig svært at se logikken.

Dermed ikke sagt at det ikke kan være rigtigt hvad regeringen gør - ingen af os ved sgu nok om det her til for alvor at have de vise sten. Men det alt afgørende er at regeringen lægger alt frem og at som minimum de 2 store partier eller et flertal er enige.

Hvis det her går skævt, så hænger hele regningen hos socialdemokratiet når den handler egenrådigt, så alene derfor forstår jeg ikke den bringer sig i en situation, hvor der er så bred kritik.


Den der attitude med at vi bare skal rette ind og stoppe med kritiske spørgsmål er yderst bekymrende. Vi er netop ikke Kina eller deslige. De her vanvittigt afgørende beslutninger skal være noget som mere end en lille et-parti regering står på mål for.
Skrevet af Geddar , moderator
@Redondo

Jeg kan sagtens være med på at der kan være facetter, hvor de burde være mere åbne. Men helt grundlæggende er det ikke vigtigt at dele alle detaljerne i beslutningsprocesserne med oppositionen eller den brede befolkning. Dét der er vigtigt er at man fortsat er dialog med de mest berørte interessenter og relevante videnscentre. Handlekraften må for alt i verden ikke hæmmes af politisk fnidder, som vil vente lige om hjørnet. Og det er trods alt ikke fordi alt foregår bag lukkede socialdemokratiske døre. Øvrige partier har også været med i flere dele af beslutningsprocesserne.

Når dét er sagt bør man bagefter spille med totalt åbne kort for dermed at foretage den bedst mulige efterevaluering. Og i dén situation er jeg selv lidt bekymret, da Socialdemokraterne de senere år har haft det noget stramt med offentlighed og åbenhed.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Sofatræner
Det er jo ikke fordi folk ikke må stille spørgsmål. Men i har vel selv øjne i hovedet? Hvordan er situationen i Italien, Spanien, UK, USA, Sverige osv? Altså hvorfor er det så svært at se konsekvensen af den afslappede holdning som flere herinde præsenterer? Hvorfor forventer i, at det ville gå anderledes i Danmark end i de nævnte lande? Er det en pris i er villige til at betale, så markedsguderne måske smiler til jer igen?
annonce
0