Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Geddar , moderator
"Den der attitude med at vi bare skal rette ind og stoppe med kritiske spørgsmål"

Hvem påstår da også dét?

https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Matias
Natten til i går skrev jeg, at der måske kunne være en halv mio. smittede i Danmark. Det var et for højt bud ift. Statens Serum Institut regner med, at der skal ganges med faktor 30-80, hvilket for de ca. 5.400 der er registreret smittede, giver 160.000 - 430.000. Pointen var dog, at tallet er, også markant, højere end det officielle tal, og med den stille åbning tænker jeg ikke det er usandsynligt, at en 1 mio. er smittet om 2-3 ugers tid.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/serum-institut-30-80-gange-flere-smittede-end-tal-viser
Skrevet af Sofatræner
Det virker desværre meget sandsynligt. 20% smittede af noget der ellers ikke ville komme til DK i første omgang er nærmest imponerende.
Skrevet af Bosse1983
Desto mindre vi udnytter sundhedsvæsenets maksimale kapacitet, desto større en regning får vi.

Det er et ganske ubegavet udsagn. Man kan ikke bruge produktionsøkonomisk logik på sundhedsvæsnet, især når der ikke er en entydig sammenhæng mellem økonomisk aktivitet og antal med behandlingsbehov. Videre ser du ikke en jævn fordeling mellem behov og antal pladser geografisk.

Man kan jo skæve til USA og deres system, hvis man vil forstå hvorfor kapacitetsmaksimering med kapitalistisk islæt og pandemier fungerer dårligt sammen.

Der er en sjov tendens til, at når SSI eller Sunhedsstyrelsen kommer med en rapport eller anbefaling, mener folk at det er den Mette & Co. skal følge. Eksemplet SSI, er en kapacitetsberegning, som naturligvis ikke kan stå alene som beslutningsgrundlag. Der er en pokkers masse andre samfundsmæssige hensyn som også må tages og vi har til stadighed ikke rendyrket teknokrati. Videre baserer SSI sine rapporter på de faktiske tal de har. Som flere gange vist under denne epedemi, er det man måler ikke nødvendigvis retvisende for de underliggende forhold. Samme dag som de 3 scenarier kommer frem, kommer SSI også ud og siger, at der kan være 30-80 gange flere smittede end antaget. Det er naturligvis en bombe under et hvert valg af scenarie.

I forhold til Bodega Lars, fortjener alle der roder rundt i kassen fra finanskrisen og finder "få gang i hjulene" frem en snotter i fjæset. Den floskel er lige så indholdsløs i dag, som den var dengang. Det er tom politisk retorik, som resten af det han kommer med. Naturligvis med det forbehold, at han siger noget fornuftig på et tidspunkt, for så vil jeg, ligesom han vil, have ret til at sadle helt om. Det er ikke en luksus de med beslutningsansvar har.
Når der drøftes genåbning er finansministeriet, sundhedsstyrelsen, brancheorganisationer, undervisningsministeriet, repræsentanter fra erhvervslivet og en mængde andre på medhør. Kuriøst nok rasler erhvevslivet, som ellers sidder med fødderne over bålet, ikke alverden med sablerne. Hvis der ikke var gennemsigtighed og kommunikation, havde de for længst sparket døren til Mettes kontor ind. Andre politikere, som lever af at være relevante er de som hyler.

Et forbehold fra SSI er også, at folk følger anvisninger og opfører sig rationelt. LLR mener man kan stole på danskerne. Det er gratis for ham at mene. Man kan jo se på ramaskriget fra forældre, nu hvor Lise-Lotte og lille Sofus er de første ude af skyttegraven når fløjten går. Nærmere 30.000 selvbestaltede Corona-eksperter, og folk der mener de er i en helt særlig situation, aktiveres over natten i en gruppe på Facebook. Alle skal se beregninger, inkluderet SF som pludselig lugter en politisk lort de kan samles på. Nu har en andel af befolkningen anledning til at vise, at de kan håndtere ansvaret og så må vi jo se efter påske.

Hvis man fører en dynamisk strategi, vil man til enhver tid have et antal scenarier på hånden. At begynde at delagtiggøre folk for meget i hvis a så x og hvis b så y, skaber hurtigt mere uro end ro. Det er helt utrolig som folk tror der foreligger en færdig og trinvis plan for dette.

Generelt skal folk stoppe med at være nogle hysteriske skvat. At ævlebævle om Nordkorea og andet, er en omgang forkælet vrøvl.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af jensmoch
Personligt tror jeg vi ligger tættere på 160.000 end 400.000.
Det passer ret nøjagtigt med de 2,7% bloddonortestene viste, passer nogenlunde med antal af indlagte og døde+%forventede døde blandt indlagte.

Så er der ca 105.000 smittede nu, med et forventet smittetryk på 1,2 når vi åbner op om en uge fra i dag. Indtil da, må vi forvente at trykket stadigvæk er under 1.

Det går i et roligt og adstadigt tempo.
Skrevet af Hausser
Kan godt forstå der er megen forvirring omkring strategien, men selv om flokimmunitet er blevet et fy-ord, så ligner det nu stadig det er målet.

Der er også derfor vi skal have børnene og deres forældre smittet i næste bølge.

Det er blot lidt tamt ikke at sige det lige ud og overlade ansvaret for umulige regler til kommunerne.
Skrevet af Black Spider
Jeg kan godt blive lidt rystet over dem der mener at man ikke må udtale kritik overfor regeringen.

Du må da meget gerne kritisere regeringen, Anders. Det er der vel ikke nogen, der reelt har noget imod. Problemet er, at kritikken ofte ikke er særligt god, og de alternative løsningsforslag er noget haltende og begrænsede i substans.

Jeg vil da i øvrigt godt byde ind med en kritik af regeringen. Småbørn er i forvejen sygdomsmagneter og nu bliver de så til corona-spredere. Det er godt i forhold til en eventuel bølge 2, at ungerne har været igennem det, men det er noget kynisk i forhold til småbørnsfamilierne. Og det er mere kynisk, at man melder det ud som om man faktisk forsøger at undgå, at de små skal smittes.

Jeg vil også godt tage skridtet videre og sige, at jeg egentlig er skuffet over, at regeringen stadigvæk ikke har lavet retningslinjer for, hvordan restauranter, barer, frisører og lignende kan genåbne på en corona-sikret måde. Det vil formentlig være nødvendigt med lidt mere plads mellem gæsterne end normalt og det vil det være i en periode. Det ville være klædeligt at give de her erhvervsdrivende god tid til at finde ud af hvordan de skal omlægge deres forretning.
Skrevet af Sofatræner
Frisører går nok noget tid endnu. Der er en del kontakt mellem andres hænder og dit ansigt, hvilket nærmest må være den ultimative smittefare. Barer kunne måske sige max selskaber af to/tre, og ikke mere end halv kapacitet på beværtningen. Jeg kan dog godt være lidt i tvivl om det i et sådant tilfælde overhovedet giver mening at have åbent - Eller hvor mange barer der egentlig er indrettet så dette overhovedet er en mulighed
Skrevet af Jussi
Hvor ville jeg dog bare ønske at folk udviste en lille smule mere tålmodighed i denne misere og accepterede det uomtvistelige faktum: Nemlig at ingen ved med sikkerhed hvad der er det rigtige at gøre, da ingen har prøvet at stå i denne situation før.

Bosses billede med de plagende børn på bagsædet er spot on.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af anders.hede
Selvfølgelig skal det ikke tages bogstaveligt, men der er bare imø en tendens til at kritik er upopulært. Og næsten mangel på “samfundssind”

Jeg ville have det nemmere med den position hvis i det mindste der var et solidt flertal af politikere bag beslutningerne.

Artiklen med et-parti kritikken synes jeg illustrerer problemet. Og socialdemokratiet havde i forvejen udviklet sig i noget autoritær retning (bé om ikke at læse det som om jeg siger at det er det nye Nordkorea).

Journalister/eksperter blev ringet op ved kritik, al balladen med spin-mailen, den overdrevne ansættelse af venner og andre socialdemokrater i upolitiske topposter. En voldsom koncentration af magten.

https://www.berlingske.dk/samfund/topfolk-i-socialdemokratiet-har-presset-kritiske-eksperter-af-partiets
https://www.dr.dk/nyheder/politik/pressechef-i-finansministeriet-smaekker-med-doeren-svaer-stilling-hvis-man-ikke-er

Der er virkelig mange “gode socialdemokrater” i Danmark, som kan fyre bredsider af mod Venstre og “neoliberalisme”, men omvendt bakker utrolig helhjertet op og whataboutism’er når det kommer til S.

Igen vil jeg understrege at jeg synes Mette kommunikativt gør det godt, men jeg er ikke begejstret for den retning Socialdemokratiet i forvejen havde taget siden Mettes indtog - altså forhold til demokratiets sundhedstilstand.

Hvis man kun kiggede på de politiske beslutninger, vil jeg føle mig ganske hjemme i partiet. Jeg synes de politiske beslutninger langt hen af vejen flugter med mine holdninger, stram indvandringspolitik og en rimelig grad af omfordeling. Der er ingen issues dér, så det er ikke en sur venstremand, der taler her.
Skrevet af Bosse1983
Det er tydeligvis ligegyldigt for dig, Hausser, hvor mange gange myndighederne gentager sig. Du tager deres virkelighed og erstatter den med din egen hver gang. Det er ekstremt bøvet.

Mølbak mandag:

- Det er ikke en strategi, at folk bliver smittet. Det er en strategi, at folk ikke bliver syge.

Mette mandag:

Vi har ikke en strategi i Danmark, der handler om flokimmunitet,
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(202352200106)
Hvis Lars Loekke ikke maa rejse spoergsmaalet, fordi han godt kan lide fadoel eller Alex Vanopslagh ikke kan kritisere, fordi han tager billeder af vaaben, hvem skal saa vaere stemmen hos oppositionen? I det mindste er vi da ikke ude i noget saa vanvittig som en SF´er forslog, at vi skal forbyde fake news.

Der er ingen, som kalder situationen for Nordkorea, men hvis man undrer sig over, at der rent faktisk er et feedback loop paa de forslag og loesninger, som der er kommet under Corona tiden, saa skal man da se paa, hvordan det fungerer i Nordkorea. Hvordan loeste Sovjet Tjernobyl-ulykken? Informationsdeling og deling af beslutningsprocesser var vel naeppe deres staerke siden. Og aabenhed er sgu vigtigt i dette samfund. Man maa dele, hvad man kan og saa maa man forklare hvorfor, at man har gjort, som man har gjort. Det er sgu da noget, som man har gjort i alt den tid, hvor man har foert demokratisk politik i dette land. Intet fejet ind under gulvtaeppet, korrekt?

Nu er jeg ret liberal, men jeg er sgu da lidt traet af, at vi fjerner alt ansvar fra det private.Hvorfor kan vi ikke aabne op under forhold, hvor de vigtigste foranstaltninger som afstand, hygiejne og maaske maskering er under kontrol? Er der nogen, som har besvaret dette? Jeg kan kun se, at der er forklaret, at en genaabning vil rulle os tilbage til en situation, hvor vi vil skabe belastning paa sundhedssystemet, men er dette under forudsaetning af, at folk ikke respekterer social distancering?

"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Hausser
@Geddar

For det første er det kun dig der kun mener strategien indeholder kurven. For det andet er det en god visualisering ift. hvilket pres vi kan tåbe på sygehusvæsenet. For det tredje er det helt bizart du ser det som nedladende. Som sagt må det være dig der har nogle problemer i så fald...


Den siger ikke en skid, fordi den ingen nuancer, variable eller parametre er anført, ud over kapacitet på intensiv.

Eksempel, så ligger vi tydeligvis UNDER den grønne kurves udvikling. Er det godt eller skidt? Hva tænker du?


Det fremgår INGEN steder at alt skal være lukket ned indtil der er fundet en vaccine. Derimod går man i gang med en gradvis genåbning allerede næste uge. Der vil næppe gå lang tid før der åbnes mere op for detailhandlen igen. Så til hvorvidt Dyrby har forstået det, så kunne det tyde på han mistolker noget. For det er reelt blot hans egen tolkning han kommer med.


Qvortrup og en stribe finansfolk kom nu frem til samme tolkning.

IKKE at samfundet forbliver hermetisk lukket ned, med at vi fungere med kraftige restriktioner som kan skrues op og ned undervejs, helt frem til en tid hvor der kommer en vaccine.

Hvor kraftige ved vi ikke, men regeringens strategi er jo at forsinke smitten, så de kan føles.

Selvsagt et svært klima at drive forretning i.

Jeg håber virkeligt ikke det er en tilgang du prøver at pushe hos den virksomhed du arbejder hos. Selv har vi udskudt hele vores budgetproces, fordi det ikke giver mening nu.


Det vil være fedt bare at kunne suspendere det hele. Du er selvfølgelig klar over at man ikke bare kan pushe sit omkostningsbudget på samme måde, selv ikke med støtterpakker. Og med så uklar en fremtid, så efterlader det virksomheder med et valg, at begynde at justere massivt på omkostninger = fyringer.

Hvorfor tror de så mange finansfolk virkelig virkelig er blevet bekymrende efter sidste pressemøde?

Som sagt, vi kommer til at se tusindvis af konkurser i den kommende tid. Så S skal da til at vurdere om de enerådigt skal være smagsdommere for hvad der er bevaringsværdigt eller ej.

Skrevet af Halil
Når dét er sagt bør man bagefter spille med totalt åbne kort for dermed at foretage den bedst mulige efterevaluering. Og i dén situation er jeg selv lidt bekymret, da Socialdemokraterne de senere år har haft det noget stramt med offentlighed og åbenhed.


Sådan generelt, for politikere og det politiske system, er det ret bekymrende, hvordan offentligheden omkring beslutninger og processer bliver mere og mere lukket eller mudret.

Jeg mener ikke de ekstra tilskud, som folketingets partier gav til sig selv, omkring forøgelse af budgetter til kommunikationsfolk og lignende, har hjulpet på den tendens. Tværtimod.

Martin Rossen er det bedste eksempel på den mudrede og lukkede form, som politik og embedsværk ser ud for tiden.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Hausser
Bosse1983

Det er tydeligvis ligegyldigt for dig, Hausser, hvor mange gange myndighederne gentager sig. Du tager deres virkelighed og erstatter den med din egen hver gang. Det er ekstremt bøvet.


Din afgrundsdybe naivitet er foruroligende.

Eksperterne siger stadig at målet er det samme. Mølbak, som selvfølgelig ikke har en vælgerkreds i spil, har måtte justere lidt på sine udtalelser, men han forventer stadig det samme.

Var det ikke Brostrøm der sagde at det er svært at kæmpe mod virusens natur.
Skrevet af Black Spider
Eksempel, så ligger vi tydeligvis UNDER den grønne kurves udvikling. Er det godt eller skidt? Hva tænker du?

Eftersom det er en eksponentiel kurve, og der er op til to ugers forsinkelse mellem korrektion og observerbar effekt, så er det umiddelbart meget godt, at vi er UNDER den grønne kurves udvikling. Måske er vi for meget UNDER den, men vi skal i den grad foretrække det frem for alternativet, at være OVER kurven.

Hvad tænker du? Hvis du er chauffør i en lastbil med dårlige dæk og næsten ingen bremser på en mørk og ukendt vej og føret er relativt glat, har du så lyst til at forfølge ideal-linjen i vejens kurver? Har det nogen betydning for din beslutning, at lasten er en hulens masse nitroglycerin, så hvis du kører galt, så kører du rigtigt meget galt?
Skrevet af (u)tilfreds
Bosse,

Et forbehold fra SSI er også, at folk følger anvisninger og opfører sig rationelt. LLR mener man kan stole på danskerne. Det er gratis for ham at mene. Man kan jo se på ramaskriget fra forældre, nu hvor Lise-Lotte og lille Sofus er de første ude af skyttegraven når fløjten går. Nærmere 30.000 selvbestaltede Corona-eksperter, og folk der mener de er i en helt særlig situation, aktiveres over natten i en gruppe på Facebook. Alle skal se beregninger, inkluderet SF som pludselig lugter en politisk lort de kan samles på. Nu har en andel af befolkningen anledning til at vise, at de kan håndtere ansvaret og så må vi jo se efter påske.


Jeg anbefaler at du og din familie samt nærmeste stiller sig først i køen af mennesker der frivilligt tager smitten til sig og spreder den videre.

Det er så nemt at pege fingre af andre når du ikke selv er udsat, så skal befolkningen åbenbart rende ud over skrænten som lemminger og stole blindt på selvudnævnte eksperter fra SSI. Manden er ikke virolog, han er ej heller matematikker, hvordan fanden skal jeg så som menneske i dette land kunne tage noget han siger seriøst?? De 30.000 selvbestaltede Corona eksperter du nævner har lige pt nøjagtig samme viden om fremtiden som den klovn der nu laver et af de største sociale eksperimenter gennemført i dette land. Selvfølgeligt er befolkningen urolige, det er deres nærmeste der skal være forsøgskaniner for mennesker der er så fjerne fra krisen og smitten at de nok aldrig bliver udsat for Corona. Hvis jeg skal tage politikkere og eksperter seriøst så synes jeg de skal starte med at være forgangsbilleder og frivilligt lade sig smitte først så de har gjort deres pligt i forhold til den strategi der lægges for dagen.

Alle har nogen i deres nærhed der er i en form for risikogruppe, jeg tænker endda de fleste har nogen de end ikke ved er i risiko, da ingen reelt set har en opskrift på hvem der bliver hårdt ramt og hvem går fri. Det er velkendt at specielt lungesyge, diabetikere, folk med forhøjet blodtryk m.m. er i risiko, men de er jo ikke de eneste der rammes. Der er børn der er døde, der er unge mennesker der er døde, der ligger en højere risiko hvis du har blodtype A. At øge smitten med vilje er folkemord, jeg håber der kommer et retsligt efterspil hvor samtlige af de tosser der står og tvangssmitter 25-30% af befolkningen via børnene bliver anklaget for uagtsomt manddrab eller folkemord.

Sidst men ikke mindst, så kan det da godt være børnene ikke tager skade, denne gang, men da man ikke kender de reelle konsekvenser så er det da hovedløst at ødelægge en fornuftig kurve på baggrund af en tese eller følelse af hvad der måske sker. Det er andre menneskers liv der står på spil, det er børn der kan dø eller bringe smitten hjem til deres forældre der kan dø. Det er en stor befolkningsgruppe af pædagoger og lærere der bliver udsat, hvor en stor del af dem er i gruppen af særligt udsatte +50 år og deres familier og partnere ligeså. Jeg forstår ikke hvorfor man piller ved noget man ikke kender til, fremfor at isolere og sætte i karantæne. Det svarer til at du har en lille ildebrænd og så tager du alt der er flydende og hælder i bålet for at stoppe ilden, også dunken med benzin..
Skrevet af Black Spider
Jeg forstår ikke hvorfor man piller ved noget man ikke kender til, fremfor at isolere og sætte i karantæne.

Svaret er formentlig, at vores nedlukning ikke har været effektiv nok. Det har reduceret smittegraden væsentligt, men smittegraden er ikke reduceret til nul. Altså er antal smittede stadigvæk meget stort. Så stort, at det er tæt på komplet umuligt at få fundet alle smittebærere og sætte dem i isolation.

Valget er derfor formentlig mellem at prøve at ramme en balance mellem nedlukning og smittespredning til at både økonomi og sundhedsvæsen overlever, eller alternativt fortsætte nuværende situation indtil vaccinen kommer om et år.
Skrevet af Hausser
Black Spider

Eftersom det er en eksponentiel kurve, og der er op til to ugers forsinkelse mellem korrektion og observerbar effekt, så er det umiddelbart meget godt, at vi er UNDER den grønne kurves udvikling. Måske er vi for meget UNDER den, men vi skal i den grad foretrække det frem for alternativet, at være OVER kurven.


Jeg er ikke uenig, men det kommer jo 100% an på hvad målet er og det er der tydeligt uklarhed om.

Skal vi igennem smitten, ligger vi her klart for lavt og så tager det alt for lang tid på denne måde og der er der også eksperter der mener. https://ekstrabladet.dk/nyheder/lederen/der-er-for-faa-smittet-med-corona-i-danmark/8084023

Handler det om ikke at få folk smittet, så er det godt, men problemet er at der ikke er en slutning på den strategi, ud over at nogle opfinder en vaccine.

Pga den uklare stategi, overlades man nu selv til at tolke på resultaterne.
annonce
0