Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Black Spider
Og så fik vi lige belæg for hvor rent ud sagt trælse de er i Venstre.

https://www.bt.dk/debat/lars-loekke-nu-er-jeg-ikke-i-tvivl-det-er-en-forkert-retning

Det første, jeg bemærker, er at Lars nok ikke skriver de her debatindlæg helt umotiveret og uden godkendelse fra Ellemann. Det ville insinuere, at Elle er fuldstændigt uden klunker og ude af stand til at styre partiet. Altså virker det som en fair antagelse, at dette er Elles tanker gennem Lars´ fingre.

Det næste er, at der er skisme ikke meget risiko-analyse i det indlæg. Der er faktisk overhovedet ikke nogen vægtning af hvor meget højere risikoen vil være, hvad konsekvensen vil være i tilfælde af at eksperimentet falder uheldigt ud, og hvordan man forholder sig til de her sandsynligheder.

I stedet er der bare "utilfredshed". Utilfredsheden virker ikke til at være forankret i noget konkret, men vel mere at hvad end der bliver gjort, bliver gjort af Mette. Vi er ved at åbne op, og Lars mener, at det er den helt forkerte retning? Hvad er den rigtige så? At gå totalt Bosonaro og lukke øjnene for de åbenlyse konsekvenser? Det her er den slags dybt tåbeligt vrøvl, man kan lukke ud, når man ikke har noget ansvar.

Og så er der noget detalje-fnidder, der har mindre at gøre med "genåbning" og mere at gøre med hvordan støttepakkerne er udformet. Det kunne man fint have dedikeret et indlæg til, herunder også gerne med udregninger af hvad det koster, nu man så gerne vil have tal på bordet. Men omvendt kunne Lars jo også bare have grebet knoglen og snakket med Ellemann, der sikkert godt kunne arrangere en snak med Mette og få løst de værste problemer. Den løsning fravalgte Lars dog. Hvorfor mon?

Der var også lige plads til et forsøge at reducere "men vi skal tilbage arbejde uanset sygdom, så vi har råd til sundheden!11" argumentet til faktisk nærmest at være en variant af "hønen eller ægget" i forhold til sundhedsvinklen, helt uagtet at vi i praksis snakker om en dødsdom for mange, som ikke behøver at dø. Penge eller livet, Lars? Når det er andres liv og Lars´ penge, så er Lars jo tydeligvis ikke i tvivl. Er nogen faktisk overrasket?
Skrevet af Forhammeren
Jeg tror ikke at Løkke har spurgt om lov.
Så havde han da fået et rungende nej for Elle står tilbage som skoledrengen der ikke er voksen nok.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Geddar , moderator
Barsler Løkke ikke stadig med nyt parti? Jeg tænker ikke der blev købt domæner uden grund....

Jeg tror bestemt heller ikke det her er noget der er afstemt med Venstre ledelse.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Sofatræner
Lad os lige huske at glæde os over, at det ikke er Løkke der er i spidsen for DK i disse tider. Og selvfølgelig arbejder han på nyt parti. Hans loyalitet dør i det sekund han ikke længere får allermest ud af samarbejdet. Sådan har han altid vist sig at være. I disse dage underløber han da også resten af Venstre. Dog ikke uden ´hjælp´ fra Ellemann, jeg slet ikke har set de sidste par uger

Det er godt nok lidt crazy, at Løkke sådan umiddelbart er den oppositionspolitiker jeg har set mest til.

Ift kritikken fra DF, Radikale og EL så blev artiklen også bragt herinde tidligere. I den forbindelse fortalte Pernille Skipper at partierne har fået en nødbremse de kan bruge, hvis vi rammer et punkt de ikke kan leve med længere. Man kunne jo sige, at de burde bruge den. Men brægen i medierne er jo gratis.
Skrevet af anders.hede
Hvem er vermouth?
Skrevet af Slettet(202352200106)
Og det er jo heller intet andet end politisk fnidder og Christiansborggøgl, der ikke har ret meget med demokratisk proces at gøre.


Demokrati betyder folkestyre. Husk det. Det har ikke noget at gøre med, at et parti får flest stemmer og så kan de gøre, som det passer dem, mens de undlader andre folkevalgte politikere at blive inddraget i beslutningsprocesserne. Alle lovforslag skal udfordres. Ikke for udfordringen skyld men for at der bliver truffet de korrekte beslutninger, som skal være så gennemsigtige, at vi (borgere) også kan forholde os til dem. Det er et folkestyre. Så kan alt jo pludselig blive demokrati. Hitler fik også mange stemmer og involverede ikke andre i beslutningsprocesserne. Er faktummet alene, at man har flertallet bag sig lig med, at det er en demokratisk proces? Nej!

Den globale pandemi ændrer ikke på noget. Skal der virkelig ikke mere til før korthuset vælter? Så er jeg da spændt på den dag, hvor bomberne falder, jordskælv kommer eller tsunami står uden for vores dør. Hvad skal vi så give afkald på?

Men jeg kan godt se, at hvis man er lidt træt af, at der er en opposition, som giver lyd fra sig, så må det naturligvis være fnidder. Det kan ikke være andet! Enten er i med os eller i mod os.


Så er det i grunden forfriskende og betryggende at høre en statsminister, der rent faktisk åbent erkender tvivl om linje og strategi i en for alle helt ukendt situation.


Sidste uge var det en lukket dør. I denne uge vil man ikke masseåbne, fordi vi selv kan regne ud, at statsministeren ikke stoler på danskerne. Hvad er belægget for, at folk ikke kan holde afstand? Så må hun jo stille sig op og sige, at folk er idioter.

I praksis findes der 2 lande, der for alvor har fulgt det, man kunne kalde erhvervslederes bud på strategi: Turkmenistan og Hviderusland.


Jeg har ingen idé om, hvad disse 2 lande foretager sig. Jeg tror, at det er mere relevant at fokusere på EU.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Sofatræner
Jeg ville være enig, hvis jeg kunne stole på, at politiske partier i almindelighed ville tage ansvar for eventuelle dårlige beslutninger. Der er undtagelsestilstand, og så er de normale spilleregler sat ud af kraft i en periode.

Sådan ærlig talt; Lad os sige at en del af borgen mener man går for langt. Der er bekymring over økonomien, arbejdspladser osv. En række partier med Jakob Ellemann, Pape og Morten Østergaard i spidsen får overbevist Mette om, at der skal åbnes mere op. Folk kan komme tilbage på arbejde, tage til fodbold, koncerter eller hvad nu.

Lad os sige, at vi efter 3 måneder finder ud af, at vi var for tidligt ude, og vi nu har en værre situation end både nu, men også forventet.
Hvem står med ansvaret? Hvem kommer vælgerne til at skyde efter? Kommer de andre partier til at åbent sige, at de tog fejl og at det er på deres kappe? Skulle det gå godt, så skal der til gengæld nok være overflod af folk der mener, at lige netop de skal hyldes for mod og forudseenhed. Det er en gratis omgang at stå og bræge, men ikke ville bruge den håndbremse de åbenbart har fået.

Løkke siger at retningen er forkert. Men der er jo intet af interesse i det han skriver. Ingen argumenter.
Igen; Kig på UK og USA. Reelt set burde det her være den intellektuelle død for liberalisterne, men det er nok et svagt håb.
Skrevet af Forhammeren
Det hører muligvis til i en anden tråd men det bliver regeringen der i vælgernes øjne står med aben eller æren når det her er overstået.

Selvfølgelig skal de andre partier informeres og beslutningsgrundlaget lægges frem så der kan være en demokratisk debat om beslutningerne

Men det er helt forståeligt at regeringen i høj grad kører selv.Det havde V også gjort.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af jensmoch
Hausser og Løkke kører meget samme stil.

Jeg har dog svært ved at se hvorfor det ikke er den rigtige retning at følge den økonomiske rådgivning man får fra Det Økonomiske Råd.

Så man kunne da ret nemt få den tanke at Løkke havde gjort det samme. Måske han også havde åbnet for de store klasser, men det er nok også der forskellen ligger.
Skrevet af Interforlivet
@anders.hede: Jeg går ud fra at der refereres til Pernille Vermund.
Skrevet af jensmoch
Så er det heldigt at børnenes statsminister (stot slogan under valgkampen) vælger, at sende børnene afsted som forsøgsdyr, da børn jo i følge de danske eksperter ikke viser symptomer på samme måde som de voksne.

Så skidt med at de er effektive smittebærere.


Jeg forstår ikke helt hvad det er du vil, Stanko. Kan du ikke prøve at give et bud på den måde du gerne vil åbne på?

Sundhedsstyrelsen har sagt at strategien nu er at færrest muligt bliver syge, samtidig med at vi får lavet en kontrolleret åbning, hvor vi kan få skabt noget der minder om en mere normal hverdag i familierne. Tal fra bl.a. Island viser at børn er mindre modtagelige for virusset - måske endda 75% mindre modtagelige.
Vi er ret sikre på at børn ikke bliver nær så hårdt ramt med symptomer, så derfor vil relativt få børn blive syge, de hoster mindre og optager færre hospitalssenge.

Samtidig er det vurderet fra Det Økonomiske Råd, at være den måde vi får allermest ud af en begrænset åbning rent økonomisk. Effektiviteten på hjemmearbejdspladser vil stige markant, når ikke børnene skal passes og have hjælp til skoleundervisning i hjemmet.

Med det vi ved om SARS-CoV-2 lige nu, er det svært at forestille sig en bedre måde at åbne op igen. Både sundshedsmæssigt og økonomisk.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Selvfølgelig har Løkke ikke afstemt noget som helst med det parti, han lige har skoset systematisk på en landsdækkende turné.

Han tunede ind på "projekt Løkke" allerede under valgkampen i 2019, da han med med et eneste statement, hældte samtlige venstrekandidaters kampagnemateriale og strategi af brættet, og med Claus Hjorts stunt to måneder efter på sommermødet, sagde Løkke farvel til den sidste støtte i venstre.
D´herrers akavede "kram" efter landsmødet i september, lignede til forveksling Nyrup og Lykketofts gennemkiksede forsøg på ikke at illudere ærkefjender, ved valgkampen i 05.


Jeg mener jo, at Løkkes mærkværdige henvisning til, af alle, den aparte svenske model, var et fejlskud af dimensioner, men hvis manden har en partidannelse i tankerne, matcher profilen udmærket det liberale publikum, der med åbne øjne prioriterer økonomi frem for antallet af virusramte, til trods for at udviklingen i Sverige, også på dette felt, er en meget effektiv anskuelsesundervisning i, hvad man gør meget klogt i at holde sig langt fra.
FREM for alt
Skrevet af Black Spider
Jeg troede egentlig ikke, at Løkke var seriøs hvad angår partidannelsen. Det virker noget krampagtigt og desperat for en mand på hans alder og dertil tidligere "statsmand", at han straks efter at være blevet erstattet som formand vil til at starte et nyt parti.

Dertil er det svært for mig at se, hvad han kan håbe på at opnå, ud over grundlæggende bare at være røvirriterende for Ellemann at skulle bøvle med. Okay, selviscenesættelse selvfølgelig, men medmindre han har noget seriøst i baghånden så bliver det jo bare endnu et borgerligt miniput-parti, der kæmper bravt om befolkningens opmærksomhed.

Og hvis ikke det her er afstemt og Ellemann bare leger stilleleg mens Løkke buldrer afsted, efter han tabte snøvsen over Kristian Jensens enegang for ikke så længe siden, så er både han og Venstre vel reelt totalt udstillet som fuldstændigt udkogte spaghettier?
Skrevet af clausp
Demokrati betyder folkestyre. Husk det.

I Danmark har man negativ parlamentarisme. Parlamentarisme implicerer repræsentativt demokrati. Husk det. Negativ parlamentarisme betyder at en regering ikke behøver at have et flertal bag sig, men omvendt ikke må have et flertal imod sig. Husk det.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Slettet(202352200106)
I Danmark har man negativ parlamentarisme. Parlamentarisme implicerer repræsentativt demokrati. Husk det. Negativ parlamentarisme betyder at en regering ikke behøver at have et flertal bag sig, men omvendt ikke må have et flertal imod sig. Husk det.


Du fatter vist ikke demokrati i så fald, hvis det var alt, som du fik ud af mit indlæg. En af forudsætningerne for et velfungerende demokrati er informationstilgængelighed. Nej, vi kan ikke forvente, at politikernes beslutning altid 1:1 afspejler befolknings stemning, men man kan forvente, at politikerne kommer til ansvar for det, som de beslutter.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af clausp
Du fatter vist ikke demokrati i så fald, hvis det var alt, som du fik ud af mit indlæg.

Jeg fatter tydeligvis mere end dig.

En af forudsætningerne for et velfungerende demokrati er informationstilgængelighed.

Informationstilgængelighed har mere med menneskerettigheder end demokrati at gøre.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Slettet(202352200106)
Jeg fatter tydeligvis mere end dig.


Nej, det gør du ikke. Læs op på demokrati, tak.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Sofatræner
Der er ikke noget der forhindrer de andre partier i at fremstille et mistillidsvotum til Mette Frederiksen.
Skrevet af clausp
Nej, det gør du ikke. Læs op på demokrati, tak.

Javel, ja.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Slettet(202352200106)
https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_A._Dahl

Enlightened understanding

"Citizens must enjoy ample and equal opportunities for discovering and affirming what choice would best serve their interests."
"Vi er bare ikke bedre"
annonce
0