Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Stankovic
Toon, det er da fint at du har fundet en artikel, som 6 danske journalister har forfattet.

Det er jo tydeligt for enhver, at der er flere smittet og døde hinsidan. Ligeledes at de har flere der er indlagt.

Det er sådan set ikke det mest interessante. Det er nu en gang om hvor hårdt belastet det svenske sundhedsvæsen er i forhold til dets kapacitet. Kombineret med hvilken betydning den svenske myndigheds ageren har på den svenske økonomi.

For det er jo som artiklen viser en stor forskel på hvilke sektorer at de toneangivende selskaber i henholdsvis Danmark og Sverige befinder sig i.

Uden tvivl har vi i Danmark en upside i, at Novos størrelse gør, at Novo tjener penge næsten uanset om det går op eller ned, da insulinmarkedet groft set ikke bliver påvirket. Novo er samtidig det markant største selskab på børsværdi i Danmark, så det har også en ikke ubetydelig betydning for den samlet danske økonomi.

Hvorimod at den svenske produktionssektor indenfor traditionel industri bliver markant hårdere ramt.

Artiklen viser jo de forventede ændringer i procent.

Det at svenskernes økonomi forventes at blove ramt hårdere er jo ikke grundet, at flere svenskere er og bliver ramt af virussen. Det er at nedgangen i verdensøkonomien får en markant hårdere virkning på den svenske.

Derfor er det for mig naturligt, at den svenske regering derfor vælger, at holde hjulene så meget i gang som muligt, da den økonomiske konsekvens samlet set i Sverige er markant højere end her i Danmark. Naturligvis så længe, at det svenske sundhedsvæsen ikke er overbelastet.

Det er derfor ikke bare ligetil at sammenligne Danmark og Sverige, da de underliggende financielle tal for konsekvensscenarierne enkeltvis er ret så forskellige.

Svenskerne er i min optik derfor nødsaget til, at gå med en strategi med en større risiko for at begrænse den økonomiske skade mest muligt, da skaden allerede er ganske alvorlig.

Her ved Mette Frederiksen jo bestemt at vi står i en økonomisk bedre situation og at vi har en nettoformue opsparet gennem de sidste 30 år, som hun bare kan tage fra.
Skrevet af ToonInStoke
Det er muligt Stankovic. Men nu sad der jo flere i denne tråd for et par uger siden og plaprede op om vores svenske forbillede og se hvor godt de gjorde, alt var åbent og ingen døde osv osv.
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af Forhammeren
Vent nu et års tid med den sammenligning.
Dels er der de forskelle Stanko nævner og der er en 2 bølge som svenskerne muligvis er bedre rustet til.

Og når tegnebrættet skal gøres op hvad er så resultat af strategi og hvad er resultat af forkerte beslutninger undervejs som fx at svenskerne lukkede plejehjem for sent.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Duck
12 Rona-døde i Sverige, i går var tallet 17. Det er et ganske markant fald. Heia.
Skrevet af Vincent Gigante
Er der mon et par stykker af bold.dk´s brugere der er enige her ?

WHO, SSI og Sundhedsstyrelsen er ikke pålidelige kilder.
Men Vibeke Manniche derimod.....

https://www.bt.dk/samfund/28-aarige-sema-tror-ikke-paa-myndighederne-coronavirussen-er-menneskeskabt


De største medietjenester, så som Google, Vimeo, Facebook til dels samt andre har valgt at lukke ned med hård hånd for konspirationsteorier vedr. covid-19 - fordi det simpelthen er (sundhedsfarlig) misinformation.

Det har så bare haft den effekt, at sølvpapirs-segmentet har fået en forstærket tro på, at de har fat på noget - som eliten vil lukke ned for.

David Icke er en af bannerførerne for denne gruppe - og det er fandme et shit show.

...og når vi er ved emnet, så er der lige nu en demo mod 5G ved Svanemølle Station. Det er jo bare skørt.
.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
12 Rona-døde i Sverige, i går var tallet 17. Det er et ganske markant fald. Heia.


Sverige tæller reelt ikke corona døde i weekender og helligdage, så vent til tirsdag med at konkludere noget.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Virker til at Boris Johnson har fået et nyt perspektiv og respekt for Corona..
https://twitter.com/BorisJohnson/status/1249336590482243585?s=20
Skrevet af Stankovic
Det er lettere morsomt at Boris Johnson nu er ude og takke to navngivne sygeplejesker for at have "saved my life, no question" med tanke på Brexit og målet om mindre immigration fra EU.

De to han nævnte var nemlig Jenny fra New Zealand og Luis fra Portugal. Men så er det jo godt at Jenny stadig vil være der grundet det nok kommende CANZUK samarbejde.

Luis må dog hjem.
Skrevet af jensmoch
Stanley Morgan melder nu at hvis der er en vaccine klar til sundhedspersonale til efteråret, og den er til rådighed for den brede befolkning næste forår, så vil den amerikanske økonomi nå pre-Covid-19 niveau Q4 21.

De siger dog også at man bliver nødt til at følge strikse social distancing indtil, og der derfor vil være folk der ikke kan arbejde før vaccinen er klar til den brede befolkning. Så det næste års tid.
Skrevet af Slettet(112218201709)
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af clausp
God chance for, at vaccinen er klar til september.

Ja, tro på det.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Slettet(562119200410)
Lyder bare som falsk optimisme for at få flere penge fra regeringen.
Skrevet af Svoger
Adam, de demonstrationer har mig bekendt kørt noget tid, også før corona var en ting. Jeg så en i Aarhus i januar. Og jeg synes at erindre, at der også var tosser ude og sige tilsvarende om 4g, om end de muligvis fyldte (endnu) mindre dengang.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Stankovic
Ja, det var faktisk også helt det samme da 3G blev lanceret på det danske marked. Husker at der var flere bekymret borgere og jeg husker sågar en familiefar i mit lokale provinsområde, som valgte at flytte hele familien, da han var overbevist om at nærmeste telefonmast dermed ville give folk kræft.

Papirhatssegmentet findes altid. Chemtrail tilhængerne må i øvrigt juble i disse dage med den markant lavere passagertrafik. Men så er der nok bare en ny konspirationsteori om usynlige fly.
Skrevet af andershansen
Et spørgsmål trænger sig på, som eksperterne herinde måske kan hjælpe med.

Som følge af de seneste åbninger anslår SSI en R0 på 1,2, men graferne vender alligevel efter en relativt kort periode. Eksempelvis vender grafen i denne artikel i juni.
https://www.dr.dk/nyheder/indland/eksperter-mudret-kommunikation-og-uenigheder-kan-faa-danskernes-adfaerd-til-skride

Hvad er det for et fænomen, der forventes at indtræffe, som vender kurven? Hvorfor fortsætter grafen ikke bare opad med R0 lig 1,2? Det er næppe hverken flokimmunitet, vaccine eller bedre behandling, men hvad er det så? Eller ved man det ikke og baserer det bare på erfaringer andre steder?

http://www.paulgraham.com/disagree.html
Skrevet af jensmoch
Mit bedste bud er sommerferien, hvor daginstitutioner og skoler nok lukker igen.
Skrevet af supergunner
https://twitter.com/joshtpm/status/1248699275355328512

Bare Trump der udtaler at CoronaVIRUS, er en bakterie der er blevet så smart at antibiotika ikke virker mod den.
Skrevet af Matias
Det vil også være mit bud.
Skrevet af Frakørsel 1
Som følge af de seneste åbninger anslår SSI en R0 på 1,2, men graferne vender alligevel efter en relativt kort periode. Eksempelvis vender grafen i denne artikel i juni.
Link til en side på www.dr.dk

Bygger beregningscenariet ikke kun på een ændring, at åbne for skole/børneinstitutioner? For vil det så ikke være naturligt at R0 gradvist falder i takt med flere og flere har været smittede og smittespredningen dermed bliver vanskeligere?
Brønshøj Boldklub
Skrevet af Svoger
Matias, jeg vælger den tilgang, at dit indlæg er svar til super og ikke til Jens.
Det gør det hele lidt sjovere på sidste ´feriedag´.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
annonce
0