Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hausser
0,6 til 0,8. WTF??

Savner en fodboldfan som statsminister.

Skrevet af anders.hede
Er der ikke bare en lille parallel til Trumps pressemøde i går, hvor tv-kanalerne lukkede ned for al selvrosen? :)

Bare rolig, Mette har på de store træk gjort det rigtig godt, ikke mindst på pressemøder, men lige det her var sgu anstrengende.
Skrevet af Slettet(531502201604)
nu siger Mette på TV, at det går bedre end vi havde håbet. Det lyder ret modstridende med din teori, @Villafan

Det var da lige præcis min teori - tallene ser bedre ud så de vil åbne mere i fase 1 end ellers - der er for få smittet og indlagt end forventet - derfor åbnes mere op
Skrevet af Forhammeren
Det må forstås som at der sker nogen lempelser når der er forhandlet med partierne men så hold pressemøde efter det

From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af hatafmug
.
FCK
Skrevet af anders.hede
De skal bare varedeklareres, de her pressemøder

Type 1) Vigtig ny information om samfundsmæssige ændringer og nye konkrete tiltag

Type 2) Småsnak om status, selvros og potentielle muligheder for fremtiden.

Bare så man ikke får kaldt familien sammen og spilder tiden med en type 2´er næste gang :D
Skrevet af jensmoch
Er jeg den eneste der er skuffet over at der ikke lige var en gruppe pensionister der takkede Mettemor til at begynde pressemødet?
Skrevet af Sten_H
Anders.Hede:

Type 2 pressekonferencer skal aldrig afholdes, spil af både seernes og de fremmødte journalisters tid.

Troede egentlig at Mette Frederiksen var for gammel til at tilhøre "Se mig, se mig" generationen.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Bosse1983
Der var lovet en presser efter påske. Tanken var vel at man skulle præsentere åbningen af sundhedsvæsenet i samarbejde med de andre partier, samt starten på fase 2 og fælles arbejde om det. Nu må der så køles lidt af inden man går videre med de forhandlinger, så det blev Mettemor solo.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Stankovic
Troede egentlig at Mette Frederiksen var for gammel til at tilhøre "Se mig, se mig" generationen.


Det mindede nu mere som en seance med Mogens Lykketoft.
Skrevet af Mercenary
Det samme kan man sige om Løkke. Han er godt nok fyldt af sig selv for tiden.
Lose all to save a little
Skrevet af christian eriksen
vi er enige om, at når man har investeret 100.000 i en aktie -og den stiger til 110.000, så skal der betales 27% af de 10.000 kr til skat i 2020?? Hvis man altså sælger aktierne.

Dvs. 7.300 kr i afkast efter en 10% stigning på ens investering (fraregnet kurtage)
Skrevet af tue69
Hej Christian.

Jeg tænker at du skal over i aktie/investeringstråden - men ja, det er korrekt, medmindre din aktieindtjening for hele året kommer så højt op at der skal betales 42 pct.

55.300 er skæringen - det dobbelte hvis du er gift (for dig og din ægtefælle samlet set)
Skrevet af Slettet(320937202705)
Muh åbenhed.

Men derudover Villa, hvad siger godsejeren af nye og relevante spændende ting i den blokerede artikel?
Skrevet af Duck
Rokoko-Mikkels indspark er ret godt. Hvorfor har vi bare givet op?

"HVAD KUNNE MAN GØRE?

Det er efterhånden smerteligt tydeligt, at regeringens strategi - i den udstrækning en sådan findes - er et syndigt og i høj grad uforståeligt rod. Først skulle alle bekæmpe smitten, nu skal børn - måske - smitte andre, men måske alligevel ikke, fordi de skal spritte af og holde afstand, hvilket de ikke kan. Og hvis der er folk i risikogruppen i børnenes hjem, så skal børnene måske, måske ikke i skole, hvis der er coronasmitte i klassen - men det kan man snakke med en læge om. Der er ingen retning og kommunikationen mellem regering og myndigheder stikker i hver sin retning, hvor Mette Frederiksen taler om et stabilt antal smittede, mens Mølbak forklarer at der vil komme flere, fordi man forhøjer R0. Som efterhånden et utal af analyser viser, så aner ingen, hvad der foregår.

Der er imidlertid en narrativ og en underlæggende strategi, som både kan kommunikeres og er baseret på erfaringer fra virkelighedens verden. Her et mit bud på, hvordan en sådan _kunne_ se ud - og nej, jeg foregiver absolut ikke det er perfekt, men eftersom der ikke rigtig er så mange andre, som kommer med sådanne (nedestående er inspireret af bl.a. http://mikebarnkob.dk/2020/argumenter-for-en-corona-exit-strategi-der-benytter-sig-af-kontaktopsporing-og-isolering/ og https://www.washingtonpost.com/health/2020/04/10/contact-tracing-coronavirus-strategy/ foruden naturligvis de velkendte systemer fra Asien) er et bud her:

Vi skal bekæmpe smitten overalt og konsekvent samtidig med vi redder vores samfund og økonomi, fordi de to ting hænger sammen. Coronavirussen er vores fjende, som vi står sammen mod, og vi gør alt, hvad vi kan, for ikke at give den nogen indrømmelser. Derfor mobiliserer vi alt hvad vi kan til et smittesporingsberedskab - sanitetsuddannede fra forsvaret og hjemmeværnet osv., frivillige medicinstuderende, som ikke indgår i det eksisterende beredskab, der under ledelse af kompetente politifolk med efterforskningserfaring og folk med relevant logistisk erfaring optrevler smittekæder og trækker på enhver ekspertise fra de lande i Asien, de kan (fx Taiwan vil supergerne hjælpe), og dertil kommer så den digital smittesporing via apps, der allerede er ved at blive udrullet.

Og ja, det bliver en kæmpestor opgave, men vi kan løfte den sammen, fordi vi faktisk er ret awesome og allerede HAR gjort noget, som de færreste antog muligt og knækket en kurve, som har knækket hospitalsvæsner i en række andre lande. Det kan og bør vi være umådeligt stolte af som borgere og som samfund - og vi kan gøre mere. Sammen.

Og selvom vi accepterer, at der ikke er nogen kamp, der ikke indebærer tab, så ofrer vi INGEN med gustent overlæg, og det bliver ALDRIG er mål at fylde intensivafdelinger op til lige under bristetpunktet med svage og/eller ældre medborgere for nogen teoretisk eller reel flokimmunitet - hverken på den korte eller lange bane. Hver eneste ubrugt respirator er en sejr, aldrig et problem - jo færre coronapatienter på vores hospitaler, jo bedre. I dag. I morgen. Altid.

Samtidig med at kampen mod og og overvågningen af smitten intensiveres, åbnes samfundet gradvist med særlig fokus på de områder, hvor risikoen for smittespredning er mindst og den økonomiske effekt og muligheden for at bevare arbejdsplader er størst, mens man ugentligt laver massetest på et repræsentativt udsnit af befolkningen, der giver en ide om smittens udvikling i samfundet, ligesom den private sektor i DK involveres i testning og smittesporing efter tysk forbillede. Målet bør være, at alle som ønsker det kan få test for både smitte og antistoffer - symptomer eller ej, bloddonor eller ej. Hvis man ser en lokal og pludselig smitteudvikling sættes markant ind her og evt. med en delvis lokal/regional intensiveret inddæmning/lockdown (og her bemærker jeg lige - før nogen siger at "jamen vi kan jo ikke lave lockdown altid", at den nuværende plan/tilgang også opererer med mulighed for genlockdown - blot ikke med de ovennævnte mekanismer til bedre smittehåndtering og -sporing).

Til individuel karantæne anvendes de - i vid udstærkning ubrugte hoteller - (der på den måde også får en økonomisk håndsrækning) hvor smittede, der ikke bor alene, indkvarteres indtil to netative tests og med fuld forplejning og en masse penge til takeaway, og naturligvis under hensyntagen til særlige vilkår for enlige forældre og andre, for hvem dette ikke er muligt.

Og igen, ovenstående er utvivlsomt ingen perfekt plan, og der er sikkert enorme huller, så betragt det som et inspirationskatalog baseret på tiltag, der har virker i den virkelige verden, kombineret med et budskab som jeg tror langt de fleste vil have markant mere sympati og forståelse for, end det vi ser fra myndighederne for indeværende."
Skrevet af Hausser
Generelt en mudret strategi i forhold til at teste og kan godt forstå at Brostrøm har lidt svært ved at svare for sig.

Først skulle vi teste 5000 dagligt og ville gerne op på 10.000. Nu har vi så kapaciteten, men tester ikke i nærheden af de 5K

Men måske han reelt heller ikke ved hvorfor vi skal teste?

Måske det igen falder tilbage på en uklar strategi.
Skrevet af Sofatræner
@villafan1
Nej, din teori er, at der åbnes op fordi vi har for få smittede og at målet er at alle skal smittes. Såkaldt flokimmunitet? Er det ikke korrekt?

Jeg kan heller ikke læse artiklen af Thomas Bernt, men hvis han er nogenlunde den samme som på børsen, så kan man stensikkert regne med, at det er noget ideologisk pladder præsenteret som sund fornuft.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Jeg syntes mere det lyder som den sædvanlige jeg ved bedre retorik, man efterhånden har vænnet sig til fra Mikkels side. Han er omtrent ligeså interessant at høre på som når JBO er på slap linje eller en dokumentar om bendelormens livscyklus. Der findes ikke en mere farvet meningsdanner her til lands end netop Mikkel, det skulle lige være CEPOS.

Jeg kan ikke mindes den mand nogensinde har sagt noget brugbart i de godt og vel 15år der er gået.

Det er ærligt talt billigt at sidde her i bagklogskabensklare lys og være utilfreds. Når man ikke har erfaring og ikke har beredskabet på plads takke været årevis slagtning af sundhedsvæsnet pga. en liden skjult agenda om minimalstat noget Mikkel bla. har støttet op omkring. I sådanne situationer agere man efter en her og nu viden og efter bedste evne/vurdering. Når denne er konstant foranderlig og konstant med modstridende holdninger/vurderinger må man politiske tage beslutning herefter, det er givet der vil blive taget nogle besynderlige/forkerte beslutninger i en sådan siguation.

Det er ikke fordi jeg er enig i regeringens linje, langt fra, men det er ikke en nem situation de står i og ja de kunne have gjort ting bedre men de har trods alt klaret det bedre end vores svenske naboer eller landende sydpå.

At Brostrøm så burde få sparket er så en helt anden diskussion. Manden er ikke just tillidsvækkende, men det er fanme heller ikke nemt med den autonomi og politisering af sundhedssektoren.

annonce
0