Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Mr. Pink
"Det er ærgerligt, du vælger polemikken fremfor sagligheden."

Same old.

"Hvis du ikke forstår at det ikke er sygdommen, men tankesættet og adfærdsmønstre det handler om, så nej, så har du vitterligt ikke forstået noget."

Der er nogle, der har meget svært ved at forstå bden slags sammenligninger.

Selvfølgelig er der enorm forskel på HIV og Corona, men det er jo ikke det, der er pointen. Hvordan kan man misforstå denne simple pointe?

Det er dit tankesæt og din adfærd, du skal regulere og ændre, og som konstant vil ligge og skurre hos alle i forhold til corona - præcis som det forholdt sig med HIV i sin tid.
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Mr. Pink
Alle der voksede op i 80´erne frygtede HIV og AIDS. Også selvom det primært ramte homoseksuelle.

Ingen havde sex uden kondomer, og var man sammen med een, man ikke kendte, var man rædselsslagen for, at kondomet måske var sprunget = frygtede en dødsdom.

Alle testede sig hos lægen, når man fik ny kæreste, og man gik og ventede i mange uger på testen i evig frygt for en dødsdom.

(Altså hvis man var typen, der havde forskellige sexpartnere og kærester - sådan er det jo ikke med alle.........) Men alle frygtede alligevel HIV - også dem der ikke rigtig kunne finde ud af det der med sex.
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Bosse1983
Hvilke adfærdsændringer medførte HIV for dig, Pink? Jeg er selv barn af 80´erne og for min del har det fyldt absolut intet og de få tiltag som gøres, burde være almindelig sund fornuft for de fleste.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Sir , moderator
Du knaldede sgu nok heller ikke særlig meget Bosse.

" I 80´ernes paniske angst for aids satte staten gang i store kampagner, som med glimt i øjet mindede unge om at huske kondomet, når de havde sex. "

Jeg var ret ung da de kampagner kørte, men måske hvis man var lidt ældre havde det betydning for den måde man opførte sig på. Der var da en form for panisk stemning husker jeg, dog baseret på uvidenhed. Kan huske MC Einar lavede et nummer om at man skulle slappe lidt af."Panik" tror jeg det hed. Teksten sidder stadig fast, hvilket hele det legendariske album faktisk gør.
Dette er en signatur.
Skrevet af anders.hede
Tak Pink.
Jeg var ved at blive lidt frustreret over at svarene og tænkte at man godt nok virkelig skal udtrykke sig ufatteligt præcis når pointen åbenbart ikke trængte ind hos alle.

Ved godt Henrik Dahl er en våd klud i ansigtet på mange, så alene navnet kunne give anledning til polemik - men selv flere der normalt slet ikke kan døje ham er positivt overrasket over at han slet ikke er så meget på det økonomiske “det er for dyrt for samfundet”-hold som hans partitilhørsforhold normalt kunne indikerer, men derimod har et,oprigtig fokus på inddæmning. Sådan har jeg i hvert fald læst hans kommentarer sofar.

Men der er meget 2 hold - Poul Madsen der normalt ville være på det hold, der støtter Mette F, er til gengæld i den anden grøft og laver flere ledere om “verdens dyreste overreaktion” etc. Det er meget interessant at de normale skillelinjer er udvisket.
Skrevet af CPH-Hotspur
Men der er meget 2 hold - Poul Madsen der normalt ville være på det hold, der støtter Mette F, er til gengæld i den anden grøft og laver flere ledere om “verdens dyreste overreaktion” etc. Det er meget interessant at de normale skillelinjer er udvisket.

Vælger Poul Madsen ikke bare altid den side, der giver flest klik?
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Sir , moderator
hvis du tror Henrik Dahl er en våd klud i ansigtet, så vent til du ser reaktionerne på Pink. Det næste bliver vel at du teamer op med Kim og så har du tabt for evigt.
Dette er en signatur.
Skrevet af Matias
Det er beklageligt, at der i en tråd hvor der kommunikeres relativt fredeligt og med forskellige input, vælges den værst tænkelige tolkning af det andre skriver. Kan det ikke stoppes, eller er det, fordi der igen skal testes moderator-tolerance?
Skrevet af Halil
Jeg kunne godt håbe, at Kåre & pals fik lavet nogle ganske præcise målinger på "overoptimismen", så det kunne vurderes om der er væsentlige forskelle på aldersgrupper og hvor i landet man bor m.m. inden der laves generelle regler på tværs af forskellige typer af erhverv.

Lige pt. ligner det, at vurderingerne er meget generelle, når Kåre & pals laver deres vurderinger omkring "overoptimisme".
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Black Spider
Det er altså nogle spændende typer, vi har herinde.

Åbenbart er både Pinky og Anders (og også SirC?) fra generation møggammel, og dengang hvor de var unge og friske, der knaldede man sgu alt. Man bollede og kneppede og horede løs. Men så hørte man om bøsse-sygen HIV, der kun kunne gøre bøsser syge, og hvis man fik HIV så var det bevis på, at man var bøsse! Og så blev man rigtigt, rigtigt bange og skulle TOTALT LAVE SIN LIVSSTIL OM!!!

Henrik Dahl har da en pointe med, at vi skal ændre adfærdsmønstre, men hans eksempel er altså noget specielt. Men så igen, jeg er en møggammel millenial fra den mere snerpede del af landet, så måske mangler jeg bare konteksten for at forstå "livsstilen", der totalt blev ændret af HIV.

Jeg ville dog personligt have valgt en mere universal adfærdsændring, eksempelvis at vi skulle vende os til, at uanset din antivirus, så klikker man bare ikke på links eller vedhæftede filer i emails fra ukendte personer. Hvis en ukendt person har "efterladt" en USB-nøgle, så stikker du den ikke lige ind på firma-computeren for at se, hvad der er på den.

Den slags ting. De er ukontroversielle og universale, og det kan endvidere ikke lige skade at sætte associeringen med sygdom og død i gang hos de få tilbageværende, der ikke allerede væmmes ved den form for skødesløs opførsel!

Nå ja, og fordi nogle måske misforstår, så er HIV selvfølgelig ikke begrænset til homoseksuelle og har mig bekendt aldrig været det, men jeg mindes bestemt, at der engang var en fiks ide om, at det var tilfældet.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Bosse når man først er født i 80´erne havde det nok ingen større betydning, men for folk født før midt 70´erne havde det en enorm betydning og gav en ikke ubetydelig angst pga. den hersende epidemi i 80´erne.

Om det var rationelt er noget andet, men det ændre ikke på en omfattende angst i den vestlige befolkning, enorme kampagner og opmærksomhed på vigtigheden af sikker sex. Som så også havde den positive effekt at det resulterede i færre kønssygdomme i årene efter, sygdomme der igen ser en opblomstring pga. Unges lemfældige omgang med beskyttelse, så vi ser nok snart nogle epidemier på den baggrund.

Hvorvidt man kan samenligne den med Corona er nok mere tvivlsomt, to meget forskellige sygdomme hvoraf den ene er relativ let at beskytte sig imod og som i dag ikke smitter, hvis smittede er under behandling og som først og fremmest rammer tre målgrupper, nemlig homoseksuelle mænd, stiknarkomaner og folk der køber sex, men som førhen var så godt som en dødsdom. Hvorimod den anden potentielt kan ramme alt og alle og som ikke udgør nogen synderlig risiko for folk der er sunde og raske.

Det er to vidt forskellige bæster der er svært sammenlignelige, hvorfor man ikke lige sammenligner ( Hiv/aids epidemien med denne men kigger tilbage på mere sammenlignelige såsom 1918 influenza epidemien.
Skrevet af Slettet(320937202705)
Haha, skynd dig at skrive noget småracistisk BS. Ellers falder du for kvoten.

Men ja, Henrik Dahl er out of touch, og sammenligningen er upræcis.
Skrevet af Hausser
Mølbaks dystopiske scenarier er bekymrende og man savner mere og mere en politisk slagplan som rækker med end 14 dage frem, så der er noget modvægt til den slags profetier.

Det er klart, at der er mange ubekendte i spil, men stadig bør man kunne lave en overordnet køreplan så vi begynder at kunne arbejde lidt langsigtet.

Med mindre Mølbaks scenarier altså er planen. Det kan jeg godt forstå at Mette ikke har lyst til at melde ud.
Skrevet af Sir , moderator
Farvel ikke-en-bot.

Sammenligningen er ikke 1-1 og nogle af os kan altså godt se udover det faktum at det er udtalt af Henrik Dahl, Pink og Anders.hede og ikke med det samme skulle pege fingre, misforstå eller være biased. Man kunne sikkert have fundet et bedre eksempel, men det gør da ikke at tråden fortjening bøssebashing og den ufattelige mængde idioti vi ser nu. Værre er den sammenligning da heller ikke og var det ikke de omtalte personer der havde bragt den, var der næppe nogen der havde løftet et øjenbryn.

"Åbenbart er både Pinky og Anders (og også SirC?) fra generation møggammel, og dengang hvor de var unge og friske, der knaldede man sgu alt. Man bollede og kneppede og horede løs. Men så hørte man om bøsse-sygen HIV, der kun kunne gøre bøsser syge, og hvis man fik HIV så var det bevis på, at man var bøsse! Og så blev man rigtigt, rigtigt bange og skulle TOTALT LAVE SIN LIVSSTIL OM!!!"

Det er nok noget af det mest idiotiske jeg har læst. Hvad sker der BlackSPider?

Det er som om at der kun er plads til de rigtige politiske holdninger og dem der ikke har dem, de skal udskammes koste hvad det vil.

Det er jo KimTell effekten i fuld effekt vi ser igen her.

Jeg tror godt de fleste kan forstå sammenligningen også selvom de to ting er forskellige. Det er selvfølgelig bare ikke så sjovt som at bevidst prøve at få andre til at se dumme ud pga nogle af deres andre holdninger.

Dette er en signatur.
Skrevet af Matias
"Henrik Dahl har da en pointe med, at vi skal ændre adfærdsmønstre, men hans eksempel er altså noget specielt"

- Så kunne man jo vælge at mødes dér, i stedet at spurte direkte til nedladenhedernes slagmark.
Skrevet af Slettet(202352200106)
Med mindre Mølbaks scenarier altså er planen. Det kan jeg godt forstå at Mette ikke har lyst til at melde ud.


Det boer hun, eller ogsaa boer Moelbak holde kaeft. Ellers ender han i samme kovending som dengang, hvor han talte om flokimmunitet. Herefter klappede han i og senere meldte ud i faellesskab med regeringen, at maalet var at forhindre folk i at blive syge.

At man vil koere med disse tiltag i mindst et aar er jo komplet vanvittigt, og det er der naturligvis mange, som vil blive enormt frustreret over. Hvis det vitterligt er udgangspunktet, saa boer det meldes ud. Vi kan allerede se, at tilliden til regeringen er faldet, og det er blot toppen af isbjerget. At folk nu slaekker paa reglerne kan ogsaa vaere en konsekvens af den manglende aabenhed, selvom det naturligvis og arrogant bliver afskrevet som idioti herinde fra.

Spaendende om man vil vaegte vaelgerne hoejest eller en ansvarlig genaabning. Hvor ville jeg dog oenske, at vi havde pressemoeder, som fokuserede mere paa loesninger og grafer frem for ren patos omkring, hvor dygtige vi er og hvor alvorligt det er. Her kan man bare kigge misundeligt mod Sverige:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=165&v=janmckTKpjE&feature=emb_title
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Bosse1983
@Zanetti

Jeg er ikke i tvivl om at HIV og fokus på dette gav frygt, men det er jo ikke pointen. Selv Beverly Hills 90210, kom jo med informerende episoder. Spørgsmålet var om det gav grundlag for markante ændringer i adfærdsmønstre. Siden jeg ikke antager at man før jeg blev født spredte sig ved knopskydning og kønssygdomme ikke var et nyt fænomen, var de forholdsregler ikke akkurat nye og indgribende. Man kunne lige så godt citere tal for dødsfald som følge af ikke at have brugt sikkerhedssele i 80´erne. Her har også været skræmmekampagner, minimalt indgribende tiltag og ikke ulig corona, bliver brud på regler også bødelagt. At man ikke har fundet en vaccine for Covid-19 endnu, hiver den jo heller ikke i samme båd.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Black Spider
Det er nok noget af det mest idiotiske jeg har læst. Hvad sker der BlackSPider?

Det er som om at der kun er plads til de rigtige politiske holdninger og dem der ikke har dem, de skal udskammes koste hvad det vil.

Du ser en fornærmelse hvor der ikke er en. Jeg udskammer ikke. Fra mit perspektiv er det blot lidt specielt hvordan nutidens adfærdsændringer grundet covid-19 perspektiveres med ændringer i firserne grundet en kønssygdom.

Som jeg skrev, selvfølgelig har Dahl en pointe hvad angår ændring i adfærd. Men kunne den pointe være kommunikeret lidt bedre? Og er det virkelig over din grænse, at man laver lidt sjov med kommunikationen fra politiker? Føler du dig virkelig mobbet og nedgjort og hånet, fordi jeg overgearer en anelse i min beskrivelse af "livsstilsændringen" fra firserne? I det tilfælde beklager jeg. Men jeg troede helt oprigtigt ikke, at nogen kunne tage det alt for seriøst, netop fordi jeg så tydeligt karikerer.

Nå ja, og bøssebashing, kom nu lige. Der er ingen moralisering i det indlæg overhovedet.
Skrevet af RobertTheRobber
Det boer hun, eller ogsaa boer Moelbak holde kaeft. Ellers ender han i samme kovending som dengang, hvor han talte om flokimmunitet. Herefter klappede han i og senere meldte ud i faellesskab med regeringen, at maalet var at forhindre folk i at blive syge.
Nu er der sådan set ikke noget i vejen med at ændre holdning på baggrund af nye data for sådan kommer de bedre frem til, hvad og hvordan der præcist kan gøres noget, for at forbedre situationen. Det er lidt ligesom med mennesker. Dem der har kapacitet til at indse at de tager fejl og lære ved den viden, som andre bibringer vokser også ved processen.
At man vil koere med disse tiltag i mindst et aar er jo komplet vanvittigt, og det er der naturligvis mange, som vil blive enormt frustreret over.
Hvorfor er det vanvittigt, hvis det er det der skal til? De frustrerede må til gengæld snart godt tænke sig om inden de udgyder det samme gjalde som de sidste 30 dage, vi har efterhånden fattet hvor "åh" så forfærdeligt det er, at man ikke må stå så tæt i køen i Fakta, at man kan lave en reach-around hvis man ønsker eller at man skal lade være med at spytte på sine med-mennesker når man tonser rundt i fælledparken.
At folk nu slaekker paa reglerne kan ogsaa vaere en konsekvens af den manglende aabenhed, selvom det naturligvis og arrogant bliver afskrevet som idioti herinde fra.
Pusigt formuleret. At folk slækker på reglerne afspejler intet andet en arrogance, idioti eller at have placeret hovedet langt oppe i enden på sig selv, længere er den ikke. Dem der ikke er kloge nok, er selvfølgelig undskyldt, men dem der bevidst tager et aktivt valg om at være tåber, har jeg intet tilovers for. Så kan man for alvor tale om at være så egostisk, at man skider på de menneskelige, samt samfundsøkonomiske ofringer denne krise har krævet indtil videre.
Spaendende om man vil vaegte vaelgerne hoejest eller en ansvarlig genaabning.
Oppositionen har i hvert fald gjort det klart, at det ikke handler om hverken mennesker, om ansvarlighed eller om sikkerhed, men at det blot handler om at spinde guld på frustrationerne og på at flere borgere er i knibe.

Jeg har stemt venstre eller borgerligt ved hver eneste lejlighed på nær én, når jeg har haft mulighed for det. Efter dette shitshow, er jeg ikke sikker på at det længere vil ske.@Moderator
Det er som om at der kun er plads til de rigtige politiske holdninger og dem der ikke har dem, de skal udskammes koste hvad det vil.
Tror mere det er et tegn på, at de fleste tænkende mennesker herinde er blevet oprigtige trætte af bullshit og/eller trolleri.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af christian eriksen
Hvis i trænger til et grin under disse Corona-tider: https://m.youtube.com/watch?v=7_SnDhzrIs4#searching

Hun er ikke den skarpeste kniv i skuffen.
annonce
0