Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af jensmoch
Personligt har jeg en nålespand til alle mine brugte nåle ... men det havde jeg nok haft alligevel.

Hausser, det ser ud til at vi har holdt dødeligheden omkring 0,3%, ja. Som også ligger indenfor myndighedernes estimater. Formentlig også fordi vi har undgået at den har spredt sig alt for meget til sådan nogle som mig og mine naboer, og plejehjem.

I New York og de hårdt ramte provinser i Norditalien, ser dødeligheden dog ud til at være markant højere, så noget har vi i hvert fald gjort rigtigt, og det synes jeg må betragtes som en kæmpesucces.
Skrevet af Matias
"Og antallet af ny-diagnosticerede med HIV er faldet i den samme periode"

- Ja, og det hænger sammen med, at langt de fleste med HIV i Danmark, er velbehandlede, og dermed ikke kan smitte. Den mulighed findes ikke for eksempelvis klamydia.

"Der er næppe nogen herinde der har ændret adfærd pga. HIV (medmindre de er bøsser eller stiknarkomaner). Derfor virker det idiotisk at bræge om at man må indstille sig på at ændre adfærd "ligesom med HIV"

- Det er jo også afhængigt af, hvilken opdragelse og oplysning, man vokser op med. Adfærdsændringen kan vel godt siges at være overført til en generation generelt, som oplevedes med den som havde sin seksuelle debut i 80´erne, 90´erne og op i 00´erne. Jeg tror man slækker på den sikre adfærd, når oplevelsen af, at noget ikke er virkelig farligt, får fodfæste. Hvis man er abonnent på ugeskiftet.dk, kan man høre denne:
https://ugeskriftet.dk/seksuelt-overfoerte-sygdomme
Skrevet af clausp
SST er begyndt at inkludere en graf for antallet af nyindlæggelser i sin statistik:
https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Overvågningsdata/Data-2004/epicurve_newly_inpatient.ashx?h=600&la=da&w=1000&hash=14CC0D0ED77D18E50F167433D0CCD756A53472C0

Det er nok den mest præcise markør vi har for tingenes tilstand. Husk at der går omkring 14 dage fra smitte til indlæggelse.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Matias
Jeg er skam bekendt med tallene, jeg har arbejdet på Aidsfondet i flere år. Jeg var interesseret i, hvorfor sammenligningen skulle være så ringe. Dit bud er, at adfærdsændringer ifm. HIV var kortvarige. Det er jo en subjektiv vurdering, mit bud er, at effekten af den varede i 15 år, indtil HIV / AIDS fik status som ikke-dødelig og efterfølgende ikke-smittende ved velbehandlede tilfælde. Det synes jeg er udtryk for en pæn ændring, men jeg respekterer selvfølgelig, at du har et andet syn på det.
Skrevet af clausp
Hvorfor er mit indlæg slettet? Jeg udpenslede nogle tal fra Sundhedsstyrelsen om hvem der bliver ramt af HIV og hvorledes talene for klamydia og gonoré udviklede sig i 80´erne og 90´erne.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Matias
EDIT: Jeg kan heller ikke se det stødende i det indlæg, jeg synes det var en god snak. Vi er uenige om hvad adfærdsændringen betød, men det skal der selvfølgelig være plads til i en debat.
Skrevet af ScouserTommy , moderator
Clausp, jeg tror der er sket en fejl.

Her er dit indlæg:

Ja, og det hænger sammen med, at langt de fleste med HIV i Danmark, er velbehandlede, og dermed ikke kan smitte. Den mulighed findes ikke for eksempelvis klamydia.

75% af de diagnosticerede er mænd der har sex med mænd og 25% er heteroseksuelle i Danmark. Det rammer altså i højere grad homoseksuelle mænd. Ligeledes anslår man at der går 10% rundt som ikke er diagnosticerede. Dem hjælper de velbehandlede ikke på.

Det er jo også afhængigt af, hvilken opdragelse og oplysning, man vokser op med. Adfærdsændringen kan vel godt siges at være overført til en generation generelt, som oplevedes med den som havde sin seksuelle debut i 80´erne, 90´erne og op i 00´erne.

Effekten var kortvarig. I slutningen af 80´erne og begyndelsen af 90´erne så man et fald i forekomsterne af klamydia og gonoré, men de steg derefter.
He’s a lad from Portugal, Better than Figo don’t you know, Ohhh, his name is Diogo https://www.bbc.co.uk/sport/football/58943625 https://www.bbc.com/sport/football/48179167 https://www.bbc.com/sport/football/59397416
Skrevet af clausp
ScouserTommy, tak. Jeg var lidt forundret, for godt nok har jeg skrevet mange harske indlæg gennem tiden, så opfattede jeg ikke dette som værende et, og jeg mindes ikke at have fået slettet indlæg tidligere.

Matias, jeg synes også det har været en god snak trods uenigheden.

Jeg medgiver at der var en adfærdsændring i forbindelse med HIV, omend den var kortvarig. Det er dog svært at konkludere hvorvidt velbehandlede HIV-tilfælde har nogen betydning for antallet af smittede, da man må antage at diagnosticerede anvender beskyttelse, hvilket betyder at de ikke burde smitte allerede før nutidens behandlinger så dagens lys

Smittespredningen for hhv. HIV og COVID-19 er vidt forskellig og der er allerede nu flere tilfælde af COVID-19 and HIV i Danmark. Risikoen for at få HIV er i øvrigt minimal i forhold til at få COVID-19. Til gengæld er der ingen vej ud af HIV-smitte, hvilket der antages at være for COVID-19.

Jeg kan som sagt ikke få øje på hvad de to ting har med hinanden at gøre, da de to sygdomme er forskellige på nærmest alle parametre.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Steve Highway-61
Mener Mølbak alvorligt at han planlægger efter at der vil blive udviklet en vaccine indenfor et år til halvandet?

Det er simpelthen for dumt!

Ja, hvis de vacciner, som forskere i øjeblikket prøver at udvikle og teste, virker, så har vi måske en vaccine om halvandet år. Og ja, det kan hjælpe på den slags at man smider en masse penge efter projekterne.

Men!

Man har nu kendt til coronavirusser i tres år - det er 60, som i seks årtier - og man har kendt til ekstremt farlige coronavirusser i tyve år - 20, som i to årtier - og man har endnu ikke så meget som en eneste vaccine mod nogen som helst af dem!

Der er ingen der ved om vi overhovedet med nutidig teknologi KAN udvikle vacciner mod coronavirus!

Det vil være fint hvis det lykkes.

Men hvis man på samfundsplan baserer en sundhedsstrategi på en antagelse om at der helt sikkert vil komme en fe og drysse tryllestøv ud over vores vaccineteknologier indenfor det næste år eller to, så er man simpelthen for dum.

Det er topmålet af inkompetence!

All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af clausp
Jeg aner ikke hvad Mølbak mener, og med alle de modstridende udmeldinger han er kommet med, tyder det på at han heller ikke selv ved det.

Jeg er dog enig med dig i at det er en yderst risikabel strategi at basere sig på ikke-udviklet teknologi. Vi ved ikke om det er muligt at lave en vaccine der virker på mennesker, og hvis det er muligt, så ved vi ikke om den er sikker. Hvis de to forhindringer kan overkommes, så skal det hele i masseproduktion. Og det er heller ikke ukompliceret. Én ting er at gøre noget i et laboratorium, noget andet er at gentage det på en sikker måde udenfor laboratoriet.

Som jeg ser det, handler udviklingen af vacciner ofte om økonomi. Det er krævende økonomisk at skulle igennem mange kliniske tests og dokumentere sikkerheden, så derfor skal der også være et marked for vaccinen efterfølgende.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af jensmoch
Bill Gates skulle være klar til at bruge midler fra hans og konens fond, til at bygge vaccinefabrikker til de syv mest lovende vaccineprojekter og sætte dem i produktion så hurtigt som muligt, så hvis bare en af dem viser sig at kunne bruges efter den er gennemtestet, har vi allerede en mængde af den produceret og faciliteter til at producere mere, og teknologien til, forholdsvist hurtigt, at bygge/omlægge faciliteter til yderligere produktion.

Men jeg er dog enig i at det virker optimistisk at sætte et år som grænse. Men de er i gang med at bruge hel ny vaccineteknologi der, efter sigende, skulle være hurtigere og mindre risikabel hvad angår bivirkninger. Så håbet er da om ikke andet lysegrønt. Hvor svag den nuance så end måtte være.
Skrevet af Vincent Gigante
En succesfuld vaccine afhænger også af, at virussen ikke muterer I efteråret, hvilket vil sætte vaccine-udviklingen væsentligt tilbage. Det er allerede sket en gang i forløbet.

Chancen får, at vi vaccine er dog lille bitte smule højere, da den virussen også har ramt vesten og den industrialiserede del af verden hårdt - modsat tidligere sygdomsudbrud I nyere tid.

Men det er et spinkelt håb.
.
Skrevet af gorillapik
Har man prøvet at udvikle vacciner mod coronavirus i 60 år eller har man bare kendt til den eksistens i 60 år?
Skrevet af Matias
Som jeg hørte ham, var hans optimisme også bundet op på, at der kunne findes virksomme behandlingsmetoder, som ikke er en vaccine eller en kur. Det antydede han i hvert fald i svaret på Berlingskes spørgsmål, hvor han også luftede tankerne om den kommende vaccine. Sådan forholder det sig også for visse andre virussygdomme, bl.a. det vi talte om herinde i går, og det kan jo være, der er nogen der er så langt henne i forløbet på den front, og snart kan præsentere data og metode, at han har noget at have det i. Det tænker jeg. Alternativt er han ubegrundet optimistisk, hvilket vil være mærkeligt.

Men altså, der er mange ting i det her, der er mærkeligt. Kommunikationen ifm. den stille åbning, som af mange nærmest er blevet tolket som et punktum for krisen. I går kom så snakken om sex. Svaret var mere nuanceret, men overskrifterne og snakken i dag - i hvert fald der hvor jeg bevæger mig - handler om, at man gerne må have sex igen som single og date osv. I det nuancerede svar kom man ind på, at det selvfølgelig er bedst, hvis man har en fast partner, men det er ikke det, der lægges vægt på i den generelle snak. Praksis på området er jo næppe, at den første man mødes med, er den man vælger at gå i seng med - i stedet dater og kysser man med en del, inden tøjet smides. Alternativt; hvis man er den type, som gør det med den første, den bedste, gør man det nok med mange, hvilket naturligvis er en betragtelig smittekilde.

Desuden blev der tosset nok snakket om, at virus ikke smitter igennem sæd og sekreter. I sig selv er det selvfølgelig rigtigt, men kommunikationen omkring det fordrer myter om, at sex ikke er smittespredende. Igen, praksis er jo en anden. Man mødes jo ikke bare med en, udveklser et kækt smil og et hej, smider klunset og bare tonser kalorius op i hende for derefter at smutte videre. Der er jo masser af kys og berøring i forløbet. Endelig er det primært blandt alderssegmenter, som i hvert fald i storbyerne, ikke ser ud til at have forstået alvoren omkring det med social afstand.
Skrevet af repos
Man mødes jo ikke bare med en, udveklser et kækt smil og et hej, smider klunset og bare tonser kalorius op i hende for derefter at smutte videre. Der er jo masser af kys og berøring i forløbet.

Åh, Matias, din softy.

Spøg til side, så er det en underlig modstridende udmelding, for selvfølgelig er smitterisikoen jo ret betydelig i sådan et tilfælde.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af clausp
Har man prøvet at udvikle vacciner mod coronavirus i 60 år eller har man bare kendt til den eksistens i 60 år?

Der er uden tvivl nogen der har forsøgt at udvikle vacciner mod alskens form for virus i årtier. Groft sagt først med forsøg i en petriskål, sidenhen på mus og rotter og sidst på mennesker. De fleste slutter efter petriskålen. Når de kliniske tests på mennesker er gennemført skal det så i masseproduktion, og det er helt sikkert ikke ret mange der klarer cuttet. Husk på at nogle af dem kan have decideret farlige bivirkninger.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af clausp
En succesfuld vaccine afhænger også af, at virussen ikke muterer I efteråret, hvilket vil sætte vaccine-udviklingen væsentligt tilbage. Det er allerede sket en gang i forløbet.

Vi ved ikke om den er muteret i en grad hvor der skal nye antistoffer til. Hvis det er tilfældet, så er det sådan set ikke bare i efteråret det er et problem. Det vil ændre det hele til et cat-and-mouse game.

Chancen får, at vi vaccine er dog lille bitte smule højere, da den virussen også har ramt vesten og den industrialiserede del af verden hårdt - modsat tidligere sygdomsudbrud I nyere tid.

Jeg er enig i at det giver bedre odds at den har ramt vesten, men endnu vigtigere at det er hele vesten og ikke blot nogle få lande.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Bosse1983
Forsamlingsforbud hæves til 500 individer frem til 1. September, mens forsamlingsforbud over 10 fastholdes til 10. Maj og man tordner løs mod Flexibus. Det er sgu ren Mølbak.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Interforlivet
Og samtidig begynder flere og flere at gætte på at Sverige har ramt plet med deres strategi. Det er mere eller mindre ren kaos det hele.
Skrevet af bow_down
Mon det betyder foreningslivet kan åbne op igen?

Der er i hvertfald en del derude, som står og tripper for at komme igang igen. Om det så er forsvarligt virker det ikke til at de bekymrer sig så meget om.
annonce
0