Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Matias
Jamen der er ingen grund til, at dit ego kommer under pres, Bot. Jeg mente ikke andet med det, end det jeg skrev. Så skulle det være, fordi dit ego lider under, at jeg ikke gider bruge tid på dine tanker om det, men altså, det må du lige komme over, jeg mener, jeg bruger jo masser tid på dig generelt. Smiley.
Skrevet af Hausser
Bosse

Er der nogen som har snakket om, at holde Danmark lukket et år, Hausser? Det lyder som fri fantasi.


Mølbak har omtalt at vi er nødt til at afholde social distance, men alle de implikationer det nu medfører, indtil der kommer en vaccine, mindst et år frem.

Han har måtte trække lidt i land igen, da det er naturligt er et politisk svært budskab at sælge, men har stadig til gode at høre andre komme med et konkret bud eller at han decideret er blevet modsat?

Men igen, vi kender ikke en exit-strategi, såfremt den eksisterer, så kan da snildt forstå at mange frygter Mølbaks scenarie..


Skrevet af Slettet(320937202705)
@Matias,

Jamen kære Matias, jeg har ikke brug for at du bruger tid på det. Jeg har det helt fint med at du ikke anerkender min opfattelse af situationen.
Skrevet af Hausser
Ikke-en-bot

Jeg har svært ved at huske en tilsvarende situation, hvor opbakningen til regeringen har været så entydig.


Der er mange regimer der har været populære i meningsmålingerne.

Og det er klart Mette er populær, for mange føler jo hun har reddet alle danskere fra den visse død.

Der er jo kørt en skræmmekampagne omkring Corona, som effektivt har fået folk rettet ind. Siden har det så også vist sig at flere af tallene har været voldsomt overdrevne.

Men skal vi ikke prøve at foretage den måling igen når vi ser næste haglbyge af konkurser og fyringer? Lige i starten af Juni?
Skrevet af Bosse1983
Men social distance er jo ikke at holde lukket, så hvorfor blive ved at fremstille det som om, at samfundet blev frosset for en måned siden.

Man kan ikke få det hele, Hausser. Hvis man ikke faktisk vil lukke ned for alvor i 3 måneder, må man acceptere flere restriktioner ude i samfundet, et længere forløb og en flydende strategi.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Hausser

Der er mange regimer der har været populære i meningsmålingerne.

Og det er klart Mette er populær, for mange føler jo hun har reddet alle danskere fra den visse død.


Ja, du har da fundet dit niveau, det må man give dig.

Men skal vi ikke prøve at foretage den måling igen når vi ser næste haglbyge af konkurser og fyringer? Lige i starten af Juni?


Hvorfor? Hvis du har ret i at holdningen i den meget brede befolkning er betinget af skræmmekampagne og en opfattelse af at Mette har reddet alle danskere fra den visse død, så burde konkurser og fyringer ikke rykke meget ved opfattelsen.
Skrevet af DT
Ja der er stor opbakning til strategien nu. Men lad os se når vi kommer længere frem. Idet man har valgt mere forsigtige strategier end anbefalet af sundhedsmyndighederne risikerer vi at anden bølge bliver meget massiv. Hvis vi står i efteråret, med stærkt stigende arbejdsløshedstal, et statsbudget som er nået grænsen så kan tingene ændre sig markant. Så kan det være at folk indser at epidemilogerne havde ret, vi skal mere eller mindre alle sammen have virussen. Hvis vi alle skal have virussen er det afgørende performancemål for regeringens indsats hvor tæt vi er være på fuld udnyttelse af hospitalskapaciteten. Ligenu er den omkring 6% (74 ud af 1238 respiratorer). Dvs. det går rigtigt dårligt for øjeblikket. Jo mindre nedlukning, jo bedre økonomi vil vi have på den anden side. Jo flere menneskeliv vil så kunne redde via andre formål når vi kommer ud på den anden side.

Det er som om at folk glemmer at folketinget træffer (eller lader være med at træffe) mange beslutninger der koster tusindvis af menneskeliv (f.eks. luftforurening, underfinansering af sundhedsvæsenet osv) eller at man rutinemæssigt træffer valg mellem forskellige formå. Afgifter på cigaretter, f.eks. påvirker dødstal men også svage gruppers livskvalitet hvis de skal bruge alle deres penge på cigaretter. Hvis befolkningen så samtidig også ser at dødstallene ikke er signifikant højere i Sverige, at regeringen fører nødvendighedens politik og skærer dybt i den offentlige sektor, inkl. sundhedsvæsen, eller endnu være at vi får italienske tilstande i anden bølge (uden penge til at lave en lock-down), så tvivler jeg på at de gode målinger fortsætter. Mette Frederiksens politik kan dog reddes af held såsom en hurtigt udviklet kur eller vaccine.

Jeg tror dommen over regeringens coronapolitik bliver hård, idet alle meldinger er at kur og vaccine er et år ude i fremtiden. Med mindre vi holder lukket i et år, er den eneste løsning på coronakrisen flokimmunitet. Desværre understøttes den fejlagtige politik af målinger som er baseret på at folk pt. er angste og derfor godt kan leve med en statsminister der ikke fremlægger data på beslutninger og enten ikke har eller ikke vil fortælle hvad strategien er.
Skrevet af Black Spider
@ Hausser

Der er nogle elementer, som den forbedrede hygiejne og social distancering i det offentlige rum vi kommer til at fastholde i længere tid, men ja, jeg tror på at jo før vi er tilbage til noget der minder om normalen, jo bedre er det for Danmark.

Vi kan som samfund sagtens overleve at få mange smittet, det skal bare ikke være de forkerte.

Jeg er ikke som sådan uenig, men problemet er, at hvis vi opgiver social distance, så taber vi også den kontrol over smittespredning, som indtil nu har holdt vores tal lave og holdt smitten fra de folk, der simpelthen ikke har gode vilkår, hvis de bliver syge af covid-19.

Og jeg kan ikke få øje på et andet realistisk scenarie end at vi snart åbner helt op og så får isoleret de svageste?

Hvad er alternativet?

Alternativet er, at vi semi-åbner med de fleste erhverv, men med henblik på at fastholde social distance. Hold afstand til andre, bliv væk hvis du er forkølet, aggressiv håndhygiejne, fokus på hjemmearbejde, undgå store forsamlinger, den slags ting.

Det bliver hårdt for en række brancher, men samfundsøkonomien som helhed burde kunne overleve det, de svage overlever, og vi undgår aggressiv isolation af en relativt bred gruppe mennesker i en ubegrænset tidsperiode indtil en vaccine findes eller virus simpelthen brænder ud.

Jeg snakkede med en leder fra beredskabskorpset igår og ambitionen er at vi skal være klar til at foretage 20.000 test fra mandag. Så ligner det at vi kan begynde at kontrollere smitten igen, også selv om vi er ved at åbne mere op.

20k om dagen vil være godt, men hvis vi skal tilbage på fuld åbenhed, så tror jeg ikke, det er nok. Men kan vi fastholde 20k om dagen, så er vi da kommet et skridt videre imod at åbne mere op, det er jeg enig i.
Skrevet af Bosse1983
Hvis vi alle skal have virussen er det afgørende performancemål for regeringens indsats hvor tæt vi er være på fuld udnyttelse af hospitalskapaciteten.

Nej.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
Bosse

Men social distance er jo ikke at holde lukket, så hvorfor blive ved at fremstille det som om, at samfundet blev frosset for en måned siden.

Man kan ikke få det hele, Hausser. Hvis man ikke faktisk vil lukke ned for alvor i 3 måneder, må man acceptere flere restriktioner ude i samfundet, et længere forløb og en flydende strategi.


Det kommer helt an på hvad der ligger i social distance og hvor meget man kan slække på nuværende restriktioner.

Jeg tror ikke på det kan lade sig gøre at fastholde Danmark på den måde som jeg tror Mølbak tænker, slet ikke med den horisont som der snakkes om.

Og har i øvrigt ondt af alle Københavnere som skal udskammes fordi de har behov for at komme ud og trække vejret, så kommer corona Stasierne efter dem Skræmmende samfund vi har fået os.
Skrevet af Jussi
Du tænker på Stasi-Matias, som står og tager billeder af dem på Vesterbro?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Forhammeren
Utroligt at det skal være nødvendigt med et udgangsforbud.
Var på Islands Brygge og det kunne lige så godt have været sidste år

Skal man bare lade som ingenting når folk sidder alt for tæt eller hvad er det du forestiller dig, Haus ?
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af ToonInStoke
I øvrigt, denne må gøre ondt på nogle herinde. Jeg husker en bruger eller 2 der for 3-4 uger siden var helt sikker på at nu havde Mette F toppet og nu gik det bare nedad.

https://www.bt.dk/politik/mette-frederiksen-effekten-stoerste-opbakning-i-30-aar?fbclid=IwAR0qLD-8ipn3RjqJyVNKrAkcEVggupWErBloZqj_96EkuL4FikP85-HHPns
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af anders.hede
Det ved jeg nu ikke om det gør.
For mange højreorienterede er indvandringen en af de vigtigste parametre og her har socialdemokratiet indtil nu vist sig at være nogenlunde lige så skrappe som blå regeringer. De blå blev til sidst også for underlige i deres stigende forsøg på at holde den dagsorden, at der kom nogle åndsvage udspil. I stedet for at tage et oprør med asylsystemet, så fandt man på mere og mere besværlige regler. Her har S. så i det mindste en ide om modtagerlande, selvom den nok er mere smart i hovedet end realisérbar i virkeligheden.

Jeg vil sige at jeg havde været trist under mange andre socialdemokratiske regeringer - dem der blev næsten de facto styret af de radikale. Nu har jeg det sådan at blå blok trænger til en solid pause og få udskiftet en del af deres folk og finde et projekt. På langt de fleste overordnede linjer er der meget fælles gods mellem V og S, så for befolkningen er der, med indvandringsdelen clearet, marginal forskel.

Nu bliver det knap så Coronapræget, det her indlæg, men der er da ingen tvivl om at befolkningen rykker sammen i krisetider og at Mette har kommunikeret godt - så må vi vente og se på efterspillet når vi engang er på den anden side.

Skrevet af anders.hede
Dem på Islands Brygge skal selvfølgelig have bøder.
Det er helt fint at være uenig i regler, men det nytter ikke noget at have dem uden at de bliver fulgt. En advarsel i går og bøder i dag ville være på sin plads.
Skrevet af Acheron 3
Det må være muligt at ramme en balance mellem at komme ud og nyde det gode vejr, og samtidig holde afstand. Sværere er det altså heller ikke. Kan folk ikke finde ud af det må det nødvendigvis være bøder som får dem til at rette ind.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Hausser
IEB

Ja, du har da fundet dit niveau, det må man give dig.


Jamen det er da for dælen ikke ulogisk at der er opbakning til brandmanden når der er ild i båden.

Men hvis brandmanden fylder båden med vand så man synker alligevel, så mister han logisk nok popularitet.

Hvorfor? Hvis du har ret i at holdningen i den meget brede befolkning er betinget af skræmmekampagne og en opfattelse af at Mette har reddet alle danskere fra den visse død, så burde konkurser og fyringer ikke rykke meget ved opfattelsen


Folk har endnu ikke mærket effekten af alle disse konsekvenser og jo mere man forstår hvor meget man smadrer økonomien, jo større utilfredshed vil der være.

Jeg er også sikker på at danskerne har ganske store forventninger til d. 10. maj. Hvis Mette ikke indfrier disse, jeg er sikker på du vil se et ramaskrig.

Man er nødt til at erkende at angsten har haft godt fat i Danmark, men efterhånden som den slipper sig greb, så mister Mette også opbakning til sine indgreb.
Skrevet af Slettet(202352200106)
Er det ikke også forfærdeligt, at vi i Danmark har Pusherstreet, hvor der illegalt bliver solgt hash? Hvorfor går vi ikke derud og burer dem alle inde? Giver dem bøder eller måske massehenretter dem?

Den der parole om, at når man ser en problemstilling, så skal det sateme bare straffes med bøder og fængselsstraf som om, at det er det eneste værktøj, som der er nede i værktøjskassen. Det virker bare ikke.

I Tyskland kan du få en bøde på 25.000 euro. Hold da fast. Så bliver folk bare inde? Nej! Og vi snakker max forsamling på 2.

Faktum er stadigvæk, at mennesker er sociale væsener og lige nu er deres livs vigtigste aspekt taget fra dem. . Det vil man så straffe dem for. Hvad kom først? Mennesket eller jura?

Hvis vi lukkede bold.dk ned, så ville "Tæskeholdet" nok også få svært ved at få deres hverdag til at løbe rundt.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Hausser
Redondo69

Faktum er stadigvæk, at mennesker er sociale væsener og lige nu er deres livs vigtigste aspekt taget fra dem. . Det vil man så straffe dem for. Hvad kom først? Mennesket eller jura?


Og netop dette er årsagen til alle strategier omkring vedvarende social distancering er dømt til at fejle, for det er ganske enkelt mod vores natur.

Vi er ikke robotter, selv om mange har rettet ind pga. alle dommedagsprofeterne. Med folkene er ved at vågne fra jeres mentale dvale, heldigvis.
Skrevet af Geddar , moderator
Langt størstedelen kan sjovt nok finde ud af det. Så meget for "menneskets natur"...
https://kortlink.dk/sudv
annonce
0